Quantcast
Channel: Vacatures op Gemeentebanen
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10780

Adviseur crisisbeheersing en rampenbestrijding - Gemeente Almere

$
0
0
Wat moeten we doen om goed voorbereid te zijn op eventuele crisis en rampen? En als zich iets dergelijks voordoet, hoe pakken we dit dan aan? Twee boeiende vragen waar jij je mee gaat bezighouden. En dat in een omgeving waarin de ontwikkelingen niet stilstaan. Zo moeten gemeenten en veiligheidsregios aan een veelheid van eisen voldoen en het aanbod van strategische vraagstukken, zoals over brandweerzorg en bevolkingszorg, neemt  mede door de verregaande regionalisering  toe. Dit vraagt om een brede veiligheidsvisie. Jij hebt deze visie en je weet deze, samen met actualiteiten en trends, strategisch te vertalen op (inter)regionaal en lokaal niveau. Primair adviseer je de (loco)burgemeester daarbij. Maar je blik reikt verder. Daarom heb je ook oog voor het belang van de regio, en de vier kolommen die daarvan deel uitmaken, ook in het licht van de strategische agenda van het Veiligheidsberaad, de koepel van alle 25 veiligheidsregios in Nederland. Je opereert dus in een complexe bestuurlijke omgeving, zowel lokaal als (inter)regionaal. Je bent gepositioneerd binnen een team veiligheid dat met elkaar werkt aan een veilige stad aan de hand van de speerpunten uit het Actieprogramma Veiligheid 2015-2018. Veiligheid is een belangrijk politiek onderwerp. Je bent dan ook in staat verbinding te leggen tussen ontwikkelingen op jouw vakgebied en de sociale kant van veiligheid.

Daarnaast ben je cordinator en adviseur van de gemeentelijke voorbereiding op de crisisbeheersing en rampenbestrijding. Zo ben je verantwoordelijk voor het lokaal opleidings-, trainings- en oefenprogramma en zorg je voor adequate facilitering en heldere randvoorwaarden zodat iedereen binnen de gemeentelijke crisisbeheersingsorganisatie, zowel ambtelijk als bestuurlijk, goed in staat is zijn taak uit te voeren. Je bent daarom in staat om zowel schriftelijk als mondeling zaken goed neer te zetten. Oefeningen en incidenten worden door jou gevalueerd. De rapportage weet je om te zetten naar concrete aanbevelingen, ook op bestuurlijk niveau. Ook treedt je op als adviseur rond evenementen in de stad en neem je deel aan de organisatie van de Landelijke Veiligheidsdag. Verder geef je impulsen aan regionale netwerken, in het bijzonder de kolom Bevolkingszorg aangezien planvorming, draaiboeken en piketfuncties (inter)regionaal zijn georganiseerd. Je levert een bijdrage aan de verdere beleidsmatige ontwikkeling van bevolkingszorg. Je adviseert de gemeentesecretaris daarbij waar nodig.

Naast deze taken in de zogenaamde preparatieve koude fase vervul je ook een rol in de warme fase. Zo ben je Officier van Dienst (Ovd) Bevolkingszorg en tevens cordinator en aanspreekpunt van de andere vier OvDs binnen de gemeente Almere. Tijdens jouw piketperiode ben je bereikbaar dan wel binnen de vastgestelde aanrijdtijd aanwezig in geval van calamiteiten. Je vertegenwoordigt dan de sectie bevolkingszorg in het CoPI en bent verantwoordelijk voor de operationele processen en het aansturen van de betrokken functionarissen. Waar het om bestuurlijke aangelegenheden gaat, zoals het adviseren van de (loco)burgemeester, werk je hierbij nauw samen met de Ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid, een functie die door vijf collegas binnen het team veiligheid wordt ingevuld.

Functie-eisen
Je hebt een universitaire studie gevolgd en hebt ruime ervaring opgedaan op het terrein van openbare orde en veiligheid in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Je hebt kennis van crisisbeheersing en rampenbestrijding en een sterke en aantoonbare affiniteit met het onderwerp veiligheid in brede zin. Je vindt het een uitdaging om mee te denken bij strategische vraagstukken. Je hebt lef om je eigen kritische stem te laten horen en voorstellen te doen voor verbetering. Je hebt inzicht in en gevoel voor politieke, bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen. Je hebt ervaring met projectmatig werken en pakt graag nieuwe projecten op. Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, je weet het onderwerp crisisbeheersing en rampenbestrijding levend te houden binnen onze organisatie en je bezit het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen opereren. Voor de meer operationele taken beschik je over de noodzakelijke hands-on mentaliteit.

Arbeidsvoorwaarden
Wat we je bieden is een verantwoordelijke, veelzijdige en uitdagende functie in een omgeving die per dag anders kan zijn en om nieuwe dingen vraagt. En dat in een dynamische organisatie en snel groeiende, grote gemeente. Je salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - max.  5.207,- bruto per maand (schaal 12), bij een 36-urige werkweek. Voor de functie van OvD geldt een piketvergoeding.
Daarnaast kent de Gemeente Almere uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en investeren wij graag in je professionele ontwikkeling.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 26 en 27 oktober 2015 en de tweede gespreksronde op 29 oktober 2015.

Bij inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de heer Marc van Kooten, afdelingsmanager Kabinet & Veiligheid, tel. 036 527 7557.

Contactinformatie
Wat moeten we doen om goed voorbereid te zijn op eventuele crisis en rampen? En als zich iets dergelijks voordoet, hoe pakken we dit dan aan? Twee boeiende vragen waar jij je mee gaat bezighouden. En dat in een omgeving waarin de ontwikkelingen niet stilstaan.

Solliciteren
Sollicitaties ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina .


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10780