Quantcast
Viewing all 10780 articles
Browse latest View live

Beleidsadviseur welzijn en Wmo - Gemeente Uithoorn

Je plek in de organisatie

Je komt te werken bij team Samenleving van de gemeente Uithoorn. Het team houdt zich bezig met de transitie en de transformatie van het Sociale Domein. Het doel van de decentralisaties is om burgers zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij en ze zo lang mogelijk veilig en zelfstandig in hun eigen omgeving te laten wonen en functioneren. Wij zoeken iemand die met enthousiasme, resultaatgericht zich gaat inzetten om de transformatie van de Wmo en de lokale welzijnspartijen verder vorm te geven.

Je werkzaamheden

De werkzaamheden vallen deels onder het gebied van welzijn en deels onder het gebied van de Wmo.
  • Je bent accounthouder voor Uithoorn voor elkaar.
  • Je beoordeelt subsidie-aanvragen en stelt deze vast.
  • Je ontwikkelt het beleid ten aanzien van mantelzorg en vrijwilligers.
  • Je bent beleidsmedewerker voor jongeren op gezond gewicht (JOGG).
  • Je ontwikkelt beleid op het gebied van langer zelfstandig thuis wonen
  • (inclusief dementie).
  • Je onderhoudt contacten met relevante instellingen.
  • Je update verordeningen en beleidsregels.
  • Ten aanzien van jouw beleidsterreinen lever je input aan voor de P&C-cyclus.
  • Je signaleert ontwikkelingen op het gebied van de Wmo en het welzijnsbeleid en legt dwarsverbanden met andere beleidsterreinen.
Je profiel

Je beschikt over het volgende profiel:
  • je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • je minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • je bent een stevige adviseur met teamplayerskwaliteiten;
  • je toont initiatief en houdt deadlines in de gaten;
  • je beschikt over een gezond relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor;
  • je bent in staat om processen op elkaar af te stemmen en samenwerking tussen partijen te realiseren. Je bent in staat om hiervoor ideeën te ontwikkelen, initiatief te nemen, overtuigingskracht te tonen en vasthoudend te zijn. Belangrijk hierbij is om anderen te kunnen stimuleren om in actie te komen en verhoudingen tussen partijen niet uit het oog te verliezen.
Over de gemeente Uithoorn

Met bijna 30.000 inwoners is Uithoorn een mooie gemeente die onder de rook van Amsterdam te maken heeft met grootstedelijke opgaven. Uithoorn ligt in de zuidoosthoek van de provincie Noord-Holland aan de rivier de Amstel en grenst aan de provincies Utrecht en Zuid-Holland. De gemeente Uithoorn is een aantrekkelijke en actieve woongemeenschap met grootstedelijke voorzieningen binnen handbereik. Uithoorn biedt daarmee het beste van twee werelden.

De gemeentelijke organisatie is compact en richt zich op strategie, beleid en regie. De cultuur binnen de organisatie is informeel, zakelijk en sociaal en is erop gericht het college optimale bestuurskracht te geven. Daarbij zijn de uitvoerende taken sinds 1 januari 2016 ondergebracht in Duo+, de uitvoeringsorganisatie van Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Ons aanbod

De gemeente Uithoorn biedt je uitdagend werk waarbij je zelfstandigheid en klantgerichtheid gewaardeerd worden. Het werk is gewaardeerd op schaalniveau 10 maximaal € 4.225,00 bruto per maand bij een fulltime werkweek (36 uur).

Het betreft een tijdelijke functie van één jaar met uitzicht op vast.

Interesse?

Herken je jezelf en ben jij geïnteresseerd? Reageer dan voor 1 januari 2019 via het sollicitatieformulier op www.werkeninhetwesten.nl

Wil je eerst meer informatie, bel dan Valerie van den Berg, afdelingshoofd Samenleving, telefoonnummer 0297-513125.

Over Gemeente Uithoorn
De Gemeente Uithoorn is een organisatie waar we grensverleggend, informeel en naar buiten gericht werken. Als medewerker sta je bij ons centraal. Kwaliteit krijgen en houden kan tenslotte pas als jij je talenten optimaal kunt benutten. En dat kan bij ons. We nemen jouw daadwerkelijke ontplooiing serieus en je krijgt de ruimte voor ontwikkeling en training.Image may be NSFW.
Clik here to view.


Medewerker inkomen - Werkzaak Rivierenland

Jij bent een ervaren inkomensconsulent. Je weet alles van rechtmatigheid. Je bent een schakel tussen de verschillende clusters van het team inkomen. Jij doet je werk zorgvuldig en gestructureerd. Je staat stevig in je schoenen en weet met mensen van verschillende achtergronden en culturen om te gaan. Werkzaak Rivierenland zoekt een 


Medewerker inkomen

Team Inkomen

- 32 uur per week –

 

Jouw werkdag

In de ochtend heb je spreekuur. Je wordt gebeld door werkzoekenden met een vraag over hun uitkering. Je geeft bijvoorbeeld antwoord op de vraag waarom een uitkering die maand lager is.

Als je geen telefoon hebt, werk je aan je eigen caseload. Je maakt rapportages en beschikkingen.

Daarna heb je overleg met een werkcoach over een van je werkzoekenden die volgende week start met een nieuwe baan. Helaas in deeltijd, zodat hij nog deels afhankelijk is van inkomen van Werkzaak.

’s Middags bespreek je samen met je senior een lastige casus. Zij helpt je om de juiste keuzes te maken. je bent vandaag om 07.00 uur begonnen, je kunt dus op tijd naar huis.

Jouw kwaliteiten

Jij bent een ervaren inkomensconsulent. Je kent de Participatiewet als je broekzak. Je bent uitstekend op de hoogte van voorliggende voorzieningen. Je bent nauwkeurig en flexibel. Je bent klantgericht, maar ook fraude-alert.

Je werkt in een team van inkomensconsulenten, maar je zoekt ook de samenwerking met bijvoorbeeld uitkeringsadministratie en werkcoaches.  

Wat wij vragen

·        Je hebt een HBO diploma, bijvoorbeeld SJD

·        Je hebt aantoonbare en recente ervaring in een soortgelijke functie

·        Je hebt ervaring met Suite en als het even kan ook met Corsa

Wat wij bieden

  • Een salaris van maximaal € 3.376,- bruto (schaal 8 CAR UWO);
  • Een vrij besteedbaar budget (IKB) van 17,05% . Je mag zelf bepalen waar je dit voor gebruikt: extra verlofuren, een opleiding, een fiets of extra geld;
  • Leuke collega’s;
  • Werktijden in overleg: ook een thuiswerkdag is mogelijk;
  • Contract voor de duur van 12 maanden.

 

Wie zijn wij?

Werkzaak Rivierenland is dé organisatie voor werk en inkomen in de regio Rivierenland. Wij begeleiden werkzoekenden op weg naar werk. Als dat niet gelijk lukt, bieden we tijdelijk inkomen. Net zo lang totdat iemand dat zelf weer kan!

Wil je informatie?

Eric Zandee, teammanager (06 – 3930 3409) en Nadine van Haarlem, senior medewerker (06 – 1423 5686) beantwoorden alle vragen over de functie. Voor alle andere vragen kun je contact opnemen met Angela Copier, P&O-adviseur (06 – 2001 8413). App, bel of stuur een berichtje. Wat voor jou makkelijk is.

 

Wil je solliciteren?

We zoeken natuurlijk de beste kandidaat. Ben jij dat? Vertel ons dan waarom je deze baan wil en waarom jij de beste kandidaat bent. Stuur een korte motivatie (maximaal 150 woorden) en een overzicht van je laatste relevante werkervaring naar sollicitaties.027268@werkeningelderland.nl. Doe dat uiterlijk 2 januari 2019. Maak je ons nieuwsgierig en willen we je ontmoeten dan nodigen we je uit voor een kennismaking op 10 januari.

Bedrijfsinformatieadviseur - gemeente Vlaardingen

Dit jaar herdenken wij de slag bij Vlaardingen die in 1018 plaats vond. Een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis. Vlaardingen is geschiedenis, havens, haring, water, groen en sociaal aan de Nieuwe Maas!

Kom jij deel uit maken van onze toekomst als:

Bedrijfsinformatieadviseur

36 uur per week (100%)

Bij de gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties in de stad zetten we ons in voor de ontwikkeling van Vlaardingen. Onze werkomgeving verandert en onze organisatie verandert mee. Dat doen we professioneel, integer, vanuit gelijkwaardigheid en met lef.

We zijn op zoek naar talenten om dit samen met ons verder vorm te geven. Eigen initiatief waarderen we en we zien je het liefst zoveel mogelijk samen met Vlaardingers die actief zijn voor de stad. Onze werkplekken zijn flexibel en aangenaam: ruim, open en licht. Ook thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Algemene informatie

Het team informatiemanagement van de gemeente Vlaardingen is onderdeel van de afdeling Informatie & Facilitaire Voorzieningen. Het team Informatiemanagement bestaat uit de teams Geo-informatie, Basisregistraties, Functioneel Applicatiebeheer, BI en Business- Informatieadvies.

De bedrijfsinformatieadviseur is de schakel tussen afdelingen en verschillende interne disciplines en legt de verbinding tussen de ontwikkelingen binnen het vakgebied, de informatietechnologie, de concern brede projecten en de invloed die dat heeft op de processen en werkwijze voor de afdelingen. Als bedrijfsinformatieadviseur opereer je op het snijvlak van procesmanagement, procesarchitectuur en verandermanagement. Je adviseert bij en stimuleert afdelingen om, conform de visie op procesmanagement, (bedrijf)doelen vast te stellen en je voert regie en coördinatie over deze (informatie)projecten.

Je profiel


  • Je bent proactief en past zelfstandig de visie en richtlijnen op procesmanagement toe en ondersteunt en adviseert bij het opstellen van de (proces)architectuur (afgestemd op de bedrijfsdoelen) van de afdelingen;
  • Je voert regie en coördinatie over complexe multidisciplinaire en bestuurs?gevoelige informatieprojecten;
  • Je signaleert en acteert op informatieveiligheidsaspecten;
  • Je bent verantwoordelijk voor het tot stand komen van adviezen, de begeleiding van de besluitvorming daarover en medeverantwoordelijk voor de implementatie van deze besluiten ten behoeve van de bedrijfsdoelen van de afdelingen;
  • Je initieert het opstellen van de roadmap, businesscases, projectstart -up, architecturen en (Europese) aanbestedingen;
  • Je draagt bij aan de realisatie van organisatiedoelstellingen door middel van procesoptimalisatie-, verbeter- en verandertrajecten binnen afdelingen. Dit vanaf de opdrachtdefiniëring tot en met de implementatie. Hierin ben je een belangrijke adviseur voor het lijnmanagement;
  • Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, ontwikkeling, (begeleiding van de) uitvoering en evaluatie van informatiebeleid en de informatieprojectenportfolio. Eventueel fungeer je als projectleider voor grote, multidisciplinaire en complexe projecten;
  • Je legt de relatie tussen en toetst de opgaven vanuit het informatieplan en de procesarchitectuur;
  • Je adviseert, draagt uit en zo nodig pro actief acterend op de ontwikkelingen rond digitalisering/moderne overheid/interpreteert wet en regelgeving, dienstverlening en proces-, verander- en risicomanagement. Je pakt dit concern- breed en multidisciplinair op en vertaalt dit naar en verbindt dit met de afdelingsopgave;
  • Je voert regie over procesmanagement binnen de (aangewezen) afdelingen;
  • Je werkt op relevante dossiers samen met de strategische informatieadviseurs en stemt waar nodig af:
  • Je organiseert cyclische rapportages ten behoeve van de kwaliteit sturing van de lijnorganisatie;
  • Je werkt vanuit het gemeentelijke model architectuur (GEMMA 2.0);
  • Beoordelen van de haalbaarheid van klantwensen, nieuwe producten/diensten en/of functionaliteiten op hun zakelijke rechtvaardiging.

Je functie

  • Als bedrijfsinformatieadviseur heb jij, samen met je collega’s, je ogen en oren open voor zowel technologische en maatschappelijke ontwikkelingen als de ambities van de business in relatie tot de bedrijfsprocessen en maakt hiervan een vertaling naar de Vlaardingse organisatie;
  • Je hebt een scherp oog voor het verbeteren van de processen en de mogelijkheden die informatietechnologie hierin biedt. Daarbij verlies je de consequenties ervan voor de medewerkers nooit uit het oog;
  • Je kunt goed omgaan met de politieke context van een gemeente en je bent een verbinder tussen de diverse (I)-vakgebieden;
  • Ook weet je goed mondeling en schriftelijk te communiceren op verschillende niveaus;
  • Je adviseert over de consequenties van beleid en beleidsuitvoering op een breed en multidisciplinair werkterrein met veelal lange termijn gevolgen.


Functie eisen

  • Minimaal een WO werk -en denkniveau op het gebied van Informatiemanagement, Bedrijfsinformatica of Bedrijfskunde;
  • Kennis en ervaring op het gebied van de gemeentelijke informatievoorziening;
  • Je hebt kennis van het gemeentelijke model architectuur (GEMMA 2.0);
  • Kennis op het gebied van de informatica.

Ons aanbod

Wat we bieden is een functie waarin veel ruimte is voor persoonlijke groei, initiatief en innovatie. Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt bepaald of je in de aanloopschaal dan wel in de functieschaal wordt geplaatst. Het maximumsalaris van de functieschaal van deze functie bedraagt € 4.859,00 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige werkweek (36 uur). De hierboven genoemde taken zijn binnen het functiegebouw ingepast in de functiefamilie adviseur A.

Verder ontvang je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget via het Individueel Keuze Budget (IKB). Met het IKB beschik je over keuzevrijheid en eigen zeggenschap over deze financiële ruimte. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen. Het IKB bedraagt 17,05% van je salaris.

Informatie en sollicitatie

We hopen snel op je komst want voor een enthousiaste bedrijfsinformatieadviseur zijn er veel Vlaardingen te doen. Solliciteer dan direct via onze website www.werkenvoorvlaardingen.nl

We ontvangen je sollicitatie graag vóór 16 januari 2019.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mieke Zonderop, teammanager, telefoon 010-2484420.

We werven tegelijkertijd intern en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Juridisch adviseur Milieu/Horeca - Gemeente Hilversum

Ben jij een enthousiaste juridisch adviseur milieu/horeca? Heb je kennis van relevante wet- en regelgeving en ben je politiek-bestuurlijk sensitief? Dan is dit wellicht de baan voor jouw!

De functie

De Gemeente Hilversum is op zoek naar een juridisch adviseur milieu/horeca voor de afdeling Publiekszaken. Het betreft een zeer afwisselende en allround functie in een gemeente met een ambitieuze veranderopgave. Als juridisch adviseur milieu/horeca fungeer je als vraagbaak en sparringpartner met betrekking tot alle aspecten van de milieu en horeca wet- en regelgeving en de milieu en horeca gerelateerde Apv artikelen.


Je adviseert over de milieu aspecten bij omgeving-, horeca-, Apv- en evenementenvergunningen, ook ben je verantwoordelijk voor handhavingstrajecten, het opstellen van maatwerk- en gelijkwaardigheidsbesluiten in het kader van de milieu en horeca wet- en regelgeving en de milieu en horeca gerelateerde Apv artikelen. Je voert (zienswijze)gesprekken met de interne en externe partijen en belanghebbenden en je stemt af met collega’s en bestuur. Ook ben je verantwoordelijk voor het adviseren van het college van Burgemeester en Wethouders met betrekking tot diverse (complexe) milieudossiers, milieu handhaving en tevens met betrekking tot de horeca handhaving. Als juridisch adviseur milieu/horeca vertegenwoordig je het college van Burgemeester en Wethouders in bezwaar- en beroepszaken, je gaat aan de slag met de Omgevingswet, vertaalt wetswijzigingen naar de werkvloer en adviseert over het beleid.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker die zowel uitstekend in teamverband als zelfstandig kan werken. Je hebt een goed gevoel bij de kansen in het kader van pre-mediation/oplossingsgericht werken, je kan goed luisteren, je hebt gevoel voor humor en een gezond vermogen tot relativering. Een van de speerpunten binnen het team is verbreding van de juridisch verbreding.


Kennis en ervaring

·        Minimaal een afgeronde (juridische) HBO opleiding;

·        Je hebt aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Wabo, het Activiteitenbesluit, drank- en Horecawet en de Awb;

·        Minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van juridische advisering t.a.v. milieuregelgeving;

·        Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke sensitiviteit en je bent je bewust van de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Je speelt hierop in en kunt deze vertalen naar je eigen werkgebied;

·        Kennis van zaakgericht werken en Centric applicaties is een pré.

 Daarnaast ben je:

·        Klant- en servicegericht;

·        Creatief en omgevingsbewust;

·        Flexibel en daadkrachtig;

·        Communicatief vaardig en heb je gevoel voor humor.


Gemeente Hilversum

Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners en bedrijven. We zorgen voor een beter Hilversum waar signalen vroeg gehoord worden. We luisteren aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We antwoorden met één mond. Zodat niemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Jij krijgt daarbij alle ruimte om actief verschil te maken.

Het team

Je gaat deel uitmaken van het Team Advies & Ondersteuning bij de afdeling Publiekszaken. Je werkt nauw samen met je collega’s van Team Backoffice en Team Toezicht, sectie milieu en Horeca.


Wat krijg je ervoor terug?

Het gaat om een functie voor 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van maximaal € 4225,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Bovendien biedt de gemeente Hilversum prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,05 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Ook biedt de gemeente Hilversum een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel organisatie- als persoonlijke en professionele ontwikkeling, bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op https://www.hilversum.nl/Home/werkenbij.


Meer weten?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de sollicitatieprocedure neem gerust even contact op met Linda Reurts (coördinator team Advies & Ondersteuning), telefoonnummer: 035-629 2197. Heb je vragen over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Vanessa Groeneveld-Bakker, telefoonnummer 035-629 2811.


Solliciteren

Dan zien wij jouw motivatie en CV graag online vóór 14 januari 2019 tegemoet.


Het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

Studiezaalmedewerker - Gemeente Woerden

Voor het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard zoeken wij een enthousiaste en innovatieve studiezaalmedewerker voor 36 uur per week.   

Heb je belangstelling voor geschiedenis en vind je het leuk om anderen van dienst te zijn? In deze functie help je bezoekers op weg in hun speurtocht naar (historische) informatie.

 

Wat maakt het RHC uniek om voor te werken?
  • Het RHC heeft prachtige oude archieven en het werkgebied van het RHC kent een boeiende geschiedenis. Ons enthousiasme hiervoor delen we graag met anderen.
  • We zijn gericht op onze klanten. Goede dienstverlening maakt het verschil. We denken mee met onze klanten, of zij nu historische belangstelling hebben of alleen komen voor inzage van een oude bouwvergunning.
  • We doen het samen. Collegialiteit maakt werken leuker en leidt tot betere resultaten. De organisatie kent een informele werksfeer en binnen het team van 10 medewerkers zijn de lijnen kort.   


Het RHC in het kort

Het RHC is hét historisch informatiecentrum voor de regio. Het beheert de historische archieven en collecties van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden, IJsselstein en hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Daarnaast is het RHC belast met de archiefinspectie. De gemeente Woerden is centrumgemeente van de gemeenschappelijke regeling.

Het RHC is tijdelijk gehuisvest in het stadskantoor van Oudewater, maar binnenkort keren we terug naar het verbouwde Stadhuis annex RHC in Woerden. De nieuwe huisvesting geeft nieuwe uitdagingen.


Voldoe jij aan ons profiel?
  • Klantgericht
  • Grote betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Toont initiatief
  • Flexibel


De functie
  • Je bent verantwoordelijk voor de dienstverlening op de studiezaal;
  • Het beantwoorden van vragen, afdoen van e-mails;
  • Ontsluiting archieven en collecties;
  • Administratieve taken.
Jouw kwaliteiten
  • Je hebt aantoonbare kennis van archiefbeheer en geschiedenis (op MBO-niveau);
  • Je hebt goede sociale vaardigheden;
  • Je kunt goed zelfstandig werken, maar overlegt ook graag met collega’s;
  • Je neemt initiatief om de toegankelijkheid van onze bronnen verder te verbeteren;
  • Je werkt nauwkeurig;
  • Je hebt oog voor verbetering en modernisering van de dienstverlening;
  • Je beheerst oud-schrift of bent bereid een cursus paleografie te volgen;
  • Bekendheid met het werkgebied is een pre.


Wat bieden wij jou?

Afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring bedraagt het salaris minimaal €1.818,- (aanloopschaal 6) en maximaal €2.986,- (functieschaal 7) bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.

Bovenop je maandelijkse salaris beschik je als medewerker van de gemeente Woerden over een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, er vakantie uren van te kopen, met fiscaal voordeel een fiets aan te schaffen of in te zetten voor fiscaal voordeel op bedrijfsfitness.

 

Informatie

Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Frank van Rooijen, streekarchivaris-directeur,  (0348) 428840. Of kijk op de website van het RHC: www.rhcrijnstreek.nl.


Sollicitatie

Is jouw interesse gewekt? Je kunt solliciteren tot en met 9 januari 2019.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 januari 2019.


Bijzonderheden

Er kan gevraagd worden om twee referenties op te geven.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

De vacature staat tegelijk intern en extern uit. Bij binnenkomst van sollicitaties wordt rekening gehouden met de status van de kandidaat (intern/regio/extern).

 

Beleidsadviseur maatschappelijk vastgoed - Gemeente Uithoorn

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en resultaatgerichte collega die zich voor 24- 32 uur per week wil bezighouden met het maatschappelijk vastgoed van de gemeente Uithoorn.

Je plek in de organisatie

Je komt te werken bij het team Samenleving van de gemeente Uithoorn. Het team houdt zich onder andere bezig met de transitie en de transformatie van het Sociale Domein. De gemeenteraad van Uithoorn heeft een aantal ambitieuze besluiten genomen op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Te denken valt aan nieuwbouw Scheg en Buurtnest, een nieuwe multifunctionele accommodatie en gymzaal in Thamerdal en een voorstel voor een derde sporthal en zwembad. Bovendien spelen er allerlei vragen rondom maatschappelijk vastgoed en onderwijsaccommodaties. In het coalitieakkoord is opgenomen dat wordt ingezet op het combineren van beleidsterreinen om deze te versterken en de uitvoering hiervan efficiënter te laten verlopen.

Je werkzaamheden

De werkzaamheden vallen deels onder het gebied van Welzijn en deels onder het gebied van de Wmo.
  • Je bent opdrachtgever richting de afdeling Vastgoed en weet de benoemde maatschappelijke effecten binnen het programma Samenleving te bereiken.
  • Je bent verantwoordelijk voor de volgende beleidsgebieden: sportaccomodaties (beheersmatig), maatschappelijk vastgoed en onderwijshuisvesting.
  • Opstellen leerlingenprognoses onderwijs en vertaling naar ruimtebehoefte.
  • Je stelt een accomodatiebeleid- en huisvestingsplan op.
  • Je bent intern projectleider vanuit Samenleving voor de volgende onderwerpen: MFA Thamerdal, Scheg en nieuw Buurtnest, 3e sporthal, onderzoek zwembad, kinderboerderij, jongerenontmoetingsplek, onderwijshuisvesting en overige voorkomende projecten met maatschappelijke functie in openbare
  • ruimte.
  • Ten aanzien van jouw beleidsterreinen lever je input aan voor de P&C-cyclus.
Je profiel

Je beschikt over het volgende profiel:
  • je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • je hebt minstens vijf jaar werkervaring in soortgelijke functies;
  • je signaleert ontwikkelingen op het gebied van bovengenoemde beleidsdomeinen en legt dwarsverbanden met andere beleidsterreinen;
  • je werkt onder andere nauw samen met je collega-beleidsadviseurs in het sociaal domein en vertegenwoordigers van diverse organisaties;
  • je toont initiatief en houdt deadlines in de gaten;
  • je bent klantgericht, politiek sensitief en communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling;
  • je bent in staat om processen op elkaar af te stemmen en samenwerking tussen partijen te realiseren;
  • je bent financieel en administratief goed onderlegd.
Over de gemeente Uithoorn

Met bijna 30.000 inwoners is Uithoorn een mooie gemeente die onder de rook van Amsterdam te maken heeft met grootstedelijke opgaven. Uithoorn ligt in de zuidoosthoek van de provincie Noord-Holland aan de rivier de Amstel en grenst aan de provincies Utrecht en Zuid-Holland. De gemeente Uithoorn is een aantrekkelijke en actieve woongemeenschap met grootstedelijke voorzieningen binnen handbereik. Uithoorn biedt daarmee het beste van twee werelden.

De gemeentelijke organisatie is compact en richt zich op strategie, beleid en regie. De cultuur binnen de organisatie is informeel, zakelijk en sociaal en is erop gericht het college optimale bestuurskracht te geven. Daarbij zijn de uitvoerende taken sinds 1 januari 2016 ondergebracht in Duo+, de uitvoeringsorganisatie van Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Ons aanbod

De gemeente Uithoorn biedt je uitdagend werk waarbij je zelfstandigheid en klantgerichtheid gewaardeerd worden. Het werk is gewaardeerd op schaalniveau 10 maximaal € 4.225,00 bruto per maand bij een fulltime werkweek (36 uur). Het betreft een tijdelijke functie van één jaar met uitzicht op vast.

Interesse?

Herken je jezelf en ben jij geïnteresseerd? Reageer dan voor 1 januari 2019 via het sollicitatieformulier op www.werkeninhetwesten.nl

Wil je eerst meer informatie, bel dan Valerie van den Berg, afdelingshoofd Samenleving, telefoonnummer 0297-513125.

Over Gemeente Uithoorn
De Gemeente Uithoorn is een organisatie waar we grensverleggend, informeel en naar buiten gericht werken. Als medewerker sta je bij ons centraal. Kwaliteit krijgen en houden kan tenslotte pas als jij je talenten optimaal kunt benutten. En dat kan bij ons. We nemen jouw daadwerkelijke ontplooiing serieus en je krijgt de ruimte voor ontwikkeling en training.Image may be NSFW.
Clik here to view.

Programmamanager aanpak ondermijning - Gemeente Gouda

Dit is je werk

Als programmamanager aanpak ondermijning deel je de overtuiging dat criminele/ondermijnende activiteiten, netwerken en structuren in Gouda duurzaam moeten worden teruggedrongen en verstoord. Je kent ondermijning als een complex maatschappelijk en cultureel vraagstuk en begrijpt dat dit alleen een slag is toe te brengen als de overheid integraal samenwerkt met overheids- én maatschappelijke partners en met betrokkenheid van inwoners en bedrijven uit verschillende branches.
  • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en actueel houden van de aanpak ondermijning;

  • Je zorgt dat geformuleerde doelstellingen worden gerealiseerd en legt hier verantwoording over af aan de driehoek+;

  • Je stuurt het 'schakelteam ondermijning' van gemeente Gouda en de onderliggende programmastructuur aan;

  • Waar nodig treed je zelf op als regisseur om complexe zaken aan te pakken;

  • Je onderhoudt/ ontwikkelt een structuur waarin de verschillende beleidslijnen, activiteiten en projecten op elkaar worden afgestemd;

  • Je onderhoudt goede contacten met interne collega's, politie, RIEC, Belastingdienst, OM, andere gemeenten en ministeries;

  • Je creëert effectieve samenwerking en spreekt partners zo nodig aan om programmadoelen en -resultaten te bereiken;

  • Je weet knelpunten in de samenwerking te signaleren en met (praktische) oplossingen te komen en bent in staat om zelfstandig interventiestrategieën te ontwikkelen

  • Je bent inhoudelijk sparringpartner van de collega's die zich bezig houden met het afgeven van Bijzondere Wetten zoals Drank en horecavergunningen en Evenementenvergunningen;

  • Je bent verantwoordelijk voor het Opiumbeleid en Prostitutiebeleid en de handhaving daarvan.

Wat jij meebrengt
  • Een relevantie HBO/academische opleiding (voorkeur juridisch);

  • Ervaring in of met betrokken organisaties in de aanpak ondermijning is een vereiste;

  • Strategisch inzicht én dat ook kunnen vertalen naar concrete activiteiten;

  • Kennis en ervaring met projectmatig en/of programmatisch werken;

  • Resultaatgerichtheid;

  • Een proactieve werkhouding die gericht is op het benutten van kansen;

  • Een goede politiek bestuurlijke antenne.

Wij bieden
  • Werk met hart en ambitie

    Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en jouw kennis kunnen we goed gebruiken. Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor en met de stad, haar bewoners, ondernemers en bezoekers. Met trots, maar vooral met een warm hart. Gemiddeld waarderen de circa 500 medewerkers van de gemeente Gouda hun baan met een 7,6; een rapportcijfer om trots op te zijn!

  • Aandacht, training en ontwikkeling

    We willen putten uit jouw kennis en ervaring om het beste aan de stad te kunnen geven. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen in jouw loopbaan. Voor iedere medewerker is er een budget beschikbaar, om je eigen ontwikkeling vorm te geven. Verder zijn wij aangesloten bij het gemeentelijke samenwerkingsplatform Werken in het Westen, dat een groot aanbod van trainingen en opleidingen biedt.

  • Flexwerken naar wens

    Een goede balans tussen werk en privé vinden we belangrijk. Daarom heb je de mogelijkheid om je uren flexibel in te delen en/of thuis te werken, maar hebben we ook een geweldig mooi gebouw: 'Het Huis van de Stad' als werkplek. Dit moderne gebouw, is centraal gelegen naast het station.

  • Salaris en aanstelling

    Het betreft een structurele functie, waarbij eerst met een contract voor een jaar wordt gestart. Het beoogde salarisniveau is afhankelijk van opleiding en ervaring en betreft minimaal € 3.080 en maximaal € 4.859 bruto per maand (schaal 11).

    Enthousiast?

    Wij hopen dat je enthousiast bent geworden om met ons te werken aan een Veilige stad Gouda! Je kunt tot uiterlijk 7 januari 2019 solliciteren. De eerste gesprekken vinden plaats op: 15 en 17 januari 2019. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Ernst-Jan Scheffer, plaatsvervangend afdelingshoofd Veiligheid en Wijken, telefoonnummer 0182-588623.


Gouda als werkgever

Wij zijn vooruitstrevend als regisseur, doen wat we zeggen en zijn en aanspreekbaar op het resultaat. De buitenwereld en onze partners geven hier mede richting aan. Samen vernieuwen we de stad. En samen gaan we voor resultaat in onze stad!

Werken bij de gemeente Gouda betekent: werken in een ambitieuze overheidsorganisatie, met 500 medewerkers. We hebben een platte organisatie met korte lijnen. De professionaliteit en het kennisniveau van medewerkers zijn hoog. Onze organisatie wordt getypeerd als toegankelijk en laagdrempelig. Informele omgang met elkaar, zakelijk op de inhoud. Medewerkers weten elkaar gemakkelijk te vinden, de interne samenwerking is goed. Veel waardering is er voor onze huisvesting, de werkomgeving en de faciliteiten die het 'Huis van de Stad' biedt.

Door de uitdagingen waar we voor staan vragen we van medewerkers dat ze gevoel hebben voor innovatie, ondernemerschap (binnen de ambtelijke context), resultaten boeken en breed en flexibel inzetbaar zijn. We vinden het belangrijk om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers.

We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een breed takenpakket waar groei in zit.Image may be NSFW.
Clik here to view.

Beheerder afvalwatersystemen - Gemeente Katwijk

Om ons afvalwatersysteem in optimale conditie te houden zijn wij op zoek naar een

Beheerder afvalwatersystemen

36 uur per week

Jouw resultaten liggen verborgen onder steen, asfalt of een berg zand. Maar we weten allemaal hoe belangrijk jouw werk is, want niemand zit te wachten op haperende riolen en putten die overstromen. Jij ziet het grotere plaatje en schept er genoegen in om onze afvalwatersystemen op orde te houden en voor te bereiden op de toekomst.

Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat onze afvalwatersystemen op hun taak berekend zijn en blijven. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden daarbij zijn:

  • je coördineert het opstellen van beheerplannen en de controles. Je stelt maatregelen voor waarbij je ook niet eerder toegepaste, innovatieve oplossingen aanwendt;
  • je stemt onderhoudswerkzaamheden af met collega’s en externe partijen zoals het Hoogheemraadschap Rijnland en de provincie;
  • je adviseert de organisatie en gemeenteraad over groot onderhoud, schrijft opdrachten voor externe leveranciers en begeleidt kleinere aanbestedingsprocedures.


Profiel

Je herkent jezelf in de volgende punten:

  • je hebt een flinke dosis energie, ziet altijd mogelijkheden of oplossingen: kan niet, bestaat voor jou niet;
  • je neemt niet vanzelfsprekend genoegen met een standaardoplossing, maar bekijkt continu of er innovatieve, betere oplossingen zijn;
  • je kijkt verder dan je eigen vakgebied en begrijpt welke acties invloed hebben op het werk van anderen (en andersom). Je stemt je werk dan ook voortdurend af met betrokken partijen.


Wat vragen we van je

Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren, vinden wij de volgende zaken belangrijk:

  • je hebt een relevant hbo-diploma, bijvoorbeeld civiele techniek. Kennis van zaken is een pre, jouw bereidheid om te leren vinden wij belangrijker;
  • je hebt inzicht in en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen bij de lokale overheid;
  • jij weet planning en realisatie strak op elkaar af te stemmen, eventuele verstoringen pak je doortastend op.


Het team

Je maakt deel uit van het Ingenieursbureau van de gemeente Katwijk. Het team bestaat uit 32 betrokken medewerkers verdeeld over 2 clusters: beheer en realisatie. Samen met je directe collega’s, val jij onder het cluster beheer dat onder meer wegen, openbaar groen, en verkeersvoorzieningen onderhoudt. We betrekken onze inwoners graag in een vroegtijdig stadium bij onze plannen. Zo creëren we draagvlak en kunnen alle partijen goed leven met gekozen oplossingen.

Wat bieden we

Werken voor de gemeente Katwijk betekent dat je de ruimte krijgt je vak uit te oefenen. Met 450 medewerkers is de organisatie groot genoeg om onze expertise zelf in huis te hebben, maar klein genoeg om je collega’s te kennen. Dat werkt wel zo fijn! Een overzicht van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

  • jouw salaris bedraagt maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • daarnaast krijg je ruim 17% bovenop je salaris dat je naar eigen inzicht kunt inzetten, bijvoorbeeld voor extra loon, meer vrije tijd of persoonlijke ontwikkeling;
  • je bouwt pensioen op via het ABP-pensioenfonds;
  • jouw werkplek ligt op een mooie, centrale plek in Katwijk met voldoende parkeergelegenheid. Ook ontvang je een tegemoetkoming in de reiskosten;
  • je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, met de intentie om deze om te zetten naar een vast dienstverband na het eerste jaar.


Reageren

Wil je graag meer weten over deze vacature of over het werken bij de gemeente Katwijk? Neem dan contact op met Lenny Bos (071 – 406 5033). Lenny is teamleider en vertelt je graag over alle aspecten van deze baan. Ben je al enthousiast? Laat ons dan uiterlijk 14 januari 2019 weten waarom jij graag als wegbeheerder bij de gemeente Katwijk aan de slag wilt!


Casemanager Werk en Inkomen - Gemeente Nunspeet

Nunspeet ligt op de Veluwe en heeft bijna 27.000 inwoners. Nunspeet heeft ruimtelijke kwaliteiten, is centraal gelegen en is door het afwisselende landschap met heide, bossen, weilanden en het Veluwemeer geliefd bij toeristen en dagjesmensen. Onze gemeente bestaat uit de dorpen Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten.

Binnen de gemeentelijke organisatie hanteren we vier kernbegrippen: Vakmanschap, Verbinding, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen. Deze kernbegrippen laten we zien in ons gedrag en dragen we uit als organisatie. We werken van buiten naar binnen. Dit betekent uitstijgen boven je eigen organisatie, je eigen team en je eigen professie. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk en daarom bieden we onze medewerkers volop kansen voor scholing en persoonlijke groei.

De gemeente Nunspeet werkt actief samen met andere gemeenten binnen de NEO-netwerksamenwerking (Nunspeet, Elburg, Oldebroek) en binnen de regio. Daarnaast zoeken we ook met partnerorganisaties de samenwerking.

Vanaf 2012 is ‘Het Nunspeets Werken (HNW)’ ingevoerd in onze organisatie. We hebben binnen HNW doelstellingen geformuleerd op gebied van cultuur, organisatie, faciliteiten en bereikbaarheid. Een belangrijk en heel zichtbaar onderdeel van HNW is het verbouwde gemeentehuis.

Team Sociaal voert voor de gemeente Nunspeet de Participatiewet, IOAW, IOAZ, Bbz, Schuldhulpverlening, Minimabeleid en de WMO uit met circa 20 medewerkers.

Wij zoeken ter versterking van ons team een:

 Casemanager Werk en Inkomen

36 uur per week

Affiniteit met statushouders

Het Sociaal Domein is de afgelopen jaren flink in ontwikkeling. Hierdoor krijgen we niet alleen meer inwoners die een beroep doen op onze ondersteuning maar zijn ook veel vragen complexer geworden en is een integrale benadering noodzakelijk. Als casemanager Werk en Inkomen heb je een veelzijdige en uitdagende functie. In het bijzonder zoeken wij iemand die affiniteit heeft met de doelgroep statushouders. Je moet dus weten van cultuurverschillen, van mogelijkheden en beperkingen die er zijn om als statushouder te participeren in de Nederlandse samenleving en het een uitdaging vinden om hen te helpen een weg te vinden hierin. Je kunt een statushouder op weg helpen doordat je weet van inburgeringscursussen, opleidingen, het UAF, stageplaatsen, werkervaringsplaatsen, vrijwilligerswerk en gewone banen. Dit doe je niet alleen maar in samenwerking met een Jobcoach/Jobfinder en een arbeidsdeskundige.

Het takenpakket

Jouw taken bestaan in hoofdzaak uit:

  •      Afhandelen van aanvragen, heronderzoeken en signalen Participatiewet en bijzondere bijstand;
  •      Het opstellen van re-integratieplannen en de regie voeren over het re-integratieproces. In het bijzonder zorg je ervoor dat statushouders zo snel mogelijk inburgeren en participeren in de samenleving. Dit doe je door met hen het meest geschikte traject af te spreken;
  •      Handhaven op rechtmatigheid van uitkeringen;
  •      Zo nodig opleggen van waarschuwingen, maatregelen en boetes;
  •      Informeren van inwoners en instanties;
  •      Functionele contacten onderhouden met specifieke samenwerkingspartners zoals Vluchtelingenwerk, onderwijsinstellingen, het UAF, Vrijwilligerswerk;

Wat verwachten wij van jou?

  •     HBO werk- en denkniveau;
  •     Aantoonbare kennis van de Participatiewet;
  •     Aantoonbare ervaring/affiniteit met de doelgroep van de Participatiewet.

Je beschikt over de volgende competenties:

  •     Klantgericht, praktisch, resultaatgericht, integer, analytisch, zakelijk, besluitvaardig en flexibel.
  •     Samenwerkingsgericht en in staat om conflicterende belangen af te wegen.
  •     Er op gericht zijn om mensen in eigen kracht te zetten.

 Salaris

De gemeente Nunspeet heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eigentijds systeem van ‘werken op maat’, waarbij de werksituatie goed kan worden afgestemd op de thuissituatie. Deze functie is momenteel ingeschaald op salarisniveau 8. Inschaling kan plaatsvinden, natuurlijk afhankelijk van ervaring en opleiding, tot maximaal € 3.376- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De functie van casemanager werk en inkomen wordt momenteel opnieuw beschreven en gewogen in het kader van HR21 functiewaardering.

Informatie

In eerste instantie bieden wij je een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Vervolgens behoort een vaste aanstelling bij gemeente Nunspeet tot de mogelijkheden. Wil je meer weten over de functie en de werkzaamheden, dan kun je hierover contact opnemen met Rien van de Kolk, coördinator team sociaal of Rik Vinke, beleidsmedewerker, 0341 25 9911.

 Heb je interesse?

Als je interesse hebt in deze functie, willen wij je vragen dit voor 4 januari 2019 aan ons kenbaar te maken. Stuur dan je sollicitatie, voorzien van curriculum vitae, aan het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet, naar sollicitaties.026993@werkeningelderland.nl.

Selectiegesprekken

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 14 januari 2019.


Senior Business Controller Gebiedsontwikkeling - Gemeente Utrecht

Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland. Dit vraagt van de gemeente dat ze een sterke focus heeft op het begeleiden van deze groei zodat de stad aantrekkelijk, leefbaar en inspirerend is én blijft voor de inwoners, ondernemers en bezoekers. Elke afdeling van de gemeente Utrecht biedt daaraan een eigen bijdrage.

Dit is je werk
Utrecht groeit en daarmee het aantal gebiedsgerichte opgaven in de stad; er zijn langlopende gebiedsontwikkelingen en tegelijkertijd starten er vele nieuwe. Al deze verschillende interessante gebiedsopgaven vragen om advisering vanuit business control.

Als senior business controller gebiedsontwikkeling draag je, samen met je collega's, zorg voor een goede uitoefening van de control-functie binnen het Ruimtelijk Domein en daarbinnen specifiek voor gebiedsopgaven. In deze inhoudelijke rol ben je (pro)actief met heldere advisering en met financieel analytisch werk, waarbij je voortdurend de verbinding zoekt met de opgaven waarop je aangesloten bent. Je werkt mee aan financieel strategische adviezen en integrale management- en bestuursrapportages Ruimte. Je adviseert stevig en zelfstandig op verschillende complexe gebiedsopgaven (richting management en bestuur), je bent onafhankelijk en je werkt nauw samen met de adviseurs 'Investeren en Exploiteren' (planeconomen en vastgoedadviseurs).

Dit is jouw werkplek

Je werkt in het team business control van het gilde 'Business intelligence, organisatievernieuwing en professional support'. Collega's in dit gilde hebben o.a. verstand van netwerksturing, besluitvormingsprocessen, innovatie en data gedreven sturing. In het gilde werken 100 collega's.

Dit vragen we van je
Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over wo-denkniveau en heb je ruime werkervaring in een vergelijkbare rol.
  • Je hebt kennis van het ruimtelijk domein, specifiek gebiedsontwikkeling en grondbeleid (o.a. de financiële regelgeving).

  • Je bent een kritisch denker en kan kansen, belangen en risico's, in een sterk politieke en beleidsrijke omgeving, op de juiste wijze inschatten en vertalen naar gefundeerde adviezen waarbij je tegelijk kan omgaan met weerstanden.

  • Je brengt en houdt overzicht in een omgeving die continu in beweging is.

  • Je kunt leunen op een breed palet aan sociale- en communicatieve vaardigheden, waarbij je moeiteloos schakelt tussen verschillende gesprekspartners zoals de managers, concern financiën, beleidsadviseurs, vakspecialisten en de accountant.

Dit bieden we je
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou:
  • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 4.022 en € 5.520 op basis van 36 uur. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
  • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding klik hier.
Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om als senior business controller gebiedsontwikkeling aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer dan direct! Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Nynke van der Werff, business controller Ruimte, 030 286 9656. Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Jan Willem de Boer, Recruiter, via 06 1829 1753.

Een assessment behoort tot de mogelijkheden.

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Over Gemeente Utrecht
Utrecht is een van de grootste steden van Nederland. Met ongeveer 4.000 medewerkers zetten we ons in voor de stad en de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen.

Mensen maken de organisatie

De gemeente Utrecht wil in direct contact staan met de bewoners van de stad. We werken voor en samen met hen aan een gezonde, slimme en inclusieve stad. Voor een inclusieve stad hebben we ook een inclusieve organisatie nodig. We willen dan ook graag dat de samenstelling van onze organisatie een afspiegeling van de stad is.

We letten op het geven van gelijke kansen bij vacatures. Kwaliteiten en talenten bij mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, handicap, etnische afkomst of nationaliteit.Image may be NSFW.
Clik here to view.

Transformatieregisseur koersprogramma sociaal domein - Gemeente Uithoorn

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en resultaatgerichte collega die zich voor 24 uur per week wil bezighouden met het opstellen van het koersprogramma sociaal domein.

Je komt te werken bij de gemeente Uithoorn op de beleidsafdeling Samenleving als transformatieregisseur. De gemeente Uithoorn geeft opdracht voor de uitvoering van beleid aan DUO+ en ketenpartners. Als opdrachtgever weet jij de juiste modus te vinden in de samenwerking met de uitvoering, met inachtneming van ieders taak, rol en verantwoordelijkheid.

Achtergrond/context

Het college heeft het uitvoeringsprogramma (cup) voor de gemeente vastgesteld waarin de beoogde maatschappelijke effecten zijn genoemd en daarbij horende opgaven. T.a.v. het sociaal domein vraagt dit om een nadere uitwerking, waarbij concrete kaders en uitgangspunten worden vastgesteld om deze maatschappelijke effecten te kunnen bereiken. Dit vloeit voort uit de transformatiegedachte; naast alleen het uitvoeren van de wettelijke taken rondom zorg en ondersteuning aan onze inwoners, willen we ook structureel, en in onderlinge samenhang, een verandering teweeg brengen die ten goede komt aan de Uithoornse samenleving. Daarom is het nodig om een nieuw koersprogramma sociaal domein op te stellen waarbij nadrukkelijk aandacht is voor de transformatie en integraliteit.

Naast de uitvoering van de 'going concern' taken willen we richting bepalen. Het koersprogramma zal daarom niet een alles omvattend document zijn waarin elke (wettelijke) taak per domein is omschreven, zoals in het oude koersprogramma het geval was. We richten ons op de meest relevante maatschappelijke thema's. Deze zullen voortkomen uit domein-overstijgende problematiek en kenmerkt zich door de behoefte van een integrale aanpak. Integraliteit, maar ook innovatie, realistisch perspectief en slagkracht zijn de sleutelwoorden die horen bij het nieuwe koersprogramma. De focus wordt hierbij gelegd op uitbreiding van preventie, al dan niet in samenwerking met het voorveld, grip op kosten en uitvoering van de opgaven zoals opgenomen in het cup.

Om te komen tot deze thema's is het nodig een analyse uit te voeren van de huidige situatie (is al deels in beeld gebracht), moeten gesprekken gevoerd worden tussen de domeinen en afstemming worden gevonden met uitvoerende partijen (intern en extern), beleidsmedewerkers en bestuur. Daarnaast vraagt het om een uitwerking van de thema's en het opstellen van een plan van aanpak ten behoeve van concrete uitvoering. Tot slot moet rekening gehouden worden met het kunnen monitoren van de beoogde maatschappelijk effecten.

Het gaat hier om een domein-overstijgend programma dat het beste vanuit een projectstructuur kan worden aangevlogen. Hiervoor wordt een transformatieregisseur aangesteld om het project te leiden en verantwoordelijk is voor de tot stand brengen van het koersprogramma, het opstellen van plannen van aanpak en, eventueel, de implementatie hiervan.

De opdracht is opgeknipt in twee fasen, te weten een fase waarin de koers wordt bepaald en een fase waarin de nadruk ligt op de implementatie van de koers. In eerste aanleg zoeken wij iemand voor fase 1. Afhankelijk van het resultaat uit fase 1, volgt de implementatiefase (fase 2). Het uitgangspunt is om binnen 1 jaar het koersprogramma vast te stellen.

Je werkzaamheden

Fase 1: Tot stand brengen van het Koersprogramma Sociaal Domein:
  • is verantwoordelijk voor het tot stand brengen, begeleiden en bewaken van het proces om te komen tot een nieuw Koersprogramma Sociaal Domein voor de gemeente Uithoorn;
  • treedt hierin op als projectleider en is voorzitter van de projectgroep, bestaande uit drie strategisch beleidsmedewerkers met aandachtsgebieden Jeugd, Participatiewet en Wmo;
  • haalt op, zowel intern als extern, bespreekt en legt nieuwe ideeën voor aan projectgroepleden, beleidsmedewerkers en uitvoering;
  • is verantwoordelijk voor het uiteindelijk schrijven van het Koersprogramma Sociaal Domein met input van de projectgroep. Nadrukkelijk maakt uitvoerbaarheid integraal onderdeel uit van het op te stellen Koersprogramma. Dit dient in ieder geval uit te monden in handvatten voor een visie, missie en werkwijze voor de afdeling Samenleving, de beleidsafdeling die zich bezighoudt met het Sociaal Domein;
  • legt verantwoording af aan de projectgroep en aan het afdelingshoofd Samenleving.
Fase 2: Implementatie van de acties uit het opgestelde koersprogramma Sociaal Domein.

Afhankelijk van de voortgang en besluitvorming van fase 1, zal het nieuwe koersprogramma ook daadwerkelijk moeten worden geïmplementeerd. Bij de totstandkoming van de nieuwe koers is reeds nadrukkelijk rekening gehouden met de uitvoerbaarheid daarvan. Dit betekent dat in deze fase de volgende taken dienen te worden verricht:
  • in samenspraak met de beleidsmedewerkers en uitvoeringspartijen worden de doelstellingen van het koersprogramma vertaald naar plannen van aanpak.
  • plannen van aanpak worden onder leiding van de transformatieregisseur geïmplementeerd in de uitvoering.
  • is verantwoordelijk voor het operationele deel van de transformatie. Dit betekent dat er een stabiele infrastructuur wordt neergezet in lijn met het nieuwe koersprogramma. Interne en externe stakeholders zetten zich in voor de opgaven en zijn complementair aan elkaar. De interne werkprocessen zijn afgestemd en dienend aan deze opgaven. Gemeenten en partijen zijn in staat om het gezamenlijke resultaat van hun inspanningen op de opgaven zichtbaar te maken en adequaat bij te sturen waar nodig. Dit resulteert in effectieve preventie en afschaling en een positieve waardering door alle betrokkenen.
Je profiel
  • minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • minstens 5 jaar aantoonbare werkervaring met het begeleiden van veranderprocessen met in- én externe stakeholders bij een gemeente;
  • heeft een visie op het integraal werken en kan dit overbrengen naar beleid en uitvoering;
  • beschikt over goede gespreksvaardigheden om gesprekken aan te gaan met uitvoerende partijen binnen het sociaal domein, bestuurders en gemeente ten einde ook hun input mee te nemen in het plan;
  • is in staat om breder te kijken dan het sociaal domein en kan hierdoor beleidsvelden met elkaar verbinden;
  • is onafhankelijk en innovatief op inhoud en proces en durft daarin grenzen op te zoeken;
  • beschikt over politieke sensitiviteit;
  • aantoonbare ervaring met projectmatig werken/ procesmanagement; je bent in staat een ondersteunende structuur neer te zetten en de regie te behouden;
  • gezonde dosis relativeringsvermogen en gevoel voor humor.
Over de gemeente Uithoorn

In het waterrijke gebied ten zuiden van Amsterdam en Amstelveen ligt Uithoorn. Gelegen langs de oevers van de Amstel, waar in de zomer recreanten genieten van de nieuwe passantenhaven en terrassen langs de Waterlijn. Uithoorn ligt centraal, de woningen zijn nog relatief betaalbaar en er zijn veel voorzieningen voor onze inwoners. De gemeente telt ongeveer 30.000 inwoners, de gemeentelijke organisatie is klein en overzichtelijk en wordt ondersteund door de vele collega's die werkzaam zijn binnen Duo+, die veel taken voor ons uitvoert.

Ons aanbod:

De gemeente Uithoorn biedt je uitdagend werk waarbij je zelfstandigheid en klantgerichtheid gewaardeerd worden. De gemeente bied je een contract voor maximaal twee jaar (max. schaal 11). De functie kan ook op zzp basis worden ingevuld (uren in overleg) of via een detavast constructie, waarbij je het eerste half jaar via een payroll constructie wordt gedetacheerd.

Interesse?

Herken je jezelf hierin en ben jij geïnteresseerd?

Reageer dan voor 1 januari 2018 via het sollicitatieformulier op www.werkeninhetwesten.nl

Wil je eerst meer informatie, bel dan met Valerie van den Berg, afdelingshoofd Samenleving, telefoonnummer 06- 44 35 43 40.

Over Gemeente Uithoorn
De Gemeente Uithoorn is een organisatie waar we grensverleggend, informeel en naar buiten gericht werken. Als medewerker sta je bij ons centraal. Kwaliteit krijgen en houden kan tenslotte pas als jij je talenten optimaal kunt benutten. En dat kan bij ons. We nemen jouw daadwerkelijke ontplooiing serieus en je krijgt de ruimte voor ontwikkeling en training.Image may be NSFW.
Clik here to view.

Oproepkracht medewerker frontofficemedewerker KCC burgerzaken - Gemeente Oldebroek

Gemeente Oldebroek zoekt een oproepkracht medewerker frontofficemedewerker KCC burgerzaken

(0 uren contract – tijdelijk februari 2019 tot en met februari 2020 - payroll constructie)

De organisatie                

Oldebroek ligt op de Noord Veluwe en heeft 23.000 inwoners. Onze gemeente bestaat uit zes dorpskernen, elk met hun eigen identiteit en kenmerken. Wij zijn trots op onze betrokken gemeen-schap, actief in verenigingsleven en maatschappelijke organisaties. Met rust, ruimte en een afwisselend landschap bieden wij volop mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.

De gemeente Oldebroek staat voor een grote uitdaging. Met 200 betrokken collega's werken we aan een nieuwe organisatie die aansluit bij de behoeften van de samenleving en de mogelijkheden van deze tijd. Dat doen we onder het motto 'Oldebroek, voor mekaar'. ‘Oldebroek, voor mekaar’ staat voor samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Die samenleving geven we met elkaar vorm, inwoners en gemeente. Er is ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en zelf initiatieven te ontplooien; we ondersteunen en faciliteren elkaar waar dat kan. Een nieuwe aanpak, waarin de samenleving aan het roer staat.

Deze aanpak vraagt van ons een andere rol. Daarom werken we aan verantwoordelijkheden laag in de organisatie, aan teams die zelf de inhoud van hun werk sturen, aan professionals met een modern klantbewustzijn.

De functie

Als medewerker frontoffice KCC ben je verantwoordelijk voor een optimale eerstelijns dienstverlening aan inwoners en bedrijven. Je beantwoordt diverse soorten vragen van inwoners in het telefonisch informatiepunt, aan de informatiebalie en via de What’s App. Je zorgt ervoor dat zij een goede service krijgen en zich welkom voelen.

Ook ben je verantwoordelijk voor het behandelen van aanvragen voor reisdocumenten, rijbewijzen en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Je verstrekt inlichtingen en uittreksels uit de Basisregistratie Personen (BRP) en neem je de aangifte van verhuizing in behandeling.

Functie-eisen

  • Je hebt aantoonbare werkervaring in een frontoffice;
  • Je hebt MBO-3 klant contact medewerker afgerond;
  • Ervaring met de programma’s Cipers I – serie is een pré
  • Je bent flexibel inzetbaar;
  • Je hebt ervaring met het gelijktijdig voeren van gesprekken, opzoeken van informatie en invoeren van gegevens;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt inlevings- en aanpassingsvermogen en je schakelt snel in verschillende situaties;
  •  

Competenties

  • Dienstverlenend;
  • Digitaal vaardig
  • Stressbestendig;
  • Hands-on mentaliteit;
  • Flexibel inzetbaar;
  • Representatief.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een afwisselende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een functie voor een jaar.

De functie is ingeschaald in functieniveau schaal 5 (maximaal € 2599,- euro bruto op basis van een 36-urige werkweek).

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor in de procedure.

Het team

Je valt onder het team KCC en Backoffice dat onderdeel is van de eenheid Dienstverlening.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Michelle Teerink, teammanager KCC en Backoffice, 06 20 88 39 38. Meer informatie over de gemeente Oldebroek vind je op www.oldebroek.nl.

Reageren?

Je motivatiebrief en cv stuur je naar vacatures@oldebroek.nl t.a.v. burgemeester en wethouders van gemeente Oldebroek. Reageren kan tot en met 6 januari 2019. Het selectiegesprek is vrijdag 11 januari.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.



20181218 Vacature frontoffice KCC versie december.docx

Medewerker Databasebeheer (Oracle, SQL Server en MySQL) - Gemeente Utrecht

Dit is je werk

Als medewerker database beheer ben je o.a. verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en het uitvoeren van controle op de diverse omgevingen. Het leveren van een goede service aan onze interne en externe klanten is topprioriteit. Wij willen voorop lopen als het gaat om innovatie. We werken in een modern Stadskantoor met een 'state of the art' ICT omgeving en een moderne technische infrastructuur. Daarnaast bestaan de werkzaamheden uit:
  • Het analyseren en oplossen van technische problemen op basis van monitoring of support-meldingen;

  • Het installeren en configureren van databases;

  • Het uitvoeren van software updates (vooral Centric applicaties o.a. met Oracle Weblogic Server)

  • Het testen van wijzigingen en voorstel tot in productie name;

  • Het voorstellen van aanpassingen om gemelde problemen op te lossen (Wijzigingsvoorstel);

  • Het uitvoeren van wijzigingen in het kader van applicatie-upgrades en oplossen van problemen;

  • Het in productie nemen c.q. de overdracht naar de productie-omgeving afstemmen met het Solution Center.

    De ICT organisatie van Gemeente Utrecht valt onder het organisatieonderdeel Interne Bedrijven Automatisering. De organisatiestructuur is toegesneden op de nieuwe technologie en dienstverlening en bestaat uit vier clusters: Besturing & Control, Vernieuwing, Solution Center en Operations Center.

    Je werkt voor het cluster Operations Center, team Applicatiebeheer. Het Operations Center bestaat uit de teams: Applicatiebeheer, Datacenter & Infrastructuur, en U-Cloudbeheer. Binnen het cluster Operation Center ben je verantwoordelijk voor het in beheer nemen van, wijzigen en configureren van de ICT-infrastructuur, het oplossen van problemen en het uitvoeren van upgrades. Je ondersteunt de supportgroep bij het oplossen van incidenten. Je werkt nauw samen met andere specialisten in het team en versterkt elkaar bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Dit bieden we je
Bij de Gemeente Utrecht zien we graag dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Naast een inspirerende, veelzijdige en flexibele werkomgeving, waar veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling is, bieden wij jou:
  • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 2591 en € 3805 op basis van 36 uur. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
  • Je komt te werken in een informeel team, waarin veel belang wordt gehecht aan kennisoverdracht
  • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding klik dan hier.
Dit vragen we van je

Om succesvol te zijn in deze rol is het van belang dat je stevig in je schoenen staat. Je bent enerzijds een teamspeler en anderzijds een kritische denker. Je bent iemand met een eigen mening en kan deze goed kunnen onderbouwen. Je bent bekend met het Changemanagement proces en begrijpt dat dit meer is dan alleen maar een digitale tijger. Begrijpelijk en zorgvuldig vastleggen van handelingen in changes is belangrijk. Daarnaast is onderstaande van belang:
  • Een HBO werk- en denkniveau.

  • Diepgaande kennis van Sql Server 2014 en 16, Oracle 11 en 12, en MySQL 5.
    Goede kennis van ICT-infrastructuur, in het bijzonder besturingssystemen Windows server 2008 en 2012, 2016.

  • Kennis van Linux (Redhat).

  • Je kent ICT-beheermethodieken en service management (ITIL) en hebt ruime beheerervaring op het gebied van vermelde platforms en tools.

  • In je aanpak toon je eigen initiatief, werk je zelfstandig, ben je vasthoudend en kritisch op je eigen functioneren.

  • Je bent communicatief vaardig (in woord en geschrift).

  • Je ben je analytisch en oplossing gericht.
    Je begrijpt de noodzaak van kwalitatief goede documentatie en hebt oog voor detail.

Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om als aan de slag te gaan als Medewerker Databasebeheer voor de gemeente Utrecht? Solliciteer dan direct, maar uiterlijk 06 januari 2019.

Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Jan Brandsma, functie Team Coördinator Operatie Centrum Applicatie Beheer, 06-22634410 (ma-do).
Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Theo van Neer, functie Clustermanager Operations Center, 030-2868921.

Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Over Gemeente Utrecht
Utrecht is een van de grootste steden van Nederland. Met ongeveer 4.000 medewerkers zetten we ons in voor de stad en de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen.

Mensen maken de organisatie

De gemeente Utrecht wil in direct contact staan met de bewoners van de stad. We werken voor en samen met hen aan een gezonde, slimme en inclusieve stad. Voor een inclusieve stad hebben we ook een inclusieve organisatie nodig. We willen dan ook graag dat de samenstelling van onze organisatie een afspiegeling van de stad is.

We letten op het geven van gelijke kansen bij vacatures. Kwaliteiten en talenten bij mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, handicap, etnische afkomst of nationaliteit.Image may be NSFW.
Clik here to view.

Senior adviseur innovatie - Gemeente Utrecht

Utrecht maken we samen met JOU!

Wil je werken voor de snelst groeiende stad van Nederland? Dat is doen waar jij goed in bent en ervoor zorgen dat álle inwoners in Utrecht prettig en gezond kunnen wonen, werken en leven.

Utrecht groeit. Dat vraagt om nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, onder andere op gebied van bereikbaarheid, duurzaamheid en gezondheid. Wat in Utrecht nodig is, staat centraal in ons werk. Daarbij gaat onze aandacht naar oplossingen in het belang van inwoners, ondernemers en bezoekers.

Stadsbedrijven is met circa 900 personeelsleden de grootste uitvoeringsorganisatie van de Gemeente Utrecht. Het dagelijkse werk van Stadsbedrijven is het visitekaartje van de gemeente. Of het nu gaat om het inzamelen van afval, beheren van sportlocaties, de bereikbaarheid van en in de stad, bomen of grachten. Iedereen ziet ons werk. Eigenlijk moet je je bij onze dienst afvragen: waar zie je ons niet! Kortom, een prachtig bedrijf waar wij en ook de stad Utrecht trots op mogen zijn.

Dit is je werk
Kan jij collega's leren en motiveren om samen de mogelijkheden van digitale innovatie te ontdekken en te realiseren? Zet jij inspireren en verbinden in om met digitale innovatie publieke waarden te creëren voor onze burgers, bedrijven en bezoekers? Durf jij situaties te creëren waarin openheid en creativiteit voorop staat om innovaties een kans te geven? Zet je dan samen met ons in om digitale innovaties te realiseren voor onze klanten.

De technologische ontwikkelingen bieden ons uitdagingen en nieuwe kansen om processen slimmer aan te pakken. Je kunt hierbij denken aan inzet van slim(mer) straatmeubilair of het combineren van data sets voor het voorspellen van onze werkzaamheden op straat. Maar het kan ook gaan om de veranderende rol van een medewerker of de inzet van nudging.

Met jouw kennis en ervaring zie jij de kansen en mogelijkheden en weet je deze concreet te vertalen naar onze dienstverlening en zorg je met jouw realisatiekracht dat ideeën verder worden gebracht. Je bent een aanjager en een verbinder die op alle niveaus kan acteren en schakelen en zorgt dat we leren van elkaars ervaringen.

Concreet houdt dit in dat jij:
  • als senior adviseur pioniert om kansen te concretiseren en ondernemend bent in het opsporen van wegen om digitale innovaties te realiseren met het primair proces van Stadsbedrijven;

  • veranderingen succesvol weet te organiseren met de lijnafdelingen, van idee tot en met realisatie, doordat jij voor elke situatie de geschikte aanpak weet te kiezen, de juiste partijen weet te betrekken, ondersteunt bij de besluitvorming en mensen weet mee te nemen en te overtuigen;

  • als ambassadeur innovatie binnen Stadsbedrijven zorgt voor het bewustmaken van nut en noodzaak van innovatie voor de organisatie en hiermee de juiste voedingsbodem creëert voor het realiseren van nieuwe producten, diensten of aanpak in onze organisatie;

  • zorgt voor de verbinding binnen Stadsbedrijven en tussen Stadsbedrijven en andere onderdelen van de gemeente Utrecht en (toekomstige) samenwerkingspartners. Je denkt en werkt mee in horizontale verbanden en legt onder andere de relatie tussen de beleidsmakers bij Ruimte en de beheerder van de openbare ruimte bij Stadsbedrijven door de inzet van innovatie;
Dit is jouw werkplek

Stadsbedrijven is een uitvoeringsorganisatie die bestaat uit 5 lijnafdelingen en 1 stafafdeling.

Je komt binnen de organisatie te werken bij de stafafdeling Bedrijfsvoering, waar het team Informatie en Proces management (IPM) onderdeel van is. Het IPM team bestaat uit 3 senior adviseurs, 4 adviseurs en 2 vakspecialisten die samen zorgen voor de (integrale) ondersteuning van de afdelingen op het gebied van proces, data, ICT, Continu Verbeteren, arbo & milieu.

Dit bieden we jou
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou aan:
  • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 3.685,- (aanloopschaal) en
    € 5.520,- (functionele schaal). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.

  • Een tegemoetkoming in de reiskosten voor de afstand woon-werk verkeer bij gebruik van het openbaar vervoer of fiets.

  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.

  • We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk voor onze medewerkers. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om op verschillende locaties en bijvoorbeeld thuis te werken.

  • We bieden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen.

  • Voor een overzicht van alle arbeidsvoorwaarden kijk op: https://www.werkenbijutrecht.nl/arbeidsvoorwaarden

Dit vragen we van je
  • WO werk- en denkniveau, met een voor het werkveld relevante diploma voor bijvoorbeeld Innovatie management, Information Studies, Advanced Technology of Business & IT;

  • Een overtuigende, daadkrachtige en analytisch sterke adviseur die samen met alle betrokkenen ideeën om weet te zetten tot acties en resultaten;

  • Kennis en ervaring met het scouten van technologische / digitale mogelijkheden, uitvoeren van gebruikers onderzoeken en maken van (innovatie) business cases (met oog op kansen voor innovatieve financieringsmogelijkheden);

  • Minimaal 5 jaar ervaring als innovator en in bezit van kennis en ervaring van verschillende verandermethodieken; Ervaring als Lean Black Belt of Scrum master is een pre.

  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en in staat om op verschillende niveaus te communiceren en te schakelen tussen verschillende abstractieniveaus;

  • Je bent een energieke, resultaatgerichte verbinder met lef en weet anderen te inspireren;

  • Je hebt affiniteit met het werkveld van Stadsbedrijven
Is dit jouw baan? Solliciteer direct!

Enthousiast geworden om als Senior adviseur innovatie aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer dan direct, maar uiterlijk 14-01-2019. Solliciteren mag alleen op innovatieve wijze, dus geen brief. Naast je motivatie zien wij graag terug welke trends op het gebied van digitale innovatie volgens jou van onmisbare waarde zijn voor de openbare ruimte van de Gemeente Utrecht. Je CV ontvangen we wel graag online via de link onder aan deze pagina.

Heb je vragen over de vacature, de organisatie of de procedure? Neem dan contact op met Eppie Bootsma, Hoofd IPM en Communicatie, 030-2863277, eppie.bootsma@utrecht.nl.

Over Gemeente Utrecht
Utrecht is een van de grootste steden van Nederland. Met ongeveer 4.000 medewerkers zetten we ons in voor de stad en de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen.

Mensen maken de organisatie

De gemeente Utrecht wil in direct contact staan met de bewoners van de stad. We werken voor en samen met hen aan een gezonde, slimme en inclusieve stad. Voor een inclusieve stad hebben we ook een inclusieve organisatie nodig. We willen dan ook graag dat de samenstelling van onze organisatie een afspiegeling van de stad is.

We letten op het geven van gelijke kansen bij vacatures. Kwaliteiten en talenten bij mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, handicap, etnische afkomst of nationaliteit.Image may be NSFW.
Clik here to view.

Stedenbouwkundige / landschapsarchitect - Gemeente Katwijk

Voor het team Ruimtelijke Beleid zoekt de gemeente Katwijk een ervaren:

Stedenbouwkundige/landschapsarchitect

36 uur per week

De functie

Als stedenbouwkundige/landschapsarchitect voer je regie op de ruimtelijke kwaliteit in Katwijk. Zo creëer je een optimale vormgeving van de fysieke leefomgeving. De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

  • je ontwikkelt een strategische stedenbouwkundige visie en vertaalt deze naar concrete en realistische doelstellingen;
  • je maakt van stedenbouwkundige studies, kaders en (inrichtings)plannen;
  • je adviseert over omgevingsaanvragen, ruimtelijke projecten, beleidsnota’s en beeldkwaliteit- en bestemmingsplannen;
  • je bereid werken in de openbare ruimte voor.

 

Jouw profiel

Het allerbelangrijkste is dat je een ruimtelijke visie kunt formuleren en deze kunt (laten) uitwerken in concrete plannen. Die visie mag gedurfd zijn, graag zelfs. Als het maar de beste oplossing voor onze gemeente is en je de uitvoering op alle onderdelen beheerst. Dan geven we jou alle ruimte, letterlijk en figuurlijk. Verder zijn belangrijke voor deze functie:

  • je hebt een relevante opleiding op wo-niveau en ruime ervaring in het ontwerpen van landschappen voor gemeenten, provincie of rijk;
  • je overtuigt anderen van je plannen, niet alleen vanwege de inhoud maar vooral ook door je communicatie aan te passen op de doelgroep;
  • je kunt omgaan met verschillende belangen en het werken voor meerdere opdrachtgevers tegelijk.


Ruimte om te groeien in Katwijk

Katwijk staat voor grote uitdagingen zoals verstedelijking, energietransitie, klimaatadaptatie en bereikbaarheid. Tegelijkertijd wil de gemeente dat de verschillende dorpskernen prettige plekken blijven om te wonen en te recreëren. De nieuwe Omgevingswet maakt het mogelijk om goede initiatieven sneller van de grond te krijgen. Dit biedt gemeente en inwoners meer ruimte om duurzame initiatieven in onze leefomgeving te realiseren.

Het team

Het team Ruimtelijk Beleid ontwikkelt het beleid om te groeien: voor wonen, economie, bereikbaarheid, toerisme en erfgoed. In een omgeving met vaak tegengestelde belangen werkt het team aan (bestemmings)plannen en structuurvisies. Dit doen we - met plezier - zelf, samen met onze collega’s en externe partners. Onze stedenbouwkundigen ontwerpen en adviseren op verschillende schaalniveaus: van een pleintje tot over de gemeentegrenzen en van een dakopbouw tot een hele woonwijk.

Aanbod

Als stedenbouwkundige bij de gemeente Katwijk krijg je alle ruimte. Als middelgrote gemeente bieden we je volop uitdaging en inhoud zonder dat je je verliest in de omvang van de organisatie. Je komt te werken in een team met enthousiaste en betrokken collega’s. De arbeidsvoorwaarden zijn:

  • je krijgt een een salaris van maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • bovenop je salaris ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05%, dat je naar eigen inzicht kunt inzetten, bijvoorbeeld voor extra salaris, meer vrije tijd of persoonlijke ontwikkeling;
  • je bouwt pensioen op via het ABP-pensioenfonds;
  • je krijgt een aanstelling voor een jaar, met de intentie om deze om te zetten naar een vast dienstverband;
  • je komt te werken op een prachtige lokatie in Katwijk, goed bereikbaar en met voldoende parkeergelegenheid en een tegemoetkoming in de reiskosten.


Meer weten?

Wil je graag meer weten over de vacature van stedenbouwkundige bij de gemeente Katwijk? Neem dan contact op met Frank van den Berg (06 – 1854 5829). Frank vertelt je graag over alle aspecten van deze baan en de opgaven van de gemeente Katwijk. Solliciteren kan tot en met 31 januari 2019.

Voor deze functie vragen wij je om een geldige Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten vergoeden wij natuurlijk. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Junior Functioneel Beheerder - Gemeente De Ronde Venen

Image may be NSFW.
Clik here to view.

                                                                          

Junior functioneel beheerder

van de Midoffice Suite

“Wil jij je ontwikkelen richting functioneel beheerder? Dan zoeken wij jou!"

 

Voor 36 uur per week / vacaturenummer T 18.34

Tijdelijk voor de duur van 1 jaar.

De gemeente heeft excellente dienstverlening als belangrijke ambitie. Digitalisering is een belangrijk middel om deze ambitie te realiseren. Om deze ambitie waar te maken werken we met de Midoffice suite van Brein B.V.. De applicatie bestaat uit verschillende portalen waaronder website, CMS en KCS die het mogelijk maken dat inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen digitaal gemeentelijke diensten en producten kunnen aanvragen en de verdere interne afhandeling digitaal verloopt.

Hoe ziet jouw werkweek als Junior Functioneel Beheerder er uit;

Als Junior werk je mee aan het inrichten van de digitale afhandeling van processen in de Midoffice suite (het zaaksysteem). Dit inrichten doe je in overleg met de interne proceseigenaren en je collega functioneel beheerder. Voorbeelden van processen zijn aanvragen leerling vervoer, peuterspeelzaalsubsidie, mantelzorg, schademelding scholen en logopedie. Je helpt bij het opstellen van testplannen en doorloopt de testscripts nauwkeurig in de projectfase. Als je voldoende thuis bent in het systeem train en begeleid je de gebruikers in de werking. Je werkt projectmatig en veel samen met de verschillende stakeholders: de interne klanten, de collega functioneel beheerder Midoffice suite, postregistratie, DIV en automatisering.

Wat breng je mee?

Je bent iemand die graag een rol vervult in het vormgeven van nieuwe processen. Je bent iemand die zich snel nieuwe dingen eigen maakt en het leuk vindt zich te ontwikkelen. Je bent proactief, wacht niet af maar gaat zelf aan de gang en stemt op de juiste momenten met je collega functioneel beheerder en met stakeholders af. Je bent iemand die makkelijk met verschillende mensen communiceert. Je bent gedreven en resultaatgericht en in staat om je eigen werk op een goede manier te organiseren.

Verder beschik je over:

  • Bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding, richting bedrijfskunde of ICT;
  • Affiniteit met bedrijfsprocessen, informatiesystemen en technieken;
  • Kennis van digitaal procesgericht werken;
  • Kennis en ervaring met programmeren, bij voorkeur Java scripting en IPML/HTML en met projectmatig werken
  • Als je in het bezit van het BiSL Foundation certificaat is dat een pré.


Wij zijn een aantrekkelijke werkgever

Bij ons krijgen medewerkers veel vrijheid en verantwoordelijkheid; je hoort van je teamleider niet wát je moet doen maar waar we naartoe willen. Het is aan jou om de uitdaging aan te gaan en dat te vertalen naar concrete resultaten. Wij bieden flexibele werktijden waardoor het voor jou gemakkelijker wordt om privé en werk op elkaar af te stemmen.

Het salaris voor deze functie is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 2.986,00 bruto per maand (schaal 07 bij een 36-urige werkweek, gebaseerd op het loonpeil van 1 januari 2018). Naast je salaris ontvang je ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuzebudget (IKB). De hoogte van het IKB is gelijk aan 17,05% van je salaris en salaristoeslagen. Bovenop dit bedrag krijg je als je full time werkt ieder jaar € 500 extra van je werkgever. Bij deeltijd wordt dit bedrag evenredig aangepast. Dit IKB kun je voor verschillende doeleinden inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlof, bedrijfsfitness of het volgen van een opleiding.

De gemeente De Ronde Venen

In het Groene Hart tussen Amsterdam en Utrecht ligt de gemeente De Ronde Venen in een groen en waterrijk gebied. De gemeente telt ca. 43.000 inwoners en bestaat uit 8 dorpskernen. Het gemeentehuis staat in Mijdrecht. Onze gemeente telt ongeveer 320 medewerkers.

Wil je meer over ons weten, kijk dan op: https://www.derondevenen.nl/

Geïnteresseerd in deze functie?

Heb je interesse in deze verantwoordelijke en veelzijdige baan, reageer dan vóór 7 januari 2019 a.s. via onderstaande link.

https://vacatures.werkeninhetwesten.nl/vacature/3308/junior-functioneel-beheerder-midoffice-suite/

Wil je meer informatie? Bel dan met Arlette Nikken, Teamcoach I & A, telefoonnummer

06-44624752. Arlette is bereikbaar t/m 20 december en vanaf 2 januari 2019.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Het eerste gesprek is gericht om te kijken of jouw persoonlijkheid en ambitie aansluit op de cultuur en doelstellingen van onze organisatie. Het tweede gesprek richt zich meer in detail op de kandidaat en de openstaande vacature. Als deze gesprekken positief verlopen zijn dan vindt een arbeidsvoorwaardengesprek plaats.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 10 januari 2019.


Uitsluitend reacties via Werken in het Westen worden meegenomen in de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Medewerker Documentaire Informatievoorziening - Gemeente Schiedam

Wat niet is vastgelegd bestaat niet


MEDEWERKER DOCUMENTAIRE INFORMATIEVOORZIENING

36 uur per week

Wil jij werken voor Schiedam? Een authentieke, levendige en vernieuwende stad aan de Schie. Met grootstedelijke opgaven én buurtgerichte vraagstukken. In een organisatie waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap? Lees dan verder! Want misschien ben jij wel de medewerker documentaire informatievoorziening (vakinhoudelijk medewerker A) die wij zoeken voor ons team Gemeentearchief. 

Team Gemeentearchief

Het team Gemeentearchief is belast met het beheer van de gemeentelijke archiefbewaarplaats en het toezicht op de naleving van de Archiefwet 1995 en afgeleide regelgeving binnen de gemeentelijke organisatie. Daarnaast verricht het team uitvoerende en adviserende taken op het gebied van het beheer van archiefbescheiden die nog niet zijn overgebracht naar de archiefbewaarplaats. We zien een verschuiving van klassieke dossiervorming, op papier, naar digitaal archiefbeheer waarin digitale duurzaamheid en kwaliteitsbewaking van groot belang zijn. Het team Gemeentearchief ontwikkelt een e-depot.


Wat ga je doen?

  • digitaliseren en registreren van ingekomen en uitgaande documenten in het DMS, inclusief bepalen van het werkproces en kwaliteitscontrole;
  • toegankelijk maken (ontsluiten) van archiefinformatie;
  • archiveren van (papieren en digitale) documenten met behulp van o.a. classificatiesystemen en inhoudsontsluiting;
  • beheren van (digitaal) archief, door o.a. het vormen van dossiers en het in voorkomende gevallen contact opnemen met de behandelende ambtenaren om registratie en dossiervorming zo optimaal mogelijk af te stemmen;
  • beheren en bewerken t.b.v. selectie en/of vernietiging van digitale en fysieke dossiers.
  • op verzoek of uit eigen beweging aan gebruikers vertrekken van gerichte informatie, door o.a. het opstellen en verstrekken van overzichtslijsten van beschikbare specifieke gegevensbestanden;
  • opnemen van archiefbestanddelen in de digitale archiefbewaarplaats van de gemeente Schiedam.

Wat breng je mee?

Wij zijn op zoek naar een veelzijdig medewerker documentaire informatievoorziening.

Daarnaast dien je:

  • een afgeronde MBO-opleiding te hebben op het gebied van informatiebeheer of bereid zijn deze te volgen;
  • bereid te zijn tot het volgen van aanvullende trainingen en cursussen;
  • kennis en ervaring te hebben met (gedigitaliseerde) geautomatiseerde gegevens-verwerking;
  • bekend te zijn met de relevante delen van de Archiefwet 1995, de Wet openbaarheid van bestuur, de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de selectielijst gemeenten 2017;
  • vaardig te zijn in het werken met geautomatiseerde applicaties en in het nauwkeurig bewerken van gegevensbestanden en het invoeren van metadata;
  • goede contactuele vaardigheden, een dienstverlenende instelling en een flexibele werkhouding te hebben.

Beschik jij over deze competenties?

Omgevingsbewust, accuraat, klantgerichtheid, samenwerken, resultaatgerichtheid, integriteit.

Wat krijg je van ons?

Een boeiende klus in een organisatie met leuke collega’s waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap. Behalve een salaris van max. € 2.986,00 bruto per maand (schaal 7) bij een werkweek van 36 uur bieden we flexibele werktijden en een Individueel Keuze Budget (17,05% van het bruto jaarsalaris). Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Ons kantoor ligt in het centrum van de stad en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Gestart wordt met een tijdelijke aanstelling voor een jaar.

Overige vragen, reageren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Laurens Priester, teammanager Gemeentearchief, telefoon 010 – 219 1901. Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail dan je motivatiebrief en cv vóór 7 januari 2019 naar solliciteren@schiedam.nl, o.v.v. medewerker DIV.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Projectcontroller stedelijke ontwikkeling - Gemeente Tilburg

Een tijdelijke ambtelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Bij voldoende functioneren volgt na dat jaar een vaste aanstelling

Informatie
Dit ben en doe je
De projectcontroller die wij zoeken is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de projectleider op het gebied van projectbeheersing voor alle zogenaamde "GROTICK"-aspecten. Als schakel tussen lijn, project én eigen afdeling, kun je een onafhankelijke positie innemen (verantwoordelijkheid aan project én aan organisatie), kritisch zijn, maar ook met de projectleider en projectteam oplossingen bedenken voor geconstateerde problemen. De rapportage aan de opdrachtgever, management, controller en bestuur gaat jou makkelijk af, waarbij je zorgt voor de integratie van de diverse beheercomponenten door middel van vooruitkijken, prognosticeren en risicobeheersing. Je zult zelfstandig projecten in portefeuille krijgen. Belangrijk hierbij is dat snel zaken oppakt en vanuit een passie voor het vak gemakkelijk kunt schakelen en verbinden. De samenwerking met betrokken collega's verloopt soepel. Je bent een teamplayer, maar kunt ook prima alleen aan de slag. Je bent kritisch en coöperatief.

Hoe ziet een werkweek er ongeveer uit?
Je beoordeelt begrotingen, budgetten en budgetanalyses (van grondexploitatie, gebouwen en openbare ruimte) en ondersteunt bij het opstellen van bestuurlijke en verantwoordingsrapportages. Daarbij ben je kritisch onafhankelijk in je advies, maar denk je ook mee over de mogelijkheden, bijvoorbeeld door het doorrekenen van projectvarianten met een planeconoom. Kan iets écht niet? Dan voel jij het ook als je taak om aan de bel te trekken voor bijsturing of procesoptimalisatie. De inrichting van projectadministratie is door jou op de juiste manier verzorgd, zodat de samenwerking met je bedrijfseconomisch medewerker (als ondersteuner op je projecten) en de projectleider goed verloopt. Iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. De week sluit je af met het begeleiden en faciliteren van risicosessies en het bewaken van de voortgang van maatregelen. Zo zorg je er voor dat je in control bent en de projectleider, opdrachtgever of bestuurder aan de voorkant in positie hebt gebracht of tijdig geïnformeerd.

Functie-eisen
Werk en denkniveau: HBO-WO
Afgeronde opleiding: Bedrijfseconomie of vergelijkbaar

Jij hebt een HBO/WO-werk en denkniveau, met minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt een diploma Bedrijfseconomie of vergelijkbaar op zak. Kennis van gemeentefinanciën en samenhangende wet- en regelgeving evenals risicomanagement en projectmatig werken is erg handig in deze rol en ervaring binnen gebieds- en vastgoedontwikkeling is vereist. Verder ben je communicatie vaardig, bestuurlijk sensitief, kritisch, maar bovenal gericht op verbinding en samenwerking.

Competenties:
  • Resultaatgericht
  • Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden
Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 12 (aanloopschaal 11. Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt minimaal €3.348,- en maximaal € 5.520,- bruto per maand.
  • Goede werk-privébalans; een fulltime dienstverband is maximaal 36 uur.
  • een tijdelijke ambtelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste ambtelijke aanstelling.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05 % wat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
  • Reis je met openbaarvervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed (2e klas).
  • Maatschappelijk relevant werk. Alles wat je doet heeft direct gevolg voor inwoners, medewerkers en partners van de gemeente Tilburg.
Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld

Contactinformatie
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marike van Meerendonk, teammanager Vitale Stad, telefoonnummer 06 13916001. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar personeel@tilburg.nl onder vermelding van vacaturenummer: PEC18-15e. Solliciteren kun je door hieronder op ´solliciteer´ te klikken.

Aantrekkelijke stad
De stad Tilburg en de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot liggen in het Hart van Brabant, waar het leven goed is en mensen zich snel thuis voelen. Tilburg is met 215.000 inwoners de zesde stad van het land. Ondernemend, actief, innovatief. Hard werken gaat hier hand in hand met gezelligheid. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken bij de vele evenementen, musea en gevarieerde optredens. Door de vele ontwikkelingen in de Binnenstad, Spoorzone en Piushaven wordt het stadshart steeds aantrekkelijker. De prachtige groene omgeving met veel bos nodigt uit om heerlijk te ontspannen. Er zijn prima onderwijsinstellingen op alle niveaus en er is een breed aanbod op het vlak van sport, horeca, zorg en welzijn.

Professionele netwerkorganisatie
Gemeente Tilburg: 1900 professionals en een jaarbegroting van 859 miljoen euro. Een flinke organisatie dus, met een uitgebreid takenpakket en alle uitdagingen die horen bij een grote gemeente. Een organisatie ook, die in beweging is en steeds meer aansluit bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving. Per opgave bepaalt de gemeente haar rol, met oog voor de belangen die daaromheen spelen. Met een duidelijk doel: samen met burgers en bedrijven zorgen dat mensen prettig in Tilburg kunnen wonen, werken en verblijven. De gemeentelijke organisatie bestaat uit 19 afdelingen en een Griffie. De sfeer is ontspannen, de lijnen zijn kort en er kan veel. Maar er wordt ook veel verwacht van de medewerkers. Ze zijn klantgericht en resultaatgericht en ze kunnen prima samenwerken. We vragen lef en passie, en uiteraard liefde voor de stad.

De afdeling Planning & Control stelt de organisatie in staat om te kunnen sturen op een gezonde financiële balans tussen de ambities van de stad en de beschikbare middelen. Dit doen wij door excellente advisering gebaseerd op een betrouwbare financiële administratie binnen de kaders van wet- en regelgeving. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers. Daarom stimuleren we continu leren en ontwikkelen, waarbij de nadruk ligt op vakman-, eigenaar- en leiderschap. Door de (sterk) veranderende omgeving is het van belang om wendbaar te zijn als organisatie. Dit biedt veel kansen voor de mensen die er werken. Wil jij samen met de medewerkers van Planning en Control met deze moderne netwerkorganisatie mee professionaliseren? Overtuig ons dan!Image may be NSFW.
Clik here to view.

Teamleider Beleid en Projecten - Gemeente Heemskerk

De gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een grote betrokkenheid en loyaliteit. Om als middelgrote gemeente de komende vier jaar in te zetten op wendbaarheid van de organisatie, heeft het college op 2 oktober 2018 een nieuwe organisatievisie vastgesteld.

De nieuwe visie en de daarbij behorende aanpassing van de organisatiestructuur vergt versterking van het strategisch management en concernsturing. Wij zijn daarom op zoek naar drie nieuwe domeinmanagers en een aantal nieuwe teamleiders. De gemeentesecretaris zal samen met de domeinmanagers vanuit het MT sturen om te komen tot een wendbare organisatie, die meer dan nu naar buiten gericht is. De teamleiders zijn sparringpartners en dragen zorg voor de operationele uitvoering in het team.

Er gaat veel goed binnen de organisatie en dat willen we behouden. Tegelijkertijd is er het urgentiebesef dat we moeten ontwikkelen. Uitgangspunten voor deze ontwikkeling zijn: vergroten van professionaliteit, verbeteren van procesmatig werken, uitbreiden van integraal/projectmatig werken en doelmatiger werken. De maatschappelijke opgave maakt dat we de komende vier jaar met elkaar gaan werken aan drie hoofdthema’s: ‘van buiten naar binnen’, ‘samenwerken & sturen’ en ‘wendbare medewerker’. De gemeentesecretaris zal hier samen met de domeinmanagers regie op voeren. De teamleiders hebben een belangrijke rol in de veranderopgave. Bijvoorbeeld als voorzitter van verschillende werkplaatsen die in de organisatie van start gaan om uitvoering te geven aan de verandering. Wij zoeken teamleiders die met toewijding en daadkracht medewerkers inspireren en richting geven aan het waarmaken van de doelen van de organisatie en van hun team.


Kom jij onze organisatie versterken als:

mensgericht teamleider Beleid & Projecten, met daadkracht

36 uur

 Profiel

Wij letten natuurlijk op wat je kennis en kunde is, maar vooral op wie je bent. Medewerkers zien en horen van jou waar het om draait. Je bent het boegbeeld van jouw team Beleid & Projecten. Je geeft leiding aan de medewerkers binnen jouw team, ruimte gevend en op tijd sturend waar nodig. Je legt makkelijk de link tussen de politiek-bestuurlijke wens, de maatschappelijke opgave en het ambtelijk kunnen binnen jouw team. Je bent een leider die met toewijding en vanuit verbinding medewerkers kan meenemen in verander- en verbeterprocessen. Je inspireert en laat mensen hun kwaliteiten benutten. Met enthousiasme neem je verantwoordelijkheid en betrek je teamleden. Je inspireert, zodat mensen hun talenten inzetten. Je denkt en handelt daarnaast team-overstijgend en maakt gebruik van kansen in deze snel veranderende wereld. Als persoon ben je mensgericht, heb je zelfkennis en gevoel voor humor. Met vertrouwen en aandacht, stuur je daadkrachtig en doortastend op te behalen resultaten en afspraken.

Taken

  • Je ontwikkelt en onderhoudt een netwerk en bevordert samenwerking met inwoners, partijen en organisaties. Je creëert daarbij draagvlak voor beleid
  • Je bent sparringpartner voor de manager Fysiek domein. Je vertaalt in afstemming met de domeinmanager de politiek-bestuurlijke wens naar concrete (eind)producten en je adviseert de domeinmanager over prioritering en integraal team-overstijgend beleid.
  • Je bent verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het team Beleid & Projecten.
  • Opgave: o.a. voorbereiden op Omgevingswet, integrale samenwerking, burgerparticipatie bij (beleids-)planvorming, voorbereiden woningbouwopgave, verbinding tussen fysiek en sociaal
  • Je geeft direct leiding aan de medewerkers van het team Beleid & Projecten (19,59 fte) en stuurt op integraliteit en samenwerken. De onderdelen van dit team zijn:
  • Beleid ruimtelijke ordening
  • Projecten fysiek domein

Kennis en ervaring

  • Je hebt een relevante opleiding op HBO+ niveau
  • Je hebt ruime ervaring als tactisch leidinggevende en ervaring met het sturing geven aan vraagstukken met politiek-bestuurlijke, organisatorische, economische en/of sociaal maatschappelijke impact
  • Je bent een verbindend leider. Je kunt zowel sturend als coachend leiding geven en kunt versnellen en temporiseren wanneer gewenst. Daarmee zorg je voor draagvlak bij veranderingen en stimuleer je medewerkers om zelf initiatieven te ontplooien.
  • Je hebt kennis van en ervaring met vraagstukken die spelen binnen jouw team Beleid & Projecten
  • Je hebt affiniteit met de dynamiek en de complexiteit waarbinnen de gemeente opereert en hebt een heldere visie op deze uitdagingen voor jouw team
  • Je hebt politiek-bestuurlijke sensitiviteit en schakelt makkelijk (strategisch, tactisch en context-afhankelijk)
  • Je kunt samenwerken en verbinden, maar weet ook stelling te nemen. Je kunt voortvarend optreden en grenzen duidelijk aangeven
  • Je bent resultaat- en procesgericht

 Ons aanbod

We bieden je een uitdagende functie in een prettige, open werkomgeving. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.520 bruto per maand (schaal 12, peildatum 1 januari 2018) bij een volledige betrekking. Het toepassen van een aanloopschaal kan tot de mogelijkheden behoren. De gemeente beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden (17,05% Individueel Keuze Budget). Verder zijn er ruime mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en cursussen. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vaste aanstelling.

Meer weten?

Nadere informatie over de functie kan je opvragen bij Esther Loenen, 0251-256777.

 Sollicitatie

Je sollicitatie met cv, kan je vóór 14 januari 2019 online doen via het formulier op de website www.heemskerk.nl/werkenbij t.a.v. Josephine Enkelaar, P&O-adviseur.

Senior Medewerker Financiële Administratie m/v - Regio Gooi en Vechtstreek

Ben jij de proactieve verbindende collega binnen onze financiële administratie?

Regio Gooi en Vechtstreek is op zoek naar een:

Senior Medewerker Financiële Administratie m/v

voor 32 uur per week

Ben jij een coördinerend talent met hart voor de financiële administratie? En ben jij gedreven om de financiële administratie verder door te ontwikkelen? Dan ben jij de senior medewerker financiële administratie die wij zoeken.


Wat ga je doen?

In deze functie coördineer je en geef je uitvoering aan de perfecte afhandeling van de financiële administratie. Dit doe je in samenwerking met de twee medewerkers die de debiteuren- en crediteurenadministratie uitvoeren.

 - Je bent aanspreekpunt van de financiële administratie voor de debiteuren- en   crediteurenmedewerker, de controllers, budgethouders en de accountant

- Je bewaakt de tijdige, juiste en volledige financiële verantwoording van alle activiteiten van de RVE’s

- Je bewaakt de balansposities en beheert de activamodule

- Je zorgt voor de aansluiting met de tussenrekeningen en verzorgt de memoriaalboekingen

- Je draagt mede zorg voor de administratieve organisatie en interne controle

- Je draagt zorg voor de maandelijkse btw aangifte

- Je verricht diverse andere voorkomende uitvoerende werkzaamheden

- Je participeert in diverse projecten, bijvoorbeeld het invoeren van e-facturatie en implementatie van verplichtingenadministratie

 Wat neem je mee en wat zijn jouw kwaliteiten?

- Je hebt een afgeronde opleiding in het middelbaar/hoger beroepsonderwijs op gebied van  administratie/boekhouden, dan wel financieel, economisch en/of bedrijfskunde

- Je hebt kennis van en affiniteit met gemeentelijke financiën en BBV

- Je hebt tenminste 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij een gemeente 

- Je hebt relevante fiscale kennis m.b.t. btw

- Je staat stevig in je schoenen, bent flexibel en proactief

- Je hebt een positieve drive om bij te dragen aan de verdere professionalisering van het team

- Je bent iemand die anderen weet te stimuleren en enthousiasmeren en durft te vernieuwen

Waar kom je terecht?

Regio Gooi en Vechtstreek is het samenwerkingsverband van Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren, en bestaat uit de volgende organisatieonderdelen: Sturing, Jeugd en Gezin, Maatschappelijke Dienstverlening, Inkoop & Contractbeheer, Gemeentelijke Gezondheidsdienst, Grondstoffen en Afvalstoffendienst, Facilitair Bedrijf en de Regionale Ambulancevoorziening. Totaal zijn bij Regio Gooi en Vechtstreek 500 medewerkers in dienst.

Je organisatieonderdeel?

Aan flexibiliteit en teamwork hechten wij veel waarde. Je werkt nauw samen met je collega’s. Je maakt deel uit van het Facilitair Bedrijf binnen het team P&O en Financiën. Het Facilitair Bedrijf zorgt ervoor dat de rest van de organisatie kan werken en zich kan concentreren op zijn kerntaak. Daarvoor levert het een breed scala aan ondersteunende diensten.

Wat bieden wij en wat maakt deze baan interessant?

In overleg wordt de aard van het dienstverband bepaald en wel als tijdelijke wijziging werkzaamheden voor interne medewerkers of een tijdelijke overeenkomst voor externe medewerkers bij Regio Gooi en Vechtstreek. Het betreft een functie met uitzicht op een vast dienstverband.

Voor kandidaten vanuit de gemeenten staan wij open voor detachering vanuit je huidige werkgever.

Je wordt verantwoordelijk gemaakt voor de werkzaamheden die horen bij de functie van senior  medewerker financiële administratie. Deze functie is nog niet formeel ingedeeld en opgenomen in ons generieke functieboek HR21.

Bij deze functie hoort, afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring, een salaris van minimaal  € 2.335,00 en maximaal € 3.805,00 bruto per maand (verwachte salarisschaal 8 of 9) op basis van 36 uur per week.

Daarnaast bestaan de secundaire arbeidsvoorwaarden o.a. uit: een ABP-pensioen, de mogelijkheid tot deelname aan collectieve ziektekostenverzekering en een Individueel Keuzebudget (IKB) bestaande uit ongeveer 17,05% van je bruto salaris, dat je kunt besteden aan diverse doelen zoals: een fiets, een opleiding of het kopen van extra vakantieverlof.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten medewerkers bij onze organisatie de voorkeur.


Ik wil deze baan!

Reageren kan tot en met 13 januari  2019 uitsluitend via de sollicitatiebutton op de website www.werkenvoorgooivechteem.nl. Sollicitatiegesprekken worden gehouden op maandag 21 januari en vrijdag 25 januari 2019.

Werken bij de Regio vereist een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Als je inhoudelijke of procedurele vragen hebt kun je contact opnemen met Wil Jonk, interim manager P&O en Financiën via de mail naar w.jonk@regiogv.nl of via telefoonnummer 06-53819848.

Voor meer informatie bezoek onze website www.regiogv.nl


Geen acquisitie

Viewing all 10780 articles
Browse latest View live