Tijdelijke ambtelijke aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op vast
InformatieAls adviseur intelligence en veiligheid maak jij het, samen met het cluster intelligence en je eigen netwerk van universiteiten, hogescholen, politie, RIEC Zeeland-West-Brabant, mogelijk om via analyses het verschil te maken op het gebied van veiligheid. De ontwikkelingen op het gebied van intelligence volgen elkaar in snel tempo op, je wordt geacht deze ontwikkelingen te volgen en te implementeren en de lijn binnen het cluster uit te zetten. Vanuit een theoretische beschouwing analyseer je het huidige veiligheidsbeleid. Je weet de kennis van allerlei organisaties samen te brengen. Daarnaast adviseer je over strategieën waarmee we de veiligheidsdoelstellingen kunnen realiseren. Je onderzoekt met het cluster nieuwe trends en fenomenen. Je stelt, waar nodig, nieuw beleid voor om zo efficiënt mogelijke resultaten te boeken. Binnen het team werk je samen met diverse experts op het gebied van veiligheid, maar ook met collega's van andere afdelingen en teams zoals de omgevingsmanagers en medewerkers uit het sociaal domein.
Je taken bestaan uit:
- het ontwikkelen van visie en strategie op het gebied van informatie gestuurd werken binnen het veiligheidsdomein
- adviseren van het management op gebied van intelligence- ontwikkelingen
- leiden van specifieke onderzoeksprojecten binnen en buiten het intelligencecluster
- onderhouden van contacten van in- en externe partijen op het gebied van intelligence/criminologie
- signaleren van nieuwe in- en externe ontwikkelingen intelligence en veiligheid en dit vertalen naar tactisch niveau
- zorg dragen voor kennisontwikkeling bij collega's op het intelligence terrein
Functie-eisenJe bent een teamplayer met tenminste 5 jaar relevante werkervaring met een afgeronde WO opleiding sociale wetenschappen, criminologie of een andere relevante academische opleiding. Je kunt verder onderzoeken opzetten en/of aansturen. Daarnaast ben je communicatief sterk en kun je schakelen tussen de verschillende niveaus en netwerken. Je hebt goed zicht op trends binnen het domein van veiligheid. Je weet onderwerpen proactief op de agenda te krijgen en je kunt dit alles helder verwoorden.
Benodigde opleiding; WO werk en denkniveau
Benodigde competenties: politiek-bestuurlijke sensitiviteit, samen werken, overtuigingskracht, Probleemanalyse
Omgevingsbewustzijn, Resultaatgerichtheid en netwerkvaardigheden.
ArbeidsvoorwaardenDeze functie is ingedeeld in salarisschaal 12 (aanloopschaal 11). Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt minimaal € 3.348,- en maximaal € 5.520,- bruto per maand.
- Goede werk-privébalans; een fulltime dienstverband is maximaal 36 uur.
- Tijdelijke ambtelijke aanstelling met uitzicht op vast.
- Een individueel keuzebudget van 17,05 % wat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
- Reis je met openbaar vervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed (2e klas).
- Maatschappelijk relevant werk. Alles wat je doet heeft direct gevolg voor inwoners, medewerkers en partners van de gemeente Tilburg.
Vanwege de werkomgeving en aard van de werkzaamheden geldt voor de functies binnen afdeling Veiligheid en Wijken een verzwaarde verklaring omtrent gedrag. Dit maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
Onderzoek werving en selectieOp dit moment lopen er meerdere onderzoeken om ons wervings- en selectieproces te verbeteren. In dit kader kunt u benaderd worden voor het invullen van een vragenlijst. Deelname is op vrijwillige basis.
ContactinformatieSolliciteer via de onderstaande button. Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Harko-Jan Huizenga , teammanager, via tel nr 06-1 250 92 61. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar personeel@tilburg.nl onder vermelding van vacaturenummer: VEW19-04e.
Aantrekkelijke stadDe stad Tilburg en de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot liggen in het Hart van Brabant, waar het leven goed is en mensen zich snel thuis voelen. Tilburg is met 217.000 inwoners een stad van formaat. Ondernemend, actief, innovatief. Hard werken gaat hier hand in hand met gezelligheid. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken bij de vele evenementen, musea en gevarieerde optredens. Door de vele ontwikkelingen in de Binnenstad, Spoorzone en Piushaven wordt het stadshart steeds aantrekkelijker. De prachtige groene omgeving met veel bos nodigt uit om heerlijk te ontspannen. Er zijn prima onderwijsinstellingen op alle niveaus en er is een breed aanbod op het vlak van sport, horeca, zorg en welzijn.
Professionele netwerkorganisatieGemeente Tilburg: 1900 professionals en een jaarbegroting van 859 miljoen euro. Een flinke organisatie dus, met een uitgebreid takenpakket en alle uitdagingen die horen bij een grote gemeente. Een organisatie ook, die in beweging is en steeds meer aansluit bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving. Met een duidelijk doel: samen met inwoners en bedrijven zorgen dat mensen in Tilburg gezond en gelukkig kunnen zijn, nu en in de toekomst. Verbindend, daadkrachtig en vernieuwend, dat is typisch Tilburgs.
De afdelingMet ruim 217.000 inwoners is Tilburg de zevende stad van het land. Niet voor niets zet onze afdeling Veiligheid en Wijken zich in voor de fysieke en sociale leefbaarheid en veiligheid in de stad. Wij doen dit door wijkgericht te werken, informatie te verzamelen en te analyseren, toezicht en handhaving en een persoonsgerichte aanpak. Daarnaast ontwikkelen wij beleid op actuele thema's, zoals de aanpak van ondermijnende criminaliteit en radicalisering, en spelen we een sleutelrol in verschillende gemeente brede opgaven, zoals het proces voor (burger)initiatieven en de gemeentelijke crisisorganisatie.
Essentieel in ons werk is de verbinding en samenwerking met burgers, ondernemers en instellingen in de stad, maar ook met collega's intern. Onze mensen vormen het anker in de wijk en weten wat er speelt in de (multiculturele) samenleving, in de eigen stad en bij andere grote steden, ministeries en ketenpartners.
Team Veiligheid, Intelligence en Beleid (V.I.B.)Het team werkt aan uiteenlopende veiligheidsvraagstukken op het gebied van openbare orde, maatschappelijke onrust, crisismanagement, evenementenveiligheid, high impact crime, jeugdcriminaliteit, radicalisering, zorg- en veiligheidsthema's, integriteitstoetsing van vergunningaanvragen, veiligheidsbeleving en de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Een van onze belangrijkste doelen is om van losse informatie, gekoppeld aan wetenschappelijke inzichten, praktische inzichten te verkrijgen, zodat overlast en criminaliteit effectiever kan worden aangepakt.
Tilburg pakt door op veiligheidSamen daadkrachtig, vernieuwend en verbindend bouwen aan een gezond en gelukkig Tilburg. Veiligheid is een randvoorwaarde om tot dit gezamenlijke doel te komen. Afgelopen jaren is er in en door de gemeente Tilburg, en haar partners, veel bereikt op het vlak van veiligheid. Ondermijnende criminaliteit wordt integraal aangepakt, maar ook op het vlak van zorg en veiligheid weten we steeds beter verbinding te leggen en resultaten te behalen. We zijn er echter nog niet. In het team V.I.B. wordt projectmatig gewerkt. Dit betekent dat doelen die gesteld zijn in ons Integraal VeiligheidsPlan (IVP) gestructureerd en doelmatig worden opgepakt, waarbij we écht het verschil in de stad willen maken. Collega's worden daarbij per onderwerp ingezet op kwaliteiten en competenties.