Quantcast
Channel: Vacatures op Gemeentebanen
Viewing all 10780 articles
Browse latest View live

Junior Planoloog (36 uur) - Gemeente Haarlem

$
0
0
Samen met en onder begeleiding van de andere planologen en juristen op de afdeling ga je aan de slag met bestemmingsplannen: opstellen van de toelichtingen in afstemming met diverse vakspecialisten (milieu, verkeer e.d.). Je adviseert over aangevraagde functiewijzigingen en bouwplannen in afwijking van een geldend bestemmingsplan. Je doet analyses, onderzoek en beleid en levert zo een bijdrage aan actuele Haarlemse ruimtelijke thema’s, zoals kantorentransformatie, (ruimtelijke) visievorming, horeca en woningbouw.

Als junior planoloog ben je verantwoordelijk voor gedegen onderbouwde en goed afgewogen ruimtelijke adviezen. Je bent geïnteresseerd in aanpalende vakgebieden als wonen, economie of milieu, zodat je de rol van bruggenbouwer goed kunt vervullen. In jouw rol ben je in staat zelfstandig te werken, maar ook om in een team jouw bijdrage te leveren. Je hebt goede communicatieve vaardigheden om een netwerk met andere afdelingen, procesmanagers, het bestuur en externe partijen op te bouwen.

Functie-eisen
Je beschikt over een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding (bijv. Planologie). Je hebt affiniteit met ruimtelijke advisering en bestuurlijke processen. Je hebt een goed ontwikkeld analytisch probleemoplossend vermogen. Je kunt beleidsmatig en strategisch handelen en hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Op het persoonlijke vlak ben je betrokken en collegiaal. Daarnaast ben je enthousiast en gericht op samenwerking en resultaat.

Arbeidsvoorwaarden
Een interessante, afwisselende en zelfstandige functie in een professioneel team. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 56.895,- bruto per jaar (schaal 10) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (incl. 8% vakantietoeslag, 6% eindejaarsuitkering en 1,5% levensloopbijdrage). De gemeente Haarlem biedt een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contactinformatie
Solliciteren op bovenstaande vacature kan t/m 28 augustus 2016, door middel van het online sollicitatieformulier op https://werkenbij.haarlem.nl/nc/vacatures/vacatureoverzicht/ . Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ricardo van Engeland, Planoloog, tel.nr. 023-5113985 of rvanengeland@haarlem.nl . Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Gemeente Haarlem
Haarlem is een trotse, levendige stad met ruim 150.000 inwoners. Zij wonen, werken, winkelen en recreëren in een omgeving die een boeiende mix is van historie en dynamische bedrijvigheid. Wie deze stad met een spilfunctie in de regio wil bedienen, moet grenzen als uitdaging zien en op zoek gaan naar nieuwe oplossingen. Mensen die dat willen en kunnen, krijgen in Haarlem volop de ruimte om inhoudelijk te sturen en zichzelf te ontwikkelen.

Stadszaken beslaat het brede terrein van fysieke, economische en sociaalmaatschappelijke infrastructuur van Haarlem: cultuur, economie, gezondheid, milieu, vastgoed, monumenten, onderwijs, recreatie, ruimtelijke plannen, sport, welzijn, wonen en zorg. Stadszaken draagt er aan bij dat burgers, instellingen en bedrijven zich thuis voelen in Haarlem. Die inzet is gericht op alle inwoners van de stad, ook de kwetsbare groepen. De gemeente Haarlem wil alle Haarlemmers via een breed aanbod van voorzieningen de mogelijkheid bieden te participeren in de Haarlemse samenleving.

Haarlem: een moderne, stimulerende en ondernemende gemeente!
Haarlem, eigentijdse en dynamische stad aan het Spaarne. Ook een historische stad met een breed aanbod van horeca, winkels en cultuur. En natuurlijk is Haarlem een prettige en leefbare stad met ruim 156.000 inwoners, in een mooie groene omgeving, dichtbij de duinen en de zee. Wie deze stad wil bedienen, heeft een creatieve geest.

De gemeentelijke organisatie
Bij de gemeente Haarlem werken circa 1100 mensen. We zijn een krachtige dienstverlenende gemeente. Een gemeente met een regiofunctie bovendien. Haarlem heeft een heldere visie op de stad en de organisatie met daaraan gekoppeld een uitdagend takenpakket. Werken bij de gemeente Haarlem betekent werken in een stad waar creativiteit en innovatie worden aangemoedigd. Samen met de stad ontwikkelen we Haarlem. Het huidige economische klimaat vraagt om efficiënter werken en meer kostenbewustzijn. Hierbij passen maatschappelijk bewuste mensen, met ambitie en talenten. Mensen die meer willen halen uit hun werk en hun omgeving. Aan dat soort mensen biedt Haarlem graag een kans om mee te bouwen aan onze organisatie.

De afdeling Ruimtelijk Beleid valt binnen het cluster Fysiek Domein en beslaat het brede terrein van fysieke ontwikkeling van Haarlem: van riool tot fietspaden en van bomen tot woningen. Binnen de afdeling Ruimtelijk Beleid wordt de deskundigheid van de gemeente op het gebied van de ruimtelijke kwaliteit gebundeld. Onze juristen, stedenbouwkundigen, planologen en landschapsarchitecten werken aan een duurzame toekomst voor de stad vanuit de overuiging dat een mooie omgevind mensen gelukkig maakt. Dat doen we door het bewaken van de ruimtelijke kwaliteit, het aanjagen van initiatieven, het maken van beleid en ruimtelijke plannen en het integreren van verschillende belangen.

Solliciteren
Sollicitaties ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina .


Vergunningverlener BRZO - Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

$
0
0

Wij zijn op zoek naar
een Vergunningverlener BRZO


Aanstelling op basis van 36 uur

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG)
De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied werkt in opdracht van acht gemeenten en drie provincies. Wij verstrekken omgevingsvergunningen en zien erop toe dat bedrijven voldoen aan actuele wet- en regelgeving op het gebied van milieu(veiligheid), bouwveiligheid, infrastructuur en bodem. Indien nodig treden wij handhavend op en werken daarbij samen met ketenpartners waaronder de veiligheidsregio’s. Ook in onze adviserende rol zetten wij onze deskundigheid actief in, bijvoorbeeld op het gebied van externe en constructieve veiligheid, luchtkwaliteit, geluidsbelasting en duurzaamheid. Onze inzet is gericht op het beperken van risico’s, daarmee dragen wij bij aan het waarborgen van een veilig en leefbaar Noordzeekanaalgebied.

De directie van de OD NZKG bestaat naast de algemeen directeur uit vier adjunct-directeuren die verantwoordelijk zijn voor de portefeuilles Bedrijfsvoering, Toezicht en Handhaving, Vergunningverlening en Advies en Expertise.
De directie Vergunningverlening bestaat uit vier teams die onderling nauw samenwerken en veel contacten hebben met de collega’s van de directie Toezicht & Handhaving en de directie Advies & Expertise.

Team BRZO/RIE
Het team BRZO/RIE valt onder de directie Vergunningverlening.
Binnen het team BRZO/RIE zijn circa 25 enthousiaste en professionele medewerkers verantwoordelijk voor de vergunningverlening bij een breed scala aan bedrijven, zoals chemische- en procesindustrie, tankopslagbedrijven, en voedingsmiddelenbedrijven. Er worden vergunningen verleend en rapportages beoordeeld voor de zwaardere categorieën bedrijven en vaak in complexe situaties. Het werkgebied van het team beslaat de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Een deel van het werk richt zich op de ontwikkeling van het uitvoeringsbeleid ten aanzien van vergunningverlening en de daarbij relevante nationale en internationale regelgeving. In het kader van het verhogen en borgen van de kwaliteit van vergunningverlening nemen onze vergunningverleners BRZO deel aan een landelijk vastgesteld opleidingstraject dat een ieder doorloopt. Dit traject sluit aan op landelijk vastgestelde kwaliteitscriteria.

Profiel
Je bent een professional met een ruime ervaring met opstellen van vergunningen voor grotere industriële bedrijven. Gezien de complexiteit van de vraagstukken vragen wij naast stevige inhoudelijke kennis ook procesvaardigheden. Je onderkent de verschillende belangen en maakt vanuit milieubelang passende afwegingen, waarbij tijdig wordt geïnformeerd en opgeschaald. Je hebt een resultaatgerichte aanpak met oog voor de belangentegenstellingen en de juiste interventiestrategieën.
Je bent initiatiefrijk, gericht op samenwerking, je bezit overtuigingskracht en je beschikt over gedegen kennis van de betreffende wet- en regelgeving. Zo ben je bekend met de ontwikkelingen rond de Omgevingswet. Als vergunningverlener heb je ook gevoel voor de toezicht- en handhavingspraktijk. Je zult eveneens moeten deelnemen aan het landelijke opleidingstraject.

Kerntaken

  • Organiseren/begeleiden van overleg met de aanvrager (vooroverleg)
  • Uitvoeren van vergunningenprocedures, richtlijnen en regelgeving op milieugebied
  • Opstellen van vergunningen en beschikkingen
  • Bewaken van het proces, de integraliteit en de voortgang van de aanvraag
  • Inschakelen van vakdisciplines en wanneer nodig externe partijen (coördineren inhoudelijke volledigheid)
  • Het uitzetten van adviesaanvragen aan de juridische adviseurs
  • Beoordelen van rapportages samenhangend met vergunningverplichtingen
  • Bijdrage leveren aan ontwikkeling van uitvoeringsbeleid en adviseren over de beleidsmatige aspecten van beleid op meerdere complexe en brede terreinen
  • Opstellen van eigen werkplanningen en daarover rapporteren

Competenties

  • Verantwoordelijkheid
  • Analytisch vermogen
  • Oordeelsvorming
  • Klantgerichtheid
  • Kwaliteitsgerichtheid

Wij vragen

  • Afgeronde HBO opleiding die aansluit op werkveld vergunningverlening BRZO
  • Kennis van BRZO, Wabo, BEVI, BARIM, Awb en diverse BBT-documenten zoals PGS-richtlijnen
  • Werkervaring 5 jaren
  • Aantoonbare werkervaring met verlenen van vergunningen aan bedrijven

Aanstelling
Deze functie is, conform de CAP (Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies) gewaardeerd in schaal 10. Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante kennis, ervaring en vaardigheden, minimaal € 2.721 en maximaal € 3.887 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
De omvang van de aanstelling is 36 uur per week, 32 uur per week is bespreekbaar.
Aanstelling vindt plaats op basis van proef voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid volgt daarna een vaste aanstelling. De OD NZKG volgt de rechtspositieregeling die ook voor de provincies geldt, de CAP. De OD NZKG biedt een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering, vakantiegeld en bijdrage levensloop inclusief uitruilmogelijkheden (Individueel Keuze Budget). De OD NZKG biedt een volledige OV-vergoeding woon-werkverkeer. Voor de NS geldt vergoeding op basis van 2e klas. Ons kantoor ligt direct naast het station Zaandam.

Procedure
Deze vacature wordt extern gepubliceerd.

Informatie
Voor nadere vragen over de procedure kun je contact opnemen met Marlies van Ligten, HR adviseur, e-mail: marlies.van.ligten@odnzkg.nl, of bel naar 023-5674127.

Inhoudelijke informatie kan worden verkregen bij Jan Rosch, teammanager vergunningverlening BRZO/RIE, jan.rosch@odnzkg.nl, telefoon 06-28997062.

Solliciteren
Kandidaten kunnen reageren tot en met 15 september 2016 door het sturen van een motivatiebrief en CV aan: sollicitatie@odnzkg.nl. Vermeld hierbij de referentie code: GB1108

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Senior vergunningverlener - Gemeente Lelystad

$
0
0

Stroomt er bij jou bloedgroep D van Dienstverlening door je aderen en ben je een echte teamspeler? Ben jij degene die altijd kritisch is en graag zaken grondig uitzoekt? Ben jij bovendien een doortastende, flexibele, besluitvaardige en enthousiaste collega, dan hebben wij een mooie functie voor jou!

De afdeling Dienstverlening...
Binnen de afdeling Dienstverlening komen vele klantcontacten bij elkaar. De inwoners en ondernemers staan centraal en het leveren van toegevoegde waarde in de dienstverlening van de gemeente Lelystad is ons streven.

De afdeling Dienstverlening bestaat uit vier teams en is verantwoordelijk voor een breed takenpakket zoals o.a. vergunningverlening, toezicht & handhaving, belastingen, geo-informatie, veiligheid & evenementen, bestemmingsplannen en burgerzaken, telefonie & informatiebalie (receptie). De afdeling Dienstverlening biedt haar werknemers een uitdagende en professionele werkomgeving met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Het team Veiligheid, Toezicht en Ondersteuning (VTO)...
Het team bestaat uit ca. 23 fte’s en houdt zich o.a. bezig met een breed spectrum van bestuursrechtelijke uitvoeringszaken, verzorgt het applicatiebeheer voor primaire bedrijfsprocessen binnen de afdeling,  zorgt  voor het tot stand komen van het uitvoeringsbeleid en de implementatie daarvan, voert de regie op integrale handhaving en geeft afdelingsbrede juridische ondersteuning. Wij werken nauw samen met inwoners, ondernemers en instellingen. Service- en resultaatgericht werken vinden wij belangrijk, net als betrokkenheid en aanspreekbaarheid.

Binnen dit team houdt het werkveld Veiligheid zich bezig met vergunningverlening en informatieverstrekking op het gebied van APV en bijzondere Wetten, zoals Drank- en Horecawet en de Wet op de Kansspelen. Er wordt nauw samengewerkt met diverse interne en externe partijen, zoals ondernemers, hulp- en adviesdiensten en Stichting Evenementen Coördinatie Lelystad (ECL), die als frontoffice voor de aanvraag van een evenementenvergunning fungeert.

Voor het werkveld Veiligheid binnen dit team zijn wij op zoek naar een senior vergunningverlener voor 36 uur per week schaal 9.

Functieomschrijving...
Als senior vergunningverlener op het gebied van APV en bijzondere wetten fungeer je als vraagbaak en coördineer je de uitvoeringstaken op het gebied van de vergunningverlening binnen het werkveld en draag je zorg voor de afstemming met toezicht en handhaving. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor diverse interne en externe partijen, zoals o.a. management, bestuur, politie en brandweer. Je biedt ondersteuning bij of neemt de afhandeling van complexe of bestuurlijk gevoelige vergunningaanvragen voor je rekening. Denk hierbij aan exploitatievergunningen voor seksinrichtingen, de coffeeshop, speelautomatenhallen en risicovolle evenementen. Je bent betrokken bij de afhandeling van het BIBOB-onderzoek dat voor diverse vergunningen wordt uitgevoerd. Ook ondersteun je de vertegenwoordiger van het bestuur in bezwaar- en beroepszaken.

Je geeft informatie over de bestaande procedures met betrekking tot wet- en regelgeving aan in- en externe partijen. Je levert input voor op te stellen nieuw beleid, evalueert bestaand beleid en regelgeving zoals de APV en doet voorstellen voor aanpassing waar dit nodig is. Bij wetswijzigingen ben je nauw betrokken bij het implementeren hiervan binnen het werkveld. Je initieert en voert zelfstandig overleggen over de veiligheid gedurende en rondom de evenementen. Tevens analyseer en evalueer je evenementen die plaatsvinden. Verder onderhoud je de bestaande in- en externe relaties en breid je deze uit waar nodig.

Jij bent van nature een daadkrachtig en besluitvaardig persoon en gaat een confrontatie niet uit de weg. Je kan je besluit in heldere taal uitleggen en dit ook verantwoorden. Verder kom je met creatieve oplossingen, is samenwerken je op je lijf geschreven en kijk je verder dan waar nodig is. Flexibiliteit en proactiviteit zijn geen enkel probleem en je bent bereid om net dat stapje extra te zetten.

Functie-eisen...
- Een op de functie gerichte afgeronde HBO opleiding;
- Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie binnen de gemeentelijke overheid;
- Op de hoogte van de actualiteiten met betrekking tot evenementen en relevante wetgeving;
- Uitstekende adviserende, communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
- Je bent oplossingsgericht, nauwkeurig en hebt oog voor kwaliteit;
- Servicegericht en representatief;
- Enthousiast maar ook stressbestendig.

Wij bieden...
Je een uitdagende en boeiende baan in een dynamische bestuurlijke omgeving waarin je met veel verschillende partijen te maken hebt. Het betreft een functie voor 36 uur per week die is gewaardeerd in functieschaal 9.

Bijzonderheden...
Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

De sluitingsdatum van deze vacature is 11 september 2016

Informatie...
Nadere informatie over deze functie is te verkrijgen bij de heer B. Bruin (telefoon 0320 278238) of de heer C. Blok (0320-278616), teamleiders afdeling Dienstverlening.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Om te kunnen solliciteren zie onze website: http://www.lelystad.nl/Vacatures.html
In verband met het digitale proces kunnen wij te laat, of op een andere wijze ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure.
 

 

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met mw. Yvonne Heinrichs van Gemeente Lelystad (tel. 0320-278 698).

Concerncontroller - Gemeente Wijk bij Duurstede

$
0
0

Concerncontroller
(32 - 36 uur per week)


Het coalitieakkoord “Wij(k) voor elkaar, samenleving en gemeente samen sterk” markeerde in 2014 de start van een nieuwe bestuurlijke periode voor de gemeente Wijk bij Duurstede. Uitgangspunt is dat posities verschuiven van gemeente naar de Wijkse samenleving met zijn 23.000 inwoners: er wordt ruimte gevraagd en gelaten voor meer eigen initiatief en verantwoordelijkheid. De kracht in onze samenleving wordt ingezet ‘aan de voorkant’ door met elkaar plannen te creëren. Samenwerken, netwerken, slimmer werken en ondernemingszin zijn nodig om dat wat in de kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede al zo goed voor elkaar is te behouden en dat wat nog voor elkaar moet komen, voor elkaar te krijgen. Om ruimte te laten aan de kracht van de samenleving hebben we het vermogen om de mate van onze invloed en verantwoordelijkheid bewust toe of af te laten nemen. Dat is wat kenmerkend is aan de Wijkse regiegemeente. Want we doen ons werk in het midden van de samenleving en mét de samenleving. Als regiegemeente vinden we het ook belangrijk om snel te kunnen inspelen op veranderingen. We willen met een frisse blik naar de dingen kijken, oplossingsgericht en innovatief. Dit betekent een andere manier van denken en werken en organiseren. De organisatie streeft er actief en voortdurend naar herkend te worden aan vier kenmerken (1) We werken ambitiegestuurd: vanuit de vraag “wat willen we bijdragen?” (2) We werken voor, met en vanuit de samenleving (netwerken) (3) Bij ons maken ménsen het verschil (binnen en buiten) (4) We doen ons werk met betrokkenheid en vakmanschap.

Profielschets
De concerncontroller wordt aangesteld ter versterking van het interne kritische vermogen en om een betere invulling te kunnen geven aan het ambitiegestuurd werken van de organisatie. De concerncontroller heeft een unieke plaats in de organisatie met eigenstandige adviesbevoegdheid richting directie en bestuur. De concerncontroller zal nauw samenwerken met de bestuursadviseurs, de teamleiders en beleidsmedewerkers Financiën.

De concerncontroller in de gemeente Wijk bij Duurstede is enerzijds vanuit de klassieke rol kadersteller en procesmanager. Hierbij bewaakt en adviseert hij of zij over doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van processen en producten binnen de gemeentelijke organisatie en integrale ontwikkeling en implementatie van financiële en bedrijfseconomische beleidsinitiatieven en of instrumenten. Anderzijds vragen de snel veranderende omgeving en taken met een diversiteit aan stakeholders en samenwerkingspartners van gemeenten een voortdurende aanpassing van de gemeentelijke organisatie. Vanuit een versterkte verbinding met het beleid en maatschappelijke ontwikkelingen vervult de concerncontroller nadrukkelijk ook de rol van adviseur en visionair. Beide rollen vragen om inhoudelijk vakmanschap, stevige adviesvaardigheden en aandacht voor het creëren van optimale organisatie dynamiek. De concerncontroller is daarmee in staat om meer strategisch naar vraagstukken te kijken en de verbinding te maken tussen control en beleid en buitenwereld.

Naast brede vakkennis zal een controller in deze rol succesvol zijn als hij of zij adviesvaardig is, durf toont, flexibel is en op vernieuwende wijze meedenkt in de veranderende omgeving van de gemeente.

Jouw verantwoordelijkheden
Adviseren aan bestuur en directie Adviseert gevraagd en ongevraagd en rapporteert aan directie en bestuur over knelpunten, realisatie van gestelde doelen, beleidsinitiatieven en ontwikkeling van instrumenten met betrekking tot doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid.

Kadersteller en procesmanager Draagt zorg voor de interne controle en bestuurlijke informatievoorziening en beoordeelt en toetst onder andere realisatie van gestelde doelen en begrote middelen en borgt het gecoördineerd tot stand komen van rapportages.

Bijdragen aan visie en ambities organisatie Denkt strategisch mee over de visie en ambities voor de lange termijn in relatie tot de beschikbare middelen. Heeft toegevoegde waarde op al aanwezige inhoudelijke kennis vanuit strategisch vermogen, integrale benadering en kennis van actuele ontwikkelingen binnen de domeinen. Bevordert en versterkt de samenhang tussen de domeinen. Bewaakt en overziet de voortgang van projecten of gemaakte afspraken in relatie tot het coalitieakkoord/-programma.

Ontwikkeling van beleid en instrumenten Draagt zorg voor ontwikkeling van financieel beleid en instrumenten op bedrijfseconomisch terrein ten behoeve van de bedrijfsvoering waaronder het signaleren en analyseren van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en de vertaling in beleidsinitiatieven en instrumenten en het borgen hiervan.

Jouw kwaliteiten Bovenstaande beschrijving vraagt van een concerncontroller dat hij of zij:

  • Analytisch is, in staat is oorzaken van complexe problemen te identificeren, afbreukrisico’s in te schatten, rekening te houden met belangentegenstellingen, draagvlak weet te krijgen voor oplossingen en in staat is ingewikkelde vraagstukken vanuit diverse invalshoeken te bekijken.
  • Visie / strategisch inzicht heeft, in staat is afstand te nemen van de dagelijkse praktijk, zich richt op de lange termijn, anticipeert op in- en externe ontwikkelingen en deze vertaalt naar doelstellingen voor de eigen organisatie.
  • Een goed ontwikkeld politiek gevoel, sensitiviteit eninlevingsvermogen bezit, en in staat is gemakkelijk te schakelen tussen diverse partijen en rollen, complexe situaties kan schatten en kan doorzien welke belangen en personen een rol spelen en daarop inspelen.
  • Overtuigend is naar anderen ten behoeve van draagvlak of instemming voor een bepaald standpunt, plannen of ideeën.
  • Omgevingsbewust is, kansen signaleert en er vervolgens naar handelt. Is in staat de vraag achter de vraag te (helpen) formuleren en agenderen.
  • Een sterk ontwikkeld innerlijk kompas bezit voorprofessionele integriteit en onafhankelijkheid. Persoonlijke kwaliteiten die een bijdrage leveren aan het integer handelen van een concerncontroller zijn zelfstandigheid, onafhankelijkheid, een evenwichtige persoonlijkheid en iemand die ethisch, principieel, serieus en gewetensvol opereert.

Daarnaast vragen we van de concerncontroller dat hij of zij:

  • Voldoet aan de volgende harde criteria: een afgeronde opleiding als controller op WO niveau, kennis van overheidsfinanciën, aantoonbaar succesvol als (strategisch) adviseur binnen een politiek bestuurlijke omgeving. Ervaring met procesbegeleiding, (programmatisch en) projectmatig werken.
  • Vanzelfsprekend gemotiveerd is om te bouwen aan de nieuwe regie-organisatie.

Wij bieden jou
De functieomvang van de Concerncontroller is 32 – 36 uur per week. Vooruitlopend op een definitieve functiewaardering is de functie van de Concerncontroller indicatief gewaardeerd in schaal 11A (met een maximaal salaris van € 5041,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). De gemeente kent aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden en een cafetariamodel waarbij je verlof kunt (ver)kopen.

Solliciteren?
Wij nodigen jou van harte uit te solliciteren op deze functie. Stuur motivatiebrief en CV uiterlijk zondag, 28 augustus per mail naar personeel-en-organisatie@wijkbijduurstede.nl. De eerste gespreksronde is gepland op vrijdagochtend, 9 september. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Wilma van de Werken (directeur) bereikbaar op nummer (0343) 595 610 of via mail wvdwerken@wijkbijduurstede.nl of, vanaf 22 augustus, Annelies Doornbosch (directeur), via (0343) 595 683 of via mail adoornbosch@wijkbijduurstede.nl. Vragen over de procedure kunnen gesteld worden aan P&O via eerder vermeld mailadres

Teamleider Mens & Middelen - Gemeente Wijk bij Duurstede

$
0
0

Teamleider Mens & Middelen
(32 – 36 uur per week)


Het coalitieakkoord “Wij(k) voor elkaar, samenleving en gemeente samen sterk” markeerde in 2014 de start van een nieuwe bestuurlijke periode voor de gemeente Wijk bij Duurstede. Uitgangspunt is dat posities verschuiven van gemeente naar de Wijkse samenleving met zijn 23.000 inwoners: er wordt ruimte gevraagd en gelaten voor meer eigen initiatief en verantwoordelijkheid. De kracht in onze samenleving wordt ingezet ‘aan de voorkant’ door met elkaar plannen te creëren. Samenwerken, netwerken, slimmer werken en ondernemingszin zijn nodig om dat wat in de kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede al zo goed voor elkaar is te behouden en dat wat nog voor elkaar moet komen, voor elkaar te krijgen. Om ruimte te laten aan de kracht van de samenleving hebben we het vermogen om de mate van onze invloed en verantwoordelijkheid bewust toe of af te laten nemen. Dat is wat kenmerkend is aan de Wijkse regiegemeente. Want we doen ons werk in het midden van de samenleving en mét de samenleving. Als regiegemeente vinden we het ook belangrijk om snel te kunnen inspelen op veranderingen. We willen met een frisse blik naar de dingen kijken, oplossingsgericht en innovatief. Dit betekent een andere manier van denken en werken en organiseren. De organisatie streeft er actief en voortdurend naar herkend te worden aan vier kenmerken (1) We werken ambitiegestuurd: vanuit de vraag “wat willen we bijdragen?” (2) We werken voor, met en vanuit de samenleving (netwerken) (3) Bij ons maken ménsen het verschil (binnen en buiten) (4) We doen ons werk met betrokkenheid en vakmanschap.

Regie organisatie
In de regie-organisatie onderscheiden we procesgerichte taken en netwerktaken. Bij de procesgerichte taken ligt de nadruk op het inhoudelijke vakmanschap. Bij netwerktaken, door ons aangemerkt als maatschappelijke vraagstukken, gaat het om competenties en vaardigheden als regisserend, co-producerend en/of faciliterend samenwerken. Een ander soortig vakmanschap dus. Het vraagt flexibiliteit en wendbaarheid van de organisatie om de maatschappelijke vraagstukken, die veelal complex zijn, goed te kunnen adresseren. Dit willen we doen door inhoudelijk vakmanschap en ‘samenwerkend vakmanschap’ in tijdelijke vorm voor de duur van het vraagstuk bijeen te brengen.
We vragen van onze medewerkers vakmanschap en eigenaarschap, daar hoort minder hiërarchische sturing (minder lagen, ruime span of attention)én meer verantwoordelijkheden/bevoegdheden laag in de organisatie bij.

Team Mens & Middelen
Het team mensen en middelen geeft inhoud aan de bestuurlijke ambities van een gezonde financiële huishouding en aantrekkelijk werkgeverschap. In het team zijn alle beleids-, consulent - en uitvoeringstaken ondergebracht op het gebied van financiën (bijvoorbeeld interne controle en financiële administratie), juridische zaken (onder andere het werk voor de commissie bezwaarschriften) en personeel en organisatie (waaronder ook rechtspositie en salarisadministratie). Het team bestaat uit 17 medewerkers.

De teamleider van het team Mens & Middelen ondersteunt de medewerkers bij het op een moderne manier vormgeven van de bedrijfsvoering. Advies op maat, gebruik van digitale hulpmiddelen, denken in kansen en mogelijkheden, transparantie en betrouwbaarheid zijn kernbegrippen die binnen dit team vorm en inhoud krijgen.

Profielschets
De teamleiders stimuleren de medewerkers om resultaten te bereiken die bijdragen aan de bestuurlijke ambities en weten dat ze daarom hun medewerkers in staat moeten stellen het verschil te maken. Daarmee verhoogt de teamleider de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit in onze organisatie. Wij vragen daarom zowel mensgericht-, als resultaatsgericht leiderschap.

Vanuit het resultaatsgerichte leiderschap zijn onze teamleiders gedreven om resultaten te realiseren en prestaties te verbeteren. De teamleider weet aan welke bestuurlijke ambities zijn of haar team een bijdrage levert. Ze zijn er bedreven in de bestuurlijke prioriteiten te matchen met wat haalbaar is voor hun team en gaan daarover het gesprek aan met bestuur, directie en medewerkers. Teamleiders geven kaders mee waarbinnen de medewerkers hun resultaten moeten leveren en monitoren de voortgang daarvan.

Vanuit het mensgerichte leiderschap beschikt de teamleider over een breed palet aan leiderschapsstijlen, zodat iedere medewerker de leiding ontvangt die bij hem of haar past. De teamleider geeft vertrouwen en autonomie aan de teamleden en weet daarbij de medewerker te verbinden aan een helder en inspirerend kader. Een teamleider heeft ook een belangrijke voorbeeldfunctie. De teamleider draagt de organisatiekenmerken uit en enthousiasmeert de medewerkers deze na te volgen. Tenslotte heeft de teamleider niet alleen oog voor de ontwikkeling van de individuele medewerker, maar ook voor de samenwerking en ontwikkeling van het team als geheel.

Samenwerking komt niet alleen tot uiting binnen de teams. Het is immers onze ambitie als regiegemeente om samen te werken. Wat we buiten willen bereiken, moeten we ook binnen laten zien. Geen eilanden, maar één organisatie, die samenwerkt om de bestuurlijke ambities te verwezenlijken. Om dit te kunnen bereiken is het van belang dat teamleiders onderling goed contact hebben en boven de belangen van hun eigen team kunnen uitstijgen.

Jouw kwaliteiten
Bovenstaande beschrijving vraagt van de teamleider dat hij of zij:

  • Excelleert in samenwerken, immers de teamleider vervult binnen de regie organisatie een spilfunctie tussen directie, bestuursadviseur, collega teamleiders en medewerkers van het eigen team.
  • Verantwoordelijkheid draagt voor de kwaliteit en prestaties van het team en de realisatie van de vastgestelde doelen. Durft ook verantwoordelijkheden te delegeren, laat voorbeeldgedrag zien.
  • Een motivator en coach is, gedreven het beste uit onze organisatie en de medewerkers te halen, om de kwaliteit te leveren die nodig is om de bestuurlijke ambities te verwezenlijken. Coachende kwaliteiten, waarbij de teamleider kansen en uitdagingen creëert voor de ontwikkeling van medewerkers, medewerkers stimuleert in hun ontwikkeling op de lange termijn.
  • Een flexibele realist is, die bestuurlijke prioriteiten weet samen te brengen met een kritische houding voor wat haalbaar is voor de organisatie en die strategie kan omzetten in haalbare plannen en daarop resultaten kan bereiken. Wendbaarheid en flexibiliteit zijn een voorwaarde om in de regie organisatie gezamenlijk resultaten te boeken.
  • Situationeel leidinggeeft aan individuele medewerkers en het team in het kader van de taakvervulling. Daarbij stimuleert de teamleider medewerkers in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, draagt missie en visie van de organisatie uit, stelt kaders, stuurt op basis van resultaten en vindt een goede balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid.
  • Aantoonbare affiniteit heeft met het vakgebied en/of specialistische taken van het team. Voor alle leidinggevenden van de gemeente Wijk bij Duurstede gelden de volgende eisen: HBO+ / WO werk- en denkniveau, ervaring in een leidinggevende rol binnen een politiek bestuurlijke omgeving, kennis van procesmanagement en moderne bedrijfsvoering. Om een leidinggevende functie binnen Wijk bij Duurstede succesvol te kunnen vervullen zijn omgevingsbewustzijn, bestuurlijke sensitiviteit, communicatieve vaardigheid, besluitvaardigheid, overtuigingskracht en zelfreflectie vanzelfsprekend en onontbeerlijk. Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om te bouwen aan de nieuwe regie-organisatie.

Wij bieden jou
De functieomvang van de teamleider is 32- 36 uur. Vooruitlopend op een definitieve functiewaardering is de functie indicatief gewaardeerd in schaal 11 (met een maximaal salaris van€ 4.721,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). De gemeente kent aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden en een cafetariamodel waarbij je verlof kunt (ver)kopen.

Solliciteren?
Wij nodigen jou van harte uit te solliciteren op deze functie. Stuur motivatiebrief en CV uiterlijk zondag, 28 augustus per mail naar personeel-en-organisatie@wijkbijduurstede.nl. De eerste gespreksronde is gepland op dinsdagochtend, 6 september. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annelies Doornbosch (directeur), vanaf 22 augustus bereikbaar via (0343) 595 683 of via mail adoornbosch@wijkbijduurstede.nl of Wilma van de Werken (directeur) bereikbaar op nummer (0343) 595 610 of via mail wvdwerken@wijkbijduurstede.nl. Vragen over de procedure kunnen gesteld worden aan P&O via eerder vermeld mailadres.

Teamleider Informatievoorziening - Gemeente Wijk bij Duurstede

$
0
0

Teamleider Informatievoorziening
(32 – 36 uur per week)


Het coalitieakkoord “Wij(k) voor elkaar, samenleving en gemeente samen sterk” markeerde in 2014 de start van een nieuwe bestuurlijke periode voor de gemeente Wijk bij Duurstede. Uitgangspunt is dat posities verschuiven van gemeente naar de Wijkse samenleving met zijn 23.000 inwoners: er wordt ruimte gevraagd en gelaten voor meer eigen initiatief en verantwoordelijkheid. De kracht in onze samenleving wordt ingezet ‘aan de voorkant’ door met elkaar plannen te creëren. Samenwerken, netwerken, slimmer werken en ondernemingszin zijn nodig om dat wat in de kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede al zo goed voor elkaar is te behouden en dat wat nog voor elkaar moet komen, voor elkaar te krijgen. Om ruimte te laten aan de kracht van de samenleving hebben we het vermogen om de mate van onze invloed en verantwoordelijkheid bewust toe of af te laten nemen. Dat is wat kenmerkend is aan de Wijkse regiegemeente. Want we doen ons werk in het midden van de samenleving en mét de samenleving. Als regiegemeente vinden we het ook belangrijk om snel te kunnen inspelen op veranderingen. We willen met een frisse blik naar de dingen kijken, oplossingsgericht en innovatief. Dit betekent een andere manier van denken en werken en organiseren. De organisatie streeft er actief en voortdurend naar herkend te worden aan vier kenmerken (1) We werken ambitiegestuurd: vanuit de vraag “wat willen we bijdragen?” (2) We werken voor, met en vanuit de samenleving (netwerken) (3) Bij ons maken ménsen het verschil (binnen en buiten) (4) We doen ons werk met betrokkenheid en vakmanschap.

Regie organisatie
In de regie-organisatie onderscheiden we procesgerichte taken en netwerktaken. Bij de procesgerichte taken ligt de nadruk op het inhoudelijke vakmanschap. Bij netwerktaken, door ons aangemerkt als maatschappelijke vraagstukken, gaat het om competenties en vaardigheden als regisserend, co-producerend en/of faciliterend samenwerken. Een ander soortig vakmanschap dus. Het vraagt flexibiliteit en wendbaarheid van de organisatie om de maatschappelijke vraagstukken, die veelal complex zijn, goed te kunnen adresseren. Dit willen we doen door inhoudelijk vakmanschap en ‘samenwerkend vakmanschap’ in tijdelijke vorm voor de duur van het vraagstuk bijeen te brengen.

We vragen van onze medewerkers vakmanschap en eigenaarschap, daar hoort minder hiërarchische sturing (minder lagen, ruime span of attention) én meer verantwoordelijkheden/bevoegdheden laag in de organisatie bij.

Team informatievoorziening
Het team speelt een rol in twee belangrijke ambities van onze gemeente, namelijk de ambitie om goede en betrouwbare dienstverlening te bieden en de ambitie om actief deel te nemen aan de informatiesamenleving. Het team bestaat uit 6 vaste medewerkers en een aantal tijdelijke collega’s die als aandachtsgebied hebben informatievoorziening, ICT-regie, informatiebeveiliging, het technische en functionele beheer van applicaties, maar ook het beheren en bewaren van (digitale) informatie in het archief. Tenslotte is het accounthouderschap van de RID bij dit team belegd. De Regionale ICT-Dienst Utrecht is verantwoordelijk voor een adequate ICT-dienstverlening aan de deelnemende organisaties. Wij nemen als eigenaar een actieve rol in naar de RID.

Het team werkt in een dynamisch en zeer complexe omgeving, waardoor individuele en teamontwikkeling een must is. Het team is innovatief en neemt graag het voortouw in nieuwe ontwikkelingen en wij zoeken een teamleider die daarin voorop loopt. Wij vragen bij voorkeur een afgeronde opleiding bedrijfskundige informatica of vergelijkbaar, aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van informatievoorziening, ICT en/of beheer van informatie. Daarnaast verwachten we van de kandidaten een visie op Informatievoorziening in brede zin en ervaring met het aansturen van complexe projecten.

Profielschets
De teamleiders stimuleren de medewerkers om resultaten te bereiken die bijdragen aan de bestuurlijke ambities en weten dat ze daarom hun medewerkers in staat moeten stellen het verschil te maken.
Daarmee verhoogt de teamleider de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit in onze organisatie. Wij vragen daarom zowel mensgericht-, als resultaatsgericht leiderschap.

Vanuit het resultaatsgerichte leiderschap zijn onze teamleiders gedreven om resultaten te realiseren en prestaties te verbeteren. De teamleider weet aan welke bestuurlijke ambities zijn of haar team een bijdrage levert. Ze zijn er bedreven in de bestuurlijke prioriteiten te matchen met wat haalbaar is voor hun team en gaan daarover het gesprek aan met bestuur, directie en medewerkers. Teamleiders geven kaders mee waarbinnen de medewerkers hun resultaten moeten leveren en monitoren de voortgang daarvan.

Vanuit het mensgerichte leiderschap beschikt de teamleider over een breed palet aan leiderschapsstijlen, zodat iedere medewerker de leiding ontvangt die bij hem of haar past. De teamleider geeft vertrouwen en autonomie aan de teamleden en weet daarbij de medewerker te verbinden aan een helder en inspirerend kader. Een teamleider heeft ook een belangrijke voorbeeldfunctie. De teamleider draagt de organisatiekenmerken uit en enthousiasmeert de medewerkers deze na te volgen. Tenslotte heeft de teamleider niet alleen oog voor de ontwikkeling van de individuele medewerker, maar ook voor de samenwerking en ontwikkeling van het team als geheel.

Samenwerking komt niet alleen tot uiting binnen de teams. Het is immers onze ambitie als regiegemeente om samen te werken. Wat we buiten willen bereiken, moeten we ook binnen laten zien. Geen eilanden, maar één organisatie, die samenwerkt om de bestuurlijke ambities te verwezenlijken. Om dit te kunnen bereiken is het van belang dat teamleiders onderling goed contact hebben en boven de belangen van hun eigen team kunnen uitstijgen.

Jouw kwaliteiten
Bovenstaande beschrijving vraagt van de teamleider dat hij of zij:

  • Excelleert in samenwerken, immers de teamleider vervult binnen de regie organisatie een spilfunctie tussen directie, bestuursadviseur, collega teamleiders en medewerkers van het eigen team.
  • Verantwoordelijkheid draagt voor de kwaliteit en prestaties van het team en de realisatie van de vastgestelde doelen. Durft ook verantwoordelijkheden te delegeren, laat voorbeeldgedrag zien.
  • Een motivator en coach is, gedreven het beste uit onze organisatie en de medewerkers te halen, om de kwaliteit te leveren die nodig is om de bestuurlijke ambities te verwezenlijken. Coachende kwaliteiten, waarbij de teamleider kansen en uitdagingen creëert voor de ontwikkeling van medewerkers, medewerkers stimuleert in hun ontwikkeling op de lange termijn.
  • Een flexibele realist is, die bestuurlijke prioriteiten weet samen te brengen met een kritische houding voor wat haalbaar is voor de organisatie en die strategie kan omzetten in haalbare plannen en daarop resultaten kan bereiken. Wendbaarheid en flexibiliteit zijn een voorwaarde om in de regie organisatie gezamenlijk resultaten te boeken.
  • Situationeel leidinggeeft aan individuele medewerkers en het team in het kader van de taakvervulling. Daarbij stimuleert de teamleider medewerkers in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling, draagt missie en visie van de organisatie uit, stelt kaders, stuurt op basis van resultaten en vindt een goede balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid.
  • Aantoonbare affiniteit heeft met het vakgebied en/of specialistische taken van het team.

Voor alle leidinggevenden van de gemeente Wijk bij Duurstede gelden de volgende eisen: HBO+ / WO werk- en denkniveau, ervaring in een leidinggevende rol binnen een politiek bestuurlijke omgeving, kennis van procesmanagement en moderne bedrijfsvoering. Om een leidinggevende functie binnen Wijk bij Duurstede succesvol te kunnen vervullen zijn omgevingsbewustzijn, bestuurlijke sensitiviteit, communicatieve vaardigheid, besluitvaardigheid, overtuigingskracht en zelfreflectie vanzelfsprekend en onontbeerlijk. Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om te bouwen aan de nieuwe regie-organisatie. 

Wij bieden jou
De functieomvang van de teamleider is 32- 36 uur. Vooruitlopend op een definitieve functiewaardering is de functie indicatief gewaardeerd in schaal 11 (met een maximaal salaris van€ 4.721,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). De gemeente kent aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden en een cafetariamodel waarbij je verlof kunt (ver)kopen.

Solliciteren?
Wij nodigen jou van harte uit te solliciteren op deze functie. Stuur motivatiebrief en CV uiterlijk zondag, 28 augustus per mail naar personeel-en-organisatie@wijkbijduurstede.nl . De eerste gespreksronde is vooralsnog gepland op donderdagmiddag, 8 september. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annelies Doornbosch (directeur), vanaf 22 augustus bereikbaar via (0343) 595 683 of via mail adoornbosch@wijkbijduurstede.nl of Wilma van de Werken (directeur) bereikbaar op nummer (0343) 595 610 of via mail wvdwerken@wijkbijduurstede.nl. Vragen over de procedure kunnen gesteld worden aan P&O via eerder vermeld mailadres.

Afdelingshoofd Publiekszaken en Bedrijfsvoering (m/v) voor 32 uur per week - Gemeente Weesp

$
0
0

Weesp, volop in beweging!

Weesp, aan de Vecht, is een mooie gemeente met een rijke historie. De stad kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel monumentale gebouwen waaronder het gemeentehuis. Goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Flevoland en het Gooi, is Weesp een prettige woongemeente voor haar circa 18.000 inwoners en een gewilde vestigingsplaats voor bedrijven. Maar ook wandelaars, fietsers en watertoeristen kunnen hun hart ophalen in en rond Weesp.

Bij de gemeente Weesp werken ongeveer 135 mensen. De ambtelijke organisatie van Weesp heeft invulling gegeven van een traditionele naar een moderne, klantgerichte organisatie. De managementfuncties zijn allemaal opnieuw ingevuld vanuit het nieuwe structuurconcept en de nieuwe werk- en denkwijze.

De organisatie staat de komende tijd voor belangrijke opgaven. De provincie heeft gemeenten in de Gooi en Vechtstreek (behalve Gooise Meren) opdracht gegeven dit jaar een bestuurskrachtonderzoek uit te voeren. Voor de uitvoering van het bestuurskrachtonderzoek is door de werkgroep ‘bestuurlijke toekomst’ een plan van aanpak opgesteld met daarin een projectstructuur en planning. Met de verkregen informatie zal door de Raad een besluit worden genomen over de bestuurlijke toekomst. Naast het bestuurskrachtonderzoek zal ook een vergelijking van mogelijke samenwerkingsvormen worden geschreven. De uitkomsten van het bestuurskrachtonderzoek en de vergelijking van samenwerkingsvormen zal in een aansluitend proces worden uitgewerkt in concrete samenwerkingsscenario’s voor Weesp.

Voor de afdeling Publiekszaken/Bedrijfsvoering zijn wij per direct op zoek naar een:

Afdelingshoofd Publiekszaken en Bedrijfsvoering                                                        voor 32 uur per week voor de duur van drie jaar

 Reacties onder nummer Vac -16-92

De afdeling Publiekszaken en Bedrijfsvoering bestaat uit vijf teams: Financiën, Informatiebeheer, KCC, Bestuur & Managementondersteuning en Samenleving. Deze teams worden functioneel aangestuurd door teamleiders.

Functie inhoud

Het afdelingshoofd is verantwoordelijk voor de aansturing van de eigen afdeling volgens het principe van integraal management. Daarnaast is het afdelingshoofd mede verantwoordelijk voor de missie en visie van de organisatie en draagt mede zorg voor organisatieontwikkeling(en) en strategieën. Het afdelingshoofd is lid van het managementteam en adviseert de gemeentesecretaris/algemeen directeur op strategische en bestuurlijke onderwerpen.

Het afdelingshoofd draagt zorg voor behoud en ontwikkeling van professionele kwaliteit: aansturing, begeleiding, en bevordering goed werkklimaat. Optimaliseert voortdurend werkwijzen, methoden en systemen op het gebied van de bedrijfsvoering; 

Profiel

Het afdelingshoofd beschikt over de volgende competenties:                                                              

* bestuurlijke en organisatorische sensitiviteit;

* zakelijkheid en ondernemerszin;

* verbindend vermogen;

* resultaatgericht;

Daarnaast beschikt de kandidaat over tact, inlevingsvermogen. Ook is de kandidaat oplossingsgericht en kan daadkrachtig optreden bij het implementeren van veranderingen. De kandidaat heeft een coachende stijl van leidinggeven, is gericht op het motiveren en ontwikkelingen van medewerkers, maakt gebruik van de expertise van de medewerkers en laten anderen excelleren. Binnen de afdeling ben je cultuurdrager en toon je voorbeeldgedrag.

Functie eisen

* een academisch werk- en denkniveau;

* aantoonbare ervaring met het aansturen van en een duidelijke visie op het werkveld Bedrijfsvoering  (Financiën, Informatiebeheer, Bestuur en Managementondersteuning, KCC en Samenleving);

* bestuurlijke en politieke affiniteit:

* analytisch vermogen (sturen op cijfers en data)

Beloning                                                                                                                                                                

We bieden een tijdelijke aanstelling voor 3 jaar. Je wordt aangesteld in algemene dienst en geplaatst in de functie van Strategisch manager I van het functieboek HR21 gemeente Weesp. Het salaris bedraagt maximaal € 5.814,00 (schaal 13) bij een 36-urige werkweek.

Voor het overige zijn de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden voor gemeenteambtenaren van toepassing. (8% vakantie-uitkering, 6% eindejaarsuitkering, ABP-pensioen en de keuze voor een collectieve ziektekostenverzekering [IZA of Zilveren Kruis]).

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Informatie en sollicitatie                                                                                                                                                                

Jouw schriftelijke sollicitatie kun je onder vermelding van het vacaturenummer Vac-16-92

tot 22 september 2016 richten aan Burgemeester en Wethouders van Weesp, Postbus 5099,

1380 GB Weesp.

Je kunt ook je reactie mailen naar info@weesp.nl Voor informatie over deze functie kan je terecht bij de heer D. van der Spek, gemeentesecretaris, telefoon; (0294) 491 391.

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

BAG kwaliteitsmedewerker - Gemeente Utrecht

$
0
0

De afdeling VTH Vergunningen van de gemeente Utrecht is op zoek naar een enthousiaste en ervaren kwaliteitsmedewerker Basisregistratie Adressen Gebouwen (BAG) om de afdeling te komen versterken.

Dit is het werk
Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit, tijdigheid en volledigheid van het BAG gegevensbeheer en het behandelen en opstellen van nummerbesluiten. Deze taak kan worden onderverdeeld in:

  • Inwinnen verplichte BAG gegevens conform wettelijke taak;
  • Inwinnen RSGB gegevens ten behoeve van binnengemeentelijke processen breed gebruik vastgoedgegevens;
  • Bewaken van kwaliteitsgegevens voor de BAG;
  • Functioneel aansturen van betrokkenen en leidinggevenden over veranderingen in BAG gegevens en procedures;
  • Afhandelen van terugmeldingen op BAG gegevens binnen de gemeente Utrecht;
  • Bijhouden van processen (BAG) die invloed hebben op de levenscyclus van een pand en veranderingen in bouwregelgeving, die invloed hebben op de BAG gegevens;
  • Taakafstemming met de BAG functionele beheerder bij de afdeling‘Interne Bedrijven, Kernvoorzieningen’;
  • Afbakenen van verblijfsobjecten, inwinnen van relevante adviezen en opstellen van nummerbesluiten;
  • Verstrekken van informatie aan aanvragers en andere belanghebbenden.


Plek in de organisatie
De afdeling VTH Vergunningen bestaat uit circa 100 medewerkers en staat onder leiding van het afdelingshoofd en drie teamleiders. De kwaliteitsmedewerker BAG wordt geplaatst in het team Vergunningen Gebouwde Omgeving. We zijn gevestigd op het stadskantoor Utrecht.

Taak van het onderdeel
VTH Vergunningen reguleert het gebruik van de openbare ruimte en gebouwde omgeving. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de publieke dienstverlening en zorgen daarmee voor veiligheid, gezondheid, leefbaarheid en ordening van het fysieke domein. We staan voor transparantie, vooruitstrevendheid, slagvaardigheid, bedrijfsmatigheid en het oog hebben voor de medewerker. We zijn oprecht, duidelijk en maken keuzes: wat doen we wel en wat doen we niet?

Dit breng je mee
Je beschikt over een afgeronde MBO+ opleiding (bij voorkeur Bouwkunde), hebt aantoonbare kennis van de Wet BAG en aanverwante wet- en regelgeving en ervaring in een soortgelijke functie. Daarnaast beschik je over de benodigde kennis van de applicaties Neuron BAG en SquitXO. Kennis van de WOZ, WKPB, Kadaster en BRP (GBA) is een pré.

Competenties
Je bent in staat om vanuit een professionele werkhouding resultaatgericht te werken en de gevraagde kwaliteit te leveren. Je werkt integraal en daarbij is klantgerichtheid jou op het lijf geschreven. Je bent niet alleen besluitvaardig maar durft ook zelfstandig beslissingen te nemen. Je bent accuraat bij het uitvoeren van de werkzaamheden en in staat om onder tijdsdruk je werk goed uit te voeren. . Je bent een teamplayer maar kunt ook goed zelfstandig uit de voeten.

Onze arbeidsvoorwaarden
Op de vacaturesite www.utrecht.nl/vacatures staat meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met:mevrouw M. Davelaar, Managementassistente VTH Vergunningen en bereikbaar op 030-2867609.
De gesprekken zullen worden gevoerd op 24 en 25 augustus 2016.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten. Sollicitanten met een voorrangsstatus worden eerst gesproken. Wil je als her- en overplaatsbare kandidaat van de gemeente Utrecht gebruik maken van je voorrangsstatus? Mail dan je sollicitatie naar loopbaancentrum@utrecht.nl

De gemeente Utrecht let als werkgever op het bevorderen van gelijke kansen bij aanwerving. Kwaliteiten en talenten bij mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, handicap, etnische afkomst, of nationaliteit.


Informatieanalist RIEC - Gemeente Haarlem

$
0
0
Je analyseert complexe casuïstiek op basis waarvan in samenspraak met de diverse veiligheidspartners interventiemogelijkheden worden geformuleerd. Daarnaast analyseer je specifieke problematiek en trends op het terrein van georganiseerde criminaliteit. Rapporteren van de bevindingen en het doorontwikkelen van analyseproducten en - methoden zijn belangrijke onderdelen van je functie. Daarbij werk je nauw samen met de verschillende partners en werk je met verschillende soorten informatiebronnen. Verder ondersteun je projecten met uiteenlopende informatieproducten om de bestuurlijke en integrale aanpak te intensiveren.

Functie-eisen
Je hebt een afgeronde WO opleiding (bij voorkeur criminologie) met kennis van onderzoek, methodieken en analyse, aangevuld met enkele jaren aantoonbare werkervaring op de RIEC onderwerpen. Je hebt kennis van geautomatiseerde systemen. Kennis van handhavings- en opsporingsinstanties én bestuurlijke mogelijkheden om te handhaven is een pre. Verder beschik je over een sterk analytisch vermogen en kun je presenteren aan verschillende doelgroepen. Je kunt je kennis en vaardigheden delen met anderen, bent innovatief, resultaatgericht en stressbestendig. Je houdt van netwerken en kunt zowel zelfstandig werken als in een team.

Arbeidsvoorwaarden
Een veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving. Het RIEC NH biedt je uitdaging, een plezierige werksfeer en een boeiend werkterrein. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 56.895,- bruto per jaar (schaal 10) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek. De vacature wordt bij voorkeur ingevuld op basis van detachering, maar ook andere geïnteresseerden worden uitgenodigd te solliciteren. Je wordt tijdelijk aangesteld of gedetacheerd bij de gemeente Haarlem. Het gaat om een benoeming tot (tenminste) 01-01-2018, met een proeftijd van een half jaar. Een veiligheidsscreening maakt deel uit van de plaatsingsprocedure.De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 12 september 2016

Contactinformatie
Solliciteren op bovenstaande vacature kan t/m 2 september 2016 door middel van het online sollicitatieformulier op onze website https://werkenbij.haarlem.nl/nc/vacatures/vacatureoverzicht/. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen via het e-mailadres info@riec-noord-holland.nl. Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Gemeente Haarlem
Het RIEC adviseert en ondersteunt overheden als gemeenten, belastingdienst, politie en Openbaar Ministerie bij de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit. Het RIEC NH werkt vanuitéén centrale vestiging (Haarlem) en twee decentrale knooppunten in Zaanstad en Alkmaar. Het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum Noord-Holland Het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum Noord-Holland (RIEC NH) is één van de tien RIEC's in Nederland die zijn opgericht ten behoeve van het bestuurlijk en integraal aanpakken van georganiseerde criminaliteit. De RIEC's zijn samenwerkingsverbanden die tot doel hebben de informatiepositie van het bestuur te verbeteren en bij de bestrijding van georganiseerde criminaliteit de samenwerking tussen veiligheidspartners (gemeenten, provincies, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, opsporingsdiensten et cetera) te faciliteren. Strafrechtelijke, bestuurlijke en fiscale maatregelen worden gecombineerd om te komen tot een krachtige integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Het RIEC NH ondersteunt onder andere door in concrete cases de informatie van alle betrokken partners te verzamelen, te verwerken, te analyseren en partners te adviseren over interventiemogelijkheden. Het RIEC NH besteedt hierbij aandacht aan de volgende thema's: mensenhandel en -smokkel, georganiseerde hennepteelt, fraude en misbruik binnen de vastgoedsector, criminele machtsconcentraties en gelegenheidsstructuren, witwassen en daaraan gerelateerde vormen van financieel-economische criminaliteit, handhavingsknelpunten en toepassing van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet BIBOB).

Solliciteren
Sollicitaties ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina .

Chief Information Officer (CIO) - Gemeente Leeuwarden

$
0
0
Over Gemeente Leeuwarden
Voor de Concernstaf zijn we op zoek naar een Chief Information Officer (CIO) voor de periode van 1 jaar, met kans op verlenging.

De concernstaf ondersteunt en adviseert het college van Burgermeester& Wethouders en de ambtelijke top op het terrein van strategieontwikkeling, innovatie, beleidscoördinatie en planning en control. Werk dus op het grensvlak van bestuurlijk en ambtelijk management voor professionals die iets hebben met Leeuwarden, met zijn burgers en met de publieke zaak.

Functieomschrijving
Als Chief Information Officer(CIO), geef je met energie richting aan de ontwikkeling en vernieuwing van de strategische informatiehuishouding en de programmatische sturing van de bijbehorende ICT-agenda. Je bent de verbindende factor tussen Bestuur, Directieteam en beleid en uitvoering op het gebied van informatiemanagement en zorgt voor integraliteit met andere strategische beleidsterreinen. Een verbinder, niet alleen voor onze eigen gemeente, maar met onze samenwerkingspartners in de regio. Je beschikt over verschillende gedragsstijlen om je doel te bereiken en bent door je enthousiasme, gedrevenheid en kennis een inspiratiebron voor je omgeving.

Taken:
  • Bepalen van een richtinggevende, strategische koers en deze vertalen naar een programmatische vormgeving en aansturing van de hier uit voortkomende projecten de gemeente Leeuwarden in afstemming met de samenwerkende partners in de regio;
  • Een brugfunctie vervullen tussen de (landelijke) Informatie vraagstukken, de behoefte van de gemeentelijke organisaties, rekening houdend met het transitievermogen van de organisaties;
  • Verantwoordelijk voor de Informatie- governance en borgt de transparante besluitvorming waarin management, directie, college en raad hun verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Functie-eisen
  • Academisch werk- en denkniveau, aantoonbaar minimaal een afgeronde WO opleiding;
  • Ruime ervaring met gemeentelijke bedrijfsfuncties en de gemeentelijke informatievoorziening in combinatie met een achtergrond in ICT besturing en financieel inzicht;
  • In het publieke domein meerdere functies vervult op het gebied van CIO/programma management, interim management en verandermanagement;
  • Ervaring met complexe politie/bestuurlijk omgevingen;
  • Weet snel hoofd- en bijzaken te scheiden en prioriteiten te stellen;
  • Minimaal 10 jaar ervaring of meer binnen (gemeentelijke) overheidsorganisaties.
Competenties
  • Een heldere communicator die lijnen uitzet, koers houdt en resultaten boekt;
  • In staat om gedragsstijl en/of invalshoek bij te stellen teneinde een gesteld doel te bereiken;
  • Kansen creëren of problemen signaleren en er adequaat naar handelen;
  • Gericht op samenwerking met andere vakdisciplines en organisaties;
  • Op de hoogte van relevante maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen en trends en in staat deze kennis benutten t.b.v. de eigen organisatie;
  • Doortastend en communicatief;
  • Flexibel in takenpakket en functievervulling.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal€ 6.387,- (indicatieve functieschaal schaal 14) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Formele functiewaardering van deze nieuwe functie vindt op korte termijn plaats.

Contactinformatie
De sluitingsdatum voor deze vacature is 15 september 2016.
De sollicitatiegesprekken zullen 30 september plaatsvinden. Daarnaast zal er ook een gesprek volgen met een adviescommissie.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met
Dick Tuijtjens, concerncontroller, telefoonnummer 058 233 8202.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Solliciteren
Sollicitaties ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina .

Commissiegriffier / plaatsvervangend griffier - Gemeente Westerveld

$
0
0

De raad van de gemeente Westerveld heeft onlangs besloten om vorm te geven aan een griffie “nieuwe stijl”. De vernieuwde griffie wordt gevormd door 3 personen:
de griffier, de commissiegriffier/plaatsvervangend griffier en de administratief medewerker griffie.
De griffier geeft hiërarchisch leiding aan de medewerkers van de griffie.

De griffie werkt onafhankelijk van de ambtelijke organisatie en is de schakel tussen de gemeenteraad, college en de organisatie. De griffie is ook het aanspreekpunt voor inwoners voor vragen over de gemeenteraad.
De griffie is een zelfstandige ambtelijke afdeling die de gemeenteraad in brede zin adviseert en ondersteunt. De gemeenteraad bestaat uit 17 raadsleden en kent 7 fracties.

De gemeenteraad van Westerveld is op zoek naar een ervaren medewerker die de griffie komt versterken

commissiegriffier / plaatsvervangend griffier
(28-32 uur)

Wij zoeken een enthousiaste, flexibele, nauwkeurige en integere collega die wil bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de griffie.
Jouw belangrijke kernkwaliteiten zijn: communiceren, verbinden, plannen en organiseren.

Wat ga je doen?
Samen met de griffier en de administratief medewerker ondersteun en adviseer je de gemeenteraad en de 2 raadscommissies bij de uitvoering van hun taken. Als commissiegriffier/ plaatsvervangend griffier ben je aanspreekpunt voor de commissiezaken, ondersteun je de commissievoorzitters en de commissieleden voorafgaande en tijdens vergaderingen.

Wat zijn de werkzaamheden?

  • Vervanging van de griffier bij zijn afwezigheid;
  • Het voorbereiden van vergaderingen van de raad en raadscommissies, opstellen van de agenda’s;
  • Als griffier aanwezig zijn bij de vergaderingen van de commissies;
  • Het verzamelen en versturen van stukken, waaronder het afhandelen van raadsbesluiten;
  • Het mede ondersteunen van de fracties bij het opstellen van initiatiefvoorstellen, amendementen en moties;
  • Het mede organiseren en ondersteunen bij werkbezoeken en andere bijeenkomsten van de raad en raadscommissies;
  • Het verder ontwikkelen en uitvoeren van het communicatiebeleid; 
  • Het mede onderhouden van externe contacten met externe partijen;
  • Verder vormgeven en beheren van de digitalisering van de werkzaamheden van raad en commissies (onderhouden en verdere uitbouw van de huidige systemen).

Wat verwachten we van je:

  • Een HBO werk- en denkniveau;
  • Relevante opleiding (bijv. HBO-Rechten, Bestuurskunde of andere juridische opleiding) en recente ervaring met het werken op een griffie;
  • Je bent integer, hebt gevoel voor politieke- en bestuurlijke verhoudingen en een meer dan gemiddelde interesse in lokale politiek en maatschappelijke vraagstukken;
  • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse taal;
  • Je hebt ervaring met communicatie rond het proces van besluitvorming door de gemeenteraad;
  • Je bent accuraat, flexibel en stressbestendig;
  • Je bent een klantgerichte, zelfstandige teamplayer die graag creatief en oplossingsgericht te werk gaat en met inlevingsvermogen externe contacten onderhoudt;
  • Je kunt zowel alleen als in een team werken en je bent bereid allerlei zaken die voor de gemeenteraad geregeld moeten worden met enthousiasme op te pakken. Daarnaast laat je je door pieken in de werkdruk niet van de wijs brengen;
  • Bekendheid met het Ibabs -systeem is een pré.

Wat bieden wij:
Een boeiende en leuke baan in een klein team. De functie wordt aangeboden voor 28-32 uur per week. Aanstelling vindt plaats voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Afhankelijk van opleiding en ervaring, bedraagt het salaris maximaal € 3.697,-- (maximum salarisschaal 9) bruto per maand bij een fulltime functie. Deze salarisschaal is indicatief, bij een eventueel vervolg wordt deze functie definitief ingepast.

Procedure
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 14 september 2016.

Informatie
Voor vragen over de functie kun je terecht bij Roelof van der Veen, griffier of Bas Gerdingh, commissiegriffier. Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met P&O, allen zijn te bereiken via telefoonnummer 14 0521.

Reageren?
Stuur uw brief en CV vóór 1 september 2016 aanpersoneelszaken@gemeentewesterveld.nl
Deze vacature is intern en extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Teamleider Jeugd (tijdelijk) - Werkorganisate Duivenvoorde (Voorschoten en Wassenaar)

$
0
0

Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling
(Tactisch leidinggevende II)

tijdelijke functie voor 1 jaar

24 uur per week
vac.nr.: 16-016          

De gemeenten Voorschoten en Wassenaar hebben gekozen voor vergaande samenwerking. Dit doen zij in de per 1 januari 2013 van start gegane Werkorganisatie Duivenvoorde. Deze werkorganisatie bedient met respect voor de eigen identiteit en het lokale beleid de beide gemeentebesturen. De organisatie zelf bestaat uit 6 afdelingen en wordt aangestuurd door een tweehoofdige concerndirectie (gemeentesecretarissen van beide gemeenten).

De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (MO)
De afdeling MO is een veelzijdige afdeling van de werkorganisatie Duivenvoorde. Veel belangrijke thema’s zijn bij Maatschappelijke Ontwikkeling ondergebracht, zoals: onderwijs, jeugd, sport, welzijn, WMO, AWBZ, participatie, accommodaties, kunst& cultuur. MO is een afdeling van denken en doen. De afdeling bestaat uit vier teams: programmateam WMO, programmateam Onderwijs, Cultuur en Sport, WMO uitvoering en Jeugd uitvoering.

De functie
Het team Jeugd voert de Jeugdwet uit. Vanuit een multidisciplinaire CJG benadering vergroot het team  de veiligheid door vroegtijdige signalering binnen verschillende leefgebieden, analyse, het geven van voorlichting, consult en indicatiestelling en het organiseren van zorg zodanig dat jeugdigen en hun gezinnen naar verschillende vormen van vrij en niet-vrij toegankelijke zorg worden toe geleid.  

De teamleider is verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing  & coaching van de vijf medewerkers en voor de verdere uitwerking van de ontwikkelopgaven binnen het team. De teamleider jeugd werkt nauw samen met de CJG manager. De werkzaamheden worden uitgevoerd op de locaties in Wassenaar en Voorschoten.

De werkzaamheden

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

  • Je geeft leiding aan het team (circa 5 medewerkers), stuurt aan, en monitort de werkzaamheden van de consulenten jeugd.
  • Je zorgt voor verdere implementatie van de werkprocessen van het team.
  • Je draagt zorg voor de medewerkers en draagt bij aan een veilig klimaat binnen het team.
  • Je zorgt ervoor dat het team na een jaar goed ondergebracht kan worden bij het team WMO uitvoering.
  • Je zorgt voor goede verbindingen en werkafspraken met andere teams.
  • Je neemt deel aan het MT van het Centrum Jeugd en Gezin van zowel Voorschoten als Wassenaar.
  • Je geeft sturing aan een pilot intensief casemanagement en vertaalt de opbrengsten in een werkwijze.
  • Je levert een actieve bijdrage aan het verder vormgeven van thema’s in het sociaal domein zoals regie en integraliteit.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van de afdeling en de organisatie.
  • Je draagt bij aan het afdelingsplan.
  • Je bent het aanspreekpunt voor het afdelingshoofd Maatschappelijke Ontwikkeling en het gemeentebestuur op het gebied van jeugd.

Wij vragen

  • WO werk- en denkniveau.
  • Ruime kennis en ervaring in de jeugdzorg is een pré.
  • Ruime leidinggevende ervaring.
  • Ervaring met het implementeren van werkprocessen.
  • Meerdere scenario’s en alternatieven kunnen bedenken voor het oplossen van problemen.
  • Afstand van de dagelijkse praktijk kunnen nemen en plaatst deze in een breder verband .
  • Kansen en uitdagingen creëren voor de ontwikkeling van medewerkers.
  • Politiek- bestuurlijke sensitiviteit.
  • Procesmatige denkkracht.

Wij bieden
Wij bieden een uitdagende en zelfstandige baan, voor 24 uur per week. Aanstelling vindt plaats voor een jaar. Het salaris is afhankelijk van je kennis, ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4.721,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 11; salarispeil 1 januari 2016), exclusief 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering.

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Suzanne Smeets, hoofd van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (088) 654 9 264.

Solliciteren
Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving? Vul dan het sollicitatieformulier in en stuur je gemotiveerde reactie met CV ter attentie van Suzanne Smeets. Vermeld in je brief het vacaturenummer 16-016. Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk op 29 augustus 2016.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Leerplichtconsulent - Gemeente Helmond

$
0
0

De gemeente Helmond is op korte termijn op zoek naar een:

Leerplichtconsulentsenior klantbegeleider

(0,9 fte - vacaturenummer 16.25)

In onze stad streven we ernaar dat onze inwoners maximaal zelf regie kunnen nemen en houden over hun eigen leven én over de ondersteuning en zorg indien deze nodig is. Samen met de aanbieders zorgen wij ervoor dat zorg en ondersteuning niet alleen effectief en resultaatgericht is, maar ook integraal, dichtbij en op maakt en dat deze recht doet aan de ondersteuningsbehoefte. Innovatie en transformatie laten zich niet in een spoorboekje vastleggen. We zullen de komende jaren de ruimte nodig hebben om te experimenteren, veranderen en ontwikkelen samen met onze lokale partners.

De leerplichtconsulent

De leerplichtconsulent komt te werken binnen het team Jeugd. Dit team bestaat uit gemiddeld 12 medewerkers in dienst van de gemeente Helmond aangevuld met een groep opvoedondersteuners die in dienst zijn bij verschillende ketenpartners. Het is een enthousiast team dat zich met veel ambitie inzet voor Helmond. Een stad met potentie. Uitgegroeid tot een centrum in de stedelijke regio van Zuidoost-Brabant.

De functie

De gemeente is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de Leerplichtwet 1969. De leerplichtconsulent biedt hulp en steun aan leerlingen, ouders en scholen bij het zoeken naar oplossingen bij schoolverzuim/voortijdig schoolverlaten en verleent vrijstellingen. De wijze van toezicht draagt het karakter van de maatschappelijke zorg. Dit houdt in dat de leerplichtconsulent onderzoekt wat de oorzaken van het schoolverzuim zijn en met eventuele hulp van andere maatschappelijke organisaties hulp verleent bij het oplossen van de oorzaken van het schoolverzuim. De leerplichtconsulent heeft zowel een controlerende, preventieve, curatieve als justitiële functie. Deze taak

Werkzaamheden:

  • Het geven van voorlichting en advies op het gebied van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten.
  • Bemiddelen en verwijzen en bij gemeld schoolverzuim, inclusief dossiervorming.
  • Het signaleren van verschijnselen, ontwikkelingen, behoeften en effecten m.b.t. schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten.
  • Het verlenen van vrijstellingen.
  • Het opmaken van proces-verbaal.
  • Deelnemen aan zorgteams en netwerken op het gebied van jeugdhulpverlening.
  • Het administreren, kwantificeren en analyseren van gegevens.

De uitdaging

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. We focussen ons meer en meer op onze doelen en veel minder op regels en systemen. Het spreekt voor zich dat dat voor leerplichtconsulenten die met hun tijd zijn meegegaan, enorme uitdagingen biedt!

De ideale kandidaat

De ideale kandidaat is een betrokken en enthousiast persoon die sterk is in het leggen van verbindingen, kinderen en jeugdigen kan motiveren en inspireren en kan handhaven wanneer dat nodig is. Een open blik, bereidheid om in jezelf, het team en het netwerk te investeren en uiteraard affiniteit met jeugd, onderwijs en jeugdhulp zijn vereist.

Voor deze functie:

  • ben je sensitief/empathisch voor lokale, instellings- en politiek- bestuurlijke verhoudingen;
  • ben je een verbinder / belangenmakelaar;
  • kun je om gaan met conflicterende belangen;
  • heb je affiniteit met de doelgroep / kinderen en jeugdigen;
  • heb je Hbo werk- en denkniveau;
  • ben je bereid tot het volgen van de vakopleiding leerplichtambtenaar;
  • is een BOA-bevoegdheid (buitengewoon opsporingsambtenaar) een pré;
  • is kennis van en ervaring met het onderwijs en/of de jeugdhulp en/of binnen justitie een pré.

Qua persoonlijkheid zoeken we iemand met een positieve grondhouding en een dienstverlenende instelling. Daarnaast gelden uiteraard onze kernnormen voor onze gewenste cultuur die we duiden in 4 kernbegrippen

  • Mensen                      
    Verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht.
  • Verandering                
    Aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, om kunnen gaan met tegengestelde belangen
  • Resultaat                    
    Doelgerichtheid, plannen & organiseren
  • (Vak)intelligentie         
    Nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit

Arbeidsvoorwaarden

De gemeente Helmond heeft een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden.

Naast een goed salaris kun je rekenen op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 6% en een levensloopbijdrage van 1,5%. Wij hebben een 36-urige werkweek waarbij de mogelijkheid tot een flexibele invulling van de werktijden groot is. Wij hebben een goede regeling voor ouderschapsverlof. Voor de zorgverzekeringswet hebben wij een collectief contract. Voor het WIA-gat hebben wij een oplossing en jouw pensioen is verzekerd bij ABP. Daarnaast kun je gebruikmaken van collectieve verzekeringen. Ook heeft iedere medewerker de mogelijkheid om een deel van zijn arbeidsvoorwaarden naar vrije keuze te besteden.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring, maximaal € 3.697,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functieniveau 9). Salaristabellen gemeenteambtenaren per 1 januari 2016.

De rechtspositieregelingen van de gemeente Helmond zijn van toepassing.

Overige informatie

Een assessment/psychologisch onderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling AOG, te bereiken onder telefoonnummer 0492-587638.

Belangstelling?

Solliciteer vóór 5 september 2016 via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Sollicitaties via email of op andere wijze worden niet in behandeling genomen.

Bereikbaarheid

De gemeente Helmond is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Medewerker WOZ/ Kadaster - Gemeente Nissewaard

$
0
0

De afdeling Stadswinkel is onderdeel van de cluster Bewonerszaken en bestaat uit vier teams: Ontwikkeling en Advies, Klantcontact Team 1 en 2, Belastingen & Applicatiebeheer. Het team Belastingen is verantwoordelijk voor de WOZ-administratie, het opleggen van belastingaanslagen en het innen daarvan. Voor dit team zijn wij op zoek naar een:

Medewerker WOZ/ Kadaster

Taken

  • Je draagt de eindverantwoordelijkheid voor de verwerking van alle kadastrale mutaties uit de BRK en je voert de kadastrale volledigheidscontrole uit.
  • Je bent verantwoordelijk voor de rapportage van de resultaten aan de landelijke toezichthouder en het afdelingsmanagement.
  • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en opwerken van de WOZ objectenadministratie en WOZ-kaart, teneinde de correcte aansluiting op de BAG, de basisregistratie WOZ en de basisregistratie Kadaster te kunnen realiseren.
  • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van de binnengemeentelijke koppeling met de BAG.
  • Je bent nauw betrokken bij de aansluiting op de LV WOZ.
  • Ook ben je verantwoordelijk voor de bezwaarafhandeling die betrekking heeft op aanslagen die voortvloeien uit de koppeling Kadaster of de BAG-WOZ koppeling.
  • Je verbetert de kwaliteit van de gegevens door te controleren aan de hand van query’s in Cognos.
  • Je neemt actief deel aan het verbeteren van de werkprocessen van het team, zoals het digitaliseren daarvan.

Wat vragen wij 
Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. De Wet WOZ ken je door en door. Je hebt het WOZ-certificaat of vergelijkbare vakdiploma’s. Je hebt ervaring met Centric, Key2Belastingen en Vicrea Neuron WOZ. Je bent integer met een resultaatgerichte, flexibele en zelfstandige werkhouding. Je bent een kei in plannen en organiseren. Ervaring met applicatiebeheer is een pré.

Wat bieden wij 
Het salaris voor deze functie is maximaal € 3.697,-- (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur. Deze functie is voor 36 uur per week. De mogelijkheid bestaat 40 uur per week te werken, waarmee compensatieverlof wordt opgebouwd. De hierboven genoemde taken zijn binnen het functiegebouw ingedeeld in de functiefamilie Externe dienstverleners, bandbreedte b

Contact en solliciteren
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de heer Jaap Jongejan, Teamcoordinator Belastingen en Applicatiebeheer, telefoon (0181) 69 66 57 of met de heer Onno de Groot, Kwaliteitsmedewerker Belastingen, telefoon (0181) 69 64 92.

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan vóór maandag 5 september 2016 je CV met motivatiebrief toe via de link.

Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Spijkenisse, WOZ specialist.

Directeur/-bestuurder Stichting Welzijn Capelle - Gemeente Capelle aan den IJssel

$
0
0

De gemeente Capelle aan den IJssel is op zoek naar een

Directeur-bestuurder
Stichting Welzijn Capelle

De stichting Welzijn Capelle
De veranderingen in het sociaal domein zijn omvangrijk en ingrijpend. In een korte periode zijn verantwoordelijkheden vanuit rijksoverheid en provincies gedecentraliseerd naar gemeenten. Gezien het grote maatschappelijk belang van het goed functioneren van het welzijnswerk binnen dit veranderend sociaal domein heeft  het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel besloten de uitvoering van  diverse uitvoerende  taken op het gebied van welzijnswerk, maatschappelijke ondersteuning en participatie per 1 januari 2017 onder te brengen in een publiek aangestuurde stichting met eigen personeel, de stichting Welzijn Capelle. Als opdrachtgever van de stichting behoudt de gemeente in deze constructie haar regiefunctie vanuit de gemeentelijke kerntaken: het voorzien in een basis sociale infrastructuur, het fungeren als toegangspoort en het fungeren als vangnet met een sluitende aanpak voor de (zeer) kwetsbaren. De nieuwe welzijnsorganisatie zal worden gevormd vanuit verschillende partijen die actief zijn op het gebied van welzijnswerk en maatschappelijke ondersteuning.

De stichting staat onder dagelijkse leiding van de directeur-bestuurder (het bestuur). De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de stichting.  De directeur-bestuurder legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

De organisatie
De stichting Welzijn Capelle is een platte organisatie waarbinnen met ingang van 1 januari 2017 circa 60 mensen werkzaam zijn. De directeur-bestuurder vormt samen met  twee unitmanagers het managementteam van de organisatie. De medezeggenschap wordt belegd bij de Ondernemingsraad en de Vrijwilligersraad. De dagelijkse leiding van de stichting is in handen van de directeur-bestuurder. De directeur-bestuurder werkt met een eigen begroting en is resultaatverantwoordelijk. Besturing vindt plaats op basis van een meerjarenraming en een daaraan gekoppelde begroting, een en ander zoals vastgesteld in de met de gemeente gesloten dienstverleningsovereenkomst met jaarlijkse prestatieafspraken en aansluitend op de vastgestelde missie, visie, meerjaren-strategie en de daarop gebaseerde jaarplannen van de Stichting Welzijn Capelle. De directeur-bestuurder geeft direct leiding aan de unitmanagers primair proces en (de coördinator van) het servicebureau Administratie & Control.  Hij/ zij is verantwoordelijk voor de verdere implementatie en operationalisering van de organisatie, het bepalen van de koers alsmede voor de ontwikkeling en realisatie van het strategisch beleid.

De directeur-bestuurder heeft bevoegdheden die zijn ontleend aan de statuten van de organisatie. De directeur-bestuurder is de sleutelfiguur tussen de in- en externe omgeving, de cliënten en de gemeente als opdrachtgever van de Stichting Welzijn.

Taakgebieden

De taakgebieden van de directeur-bestuurder zijn:

  • Het borgen van de continuïteit van de dienstverlening;
  • Het onderhouden van een goede relatie met de stakeholders;
  • Het optimaliseren en borgen van de bedrijfsvoering, bedrijfsprocessen en financiële- informatiesystemen;
  • Het stimuleren en ontwikkelen van de interne en externe samenwerking;
  • Het actief volgen van de landelijke ontwikkelingen en deze vertalen naar benutbare mogelijkheden voor de stichting Welzijn Capelle.

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau aangevuld met ruime bestuurlijke ervaring;
  • Aantoonbare affiniteit met het welzijnswerk;
  • Ondernemerschap met een goed gevoel voor risicobeheersing;
  • Kennis van en inzicht in sociaal maatschappelijke vraagstukken en doelgroepen;
  • Kennis van en inzicht in de bedrijfsvoering en bedrijfseconomische processen.
  • Een zakelijke wijze van aansturing van de organisatie met oog voor de menselijke maat;
  • Een stevige persoonlijkheid die in staat is om zowel interne stabiliteit te borgen als invulling te geven aan het uitbreiden van de dienstverlening richting de toekomst;
  • Kan schakelen tussen interne/ externe en strategische/ operationele zaken;
  • Heeft oog voor en kan goed functioneren binnen een politiek-bestuurlijke context;
  • Onderkent het belang van goede werk- en medezeggenschapsverhoudingen.

Competenties

  • Verheldert vragen en behoeften.
  • Versterkt eigen kracht en zelfregie.
  • Is zichtbaar en gaat op mensen af.
  • Stimuleert verantwoordelijk en oplossingsgericht gedrag.
  • Stuurt op betrokkenheid en participatie.
  • Verbindt individuele en gemeenschappelijke vragen en potenties.
  • Werkt samen en versterkt netwerken.
  • Beweegt zich tussen verschillende werelden en culturen.
  • Signaleert en speelt in op verandering.
  • Is ondernemend en benut professionele ruimte.

Arbeidsvoorwaarden

De directeur-bestuurder wordt bezoldigd conform de cao Welzijn& Maatschappelijke Dienstverlening. De omvang van het dienstverband is 36 uur per week (100%).

Informatie

Voor nadere informatie over de functie en/ of voor het opvragen van de volledige profielschets kunt u contact opnemen met mevrouw Karla Steinmetz, procesmanager Welzijn & Educatie, via K.Steinmetz@capelleaandenijssel.nl.

Sollicitatie

Wij ontvangen uw CV en motivatiebrief graagvóór 26 augustus 2016. Solliciteren kan via de website van de gemeente Capelle aan den IJssel, www.capelleaandenijssel.nl.

De gesprekken zullen plaatsvinden in de maand september. Uw sollicitatie kunt u richten aan mevrouw T. Winkels-Boorsma (P&O).

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met mw. Yvette van Dongen van Gemeente Capelle a/d IJssel (tel. 010-2848303 ).


5 leden Raad van Toezicht Stichting Welzijn Capelle - Gemeente Capelle aan den IJssel

$
0
0

De gemeente Capelle aan den IJssel is op zoek naar

5 leden Raad van Toezicht Stichting Welzijn Capelle

De Stichting Welzijn Capelle

De veranderingen in het sociaal domein zijn omvangrijk en ingrijpend. In een korte periode zijn verantwoordelijkheden vanuit rijksoverheid en provincies gedecentraliseerd naar gemeenten. Gezien het grote maatschappelijk belang van het goed functioneren van het welzijnswerk heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel besloten de uitvoering van deze taken per 1 januari 2017 onder te brengen in een publiek aangestuurde stichting met eigen personeel, de Stichting Welzijn Capelle. De nieuwe organisatie zal worden gevormd vanuit verschillende partijen die actief zijn op het gebied van welzijnswerk en maatschappelijke ondersteuning.

De Stichting Welzijn Capelle staat onder dagelijkse leiding van de directeur-bestuurder (het bestuur). De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de stichting. De Raad van Toezicht staat het bestuur met raad terzijde.

De Stichting Welzijn Capelle is een platte organisatie waarbinnen met ingang van 1 januari 2017 circa 60 mensen werkzaam zijn. De directeur-bestuurder vormt samen met twee unitmanagers het managementteam van de organisatie. De medezeggenschap wordt belegd bij de Ondernemingsraad en de Vrijwilligersraad.

De Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht wordt zodanig samengesteld dat de leden ten opzichte van elkaar, de directeur-bestuurder en welk deelbelang dan ook, onafhankelijk en kritisch kunnen opereren.

De gemeente Capelle aan den IJssel is op zoek naar 5 leden van de Raad van Toezicht waarbij een van de leden de rol van voorzitter op zich neemt. De leden van de Raad van Toezicht dienen aan de volgende kwaliteiten te voldoen.

Basiskwaliteiten

  • Inzet voor het maatschappelijk belang van welzijnswerk en maatschappelijke ondersteuning;
  • Oog voor en zicht op belangen van de cliënten, vrijwilligers en de organisatie;
  • Bestuurlijke ervaring, strategisch denkvermogen en besluitvaardigheid;
  • Kennis van zaken om de hoofdlijnen van het totale beleid te kunnen beoordelen en om een klankbord voor de directeur-bestuurder te kunnen zijn;
  • Een goed ontwikkelde “maatschappelijke antenne”; oog en interesse voor maatschappelijke en ethische vraagstukken;
  • Politiek en bestuurlijke sensitiviteit;
  • Financieel-economische kennis om de taak van de Raad van Toezicht om begrotingen, jaarrekeningen goed te keuren te kunnen vervullen;
  • Beschikkend over aantoonbaar academisch werk- en denkniveau;
  • Ondersteunend aan de cultuur van openheid en constructieve scherpte.

Vaardigheden en persoonlijkheid

  • Betrokkenheid op afstand;
  • Snel inzicht en overzicht verwerven;
  • Doortastend besluiten;
  • Proactieve houding en gedrag;
  • Goed ontwikkelde maatschappelijke antenne en geweten;
  • Samenwerken in teamverband;
  • In staat tot kritische zelfreflectie.

De leden van de Raad van Toezicht dienen tezamen over de volgende specifieke kennis en ervaring te beschikken

  • Bestuurlijke ervaring dan wel inzichten;
  • Kennis en deskundigheid op het terrein van welzijn, zorg en maatschappelijke dienstverlening;
  • Financiële deskundigheid;
  • Juridische deskundigheid;
  • Verankering in de regio en inbreng van “buiten”.

Tijdsbesteding en vergoeding

De leden van de Raad van Toezicht ontvangen een passende vergoeding welke aansluit bij de vergoeding voor de leden van de Raad van Toezicht van de gemeentelijke stichting voor jeugdhulp: het Centrum voor Jeugd en Gezin. De Raad van Toezicht vergadert gemiddeld 6 maal per jaar. Er is periodiek overleg met de Ondernemingsraad.

Informatie

Voor nadere informatie over de functie en/ of voor het opvragen van de volledige profielschets kunt u contact opnemen met mevrouw Karla Steinmetz, procesmanager Welzijn & Educatie, via K.Steinmetz@capelleaandenijssel.nl.

Sollicitatie

Wij ontvangen uw CV en motivatiebrief graagvóór 26 augustus 2016. Solliciteren kan via de website van de gemeente Capelle aan den IJssel, www.capelleaandenijssel.nl.

De gesprekken zullen plaatsvinden in de maand september. Uw sollicitatie kunt u richten aan mevrouw T. Winkels-Boorsma (P&O).

 

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met mw. Yvette van Dongen van Gemeente Capelle a/d IJssel (tel. 010-2848303 ).

Handhavers openbare ruimte - Gemeente Den Helder

$
0
0

De afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving draagt zorg voor het verbeteren en handhaven van een veilige en leefbare omgeving voor de inwoners van de gemeente Den Helder. Binnen deze afdeling houdt het team Handhaving zich zowel bezig met de inrichting gebonden handhaving als met de handhaving in de openbare ruimte.

Voor het team Handhaving zijn wij op zoek naar twee

Handhavers openbare ruimte m/v
36 uur per week (een voor de duur van twee jaar, een voor onbepaalde tijd)

Vacaturenummer 16044

Als handhaver openbare ruimte ben je het visitekaartje van onze gemeente.
Je houdt toezicht op en handhaaft de naleving van verleende vergunningen, wettelijke bepalingen en gemeentelijke verordeningen ten aanzien van de openbare ruimte. Je signaleert overtredingen op basis van deze verordeningen en wet- en regelgeving en je stelt zo nodig een proces-verbaal op. Ook verricht je administratieve- en beheerwerkzaamheden.
Je bent de ogen en oren van de gemeente. Je verstrekt informatie en geeft voorlichting aan burgers en verleent assistentie bij incidenten en calamiteiten. Verder signaleer je knelpunten. Zo lever je een bijdrage aan de orde en veiligheid binnen de gemeente.

Kortom een verantwoordelijke functie waarin geen dag hetzelfde is!

Wij vragen
Je beschikt over een relevant MBO-4 werk en denkniveau, kennis en ervaring met wetgeving, APV, Wet Mulder en het wetboek van Strafrecht en een geldig BOA-diploma. Ook ben je in het bezit van een rijbewijs B. Verder beheers je de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.

Je bent representatief, positief ingesteld, in fysiek goede conditie, communicatief vaardig, klant- en resultaatgericht en heb je een goed observerend vermogen. Je bent van onbesproken gedrag en 100% integer. Ook verwachten wij dat je zorgvuldig werkt en je je verantwoordelijk voelt voor een correcte afhandeling van je werkzaamheden. Je hebt ervaring en affiniteit met het werkveld toezicht en handhaving en je bent respectvol, eerlijk, duidelijk in het aanspreken van mensen en je hebt overtuigingskracht. Verder ben je flexibel en is werken op onregelmatige tijden, in het weekend en op feestdagen voor jou geen probleem. Je bent gericht op samenwerken en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Als laatste ben je creatief waardoor je originele ideeën, oplossingen en methoden voor je werksituatie bedenkt en beschik je over empathie en inlevingsvermogen waardoor je in staat bent je te verplaatsen in het publiek en kan je je inleven in hun behoeften en wensen.

Voldoe je aan dit profiel, dan nodigen wij jou uit te solliciteren!

Wij bieden
Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden wij je bij een 36-urige dienstverband een salaris in het bij deze functie behorende aanloopniveau 6 (maximaal € 2.652 bruto per maand) of in het functieniveau 7 (maximaal € 2.901 bruto per maand).

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Reinder Boersma, Teamleider, telefoon (0223) 67 8628 of per e-mail r.boersma@denhelder.nl

Solliciteren
Ga naar www.werkeninnoordhollandnoord.nl of klik hier om te solliciteren. Solliciteren kan tot en met 25 augustus a.s.  

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met mw. Gerrinda Jansen van Gemeente Den Helder (tel. (0223) 67 82 82).

Werkmatchers gezocht! - Gemeente Utrecht

$
0
0

Breng jij vraag naar en aanbod van werk bij elkaar? En zet jij jouw enthousiasme, zakelijke instelling en resultaatgerichte werkwijze in zodat meer mensen meedoen op de arbeidsmarkt? Dan komen we graag in contact met jou!

Dit is het werk
Jij bent degene die actief de match maakt tussen werkzoekenden en vacatures bij werkgevers. Het uiteindelijke doel van jouw functie is dat meer mensen meedoen op de arbeidsmarkt, waardoor minder mensen afhankelijk zijn van een uitkering. Hiertoe voer je werkgesprekken met werkzoekenden en zet je snel gepaste (vervolg) dienstverlening in. Je hanteert in dit proces een enthousiaste en zakelijke benadering. Zo stuur je op de vier weken zoektermijn en maak je met de werkzoekende strakke afspraken over het invullen van die zoektermijn. Hierbij ga je creatief en oplossingsgericht te werk. Je schuwt het niet om buiten gebaande paden te treden.

Een groot onderdeel van je functie is het in groepsvorm begeleiden van werkzoekenden. Met deze groepsbijeenkomsten leer je de werkzoekenden goed kennen waardoor je de werkzoekenden gerichter kunt matchen op vacatures van de werkgevers. We werken met een groepscaseload. Dat betekent dat je samen met collega's verantwoordelijk bent om vraag naar en aanbod van werk bij elkaar te brengen.

Je bent ook verantwoordelijk voor de administratieve verwerking van afspraken. Je legt deze zorgvuldig vast, je monitort en stuurt actief op concrete afspraken. Indien nodig spreek je de werkzoekende aan op deze afspraken, je maakt helder wat de consequenties zijn van het wel en niet nakomen van de afspraken en je zet consequent sanctie-instrumenten in bij het niet nakomen hiervan.

Plek in de organisatie
Je start gelijk met 9 collega’s en komt gelijk in een inwerkprogramma.

Je komt te werken bij het organisatieonderdeel Werk en Inkomen, Unit Werk. De unit Werk is een uitvoeringsunit, en bedient zowel werkzoekenden als werkgevers. Onze dienstverlening bestaat onder andere uit ondersteunen bij het starten van een eigen bedrijf, effectief zoekgedrag aanleren in de groepsbijeenkomsten voor werkzoekenden, actief matchen op vacatures, leer/werkplekken bij sociaal ondernemers creëren, specifieke dienstverlening bieden aan kwetsbare jongeren, en nog veel meer. Deze unit bestaat uit een team 'Jongeren', twee teams 'Volwassenen' en het Werkgeversservicepunt. In deze teams werken ongeveer 20 medewerkers per team, waaronder een teamleider, een senior werkmatcher, werkmatchers, klantmanagers Bureau Zelfstandigen en medewerkers werkdienstverlening. We werken veel samen met de andere teams van Werk en Inkomen.

Taak van het onderdeel
Werk en Inkomen levert een bijdrage aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de stad en richt zich met name op het vergroten van de zelfredzaamheid van inwoners van Utrecht. Dit doen we door mensen toe te leiden naar werk en in brede zin te ondersteunen met financiële regelingen en – dienstverlening.  Werk en Inkomen is én blijft in beweging, mede door snel veranderende wet- en regelgeving en doorontwikkeling naar een moderne uitvoering. Werk en Inkomen richt zich daarbij op innovatie om ook in de toekomst excellente dienstverlening te kunnen bieden aan klanten.

Dit breng je mee
In het kader van het actieplan werkloosheid zoeken we met name jongeren tussen de 18 en 27 jaar.
- Je hebt een HBO opleiding of (deeltijd) studerend op HBO niveau bijvoorbeeld richting HRM, Sociaal Juridische Dienstverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.
- Je hebt affiniteit met werken met digitale systemen en maakt deze je snel eigen;
- Je hebt affiniteit met het werk dat we doen;

Daarnaast bent je resultaatgericht ingesteld en tegelijk flexibel in de manier waarop je deze resultaten haalt. Je vind het leuk om initiatieven te nemen en deze te delen om onze doelen te halen, deze uit te dragen en te delen met collega's. Je staat stevig in je schoenen en je bent communicatief vaardig. Dit doe je op een enthousiaste en inspirerende manier. Je hebt van nature een pro-actieve instelling en je pakt verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling. Je hebt lef en je voelt je verbonden met de‘publieke zaak’ en met de stad Utrecht. De kernwaarden van onze organisatie: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar zien we terug in je gedrag.

Dit bieden wij
Bij Utrecht krijg je volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen zodat je jouw kwaliteiten en talenten écht kan inzetten. Eigen input en vernieuwende ideeën worden gestimuleerd. Je krijgt een salaris afgestemd op je kennis en ervaring volgens het salarisgebouw van de gemeente Utrecht. Er wordt gebruik gemaakt van een aanloopschaal. Je wordt goed ingewerkt en krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen door middel van het volgen van cursussen. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden - verlof, reiskostenvergoeding, opleidingsmogelijkheden, pensioen, ziektekostenvoorziening, en meer - zijn uitstekend geregeld. Utrecht is een werkgever die de mens centraal stelt. Dat merk je aan collegialiteit en informele werksfeer. Ons nieuwe Stadskantoor staat naast Utrecht centraal station, midden in het centrum van Utrecht, dus gemakkelijk bereikbaar, of je nu in Utrecht woont of niet. Het gebouw heeft moderne digitale voorzieningen en je kunt flexibel je werkplek kiezen.

Competenties
Resultaatgericht, Kwaliteits- en klantgericht, plannen en organiseren, samenwerken, ondernemerschap

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met  Kitty van Litsenburg of Mohamed Tahraroui, Teamleiders unit Werk, tel: 030-2861175 .

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten. Sollicitanten met een voorrangsstatus worden eerst gesproken. Wil je als her- en overplaatsbare kandidaat van de gemeente Utrecht gebruik maken van je voorrangsstatus? Mail dan je sollicitatie naar loopbaancentrum@utrecht.nl.

Op 6 september 2016 zal er een speeddate evenement plaatsvinden waarin kennis wordt gemaakt met kandidaten. Kandidaten die worden uitgenodigd ontvangen hierover uiterlijk 2 september 2016 bericht.

De gemeente Utrecht let als werkgever op het bevorderen van gelijke kansen bij aanwerving. Kwaliteiten en talenten bij mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, handicap, etnische afkomst, of nationaliteit.

Junior projectleider ICT - Gemeente Utrecht

$
0
0

Heb jij een afgeronde HBO opleiding, affiniteit met ICT en ben je ambitieus en creatief? Kom jezelf ontwikkelen als Junior Projectleider ICT bij de gemeente Utrecht!

Welk groeipad volg jij?
Automatisering Utrecht zoekt iemand die zichzelf verder wil ontwikkelen tot projectleider. Ben jij creatief, slim & ambitieus, resultaat gericht en geïnteresseerd in ICT? Dan kun je voor de gemeente Utrecht in multidisciplinaire teams gaan werken aan innovatieve ICT oplossingen.

Dit ga je doen
Je werkt voor het cluster Vernieuwing – onderdeel van Automatisering Utrecht. Naast oa Architectuur en Beveiliging is hier ook Projectmanagement ondergebracht. Het team Projectmanagement is samengesteld uit een coördinator, projectleiders, een project management officer en een projectbeheerser. Daarnaast wordt bemensing voor het opleveren van projectproducten geleverd vanuit de verschillende operationele beheerafdelingen. Meer informatie over onze afdeling en ICT-omgeving, lees je verderop.

Als Junior projectleider ga je deel uitmaken van een projectteam. Samen met je team bouw je elke dag aan functionaliteit op basis van ICT infrastructuur bouwstenen. Je werkt deelprojecten verder uit voor verschillende opdrachtgevers, je stelt projectplannen op, coördineert projectactiviteiten, rapporteert over voortgang en implementeert ICT oplossingen. Dit alles in nauw overleg met de coördinator projectmanagement. Je komt hierdoor op allerlei plekken terecht en hebt zeer afwisselend werk.

Wij leveren onze dienstverlening 24*7 en plannen groot onderhoud meestal in het weekend. Zo hebben gebruikers er het minste last van. Daardoor hebben we je inzet soms ook in het weekend nodig.

Dit breng je mee
Je hebt een HBO opleiding en interesse/ affiniteit in of kennis van ICT infrastructuur. Daarnaast heb je kennis - of je wilt die nog ontwikkelen - van (project)methodieken zoals Prince2 en ITIL. In je aanpak toon je eigen initiatief, werk je zelfstandig, ben je vasthoudend en georganiseerd. Je bent communicatief vaardig (in woord en op schrift).

Deze vacature is bedoeld voor jongeren van 18 tot 27 jaar in het kader van het "Actieplan Jeugdwerkloosheid". We vragen je in je motivatiebrief duidelijk aan te geven waarom jij de juiste kandidaat bent voor deze functie, wat jouw affiniteit met ICT is en wat jij meebrengt aan kwaliteiten en eigenschappen die van pas komen bij deze functie.

Persoonlijke ontwikkeling
Groei, innovatie en klantgerichtheid staan hoog in ons vaandel. Daarom vinden we persoonlijke groei erg belangrijk. In je loopbaan bij Automatisering Utrecht kun je volop werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Met behulp van (interne/externe) coaching groei je verder en zet je nieuwe kennis in voor het continue verbeteren van onze producten en diensten. Je hebt hierbij de mogelijkheden om opleiding/ cursussen te volgen op het gebied van ICT infrastructuur en/ of projectmanagement (Prince2 en ITIL). Daarnaast heb je kans om je verder te ontwikkelen in methodieken zoals Agile en Scrum.

Automatisering Utrecht

Dit is wat wij doen
Automatisering Utrecht ontwikkelt, levert, installeert en beheert alles wat nodig is voor de automatisering, de digitalisering en het digitaal werken van de gemeentelijke organisatie. We zorgen voor een stabiele en optimaal beschikbare ICT infrastructuur. We werken aan kantoorautomatisering, telefonie, organiseren hosting, dataopslag en Server Based Computing. We voeren selfservice in en we automatiseren en standaardiseren waar mogelijk beheertaken. Bij dit alles zoeken we naar vernieuwende en besparende werkwijzen en producten. Zo dragen wij ons steentje bij aan een goede bedrijfsvoering. De afdeling Automatisering Utrecht bestaat uit vier clusters (totaal ongeveer 100 fte), die focussen op de nieuwe technologie en dienstverlening: Besturing & Control, Vernieuwing, Solution Center en Operations Center.

Je komt te werken bij het cluster Vernieuwing. Dit cluster ontwikkelt en vernieuwt de ICT-infrastructuur. We stellen de architectuurkaders op voor infrastructuur, beveiliging en beheer. We bewaken het werken onder architectuur en het basis beveiligingsniveau. Naast infrastructuurprojecten doen we klantprojecten en vertalen we functioneel ontwerpen naar technische oplossingen en uitvoeringen. We zijn mede-ontwikkelaars van de architectuur voor business, informatie en techniek in de I-kolom. Dit doen we met gemiddeld 25 collega’s.

Hier zijn we trots op
Wij willen vooroplopen als het gaat om innovatie. We werken in een nieuw Stadskantoor met een ‘state of the art’ ICT omgeving en een moderne technische infrastructuur.. Door onze dienstverlening, maatwerkoplossingen en support, kunnen collega’s zich optimaal richten op hun kerntaken voor burgers en bedrijven.

Dit is onze ICT-omgeving
Wij leveren onze ICT dienstverlening vanuit 2 datacenters die redundant zijn uitgevoerd. Van hieruit ontsluiten we ongeveer 700 applicaties voor onze circa 5.200 gebruikers. De Windows 7 werkplekken zijn gevirtualiseerd op basis van Vmware View en zijn zowel intern als extern beschikbaar. Er is 24*7 toegang tot de werkplekken en applicaties. Voor ontsluiting van alle gemeentelijke locaties (100+) beschikken we over een eigen glasvezelnetwerk in de stad en combineren dat met netwerkdiensten van externe leveranciers.

Het applicatie hosting platform is gevirtualiseerd op basis van  vSphere 6 en leveren we op basis van Windows en Linux. Bij het ontwikkelen van een private cloud is Selfservice voor het leveren van ICT infrastructuur een speerpunt. In dat kader implementeren we netwerkvirtualisatie, automation en orchestration. Dit doen we met producten NSX, VRA en VRO van Vmware.
We gebruiken oplossingen van Netapp voor de benodigde storage (werkplek en applicatiehosting). Voor database hosting gebruiken we Oracle, MS-SQL en MySql. Telefonieservices leveren we op basis van een Avaya oplossing gecombineerd met een private en een openbare GSM oplossing.
Er is een aparte omgeving ingericht voor het beheer van de productieomgeving. Naast de specifieke product tooling zetten we de Microsoft System Center Suite in als enterprise oplossing.

Arbeidsvoorwaarden
Bij Utrecht krijg je volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen zodat je jouw kwaliteiten en talenten écht kan inzetten. Eigen input en vernieuwende ideeën worden gestimuleerd. Je krijgt een salaris afgestemd op je kennis en ervaring volgens het salarisgebouw van de gemeente Utrecht. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden – verlof, reiskostenvergoeding, opleidingsmogelijkheden, pensioen, ziektekostenvoorziening, en meer - zijn uitstekend geregeld. Utrecht is een werkgever die de mens centraal stelt. Dat merk je aan collegialiteit en een prettige, informele werksfeer. Flexibel (thuis) werken is in overleg mogelijk, zodat je een goede werk-privé–balans kan organiseren. Ons nieuwe Stadskantoor staat naast Utrecht centraal station, midden in het centrum van Utrecht, dus gemakkelijk bereikbaar, of je nu in Utrecht woont of niet. Het gebouw heeft moderne digitale voorzieningen en je kunt flexibel je werkplek kiezen.

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online of neem voor meer informatie contact op met  Chris van den Haselkamp, Clustermanager, tel: 030-2861175 .

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten. Sollicitanten met een voorrangsstatus worden eerst gesproken. Wil je als her- en overplaatsbare kandidaat van de gemeente Utrecht gebruik maken van je voorrangsstatus? Mail dan je sollicitatie naar loopbaancentrum@utrecht.nl.

De gemeente Utrecht let als werkgever op het bevorderen van gelijke kansen bij aanwerving. Kwaliteiten en talenten bij mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, handicap, etnische afkomst, of nationaliteit.

Medewerker ICT-servicedesk - Gemeente Katwijk

$
0
0

Binnen de gemeente Katwijk spannen wij ons dagelijks in om de beste dienstverlening te leveren. Om dit te bereiken halen wij iedere dag het beste uit onszelf, zijn wij continu op zoek naar verbeteringen in ons werk en voeren deze ook door.

De afdeling Bedrijfsvoering bevat alle bedrijfsvoeringdisciplines: Financiën, HRM, Juridische Zaken, Inkoop, Administratieve Organisatie en Interne Beheersing (AO/IB), Facilitaire Zaken en ICT. Team ICT bestaat uit 19 medewerkers en ondersteunt de informatiestromen, het beheer van applicaties, systemen, software, netwerken en een Servicedesk. Dat doen we met drie subteams: Systeembeheer, Servicedesk en Applicatiebeheerders en Informatiespecialisten.

Voor de Servicedesk zoeken wij een nieuwe collega:

Medewerker ICT-servicedesk (m/v)
36 uur per week
HR21-profiel Medewerker systemen III

Je functie

Als medewerker ICT-servicedesk:

  • beheer en onderhoud je systemen en applicaties
  • ondersteun je gebruikers bij standaard problemen
  • heb je bewezen ervaring met het oplossen van ICT gerelateerde problemen
  • ben je breed ICT inzetbaar; software, hardware, bekabeling, netwerk e.d.
  • kun je goed doorvragen en communiceren, zowel mondeling als schriftelijk (in Topdesk / Planon)
  • kun je problemen goed analyseren en ben je oplossingsgericht (proactief)
  • ben je een teamplayer; werkt uitstekend samen met andere Servicedesk collega's
  • ga je naar werkplekken toe als dat nodig is
  • ben je flexibel in werktijden

Wij vragen
Je beschikt over MBO werk- en denkniveau en de opleidingen MCITP, MCDST of MCSE. Je hebt bewezen ervaring met het oplossen van ICT gerelateerde problemen. Dit vraagt van de medewerkers van de Servicedesk teamspirit, inlevingsvermogen, analytisch vermogen, klantgericht oplossingen realiseren. Niet alleen vanachter beeldschermen maar ook daadwerkelijk de organisatie in. Daarbij is goede communicatie erg belangrijk. Ook flexibiliteit in werktijden een representatieve uitstraling en een proactieve houding is belangrijk. Uiteindelijk gaat het om het resultaat en een tevreden klant.

Wij bieden
een salaris van maximaal € 3.280,-- bruto per maand (schaal 8), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling in de aanloop- of functieschaal is afhankelijk is van je opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij je opleidingsmogelijkheden, prima secundaire arbeidsvoorwaarden en natuurlijk fijne collega’s. Na een proefperiode van 1 jaar heb je uitzicht op een vaste aanstelling.  

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online (tot uiterlijk 4 september 2016) of neem voor meer informatie contact op met dhr. Dick Noortman, teamleider ICT a.i. (tel. (071) 406 53 53).

Viewing all 10780 articles
Browse latest View live