Lansingerland is een gemeente met ambitie. Altijd in beweging! In het hart van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag bieden drie levendige kernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk en de buurtschappen Rotte en Kruisweg woon- en leefcomfort aan een jonge sportieve bevolking. In Lansingerland staan de inwoners centraal en bouwen wij samen aan een samenleving waarin mensen veilig wonen, werken en recreëren. Dat blijft niet onopgemerkt. Veel jonge gezinnen en bedrijven kiezen voor Lansingerland, een gemeente in ontwikkeling met een bloeiend verenigingsleven, veel groen, een dorps karakter en dicht bij de stad. Ook economisch telt Lansingerland mee: de Greenport Lansingerland is hét innovatieve kenniscentrum voor hightech-agrobusiness en ontwikkelt zich steeds meer als logistiek centrum. In Lansingerland doet iedereen mee en is er volop kans voor ontwikkeling.
Wij bouwen aan een stevige organisatie met ambitie. Daarom zoeken wij nieuwe collegaâs die actief aan de slag gaan, ook met ontwikkelingen zoals duurzaamheid, omgevingswet, digitalisering en informatieveiligheid en maatschappelijke opgaven. Wij investeren in een toekomstbestendige organisatie die weet wat er in Lansingerland leeft, die kansen en uitdagingen in de gemeente kent en ze met andere partijen oppakt.
Wij denken in oplossingen en zorgen ervoor dat inwoners en ondernemers zich geholpen voelen. Samen maken wij Lansingerland. Lansingerland doet ât. Doe jij mee?
Voor ons team Maatschappelijke ondersteuning & Jeugd zoeken we:
Jeugdconsulenten
3 x 24 uur
Waar kom je te werken?
Je komt te werken in het domein Samenleving. Het domein Samenleving werkt hard aan het leveren van uitstekende gemeentelijke producten en diensten aan de inwoners van Lansingerland. Burgerparticipatie en vraaggericht werken staan hoog in het vaandel. Alle publiek gerelateerde diensten komen hier fysiek bij elkaar. Het team Maatschappelijke ondersteuning & Jeugd bestaat uit 31 personen en houdt zich bezig met de uitvoering van de WMO, de Jeugdwet, leerplicht, leerlingenvervoer, kinderopvang en contractbeheer. Samen met 4 Jeugdconsulenten en een coördinator uitvoering Jeugd ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet.
Wat ga je doen?
- Je voert gesprekken met inwoners die complexe hulpvragen hebben en maakt in overleg met de eerstelijns consulenten en de inwoners een maatwerkarrangement;
- Je werkt integraal wat betekent dat je samen met andere consulenten, voor zover van toepassing, ook kijkt naar de participatiemogelijkheden van de hulpvrager en/of de gezinssituatie en de mogelijke ondersteuning die nodig is voor kinderen in het gezin;
- Bij complexe gezinssituaties kun je casushouder zijn. Dit houdt in dat je de ingezette ondersteuning coördineert, in overleg met het gezin bepaalt of tussentijds aanpassingen nodig zijn en na afloop met het gezin het bereikte resultaat evalueert;
- Je houdt goed zicht op het jeugdhulpaanbod en geeft vanuit je praktijkervaring input aan de productbeheerder over kwalitatief goede en efficiënte voorzieningen Jeugdhulp.
Wie ben je?
- Je hebt een voltooide opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld HBO Maatschappelijk Werk, SPH of pedagogiek en bent SKJ geregistreerd;
- Je hebt een aantal jaar aantoonbare ervaring op het gebied van jeugd- en opvoedhulp, jeugdbescherming, jeugdreclassering en kindermishandeling/huiselijk geweld. Daarnaast heb je kennis van de toepassing van de geldende en wettelijke kaders (zoals de Jeugdwet);
- Je hebt kennis van de doelgroep en de sociale kaart. Van nature ben je stressbestendig, resultaatgericht, flexibel en blink je uit in doorzettingsvermogen;
- Je kunt nieuwe (creatieve) arrangementen opstellen waarbij je de eigen kracht van gezinnen activeert;
- Je bezit competenties als besluitvaardigheid, doorzettingsvermogen, inlevingsvermogen, actief luisteren en mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Daarnaast durf je van de geijkte paden en procedures af te wijken en kan goed motiveren waarom je dit doet.
Wat kan je van ons verwachten?
Maatwerk, uitdaging en ontwikkeling zijn kernwoorden in ons personeelsbeleid. We hebben een informele en collegiale werksfeer, waarin het samen werken aan topkwaliteit dienstverlening voor onze inwoners centraal staat. Je krijgt ruime ontplooiingsmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget van 19,25% van het jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering en in te zetten voor verschillende doelen waaronder verlof), variabele werktijden en uitgebreide cursus- en trainingsmogelijkheden.
Je krijgt een ambtelijke aanstelling in algemene dienst. Je wordt tijdelijk aangesteld voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren volgt een aanstelling voor onbepaalde tijd.
De generieke functienaam is Medewerker Publieksdiensten D en deze functie is gewaardeerd in salarisschaal 9 (max. ⬠3.805, -). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.
Wil je meer weten?
Wil je je nog verder verdiepen in de gemeente Lansingerland kijk dan op www.lansingerland.nl. Heb je nog vragen over de functie of de afdeling dan kun je contact opnemen met Patricia Barkmeijer, teamleider Maatschappelijke ondersteuning & Jeugd. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Marianne Wolters, P&O adviseur. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 010.
Enthousiast geworden?
Dan zijn wij benieuwd naar je sollicitatiebrief en curriculum Vitae. Je kunt tot 2 januari 2019 via onze jobsite www.werkeninlansingerland.nl rechtstreeks solliciteren bij de gemeente Lansingerland. Je ontvangt altijd direct een ontvangstbevestiging van je sollicitatie. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Als ambtenaar heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom vragen we voor iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag aan en legt iedere nieuwe medewerker aan het begin van de aanstelling de ambtseed/belofte af.