24 uur per week
Wie zijn wij?
De afdeling Jeugd & Samenleving (J&S) vormt samen met de afdelingen Werk en Inkomen en Sociale Voorzieningen het Sociaal Domein van de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen en is verantwoordelijk voor de volgende taken, uitgevoerd door 3 teams:                   Â
- Jeugd (jeugdhulp, jongerenwerk, Top 1000 regie en verbinding straf en zorg, leerplicht en Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten).
- Sociale teams (voor meervoudige problematiek in complexe gezinssituaties).
- Samenleving (advies en opdrachtverlening collectieve voorzieningen en maatschappelijke ontwikkeling).Â
Het team Jeugd richt zich op de uitvoering van maatregelen die tot doel hebben dat de jeugd gezond en veilig opgroeit in de gezinssituatie, dat de jeugd zich maximaal kan ontwikkelen en dat ouders/opvoeders zelfredzaam en zelfstandig zijn. Het team Jeugd bestaat uit 50 medewerkers. Binnen het team zijn momenteel 18 jeugdhulpverleners actief. Jeugdhulpverleners werken in gebiedsteams: Amstelveen Noord en Zuid en Aalsmeer. Er is momenteel een vacature voor team Amstelveen Noord.
Jouw uitdaging!
Na triage pak je hulpvragen op het gebied van jeugd zelfstandig op waar mogelijk. Samen met de inwoner wordt bepaald wat er nodig is om het einddoel te bereiken. Je verricht basisdiagnostiek, versterkt de kracht van kind, opvoeder en/of netwerk, biedt zelf hulp aan (gesprekken, aanleren van praktische vaardigheden, concrete hulp) én organiseert aanvullende hulp als dat nodig is. Je werkt systeemgericht, oplossingsgericht en netwerkgericht en hanteert een integrale aanpak.
Drie tot vier uur per week fungeer je als een ouder-kind-coach op een basisschool. Afhankelijk van je dienstverband werk je voor één of twee scholen. Vragen via loket, scholen en huisartsen komen binnen bij een vast team per gebied.Â
Je werkzaamheden bestaan onder meer uit het oppakken van aanvragen voor jeugdhulp, zowel Zorg in Natura als PGB. Je voert daarbij een intakegesprek (eerste screening, probleemverheldering of basisdiagnose) na de doorverwijzing vanuit het loket. Je maakt een analyse van de hulpvraag middels observatie en in dialoog met het gezins(systeem). Je helpt de jeugdige en het gezin om zelf hun problematiek/hulpvraag te bepalen. Je geeft informatie en advies en verwijst naar algemeen toegankelijke voorzieningen. Je biedt zelf enkelvoudige jeugdhulp (5 gesprekken) en handelt aanvragen inhoudelijk administratief af.Â
Verder bestaat de functie uit het opstellen van een perspectiefplan en een tijdige doorverwijzing bij complexe, multiproblem en/of specialistische hulpvragen en blijf je deze monitoren, ook na beëindiging van hulp of problemen die zich niet opnieuw gaan voordoen (casusregie). Bij doorverwijzing zorg je voor een goede informatieoverdracht van het traject/ cliëntdossier. Je signaleert (mogelijke) onveiligheid van de jeugdige en onderneemt hier passende actie op. Daarnaast onderhoudt je contacten met instellingen over de kwaliteit/tevredenheid van de geleverde hulp, heb je periodiek contact met contractmanager over kwaliteit die instellingen leveren en beheer je de relaties met scholen, kinderopvang en huisartsen.Â
In deze functie werk je nauw samen met jongerenwerkers, leerplicht, top 1000 regisseur, sociale teams en met collega?s van Sociale Voorzieningen en Werk en Inkomen.
Wat vragen wij van jou?
- Je beschiktover een afgeronde relevante HBO opleiding. Je hebt meerjarige ervaring als jeugdhulpverlener en je bent bekend met het werkveld van de jeugdhulpverlening.
- Je beschikt over een SKJ-registratie of kunt deze aanvragen.
- Je gebruikt de eigen krachten van het cliëntsysteem en zoekt naar mogelijkheden om deze krachten te versterken of uit te breiden.
- Je bent analytisch. Je kunt verbanden leggen tussen gegevens, mogelijke oorzaken van problemen opsporen en de ?vraag achter de vraag? achterhalen. Samen met de cliënt zoek je naar relevante gegevens om tot een juiste analyse te komen.
- Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en bent in staat om integraal te werken.Â
Verder vragen wij van onze nieuwe collega kennis van interventies bij veel voorkomende problemen en ben je op de hoogte van diverse sociaal agogische/ pedagogische gebieden, zoals pedagogiek, ontwikkelingspsychologie, complexe gezinssystemen, risicofactoren inschatten, diagnostische instrumenten binnen de jeugdhulpverlening en je bent contextueel geschoold.
Wat bieden wij jou?
- Een functie voor de periode van een jaar in een gedreven team voor 24 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband.
- Op termijn is de functie mogelijk uit te breiden naar 28 uur.
- Een salaris tussen ? 2.591,- en ? 3.805,- bruto per maand (CAR-UWO schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek.
- Tijdelijke plaatsing in aanloopschaal 8 behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van ervaring.
- Een groot trainingsaanbod bij onder andere onze AA-Academie waardoor je volop in ontwikkeling blijft.
- De gemeente kent flexibele werktijden en een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je op basis van een individueel keuzebudget (IKB) van 17.05% gedeeltelijk zelf invulling kunt geven. Je kan het uit laten betalen en ook gebruiken voor het kopen van verlof. Daarnaast is het mogelijk om dit budget te gebruiken voor belastingvoordeel ten aanzien van reiskosten, aanschaf fiets, aanschaf ICT apparatuur, vakbondscontributie en opleiding(en).
Enthousiast geraakt?
Kom bij ons het verschil maken en reageer voor 7 januari 2019 via de sollicitatieknop. Wij zien je reactie graag tegemoet!
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op:
1e ronde 10 januari 2019 11.00-13.00 uur. (Mogelijk 11 januari als reserve).
2e ronde 16 januari 2019 9.30-10.30 uur, 14.30-15.30 uur.
Het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats op 17 januari 2019 13.00-15.30 uur.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Esther Gorissen, teamleider Jeugd. Voor procedurele vragen kun je terecht bij Nancy Fielmich, HR adviseur. Zij zijn bereikbaar via 020-540 49 11.
Wat verder goed is om te weten
- Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden.
- Een referentiecheck en diplomacheck kunnen deel uitmaken van deze procedure.
- Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom stellen wij acquisitie niet op prijs.
Â
 De AA-organisatie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega?s in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners van Amstelveen en Aalsmeer. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze
vacatures open voor iedereen.
Â
.
.
Meer informatie
Klik hier om te solliciteren