Quantcast
Channel: Vacatures op Gemeentebanen
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10780

Young Professionals - Gemeente Utrecht

$
0
0

De aanstelling is voor maximaal 1 jaar

 

Twee Young Professional Plekken voor ontwikkelgebied epidemiologie: ontsluiten en analyseren van data uit registratiesystemen ten behoeve van monitoring Publieke Gezondheid

 

Vanuit de wet Publieke Gezondheid (PG) hebben gemeenten de taak te monitoren hoe het met de gezondheid van haar inwoners gaat en van factoren die deze gezondheid beïnvloeden. In Utrecht komt deze kennis samen in de Volksgezondheidsmonitor Utrecht. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat bestaande dataregistraties een waardevolle aanvulling kunnen vormen op het klassieke vragenlijstonderzoek. De hoeveelheid gegevens en de diversiteit aan analysetechnieken nemen in rap tempo toe met toepassingsgebieden die ook relevant kunnen zijn voor het gemeentelijk beleid.

Daarnaast is het veld van (en rond) Volksgezondheid volop in beweging. De vernieuwingen in de zorg (decentralisaties, transitie, substitutie etc.) stellen lokale overheden en maatschappelijke partners voor nieuwe uitdagingen en verantwoordelijkheden. Ook is er steeds vaker sprake van intensieve samenwerking tussen zorg, preventie en welzijn op wijkniveau. Een belangrijk doel van deze ontwikkeling is om gesignaleerde gezondheidsverschillen te verkleinen en tegelijkertijd zorgkosten in de hand te kunnen houden. Kennis over wijken en buurten  en de bewoners is daarbij van groot belang. Maatschappelijke partners hebben in dit kader ook de wens hun kennis vaker bij elkaar te brengen.

 

Young professional plekken

Volksgezondheid Onderzoek geeft in 2014 en 2015 vorm aan dit ontwikkelgebied. Binnen dit traject is ook ruimte om jonge getalenteerde academici zonder werk werkervaring op te laten doen in de vorm van een "young professional plek”.

Van 1 september 2014 – 31 augustus 2015 is er ruimte voor twee "young professionals" die meewerken aan het ontsluiten van dataregistratiesystemen en het bouwen van een netwerk van professionals rond deze netwerken in de gemeente. Je wordt begeleid door een team van onderzoekers die dit traject binnen Volksgezondheid (VG) vormgeven.

Vereisten: afgeronde WO-opleiding, nog geen 30 jaar oud (op 31/12/2014), momenteel geen werk op HBO- of WO-niveau en maximaal 2 jaar relevante werkervaring.

 

"Young professional" plek 1: Gemeente Utrecht VG bouwt aan een infrastructuur voor gebruik van dataregistraties

 

Als junior-onderzoeker ben je verantwoordelijk voor het exploreren van de toepassingsmogelijkheden van analysetechnieken voor grote hoeveelheden data binnen VG. Tevens draag je bij aan en het tot stand brengen van de infrastructuur die daarvoor nodig is. Denk hierbij aan taken als:

Het uitvoeren van een literatuurscan naar gebruik van dataregistraties t.b.v. monitoring Publieke Gezondheid;
Het inventariseren van de kwaliteit van beschikbare software/freeware (datamining module SPSS, Hadoop etc.) voor monitoring volksgezondheid;
Het experimenteren met de toepassing van nieuwe data-analysetechnieken op bestaande databestanden;
Het meewerken aan de realisatie van de technische infrastructuur voor o.a. datakoppeling en het ontsluiten van nieuwe databronnen.
Het toepassen van datavisualisatie technieken, o.a. met behulp van Tableau software;

 

Functie-eisen:

Afgeronde opleiding met een sterke kwantitatieve basis: gezondheidswetenschappen/ epidemiologie, (medische) wiskunde, sociale wetenschappen met Methoden en Technieken, HBO-ICT
Sterke affiniteit met kwantitatief onderzoek
Pioniers- en 'hands-on'-mentaliteit
Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
Goed in staat om zelfstandig te werken in een intensief samenwerkingsverband.

 

"Young professional" plek 2: Gemeente Utrecht VG bouwt aan een netwerk van professionals in zorg, welzijn en preventie die gebruik maken van elkaars kennis uit dataregistraties

 

In 2012-2013 is de Pilot Stuurinformatie Integrale Zorg Utrecht (SIZU) uitgevoerd. Dit was een samenwerking tussen Gezondheidscentra, het Julius UMC Utrecht, Achmea, Raedelijn en Gemeente Utrecht waarin de mogelijkheden en beperkingen van integrale monitoring voor preventie en (medische en maatschappelijke) zorg op wijk- en buurtniveau onderzocht werden. Deze pilot heeft laten zien dat het koppelen van registraties op persoonsniveau mogelijk is, en dat de resultaten meerwaarde kunnen bieden. De ontwikkelde methodologie kan gebruikt worden voor de identificatie van risicogroepen waardoor gerichte proactieve sturing met interventies mogelijk wordt. Wel is doorontwikkeling van de methodiek nodig voor het genereren van stuurinformatie van voldoende kwaliteit en actualiteit.

De samenwerkingspartners hebben aangegeven dat doorontwikkeling van de SIZU-pilot wenselijk is. De komende periode zal hier vorm aan worden gegeven.

Als junior-onderzoeker ben je verantwoordelijk voor het exploreren van toepassingsmogelijkheden van reeds bestaande (gemeentelijke) databestanden en draag je bij aan het vervolg vormgeven aan het vervolg op de SIZU-pilot. Denk hierbij aan taken als:

Verdere analyse databestanden SIZU '10 om mogelijkheden SIZU voor actuele thema's inzichtelijk te maken, bv. vroegtijdige schoolverlaters, Utrechters met een niet-Nederlandse achtergrond, analyses op gezinsniveau.
Je inventariseert relevante databronnen voor VG binnen uitvoeringsorganisaties (met name Veiligheid, toezicht en handhaving, werk & Inkomen, en burgerzaken).
Het meewerken aan de realisatie van een interactieve website en toepassing van datavisualisatietechnieken waarbij het gebruik van kennis en gegevens gestimuleerd wordt.
Het meewerken aan vormgeven en positionering vervolg SIZU (voorbereiden, organiseren bijeenkomsten, waaronder een lokale bijeenkomst met samenwerkingspartners en een landelijke expertmeeting ism ZONmw).

 

Functie-eisen:

Afgeronde opleiding met een sterke basis in methoden en technieken, bv. gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen of sociale geografie;
Sterke sociale vaardigheden en organisatietalent
Pioniers- en 'hands-on'-mentaliteit
Goed in staat om zelfstandig te werken in een intensief samenwerkingsverband.
Sterke affiniteit met ICT-toepassingen in het sociaal domein

Gevraagde competenties:
Resultaatgericht werken, Kwaliteits- en klantgericht werken, Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, Samenwerken, Zelfstandigheid, Omgaan met anderen

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met mw. Hanneke Schreurs van Gemeente Utrecht (tel. 030-2863207).


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10780