De gemeente Zaanstad is een bruisende, vitale stad met ruim 150.000 inwoners. Door de traditie van eeuwenlange immigratie kent de gemeente de meeste nationaliteiten van Nederland (187). Zaanstad heeft echt een eigen identiteit en dat zie je o.a. terug in het stadsbeeld. Gekoesterd historisch erfgoed staat gebroederlijk naast moderne, gedurfde, innovatieve architectuur. Realisatiekracht, betrokkenheid en durf zijn eigenschappen, waar wij als gemeente heel trots op zijn. De ambities en vraagstukken van Zaanstad zijn groot en dat vraagt om ambitieuze, gedreven, flexibele medewerkers, die durven te innoveren, maatschappelijk betrokken zijn en die zich graag verder ontwikkelen.
De sector Openbare Ruimte is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en levert een bijdrage geleverd aan een prettig woon-, werk-, en verblijfklimaat in Zaanstad. De sector kent een viertal afdelingen: Wijkbeheer & -onderhoud, Stadsbeheer& -onderhoud, Ingenieursbureau en Strategie & Beleid. Bij deze afdelingen werken ca. 250 mensen samen in de keten van beleidsontwikkeling, projectrealisatie en onderhoud van de openbare ruimte. Voor het behalen van de doelstellingen van de sector is het belangrijk dat er een goede een samenwerking tussen de afdelingen is, dat er goede werkafspraken worden gemaakt, die worden nagekomen.
De samenleving en leefomgeving veranderen. Dat heeft gevolgen ook voor het gebruik, de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte. De huidige tijd vraagt een organisatie die naar buiten toe is gericht en die flexibel kan inspelen op trends en wisselende maatschappelijke behoeften. Binnen de sector Openbare Ruimte ligt de komende jaren de focus op wendbaarheid, het verbeteren van de dienstverlening, burger- en arbeidsparticipatie, verbetering van het bestands- en informatiebeheer en innovatie.
De afdeling Stadsbeheer en -onderhoud (ca. 70 medewerkers) richt zich op het cyclisch onderhoud, de inspectie en het herstel van alle onderdelen van de openbare ruimte, waarvoor een vervangingsinvestering (nog) niet van toepassing is. De afdeling is georganiseerd naar vakdiscipline in drie teams: Riool, Infra en Groen & Water. Binnen de teams werken binnen- en buitenvaklieden, inspecteurs, werkvoorbereiders en projectuitvoerders. De afdeling levert o.a. vakinhoudelijke input bij burgerinitiatieven en levert een bijdrage aan de voorstellen voor het Meerjaren Investerings Programma (MIP).
Er is onderling een prettige, open werksfeer en er wordt goed samengewerkt. Uitdagingen worden met beide handen aangepakt, problemen worden samen opgelost en wordt geleerd van ervaringen uit het verleden.
De functie
Als onderhoudsmedewerker 3 Riool werk je binnen het team Riool. Dat team bestaat uit ongeveer 25 medewerkers en houdt zich bezig met beheer, inspectie, cyclisch onderhoud en reparatie van het rioolstelsel, pompen en gemalen. Het team kent geen (dagelijkse) hiërarchische sturing. Binnen het team heerst een gedeelde verantwoordelijkheid voor het opstellen van het jaarplan en het uitvoeren van de werkzaamheden, die daaruit voortvloeien.
In deze functie houd je je o.a. bezig met de volgende werkzaamheden:
- Je verricht onderhoudswerkzaamheden aan het rioolstelsel op basis van een vooraf vastgesteld onderhoudsplan
- Je verhelpt meldingen betreffende het rioolstelsel
- Je signaleert acute en mogelijk toekomstige problemen en knelpunten in het rioolstelsel
- Je legt huisaansluitingen aan
Je profiel
- Je bent in het bezit van een MBO niv. 2 diploma op een relevant vakgebied
- Je bent in het bezit van een rijbewijs E (dit is een harde eis)
- Als je een groot rijbewijs hebt is dat een mooie pré
- Je bent een echte teamspeler
- Je bent betrouwbaar en communicatief vaardig
- Je hebt discipline en werkt resultaatgericht
- Je bent in staat en bereid om op onregelmatige tijden te werken (denk aan wachtdienst/winterwachtdienst)
Ons aanbod
De functie Onderhoudsmedewerker 3 Riool is een leuke functie bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Het salaris voor de functie is maximaal € 2399,- (schaal 4) Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Gemeente Zaanstad is een fijne werkgever. Naast een prima salaris zijn er diverse interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek, eindejaaruitkering, flexibiliteit in arbeidstijden en een uitstekende pensioenvoorziening. Naast goede arbeidsvoorwaarden en leuk werk, krijg je ook nog eens gezellige, gedreven, enthousiaste collega's.
Meer informatie
Interesse? Wij zijn nieuwsgierig naar jouw reactie! Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Olaf aarsen op (075) 6816501. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Marjolijn Baltus (Corporate Recruiter) op (075) 6552261. De sluitingsdatum voor deze vacature is 23 juni 2016.
Klik hier om te solliciteren.