Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10780

Versterking voor de sociale wijkteams (24-36 uur, schaal 8) - Gemeente Leiden

Gewaardeerd in schaal 8 (maximaal € 3103,- bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek). Deze waardering is indicatief. Het betreft een tijdelijke functie tot 1 januari 2016 bij de gemeente Leiden.

MET WIE GA JE WERKEN?

De sociaal wijkteams zijn voor bewoners van Leiden de toegang naar ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. Mensen die er (even) zelf niet uit komen, kunnen nu op één plaats terecht in hun wijk met hun vragen. De werkwijze van de sociale wijkteams gaat uit van de eigen mogelijkheden van de inwoner en zijn sociale netwerk. Ook het vrijwilligersnetwerk in de wijk of de stad kan bijdragen aan een oplossing. Indien dit niet voldoende is, kan gebruik worden gemaakt van collectieve voorzieningen. Wanneer dit ook niet voldoende blijkt te zijn, wordt individuele (professionele) ondersteuning ingezet, waaronder de WMO. Het sociaal wijkteam biedt zelf geen zorg, wel kortdurende ondersteuning.

In de teams werken sociaal werkers: professionals die met een bewoner tot de kern van zijn of haar vraagstuk kunnen komen en kunnen schakelen tussen eigen kracht, vrijwilligersaanbod en professionele zorg en hulpverlening. Belangrijke opdracht van de teams is om te zorgen dat bewoners elkaar opzoeken in het oplossen van hulpvragen. De teams werken volgens de een plan methodiek– het arrangement, samen met de bewoner opgesteld, kent een eigenaar en ‘regisseur’. Zo heeft de bewoner een vast contactpersoon en weten betrokken organisaties van elkaar welke interventies en begeleiding zij doen.

In ontwikkeling
De sociaal wijkteams in Leiden zijn in ontwikkeling: in 2014 worden de teams opgebouwd zodat vanaf januari 2015 elke inwoner via een wijkteam toegang kan krijgen tot (WMO) zorg en welzijn. In 2015 ontwikkelen we verder door; wat is precies de rol en taak van een sociaal werker, hoe zorgen we voor een effectieve samenwerking met partners, hoe maken we optimaal gebruik van vrijwilligersorganisaties?

Nieuwe opgave
De gemeente Leiden krijgt er per 1 januari 2015 nieuwe cliënten (voorheen AWBZ) bij die zorgvragen hebben waarmee zij zich tot dan toe niet tot de gemeente wenden. Het gaat om mensen met lichamelijke en/of licht verstandelijk beperkingen en/of een psychiatrische aandoening. De teams werken wijkgericht en maken verbinding met het bestaande (vrijwilligers)aanbod in de wijk. Sociaal werkers stimuleren de inzet van de eigen kracht en het eigen netwerk van bewoners.

WAT GA JE DOEN?

  • Je biedt maatschappelijke coaching aan (kwetsbare) inwoners met vragen en problemen.
  • Je informeert, adviseert, verwijst, ontsluit of organiseert diensten en producten voor wonen, welzijn, zorg, daginvulling, inkomensondersteuning en leefbaarheid.
  • Je geeft met je collega’s van het sociale wijkteam, organisaties en bewoners in de wijk invulling aan het sociale netwerk.
  • Je draagt bij aan het implementeren en (door)ontwikkelen van de processen en de werkwijze van het Sociale WijkTeam binnen de gestelde kaders en in samenwerking met de collega’s.
  • Je bent proactief op het gebied van ontwikkelingen in zorg en welzijn.
  • Je zoekt oplossingen met brede blik, dus ook buiten je eigen domein.
  • Je hebt regelmatig overleg met collega’s en externen.
  • Je voert ‘keukentafelgesprekken’ om problemen in kaart te brengen.

WAT NEEM JE MEE?

Om in het wijkteam te kunnen werken, moet je enthousiast zijn over deze manier van werken en in staat zijn met de doelgroep (kwetsbare burgers van 18 - 100 jaar) in contact te komen en te blijven. Kennis en ervaring met doelgroep, werkwijze en de sociale kaart van de betreffende wijk vormen een pré. Je werkt systeemgericht.

Omdat het om een nieuwe manier van werken gaat, ben je flexibel en kun je goed functioneren in een omgeving waarin ‘werkende weg’ doelen bereikt worden. Daarbij ben je in houding gericht op een constructieve samenwerking met andere partijen, werk je oplossings- en resultaatgericht en kun je goed omgaan met tegengestelde belangen.

De inwoner spreek je aan op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Daarbij past ook de inzet van het netwerk van de inwoner, van vrijwilligers en/of mantelzorgers. Samen met je collega’s in het team bouw je een netwerk op in de wijk om te kunnen reageren op vragen van inwoners. Je kunt ‘out of the box’ denken en bent op die manier creatief in het bedenken van oplossingen die aansluiten bij de burger en zijn omgeving.

Je bent zelfstandig en onafhankelijk werken in een projectstructuur. Je signaleert actief knelpunten en draagt daarbij oplossingen aan. Verwacht wordt dat je je kennis en ervaring actief overbrengt aan collega’s in het team. Uit je CV blijkt affiniteit hiermee.
Wij zoeken dan ook collega’s die houden van aanpakken en kunnen omgaan met veranderingen.

WAT BIEDEN WIJ?

  • Een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar.
  • Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's.
  • Een klantgerichte en op resultaatgerichte, informele werksfeer.
  • Een professionele werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
  • De rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren, de CAR/UWO.
  • Meer informatie vind je op www.car-uwo.nl. Daarnaast bestaan er goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je bent welkom in een gezellig team. Wij bieden je een leuke functie en een prettige afwisselende werkomgeving.
Het betreft meerdere tijdelijke functies voor tenminste 24 uur per week voor de duur van 1 jaar bij de gemeente Leiden.
Is indicatief gewaardeerd in schaal 8 (maximaal € 3.103,- bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek).

HOE KAN IK SOLLICITEREN?

  • Jouw interesse in deze functie kun je tot en met zondag 5 oktober onder vermelding van het functiekenmerk 11409182 kenbaar maken via het reactieformulier. Let op: sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze binnenkomen via het reactieformulier.
  • Meer informatie over de werkzaamheden en het team kun je krijgen van Irene Baard, teameider Stadsleven, telefoonnummer (071) 516 76 78.
  • Meer informatie over het sollicitatieproces kun je krijgen vanSandra van Rhijn van HRM, telefoonnummer (071) 516 52 15.
  • Indien je problemen ondervindt bij het invullen en/of versturen van het sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze HR Servicedesk. De HR Servicedesk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 - 13:00 uur en te bereiken via telefoonnummer (071)-516 74 00.

Acquisitie, naar aanleiding van deze vacature, wordt niet op prijs gesteld.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10780