Wij zoeken kandidaten voor de functie
Adviseur ruimtelijke planvorming Bouwhistorie(18 uur, tot voorlopig 01-01-2018)
De functie
Je adviseert in- en externe initiatiefnemers over restauraties en instandhouding van monumenten en panden in beschermde stads- en dorpsgezichten en cultuurhistorische waarden en beleid in het algemeen. De volgende deeltaken zijn daarbij te onderscheiden:
- Je beoordeelt restauratie- en verbouwplannen bij rijks- en gemeentelijke monumenten in het kader van de omgevingsvergunningen en adviseert de Monumenten- en Welstandscommissie.
- Geeft advies bij wijzigingen in het kader van de omgevingsvergunning over sloop en wijzigingen bij panden gelegen in de beschermde stads- en dorpsgezichten.
- Fungeert als gesprekspartner voor eigenaren/architecten en projectontwikkelaars en geeft informatie bij het opstellen van restauratie-, verbouwingsplannen, herbestemmingsprojecten en onderhoudsplannen.
- Fungeert als gesprekspartner voor andere organisatieonderdelen over de wijze waarop bouwhistorische, bouwkundige, stedenbouwkundige en (historisch) landschappelijke elementen en andere cultuurhistorische waarden in de planvorming kunnen worden verwerkt.
- Je beoordeelt (redengevende) omschrijvingen of stelt deze op.
- Ondersteuning van het te voeren beleid bij thema’s zoals duurzaamheid, herbestemmen, afwegingsdiscussies, richtlijnen voor monumenten en bewustwording van cultureel erfgoed.
- Het adviseren van andere afdelingen en externe partijen over bouwhistorische en historisch landschappelijke elementen en cultuurhistorische waarden bij de voorbereiding van bestemmingsplannen.
- Verricht, samen met een buiteninspecteur van de afdeling Bouwen, kwaliteitsinspecties en beoordeelt de uitvoeringswerkzaamheden bij bovengenoemde projecten.
- Levert technische ondersteuning en adviezen aan initiatiefnemers en de inspecteurs Bouwtoezicht.
- Het signaleren van ontwikkelingen m.b.t. bouwplannen, bestemmingsplannen e.d. die inhoudelijk van belang zijn voor het werkterrein van de afdeling.
- Het waar nodig verrichten van (archivalisch)historisch-, kleurhistorisch en bouwhistorisch onderzoek ten behoeve van het opstellen van adviezen.
- Het verwerken van informatie in adviezen, beleidsnota’s en rapporten.
- Het leveren van een bijdrage ten behoeve van kennisvermeerdering, educatie en voorlichting aan publiek, bestuur en collega’s middels tentoonstellingen, lezingen en publicaties.
- Onderhoudt relevante contacten met Rijk en Provincie en houdt kennis op peil over nieuwe restauratie- en onderhoudstechnieken.
- Je hebt WO Bouwkunde met aanvullende opleiding restauratie of HBO Restauratie dan wel daarmee vergelijkbare opleiding.
- Een aantoonbare ruime ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt kennis op het gebied van bouwhistorie, monumentenzorg, cultuurhistorie, restauratie(techniek) en architectuurgeschiedenis.
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je bent klantgericht, resultaatgericht en oplossingsgericht en in staat om vanuit de politieke, maatschappelijke context te adviseren. Je bent daarom analytisch en kunt inschatten welke onderwerpen (bestuurs)gevoelig zijn. Verder ben je zelfstandig en kun je goed functioneren en samenwerken binnen een team. Kennis van de ontwikkelingsgeschiedenis van ‘s-Hertogenbosch is een pre.
- Verder heb je affiniteit met en de bereidheid om mee te denken over het brede werkveld archeologie-cultuurhistorie-monumentenzorg. Specifiek aantoonbare kennis over de jongere en jongste bouwkunst en naoorlogse wederopbouwgebieden en uitbreidingswijken is een pre.
Een salaris dat afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring maximaal € 4.583,-- bruto per maand bedraagt (schaal 011).
De afdelingDe afdeling Erfgoed bestaat nu ca. een half
jaar en bestaat uit de samenvoeging van het Stadsarchief,
Vestingwerken en afdeling Bouwhistorie, Archeologie en
Monumenten. Met de groeiende belangstelling voor cultureel
erfgoed in ons land vervult ons erfgoed een steeds belangrijker rol
voor het imago en de ontwikkeling van de stad. De gemeente’s-Hertogenbosch heeft er daarom voor gekozen oméén erfgoedcentrum te realiseren. Op deze wijze kunnen
we ons erfgoed sterker uitdragen en inzetten als één
van onze unique sellingpoints. Onze missie luidt dan ook: “Ons
erfgoed actief dienstbaar maken aan de ontwikkeling van de stad in
economisch, ruimtelijk en sociaal opzicht.”
Bij afdeling
Erfgoed werken 38 medewerkers en ca. 100 vrijwilligers. De afdeling
werkt nu nog vanuit twee locaties, Het Groot Tuighuis aan de
Bethaniëstraat en het Stadsarchief aan de Bloemenkamp. Aan de
plannen voor de realisatie van één centraal
erfgoedcentrum wordt momenteel gewerkt. Afdeling Erfgoed bestaat uit
4 teams: team Beheer, team Onderzoek, team Publieksactiviteitenén een stafteam Ontwikkeling & Advies. De ‘adviseur
ruimtelijke planvorming Bouwhistorie’ valt onder team
Ontwikkeling & Advies, dit team bestaat uit 7
medewerkers.
Het betreft vooralsnog een tijdelijke functie tot 01-01-2018 via een payroll-constructie.
Meer informatieVoor meer informatie kunt u
contact opnemen met mevrouw Annalies de Graaf; bereikbaar onder
telefoonnummer 073-615 5049 via email
a.degraaf@s-hertogenbosch.nl
Voor vragen met betrekking tot de
procedure kunt u contact opnemen met Dorette Broos, bereikbaar onder
telefoonnummer (073) 615 5610 of via email d.broos@s-hertogenbosch.nl
Eventuele 1e gesprekken vinden plaats op: maandag 7 maart
2016
Eventuele 2e gesprekken vinden plaats op: woensdag 14
maart 2016
Wij voeren een personeelsbeleid met aandacht voor de verschillende doelgroepen in de maatschappij. Wij nodigen daarom kandidaten van allochtone herkomst nadrukkelijk uit te solliciteren.
Interesse?Alle
vacatures en stageplaatsen van de gemeente 's-Hertogenbosch staan op
ons arbeidsmarktplatform 'Werken bij 's-Hertogenbosch'
Solliciteer vóór 19 februari 2016 via www.werkenbijs-hertogenbosch.nl
VACATURENUMMER: SO2016-01