Het domein Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente heeft te maken met grote veranderingen. De uitvoering van de Participatiewet, de Jeugdzorg en van grote delen van de AWBZ wordt overgeheveld van het rijk naar de gemeente. Het domein is dan ook volop in beweging om de nieuwe taken en verantwoordelijkheden te kunnen opvangen. Als gemeente doen wij een groter beroep op de eigen kracht van individuele mensen en hun sociale omgeving. Dit beleidsmatige uitgangspunt vraagt om een cultuurverandering in de uitvoering en in het gesprek met het individu. Dat geldt zowel voor partijen buiten als binnen de gemeentelijke organisatie. Het vereist een andere focus; van zorgen voor naar zorgen dat, van regeling naar oplossing en van specialist naar generalist.
De nieuwe organisatie is een weerslag van genoemde uitgangspunten. De verschillende taken en rollen hebben in de sectoren een plek gekregen. Voor de taken is onderscheid gemaakt tussen het collectief en het individu op huishoudniveau. Voor de rollen onderscheiden we de rol van opdrachtgever en opdrachtnemer. Deze splitsing maakt interne sturing makkelijker, biedt duidelijkheid voor medewerkers en vergroot de uitvoeringskracht van de organisatie als geheel.
De functie
Het primaire doel van de sector is het faciliteren van de sector Frontlijn. De focus ligt op accuratesse, tijdigheid en rechtmatigheid van de (financieel)administratieve taken en voorzieningen. De sector staat voor de opgave om de uitvoering van beslissingen van de Frontlijn samen te brengen inééén sector.
Als Financieel administratief medewerker werk je mee aan de uitvoering van met name de WWB, IOAW, IOAZ en Bbz uitkeringen en fungeer je als vraagbaak voor de casemanager met betrekking tot het uitkeringssysteem. Ook vervul je de rol als vraagbaak voor cliënten over hun uitkering.
Bijbehorende taken zijn:
- Het maken van complexe herberekeningen
- Het verzorgen van inhoudingen en wijzigingen in hoogte van de uitkering
- Het verwerken van inkomstenformulieren van cliënten en verrekenen van inkomsten met de uitkeringen
- Het verwerken van financiële mutaties
Je profiel
Een afgeronde MBO opleiding bij voorkeur op administratief/financieel gebied
Je beschikt over een boekhoudkundige opleiding (MBA, PDB of vergelijkbaar)
Je hebt kennis van de Participatiewet.
Je hebt ervaring met en kennis van het GWS4ALL systeem
Ervaring binnen een gemeentelijke organisatie is een préeacute;
We zijn op zoek naar iemand die financïeel zeer sterk, accuraat en gestructureerd is en daarnaast ook een zakelijke en daadkrachtige werkhouding heeft. Maar ook een flexibele en enthousiaste collega met goede contactuele eigenschappen, mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
Bij voorkeur heb je al ervaring in de bovengenoemde werkzaamheden.
Ons aanbod
Het salaris is van ? 1.924 tot ? 2.816 (schaal 7, obv 36 uur). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring, inschaling in de aanloopschaal is mogelijk. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 36-urige werkweek, eindejaaruitkering, flexibiliteit in arbeidstijden en een uitstekende pensioenvoorziening maken het pakket compleet. Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijzaanstad.nl
De gemeente Zaanstad is goed bereikbaar per openbaar vervoer.
Contact Informatie
Bel voor inhoudelijke vragen met Karlo Steblaj of voor vragen over de procedure met Louise Verberne te bereiken via telefoonnummer 14075.
De sluitingsdatum voor deze vacature is 17 juni 2015.
Klik hier om te solliciteren.