Quantcast
Channel: Vacatures op Gemeentebanen
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10780

Medewerker frontoffice - Gemeente Tilburg

$
0
0
De front-office-medewerker is in staat een eigen actief klantenbestand van een tevoren vastgesteld aantal klanten te beheren. Het aantal is gerelateerd aan de omvang van het dienstverband. Daarbij is de medewerker verantwoordelijk voor de intake, de begeleiding en het casemanagement. Hiervoor moet de medewerker contacten met andere instanties onderhouden en op de hoogte zijn van de sociale kaart van de gemeente Tilburg.
De medewerker is verantwoordelijk voor het opstellen van hulpplan en volgt met betrekking tot de schuldregeling de Gedragscode van de NVVK.

Taakinhoud
  • Het voeren van intakegesprekken met de klanten
  • Het stellen van een heldere diagnose van de financile en achterliggende problematiek d.m.v. probleemverheldering en -definiring. Indien noodzakelijk de klant doorverwijzen naar een andere (hulpverlenende) instanties.
  • Het plaatsen van de problemen van de klant tegen de veelheid van achtergronden, die bij deze klanten voorkomen.
  • Het functioneren als aanspreekpunt voor de klant indien deze in een noodsituatie verkeert. Hierbij is b.v. te denken aan een dreigende uithuis zetting, afsluiting van energie etc.
  • Het geven van budgetbegeleiding met als doel inzicht creren in de inkomsten en uitgaven en komen tot een overzichtelijke administratie.
  • Het optreden als intermediair tussen de diverse hulpverlenende instanties. Daarbij hoort het afstemmen van de verschillende vormen van hulpverlening op elkaar op klantniveau met de verschillende ketenpartners.
  • Het actief bewaken van de processen die conform het hulpplan in gang zijn gezet en het toetsen van de verkregen informatie aan het hulpplan.

Functie-eisen
Werk en denkniveau: HBO
Afgeronde opleiding: HBO (methodische agogische HBO-opleiding)

Kennis van:
  • Relevante wet- en regelgeving
  • Affiniteit met financin en schuldhulpverlening
  • Aantoonbare ervaring in de schuldhulpverlening
Competenties:
  • Resultaatgericht
  • Samenwerken
  • Klantgerichtheid
  • Probleemanalyse
  • Energie
  • Interpersoonlijke sensitiviteit
  • Voortgangscontrole
  • Stressbestendigheid

Arbeidsvoorwaarden
Externe kandidaten komen in dienst via payroll 18K op basis van een tijdelijk contract van 1 jaar .

Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 9 (aanloopschaal 8). Het salaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring en bedraagt minimaal  2.202,- en maximaal  3.590,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Contactinformatie
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Joke de Kock, teammanager Schuldhulpverlening, telefoonnummer 013-583 3250. Voor overige vragen kun je bellen met het Servicepunt, op werkdagen te bereiken tussen 07.30 en 17.00 uur via (013) 542 9898, onder vermelding van het vacaturenummer: WIN15-12e.
Solliciteren kun je doen door hieronder op 'solliciteer' te klikken.

Over Gemeente Tilburg
De Tilburgse organisatie is een netwerkorganisatie. Samenwerken met partners in de stad, in goed overleg naar de beste oplossingen zoeken, is voor de medewerkers van onze gemeente vanzelfsprekend. Ervoor zorgen dat de inwoners, bedrijven en bezoekers zich prettig en welkom voelen in de stad hoort tot de belangrijkste taken van onze medewerkers. Het spreekt voor zich dat de ambtelijke organisatie er voor moet zorgen dat de doelen van het stadsbestuur worden gehaald.
Wie ervoor kiest te solliciteren naar een functie bij de gemeente Tilburg maakt een goede keuze. Tilburg is een moderne, vooruitstrevende werkgever. Het is een platte organisatie en de sfeer is collegiaal en informeel. Er wordt hard gewerkt; iedereen gaat voor resultaat n voor kwaliteit. Alles moet betaalbaar blijven en achteraf zonder probleem kunnen worden verantwoord.

De gemeente Tilburg bestaat uit een directie met daaronder 19 afdelingen, elk met een eigen afdelingshoofd, en een Griffie.Voor meer informatie over de gemeentelijke organisatie en voor een organogram: www.tilburg.nl.
De afdeling Werk & Inkomen verleent diensten aan burgers of stuurt de activiteiten, die hiervoor worden ingekocht, aan. De kernactiviteiten zijn: matchen van de individuele vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, diagnose, re-integratie, inburgering, schuldhulpverlening en inkomensverstrekking. Meer dan 200 medewerkers zetten zich in om Tilburgse burgers sociaal te laten stijgen. De gemeente heeft een grote verandering doorgevoerd in de ondersteuning van burgers die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering. Tilburg wil haar aanpak aanzienlijk verbeteren door onder meer sterk werkgeversgericht te werken.

De organisatie van afdeling Werk & Inkomen bestaat uit 4 clusters: Werkplein, Inkomen Handhaving en Diensten, Werkgeversdienstverlening en Schuldhulpverlening. De clusters zijn onderverdeeld in teams.

Schuldhulpverlening heeft als doel klanten met financile problematiek te helpen. Om dit te bereiken voor alle inwoners van de gemeente Tilburg is een laagdrempelige organisatie opgezet. Bij het helpen van de klanten staat het behouden en ontwikkelen van de zelfredzaamheid en vitaliteit van de klant centraal. Schuldhulpverlening werkt samen met verschillende ketenpartners in de stad. Het volledige team bestaat uit c.a. 40 personen en er wordt gewerkt met een frontoffice, een backoffice en een sectie WSNP. De frontoffice is verantwoordelijk voor het klantcontact. Zij begeleiden de klanten om te komen tot een stabiele situatie waarin klanten in staat zijn verantwoorde keuzes te maken in hun leven. De backoffice is verantwoordelijk voor het opzetten van regelingen met schuldeisers.

Solliciteren
Sollicitaties ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10780