Quantcast
Channel: Vacatures op Gemeentebanen
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10780

Specialist veiligheid (taakaccent ondermijning) - Gemeente Tilburg

$
0
0
Tijdelijke ambtelijke aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op vast. Dit is afhankelijk van functioneren.

Tilburg pakt door op ondermijning
Afgelopen jaren is er in en door de gemeente Tilburg, en haar partners, veel bereikt op het vlak van de aanpak van ondermijnende criminaliteit. We zijn er echter nog niet. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, waarbij wij altijd twee stappen vooruit moeten denken. In onze aanpak betrekken wij niet alleen onze bekende partners, maar ook inwoners, bedrijven en branches. In Tilburg werken we daarnaast graag vernieuwend en data gedreven. Zonder goede analyse, geen effectieve interventie. We werken daarom nadrukkelijk samen met universiteiten en onderzoekers om tot nieuwe inzichten te komen. Breng jij komende jaren de integrale aanpak ondermijning in Tilburg verder?

Denken, Doen, Verbinden
Ondermijning is een complex maatschappelijk vraagstuk. De aanpak vraagt daarom om niet alledaagse antwoorden. Wij als overheid kunnen deze strijd alleen winnen als er écht over organisatiegrenzen wordt samen gewerkt. Dit vraagt om focus, energie en samenbindend vermogen. Je bouwt in je rol verder aan het netwerk en onderling vertrouwen, maar durft partners ook op hun verantwoordelijkheden te wijzen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een strategische visie en de uitvoering daarvan, pak je regie waar nodig en weet je knelpunten binnen de aanpak te signaleren en met praktische oplossingen te komen. Uiteraard betrek je bij dit alles het bestuur en het management.

Dit is jouw kracht
  • Je bent een daadkrachtige verbinder, met de nodige visie en ervaring binnen integrale samenwerkingsstructuren. Je kunt scherp doelen formuleren en er gericht naar toe werken, maar bent flexibel als de situatie daar om vraagt.
  • Je hebt het vermogen om de belangen van verschillende organisaties te (h)erkennen en bespreekbaar te maken, waarbij je oog houdt voor het hoger gelegen doel.
  • Je stuurt zonder hiërarchische positie en weet mensen te inspireren en motiveren. Je stimuleert creativiteit, eigenaarschap en initiatief en houdt overzicht over de grote lijnen.
  • Ervaring in of betrokken bij organisaties in de aanpak Ondermijning is gewenst.
  • Voor een goede invulling van deze rol hechten we waarde aan een academisch werk- en denkniveau.
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je zal vanuit de functie adviseur veiligheid ook deelnemen in het piket AOV-officier van dienst bevolkingszorg.
  • Verder beschik je over een grote mate van politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

Functie-eisen
Werk en denkniveau: WO werk- en denkniveau.

Arbeidsvoorwaarden
Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 13 (aanloopschaal 12). Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt minimaal € 4022,- en maximaal € 5984,- bruto per maand.
  • Goede werk-privébalans; een fulltime dienstverband is maximaal 36 uur.
  • Een tijdelijke ambtelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste ambtelijke aanstelling. Dit is afhankelijk van functioneren en organisatieomstandigheden.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05 % wat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
  • Reis je met openbaarvervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed (2e klas).
  • Maatschappelijk relevant werk. Alles wat je doet heeft direct gevolg voor inwoners, medewerkers en partners van de gemeente Tilburg.
Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld.

Contactinformatie
Solliciteer via de onderstaande button. Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Harko-Jan Huizenga, teammanager, via tel.nr. 06 12509261. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar personeel@tilburg.nl onder vermelding van vacaturenummer: VEW18-46 i en e.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 18 januari 2019. Indien een 2e gesprek gewenst is, zal deze plaatsvinden op 22 januari 2019.

Professionele netwerkorganisatie
Gemeente Tilburg: 1900 professionals en een jaarbegroting van 859 miljoen euro. Een flinke organisatie dus, met een uitgebreid takenpakket en alle uitdagingen die horen bij een grote gemeente. Een organisatie ook, die in beweging is en steeds meer aansluit bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving. Per opgave bepaalt de gemeente haar rol, met oog voor de belangen die daaromheen spelen. Met een duidelijk doel: samen met burgers en bedrijven zorgen dat mensen prettig in Tilburg kunnen wonen, werken en verblijven. De gemeentelijke organisatie bestaat uit 19 afdelingen en een Griffie. De sfeer is ontspannen, de lijnen zijn kort en er kan veel. Maar er wordt ook veel verwacht van de medewerkers. Ze zijn klantgericht en resultaatgericht en ze kunnen prima samenwerken. We vragen lef en passie, en uiteraard liefde voor de stad.

Afdeling Veiligheid en Wijken
De afdeling Veiligheid & Wijken werkt aan het vergroten van de fysieke en sociale leefbaarheid en veiligheid van de stad. De medewerkers doen dit door wijkgericht te werken, informatie te verzamelen en te analyseren, door toezicht en handhaving en een persoonsgerichte aanpak (ook in complexe casuïstiek). Daarnaast ontwikkelt de afdeling beleid op actuele thema's, zoals de aanpak van ondermijnende criminaliteit en radicalisering. De afdeling is ook trekker van een aantal gemeentebrede opgaven zoals het wijkgericht werken, het proces voor(burger-)initiatieven uit de stad en de gemeentelijke crisisorganisatie. Een breed scala aan werkzaamheden dus met zowel uitvoeringstaken als beleids- en strategische opgaven. Essentieel hierbij is het verbinden en samenwerken met burgers, ondernemers en instellingen in de stad, maar ook met collega's intern. Medewerkers van Veiligheid & Wijken zijn het anker in de wijk en weten wat er speelt in de (multiculturele) samenleving, in de eigen stad, maar ook bij andere grote steden, ministeries en andere ketenpartners. Ze staan vooraan als het gaat om innovatie, daadkracht en actiegerichtheid. De afdeling heeft ca. 250 medewerkers en bestaat uit zeven teams: Wijken, Veiligheid Intelligence en Beleid, Fraudebestrijding, Toezicht & Handhaving, Stadstoezicht, Leerplicht/ RMC en team Persoonsgerichte aanpak/ team Complexe Casuïstiek en Re-integratie.

Team Veiligheid, Intelligence en Beleid
Het team Veiligheid Intelligence en Beleid kent drie gelijknamige clusters. Vanuit het team wordt opgave gestuurd gewerkt aan een grote variëteit aan vraagstukken. Daarbij kan gedacht worden aan openbare orde, maatschappelijke onrust, crisismanagement, evenementenveiligheid, high impact crimes (woninginbraken, overvallen, straatroof, geweld) jeugdcriminaliteit, radicalisering, integriteitstoetsing van vergunningaanvragen, veiligheidsbeleving en de aanpak van ondermijnende criminaliteit. In het cluster intelligence wordt een actieve bijdrage geleverd aan het versterken van de informatiepositie op het gebied van veiligheid en wijkgericht werken. Het belangrijkste doel van intelligence is om nieuw beleid of aanpakken te baseren op feiten en cijfers, zodat criminaliteit effectiever kan worden aangepakt. Het beleidscluster werkt voor de hele afdeling Veiligheid en Wijken. Daarin komen onderwerpen aan de orde als bestuursondersteuning , beleid op het snijvlak van zorg- en veiligheid, cameratoezicht, planning & control, wijkgericht werken en onderwerpen rond toezicht en handhaving. Ook worden vanuit dit cluster verschillende secretariaten verzorgd.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10780