Quantcast
Channel: Vacatures op Gemeentebanen
Viewing all 10780 articles
Browse latest View live

Beleidsmedewerker Integrale Veiligheid/Ondermijning (36 uur) - Gemeente Heerhugowaard

$
0
0

De (buur-)gemeenten Heerhugowaard en Langedijk werken op diverse terreinen nauw samen. Sommige functionarissen hebben hun werkveld in beide gemeentes.

Iedereen die hier komt, woont, werkt, onderneemt en leeft. Dit doen we met inzet voor en door iedereen. Want alleen samen maken we het waar.

Heerhugowaard en Langedijk is jouw ruimte als jij met jouw ambities en talent het verschil wilt maken voor iedereen in onze mooie gemeenten. Jij bent een publieke professional. Jouw blik is altijd naar buiten gericht en je pakt jouw ruimte om je te blijven ontwikkelen. Als jij groeit, groeit de organisatie mee. Zo zijn we altijd een stap voor.

Met plezier samenwerken voor een TOP dienstverlening: dat is werken bij Heerhugowaard en Langedijk.

Beleidsmedewerker Integrale Veiligheid /Ondermijning

(36 uur) voor de gemeente Heerhugowaard en Langedijk.

Over de functie

Het team veiligheid draagt zorg voor het verbeteren en handhaven van een veilige en leefbare omgeving. Het tegengaan van ondermijnende criminaliteit is een van de taken van de teams en heeft hoofdprioriteit bij de gemeenten en haar partners. Ondermijning heeft vele verschijningsvormen en vraagt om een integrale aanpak en een gecoördineerde inzet. Daarbij is een goede samenwerking met politie, het openbaar ministerie, de belastingdienst en bijzondere opsporingsdiensten van groot belang.

Wat jij graag doet

Je fungeert als projectleider waarbij de al bestaande activiteiten worden gecoördineerd en nieuwe activiteiten ontwikkeld. Het creëren van samenhang en samenwerking zowel in- als extern is van groot belang. Als onderdeel van de teams veiligheid van beide gemeenten ben je tevens bereid andere taken dan ondermijning op je te nemen.

Wat jij nog meer doet

Je kunt uitstekend communiceren, weet alle stakeholders bij elkaar te brengen, te inspireren en je realiseert duurzame samenwerkingsverbanden. Daarbij durf je buiten de gebaande paden te lopen.

Wat jij bent, kunt en hebt

Je bent doel- en resultaatgericht en analytisch. Je hebt al meerdere jaren ervaring binnen het veiligheidsdomein en je bent een echte teamspeler. Verder beschik je over een afgeronde HBO/WO opleiding, heb je minimaal drie jaar recente ervaring op gebied van integrale veiligheid en ondermijning.

Ben je geïnteresseerd?

Ben jij onze beleidsmedewerker? Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten. Stuur je brief met motivatie en CV voor 14 januari 2019 naar post@heerhugowaard.nl onder vermelding van “Beleidsmedewerker Integrale Veiligheid”. De gesprekken vinden plaats op 21 januari 2019.

Wat wij je bieden

Heerhugowaard en Langedijk werken op een vernieuwende, praktische en vooral menselijke manier. Dat betekent flexibele werktijden, de mogelijkheid om plaats (bijvoorbeeld vanuit huis) en tijd onafhankelijk te werken. Je kiest zelf je laptop en telefoon (BYOD), deze worden jouw eigendom. Je kunt deze dus ook privé gebruiken. Je salaris is maximaal € 4.225,-- bruto per maand (fulltime dienstverband, schaal 10, CAR/UWO, salarispeil 1 januari 2018).  Naast het recht op vakantie-uren (183,6 uur) kun je ook nog ruim 4 weken verlof kopen via het individuele keuze budget (IKB). Het IKB is 18,45% van jouw bruto salaris en je kunt dit voor verschillende doelen inzetten of opnemen wanneer het jou uitkomt.

Heb je nog vragen?

Bel of mail dan naar Ben Schuyt tel. 06 – 23 66 86 26, mail b.schuyt@heerhugowaard.nl


Projectleider Ruimtelijke Ordening (36 uur) - Gemeente Heerhugowaard

$
0
0

In Heerhugowaard werken wij elke dag aan een betere en veiligere omgeving voor iedereen die hier komt, woont, werkt, onderneemt en leeft. Dit doen we met inzet voor en door iedereen. Want alleen samen maken we het waar. Heerhugowaard is jouw ruimte als jij met jouw ambities en talent het verschil wilt maken voor iedereen in onze mooie gemeente. Jij bent een publieke professional. Jouw blik is altijd naar buiten gericht en je pakt jouw ruimte om je te blijven ontwikkelen. Als jij groeit, groeit de organisatie mee. Zo zijn we altijd een stap voor.

Met plezier samenwerken voor een TOP dienstverlening: dat is werken bij Heerhugowaard.

Projectleider Ruimtelijke Ordening (36 uur)

Over de functie

De functie valt binnen het organisatieonderdeel Regie & Ontwikkeling. Je gaat projecten leiden die grote veranderingen met zich meebrengen, want je bent niet alleen bezig met woningbouwprojecten, maar ook met duurzaamheidsprojecten rond de energietransitie.

Wat jij graag doet

Je kunt vanuit je expertise zelfstandig werken, maar je bent ook een echte teamplayer. Je hebt een open houding, bent toegankelijk en jouw omgevingssensitiviteit is sterk ontwikkeld. Daarnaast ben je als projectleider scherp op het resultaat in de breedste zin: zowel in proces, kwaliteit, budgetbeheer, maar ook in borging als het gaat om naleving van afspraken met partijen.

Wat jij nog meer doet

Je herkent vraagstukken op samenhangende vakgebieden. Je bent in staat om te signaleren waar risico’s ontstaan en waar verbeteringen mogelijk zijn en je formuleert dit tot een advies. Je vertaalt ontwikkelingen in voorstellen en zoekt draagvlak voor strategieën en je presenteert effecten en beleidsdoelstellingen.

Wat jij bent, kunt en hebt

Je bent een bruggenbouwer en een netwerker. Mensen vinden het fijn om met je samen te werken. Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur binnen het vakgebied en je hebt aantoonbare meerjarige ervaring als projectleider. Verder beschik je over bestuurlijke- en organisatiesensitiviteit. En heb je kennis van de gemeentelijk organisatie.

Ben je geïnteresseerd?

Ben jij onze projectleider? Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten. Stuur je sollicitatie vóór 14 januari 2019 naar post@heerhugowaard.nl onder vermelding van “Projectleider Ruimtelijke Ordening”. De gesprekken vinden plaats op 16 januari 2019.

Wat wij je bieden

Heerhugowaard werkt op een vernieuwende, praktische en vooral menselijke manier. Dat betekent flexibele werktijden, de mogelijkheid om plaats (bijvoorbeeld vanuit huis) en tijd onafhankelijk te werken. Je kiest zelf je laptop en telefoon, deze worden jouw eigendom en kun je dus ook privé gebruiken. Je salaris is maximaal € 4.541,-- bruto per maand (fulltime dienstverband, schaal 10A, CAR/UWO, salarispeil 1 januari 2018). Naast het recht op vakantie-uren (183,6 uur) kun je ook nog ruim 4 weken verlof kopen via het individuele keuze budget (IKB). Het IKB is 18,45% van jouw bruto salaris en je kunt dit voor verschillende doelen inzetten of opnemen wanneer het jou uitkomt.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Bel of mail dan naar Marieka Körössy tel. 06-1135 1147, mail m.korossy@heerhugowaard.nl.

Bestuursadviseur (2 x 36 uur) - Gemeente Heerhugowaard

$
0
0

In Heerhugowaard werken wij elke dag aan een betere en veiligere omgeving voor iedereen die hier komt, woont, werkt, onderneemt en leeft. Dit doen we met inzet voor en door iedereen. Want alleen samen maken we het waar. Heerhugowaard is jouw ruimte als jij met jouw ambities en talent het verschil wilt maken voor iedereen in onze mooie gemeente. Jij bent een publieke professional. Jouw blik is altijd naar buiten gericht en je pakt jouw ruimte om je te blijven ontwikkelen. Als jij groeit, groeit de organisatie mee. Zo zijn we altijd een stap voor.

Met plezier samenwerken voor een TOP dienstverlening: dat is werken bij Heerhugowaard.

Bestuursadviseur (2 x 36 uur)


Van het lokale bestuur gaat jouw hart sneller kloppen. Je kent de verhoudingen van raad, wethouders en organisatie en welke rollen daarin worden gespeeld. Je herkent het belang van deze rollen en de verhoudingen voor de advisering bij voorbereiding van dossiers en vergaderingen. De gevoelens in de raad, kleine of grote irritaties, onderlinge verstandhoudingen kunnen allemaal meespelen in hoe beslissingen worden genomen of hoe ze hun uitwerking kunnen hebben in de politieke omgeving. Dit geldt voor het lokale niveau, maar ook op intergemeentelijk, regionaal en bovenregionaal niveau. Op provinciaal niveau speelt de verhouding met Gedeputeerde Statenleden een rol. Dit vraagt om een specifiek strategisch adviseringsvermogen.

Over de functie

De functie valt binnen het organisatieonderdeel Regie & Ontwikkeling. Je werkt samen met de communicatieadviseur en de strategisch inhoudelijk adviseur(s) aan dezelfde doelen voor de portefeuillehouder en het college. Je overziet de gehele portefeuille van de wethouders en de burgemeester. Je beschouwt de plaats van de portefeuillehouders, ook als personen, in het krachtenveld van de politiek, het publiek en de pers. Vanuit je functie versterk je de verbinding tussen organisatie en bestuur.

Wat jij graag doet

Je hebt een scherp oog voor de langjarig strategische thema’s die voor Heerhugowaard van belang zijn. Je bewaakt de doorlooptijden van complexe dossiers. Je adviseert over de manier van brengen, de mediastrategie, de interventiemomenten, de procesaanpak en de positie in het bestuurlijk netwerk. Daarbij toon je inzicht en interesse in (politieke) verbanden tussen diverse dossiers, waarin je gevoel hebt voor timing en de wijze waarop zaken worden ingebracht.

Wat jij nog meer doet

Je bouwt een stevig netwerk op in de organisatie, in de raad en met de adviseurs van bestuurders van de organisaties waar de wethouder veel mee te maken krijgt en waarmee snel geschakeld kan worden. Je brengt kennis van buiten naar binnen.

Wat jij bent, kunt en hebt

Je hebt een sterk ontwikkelde omgevingssensitiviteit en je beschikt over een goed analytisch vermogen. Je bent een echte communicator met een verbindende kwaliteit. Je bent vooral nieuwsgierig, actief, alert, signalerend en een stevige persoonlijkheid. Je hebt een academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld op het gebied van bestuurskunde, politicologie of sociologie. Minimaal 5 jaar werkervaring in een politieke omgeving is voor deze functie een must.

Ben je geïnteresseerd?

Ben jij onze bestuursadviseur? Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten. Stuur je sollicitatie vóór 14 januari 2019 naar post@heerhugowaard.nl onder vermelding van “Bestuursadviseur”. De gesprekken vinden plaats op 16 januari 2019. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Wat wij je bieden

Heerhugowaard werkt op een vernieuwende, praktische en vooral menselijke manier. Dat betekent flexibele werktijden, de mogelijkheid om plaats (bijvoorbeeld vanuit huis) en tijd onafhankelijk te werken. Je kiest zelf je laptop en telefoon (BYOD), deze worden jouw eigendom. Je kunt deze dus ook privé gebruiken. Je salaris is maximaal € 4.859,-- bruto per maand (fulltime dienstverband, schaal 11, CAR/UWO, salarispeil 1 januari 2018). Naast het recht op vakantie-uren (183,6 uur) kun je ook nog ruim 4 weken verlof kopen via het individuele keuze budget (IKB). Het IKB is 18,45% van jouw bruto salaris en je kunt dit voor verschillende doelen inzetten of opnemen wanneer het jou uitkomt.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Bel of mail dan naar Alexander Meijer tel. 06 - 460 48 187, mail a.meijer@heerhugowaard.nl

Beleidsmedewerker Sociaal domein (24 uur Jeugd, 24 uur Begeleid wonen) - Gemeente Heerhugowaard

$
0
0

In Heerhugowaard werken wij elke dag aan een betere en veiligere omgeving voor iedereen die hier komt, woont, werkt, onderneemt en leeft. Dit doen we met inzet voor en door iedereen. Want alleen samen maken we het waar. Heerhugowaard is jouw ruimte als jij met jouw ambities en talent het verschil wilt maken voor iedereen in onze mooie gemeente. Jij bent een publieke professional. Jouw blik is altijd naar buiten gericht en je pakt jouw ruimte om je te blijven ontwikkelen. Als jij groeit, groeit de organisatie mee. Zo zijn we altijd een stap voor.

Met plezier samenwerken voor een TOP dienstverlening: dat is werken bij Heerhugowaard.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein Jeugd (24 uur)

Beleidsmedewerker Sociaal Domein Begeleid wonen (24 uur)

Over de functie

De functie valt onder het organisatieonderdeel Regie en Ontwikkeling. Je werkt nauw samen met adviseurs op andere beleidsterreinen binnen het fysieke en sociale domein en je vormt de schakel tussen strategie en de uitvoering. Het organisatieonderdeel rust op integraliteit van de pijlers jeugdhulp, WMO en Participatiewet. Je adviseert je collega’s en het bestuur over de ontwikkelingen en opgaven in het gehele brede veld van het Sociaal Domein.

Wat jij graag doet

Je bent een echte allrounder, maar je hebt affiniteit met en je bent vooral inzetbaar voor ofwel het jeugdbeleid/de jeugdhulp, ofwel de brede woon-zorgopgave (beschermd wonen en andere gecombineerde woonzorgvormen voor kwetsbare doelgroepen).

Wat jij nog meer doet

Je gaat in gesprek met bewoners en maatschappelijke instanties. Je weet wat er speelt en wat nodig is. Je bent de rechterhand van de strateeg en je beweegt je als verbinder gemakkelijk door de organisatie heen. Ook buiten de organisatie bouw je een goed netwerk op en vertegenwoordig je de belangen van de gemeente.

Wat jij bent, kunt en hebt

Je bent energiek, communicatief sterk en je weet de weg te vinden in een dynamische werkomgeving. Je bent creatief, innovatief, resultaatgericht en je hebt ervaring met projectmatig werken. Je hebt bij voorkeur werkervaring als beleidsmedewerker bij een gemeente, regionaal samenwerkingsverband of maatschappelijke instelling. Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.

Ben je geïnteresseerd?

Ben jij onze beleidsmedewerker? Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten. Stuur je sollicitatie vóór 14 januari 2019 onder vermelding van “Beleidsmedewerker Sociaal Domein Jeugd” of “Beleidsmedewerker Sociaal Domein Begeleid wonen”.

De gesprekken voor de vacature Beleidsmedewerker Sociaal Domein Begeleid wonen vinden plaats op 16 januari 2019, die van Beleidsmedewerker Sociaal Domein Jeugd op 17 januari 2019.

Wat wij je bieden

Heerhugowaard werkt op een vernieuwende, praktische en vooral menselijke manier. Dat betekent flexibele werktijden, de mogelijkheid om plaats (bijvoorbeeld vanuit huis) en tijd onafhankelijk te werken. Je kiest zelf je laptop en telefoon (BYOD), deze worden jouw eigendom. Je kunt deze dus ook privé gebruiken. Je salaris is maximaal € 4.541,-- bruto per maand (fulltime dienstverband, schaal 10A, CAR/UWO, salarispeil 1 januari 2018). Naast het recht op vakantie-uren (183,6 uur) kun je ook nog ruim 4 weken verlof kopen via het individuele keuze budget (IKB). Het IKB is 18,45% van jouw bruto salaris en je kunt dit voor verschillende doelen inzetten of opnemen wanneer het jou uitkomt.

Heb je nog vragen?

Bel of mail dan naar Marieka Körössy tel. 06-1135 1147, mail m.korossy@heerhugowaard.nl

Applicatiebeheerder GIS/GEO, HRM en Financiën (3 x 36 uur) - Gemeente Heerhugowaard

$
0
0

In Heerhugowaard werken wij elke dag aan een betere en digitalere omgeving voor iedereen die hier komt, woont, werkt, onderneemt en leeft. Dit doen we met inzet voor en door iedereen. Want alleen samen maken we het waar. Heerhugowaard is jouw ruimte als jij met jouw ambities en talent het verschil wilt maken voor iedereen in onze mooie gemeente. Jij bent een publieke professional. Jouw blik is altijd naar buiten gericht en je pakt jouw ruimte om je te blijven ontwikkelen. Als jij groeit, groeit de organisatie mee. Zo zijn we altijd een stap voor. Met plezier samenwerken voor een TOP dienstverlening: dat is werken bij Heerhugowaard.

Applicatiebeheerder GIS/GEO (36 uur)

Applicatiebeheerder HRM (36 uur)

Applicatiebeheerder Financiën (i.s.m. Langedijk) (36 uur)

Over de functies

De drie functies vallen binnen het organisatieonderdeel Applicatiebeheer (Bedrijfsvoering). Als applicatiebeheerder ben je continue op de hoogte van de wensen van de gebruikers en weet je deze te vertalen naar structurele oplossingen. Daarbij weet je de gebruikers te stimuleren tot optimale benutting van de beschikbare software.

Wat je graag doet

Je bent in staat collega’s en daarmee de organisatie beter te laten functioneren door optimaal werkende applicaties, welke onze TOP dienstverlening ondersteunen! Je draagt voortdurend bij aan het doorontwikkelen van de dynamische architectuur op operationeel niveau. Je doet dat door proactief te acteren op ontwikkelingen en door regelmatig in gesprek te zijn met je stakeholders. Je weet daarbij de juiste prioriteiten te stellen en de hoofdlijn goed vast te houden. Je weet wat wel en niet kan en bent daarin duidelijk in je communicatie. Als je dat goed doet, loopt het dagelijkse werk ongehinderd door en ben je de verbindende schakel tussen de bedrijfsvoering en ICT.

Wat jij bent, kunt en hebt                                                                                                      

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en over kennis van het materiegebied GIS/GEO, HRM en/of Financiën. Ook heb je database en SQL kennis en ervaring met het bouwen van query’s. Je schakelt snel. Indien je kennis hebt van geautomatiseerde informatiesystemen  en gemeentelijke processen, heeft dat onze voorkeur.

Wat wij je bieden

Heerhugowaard werkt op een vernieuwende, praktische en vooral menselijke manier. Hierbij bieden we een flexibele werkomgeving, de mogelijkheid om plaats (bijvoorbeeld vanuit huis) en tijd onafhankelijk te werken. Je kiest zelf je laptop en telefoon (BYOD), welke jouw eigendom worden. Je kunt deze dus ook privé gebruiken. Je salaris is maximaal € 3.805,- bruto per maand (fulltime dienstverband, schaal 9, CAR/UWO, salarispeil 1 januari 2018). Naast het recht op vakantie-uren (183,6 uur) kun je ook nog ruim 4 weken verlof kopen via het individuele keuze budget (IKB). Het IKB is 18,45% van jouw bruto salaris en je kunt dit voor verschillende doelen inzetten of opnemen wanneer het jou uitkomt.

Ben je geïnteresseerd?

Ben jij onze applicatiebeheerder? Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten. Stuur je brief met motivatie en CV voor 14 januari 2019 o.v.v. Applicatiebeheerder naar post@heerhugowaard.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 17 januari 2019.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met Wietse Westerdijk (manager bedrijfsvoering ICT) tel 06-22044720 of Joyce Zuurbier (coördinator applicatiebeheer) tel 06-10483013.

Procesleider - Gemeente Gouda

$
0
0
De uitdaging

De gebouwde omgeving ondergaat de komende dertig jaar een grote transformatie. We stappen over van gebruik van aardgas naar duurzame energie. Gouda heeft het ambitieuze doel om in 2040 CO2-neutraal en tevens aardgasvrij te zijn. Dat is 10 jaar eerder dan de landelijke norm. De hele transitie is te vergelijken met de overgang naar aardgas in de jaren '60 van de vorige eeuw.

Er is echter nog veel onduidelijk: welke alternatieven komen waar beschikbaar, valt er wat te kiezen, wat gaat het kosten en waar komt het geld voor de nieuwe apparatuur vandaan? Als procesleider weet je om te gaan met deze onzekerheden. Je weet mensen en ideeën te verbinden en de verandering in goede banen te leiden. Je werkt nauw samen met de communicatie adviseur en de rest van het energietransitie team. We streven naar betaalbare alternatieven en leggen de lat hoog als het gaat om participatie en communicatie. Om dit in goede banen te leiden zoeken wij hiervoor een procesleider.

Jouw rol

Als procesleider ben je:
  • Verantwoordelijk voor procesbewaking, aansturing en bijsturing van de teamresultaten die nodig zijn voor de energietransitie en de uitrol hiervan als geheel.
  • Verantwoordelijk voor het opstellen van de Transitie Visie Warmte (vaststellen in 2021)
  • Secretaris aan de transitietafel met alle stakeholders (wethouder is voorzitter)
Je doet dit binnen het team dat op dit moment bestaat uit een vaste kern van 6 medewerkers. Ieder teamlid is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen taken en stuurt indien nodig één of meerdere werkgroepen aan. Je legt verantwoording af aan de programmamanager energietransitie.

Meer informatie zie Gouda aardgasvrij

Wat jij meebrengt
  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Relevante opleiding en actuele werkervaring op het gebied van procesmanagement, leiderschap, stakeholder management en transitie naar duurzame energie+
  • Bekend met de opgave van de energietransitie+
  • Kennis en inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur+
  • Brede actuele maatschappelijke en sociale betrokkenheid en ervaring;
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
  • Analytisch vermogen en een oplossingsgerichte instelling;
  • Projectmatige aanpak
Wij bieden

Een prachtige werkplek(nog géén 2 minuten lopen van het station) in het Huis van de Stad maar ook de mogelijkheid om van huis uit te werken. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen de € 3348,-- en € 5520,-- bruto per maand (bij 36 uur). We starten met een tijdelijk dienstverband. Bij wederzijdse tevredenheid zetten wij het tijdelijk dienstverband om in een vaste aanstelling.

Enthousiast?

Enthousiast geworden om met ons te werken aan deze ambitieuze energietransitiedoelstelling?

Reageren is mogelijk tot 14 januari 2019. Na een eerste selectie nodigen wij een aantal kandidaten voor een oriënterend gesprek. Daarna volgen mogelijk één of meer gesprekken.

Wil je meer informatie over een van de functie, neem dan contact op met Arie Boekee, programma manager energietransitie via 06 481 354 41.

Gouda als werkgever

Wij zijn vooruitstrevend als regisseur, doen wat we zeggen en zijn en aanspreekbaar op het resultaat. De buitenwereld en onze partners geven hier mede richting aan. Samen vernieuwen we de stad. En samen gaan we voor resultaat in onze stad!

Werken bij de gemeente Gouda betekent: werken in een ambitieuze overheidsorganisatie, met 500 medewerkers. We hebben een platte organisatie met korte lijnen. De professionaliteit en het kennisniveau van medewerkers zijn hoog. Onze organisatie wordt getypeerd als toegankelijk en laagdrempelig. Informele omgang met elkaar, zakelijk op de inhoud. Medewerkers weten elkaar gemakkelijk te vinden, de interne samenwerking is goed. Veel waardering is er voor onze huisvesting, de werkomgeving en de faciliteiten die het 'Huis van de Stad' biedt.

Door de uitdagingen waar we voor staan vragen we van medewerkers dat ze gevoel hebben voor innovatie, ondernemerschap (binnen de ambtelijke context), resultaten boeken en breed en flexibel inzetbaar zijn. We vinden het belangrijk om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers.

We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een breed takenpakket waar groei in zit.

Juridisch adviseur privacy - Gemeente Epe

$
0
0

De speerpunten van de organisatie zijn: laagdrempelig, inwoners betrekken bij ontwikkelingen en het verbeteren van de (digitale) dienstverlening.

Een duidelijke ambitie die niet alleen gevolgen heeft voor onze werkwijze, maar ook voor onze denkwijze (cultuur). Om deze ambitie waar te maken, hebben we talenten nodig die proactief en innovatief handelen.

Bij de afdeling Ondersteuning, Team Advies en Administratie, is een vacature voor een:

  Juridisch adviseur privacy / privacy officer

Tijdelijke functie, in eerste instantie voor 2 jaar,

voor 24 uur per week.

Algemeen

De functie juridisch adviseur privacy is nieuw binnen Epe. Dat betekent dat we op zoek zijn naar iemand die het leuk vindt zelf iets nieuws op te zetten en daarbij kan denken in mogelijkheden. Het werkveld van juridisch adviseur privacy omvat de gehele gemeentelijke organisatie.

Wat ga je doen?

  • Samenwerken met belanghebbenden aan de uitwerking van beleid, procedures en hulpmiddelen

  • Adviseren over privacywetgeving; maatregelen nemen voor de borging hiervan (in processen en systemen) en voor de praktische toepassing ervan

  • Privacy Impact Analyses (PIA’s) begeleiden

  • Het privacybeleid uitdragen met bijbehorende formats en procedures en gemeentebreed zorgdragen voor de borging hiervan bij de afdelingen

  • Volgen van de inzichten, wet- en regelgeving en jurisprudentie over privacy

  • Beheer van en toezicht op het verwerkingenregister

  • Het opstellen van rapportages en plannen voor privacy borging


Waar komt je te werken?

Je komt te werken binnen Team Advies & Administratie bij de eenheid Juridische zaken. Deze bestaat uit 4 juridische adviseurs. De eenheid levert gevraagd en ongevraagd, betrouwbaar en professioneel advies aan de organisatie en ondersteuning bij juridische vraagstukken.

 

Wat breng jij mee?

Een afgeronde HBO/WO-opleiding en kennis van de AVG en alle relevante wetgeving. Je hebt kennis van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van privacy en werkervaring op dit gebied. Je hebt gevoel voor innovatie en kunt privacybescherming daaraan koppelen. Je hebt een groot netwerk in het vakgebied, je bent een verbinder en zoekt de samenwerking met anderen op. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van adviseren en weet dit proactief in te zetten.

Competenties:

  • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk (helderheid, overtuigingskracht, inlevingsvermogen en omgaan met weerstanden)
  • Overtuigende gesprekspartner
  • Proactief
  • In staat om praktische werkbare oplossingen te vinden voor privacyvraagstukken
  • Integer en betrouwbaar
  • Politieke sensitiviteit


Ons aanbod

Ben je op zoek naar een uitdagende functie bij een organisatie in ontwikkeling met voldoende ruimte voor eigen inbreng? Dan is dit jouw baan. Wij bieden een salaris van maximaal € 4162,- (schaal 10) bruto per maand bij een volledig dienstverband. En bovendien uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 17% bovenop je maandelijkse salaris.

Interesse?

Stuur dan je digitale CV en motivatie, t.a.v. Esther van den Dungen, teamleider Advies & Administratie, vóór 01 februari 2019, naar sollicitaties.027510@werkeningelderland.nl

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Esther van den Dungen, of met Jolanda van den Berg, juridisch adviseur via telefoonnummer 14 0578.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

 

P&O adviseur (HR adviseur) - Gemeente Epe

$
0
0

De speerpunten van de organisatie zijn: laagdrempelig, inwoners betrekken bij ontwikkelingen en het verbeteren van de (digitale) dienstverlening.

Een duidelijke ambitie die niet alleen gevolgen heeft voor onze werkwijze, maar ook voor onze denkwijze (cultuur). Om deze ambitie waar te maken, hebben we talenten nodig die proactief en innovatief handelen.

Bij Team Advies en Administratie is een vacature voor een:

P&O adviseur, tijdelijk voor een jaar (20-24 uur per week)


Algemeen

Binnen de gemeente Epe is P&O verantwoordelijk voor het optimaal laten verlopen van alle processen die te maken hebben met de in-, door- en uitstroom van onze medewerkers. Door alle processen te optimaliseren en te werken aan continue verbetering, borgt P&O dat de juiste medewerker op de juiste plek zit. Onder andere door te zorgen voor een duidelijke focus op de ontwikkeling van medewerkers, bijvoorbeeld in de vorm van een structureel opleidingsaanbod. Maar ook door het bieden van goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden.


Wat verwachten wij van je?

In jouw rol als P&O adviseur bij de gemeente Epe houd jij je bezig met diverse onderwerpen en vraagstukken. Dit betekent concreet dat:

- je leidinggevenden ondersteunt en gevraagd en ongevraagd adviseert op   het gebied van integraal HRM;

- je ervoor zorgt dat de processen omtrent W&S en functioneringstrajecten soepel verlopen; 

- je bijdraagt aan de uitvoer van de HR veranderagenda (dit omvat o.a. de ontwikkeling van diverse HRM Instrumenten en de acties voortkomend uit de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren);

- je knelpunten en ontwikkelingen in HR processen en –procedures signaleert en pro actief met verbetervoorstellen komt;

-je zelfstandig advies geeft over rechtspositionele vraagstukken.


Jij bent:

Een P&O’er met een afgeronde, relevante HBO opleiding en minimaal 2 jaar ervaring in het werkveld. Je bent in staat om HR beleid te vertalen naar tactisch en operationeel niveau en je hebt aantoonbare ervaring met het beantwoorden van rechtspositionele vraagstukken. In een hectische omgeving weet jij het overzicht te houden en de juiste prioriteiten te stellen. Daarnaast ben je communicatief sterk, flexibel en voel je je eigenaar van onderwerpen die aan jou zijn toebedeeld.


Wat krijg je ervoor terug?

Een plek als P&O adviseur in een divers team (Advies en Administratie) met vier P&O adviseurs als collega’s. Je ontvangt een tijdelijke aanstelling voor één jaar, het salaris is afhankelijk van je ervaring en kan oplopen tot € 4.225,- op basis van fulltime (36 uur, functieschaal 10).

Ook biedt de gemeente Epe goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo ontvang je een telefoon of Bring-Your-Own-Device vergoeding en een laptop én komt er nog 17,05% aan Individueel Keuze Budget over het bruto salaris heen. Daarnaast hebben we flexibele werktijden.


Meer weten en solliciteren?

Mail vóór 14 januari 2019 je sollicitatie, t.a.v. Esther van den Dungen, naar sollicitaties.027505@werkeningelderland.nl

https://www.werkeningelderland.nl/vacature/po-adviseur-hr-adviseur/

Wil je meer weten over deze vacature voor P&O Adviseur of de organisatie? Neem dan contact op met Esther van den Dungen (teamleider Advies & Administratie) via telefoonnummer 14 0578 of vraag naar een van de P&O adviseurs.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.


Communicatieadviseur - Gemeente Epe

$
0
0

De speerpunten van de organisatie zijn: laagdrempelig, inwoners betrekken bij ontwikkelingen en het verbeteren van de (digitale) dienstverlening.

Een duidelijke ambitie die niet alleen gevolgen heeft voor onze werkwijze, maar ook voor onze denkwijze (cultuur). Om deze ambitie waar te maken, hebben we talenten nodig die proactief en innovatief handelen.

Bij het Team Advies en Administratie is een vacature voor een:

Communicatieadviseur (tijdelijk voor 2 jaar en voor 36 uur per week)


Algemeen

Begrijp jij als geen ander wat de kracht van goede communicatie is? Ga jij uitdagingen niet uit de weg en heb jij jezelf als ervaren professional succesvol bewezen in communicatievraagstukken? Dan komen we graag met jou in contact!


De functie

Als communicatieadviseur ben je (mede)verantwoordelijk voor uiteenlopende communicatie strategieën en -middelen en ga je aan de slag met complexe (communicatie)vraagstukken. Proactief zoek je interne- en externe stakeholders op om kansen en knelpunten te identificeren en adviseer je over effectieve oplossingsrichtingen of voer je uit waar nodig. Je krijgt een rol in de regionale crisiscommunicatie.

Je adviseert het bestuur, management en projectgroepen en levert een waardevolle bijdrage aan de reputatie en de identiteit van de gemeente Epe. Je bent een (strategische) adviseur met een hands-on mentaliteit.


Jouw profiel

Als communicatieadviseur schakel je makkelijk tussen strategische, tactische en operationele niveaus. Je hebt een afgeronde hbo-opleiding en minimaal 2 jaar werkervaring als communicatieadviseur.

Je hebt een duidelijke visie op effectieve communicatie en je weet hierdoor exact hoe je de samenleving moet benaderen. Je hebt kennis en ervaring binnen het sociale domein waarin de gemeente opereert. Ervaring met crisiscommunicatie is een pre.

Je bent resultaatgedreven en hebt bewezen dat je creatieve ideeën kunt vertalen naar effectieve communicatietrajecten. Je hebt uiteraard veel ervaring met de inzet van social media en beschik je over een uitstekende pen.

Je politiek bestuurlijke antenne is goed ontwikkeld en hebt ervaring met woordvoering en persvoorlichting.

Als teamspeler vind je het leuk om jouw kennis te delen, te sparren en weleens buiten jouw directe takenpakket te werken. Je bent een stevige, zelfstandige en volwaardige gesprekspartner.


Ons aanbod

Je komt te werken in het team Advies en Administratie waarin Communicatie een team is, van 6 personen, met grote ambitie en gericht op mooie uitdagingen. In de dynamische werkomgeving staat professionaliteit, pro-activiteit en eigenaarschap centraal.

Een boeiende en afwisselende baan voor 36 uur per week met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van je ervaring en kan oplopen tot € 4.225,- (36 uur, functieschaal 10). Ook biedt de gemeente Epe goede secundaire arbeidsvoorwaarden. We hebben flexibile werktijden en je krijgt 17,05% aan Individueel Keuze Budget.


Interesse?

Mail vóór 14 januari 2019 je sollicitatie, t.a.v. Esther van den Dungen, naar sollicitaties.027504@werkeningelderland.nl

https://www.werkeningelderland.nl/vacature/communicatieadviseur-6/

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Esther van den Dungen, teamleider Advies en Administratie of bij afwezigheid vraag naar de, communicatie adviseurs, via telefoonnummer 14 0578.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Planeconoom - Gemeente Breda

$
0
0
  • Als planeconoom maak en bewaak je grond- en gebiedsexploitaties en adviseer je de projectmanager over de financiële stand van zaken en bijbehorende risicobeheersing;
  • Je geeft strategisch advies aan de projectmanager bij het werven van fondsen en subsidies ten behoeve van de grond- en gebiedsexploitaties;
  • Je ondersteunt de vastgoedspecialisten en/of -juristen bij de onderhandelingen en het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten voor de verkoop van gronden;
  • Voor zowel gemeentelijke- als projecten van derden adviseer je de projectmanager over de financieel economische haalbaarheid van de ruimtelijke initiatieven. Dit doe je door het uitvoeren van kosten-baten analyses, scenarioanalyses en het opstellen van businesscases;
  • Je stelt exploitatieplannen op en beoordeelt planexploitaties van particuliere partijen;
  • Je geeft advies over het kostenverhaal op basis van de Grondexploitatiewet;
  • Je volgt verandering in wet- en regelgeving, zoals in BBV en tav vennootschapsbelasting en vertaalt deze naar de grexen en het totaal van het grondbedrijf;
  • Je versterkt het huidige team van drie planeconomen en werkt samen met de financieel adviseur, projectmanagers, vastgoedspecialisten en juristen;
  • Op basis van je kennis en ervaring denk je mee aan het verder professionaliseren van het vak planeconoom, risicobeheersing van projecten en ben je in staat om mee te denken in nieuwe financiële concepten voor complexe programma's en projecten;
  • Je neemt deel aan diverse (externe) overlegstructuren.


Functie-eisen
  • Een relevante opleiding op HBO of WO niveau met minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
  • Affiniteit met grondzaken, ruimtelijke projecten en het werken in een bestuurlijke omgeving en de publieke sector;
  • Je beschikt over aantoonbare deskundigheid en ervaring op het gebied van BBV, nWro, grond- en opstalexploitaties, basiskennis privaat- en publiekrecht en inzicht in marktontwikkelingen;
  • Je bent zakelijk en weet van aanpakken;
  • Je bent in staat kansen en risico's te signaleren en stapt actief af op projectmanagers en management;
  • Je hebt overtuigingskracht;
  • Je bent een teamspeler;
  • Als persoon ben je een prettige collega.


Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling voor één jaar bij wijze van proef waarbij de intentie bestaat voor een aanstelling voor onbepaalde tijd. Bij de Gemeente Breda is iedereen aangesteld in algemene dienst.

Jij bent minimaal 32 uur per week beschikbaar. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het salaris maximaal € 5.520 bruto per maand (schaal 12 max, op fulltime basis). Aanstelling in de aanloopschaal is mogelijk. Bovendien heeft werken bij de Gemeente Breda het voordeel dat:
  • je opleidingen en trainingen kunt volgen via onze academie YourGoals;
  • je gratis kunt fitnessen in onze fitnessruimte;
  • we een goed bedrijfsrestaurant hebben;
  • je werkt op loopafstand van het centrum en openbaar vervoer.


Contactinformatie
Meer weten over deze functie? Bel dan met Maurice van den Heuvel, Teamleider Vastgoedontwikkeling, telefoonnummer 076-529 38 25, hij geeft graag antwoord op al jouw vragen.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met Gerry Verwijmeren, HRM-assistent, telefoonnummer 076-529 34 80.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast over deze vacature bij de afdeling Ruimte en Vastgoedontwikkeling van de Gemeente Breda dan kun je jouw inspirerende CV en overtuigende motivatie naar ons sturen.

Reageren kan uitsluitend digitaal tot en met 6 januari 2019.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 11 en 14 januari 2019



Over Gemeente Breda
Werken bij de Gemeente Breda

Lees meer over de Gemeente Breda: https://www.breda.nl/gemeente-breda-bedrijfsinformatie.

Breda werkt aan de ontwikkeling van de stad, de omliggende kernen en het landelijk gebied. Hierbij heeft zij onder meer te maken met de opgave om de woningvoorraad uit te breiden maar tegelijkertijd leegstandsvraagstukken aan te pakken. Dit gebeurt door transformatie van grote gebieden in de stad (bv. Havenkwartier, Gasthuisvelden, Teteringen) maar tegelijkertijd ook op kleinere schaal (bv. benutten bestaande panden, binnenterreinen en voormalige (agrarische) bedrijfslocaties).

Gemeentelijke en particuliere ontwikkelingsprojecten gaan altijd gepaard met opbrengsten en investeringen. De kosten lopen vaak voor de baten uit. Het opstellen en bijsturen van deze geldstromen bewaken we in een exploitatiemodel. Daarnaast bewaken we het totaal van onze projecten en het totaal van het grondbedrijf. De financiële kant van deze bewaking ligt bij de planeconoom.

Omdat het aantal projecten toeneemt en de aard van de projecten verandert zijn we tevens bezig met innovatie van onze werkzaamheden. Dit zijn de redenen dat we zoeken naar versterking van het team.

Procesbeheerder Objectregistraties - Gemeente Tilburg

$
0
0
Een tijdelijke ambtelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Bij voldoende functioneren volgt na dat jaar een vaste aanstelling.

Informatie
Voor het team Basisregistraties zijn wij op zoek naar een energieke Procesbeheerder, die belast is met het cluster Objectregistratie. De Procesbeheerder Objectregistratie is een meewerkend voorman, die inhoudelijk verantwoordelijk is voor de BAG en de objectafbakening in de WOZ. Door je inhoudelijke kennis ben je sparringpartner voor collega's zowel binnen als buiten het team, maar je weet ook overzicht te houden en de zaken in verband te zien. Je bent communicatief sterk, in zowel woord als schrift en weet mensen te verbinden. Je monitort de kwaliteit en volledigheid van de gegevens en de werkvoorraden van de medewerkers binnen het cluster. Maandelijks rapporteer je deze resultaten aan de teammanager. Je bent kritisch en delegeert als het nodig is, maar weet als teamspeler ook van aanpakken. Daarnaast ben je een goede netwerker, die ook buiten de organisatie op kan treden als ambassadeur voor het werken binnen één objectregistratie. Je hebt een frisse blik en kunt out-of-the-box denken. Een gezonde dosis lef is zeker een positieve meerwaarde.

Functie-eisen
Werk en denkniveau: HBO
Afgeronde opleiding: HBO opleiding
Kennis van:
  • BAG, Basisregistratie Adressen en Gebouwen
  • WOZ, Waardering Onroerende Zaken
  • Kwaliteitssturing en informatieveiligheidstools o.a. ENSIA
  • Informatiemodel Basis en Kerngegevens (RSGB)
Competenties:
  • Resultaatgericht
  • Samenwerken
  • Voortgangscontrole
  • Oordeelsvorming
  • Organisatiesensiviteit
  • Aanpassingsvermogen
  • Vernieuwingskracht

Arbeidsvoorwaarden
Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 10 (aanloopschaal 9). Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt minimaal € 2.591,- en maximaal € 4.225,- bruto per maand.
  • Goede werk-privébalans; een fulltime dienstverband is maximaal 36 uur.
  • Een tijdelijke ambtelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste ambtelijke aanstelling.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05 % wat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
  • Reis je met openbaarvervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed (2e klas).
  • Maatschappelijk relevant werk. Alles wat je doet heeft direct gevolg voor inwoners, medewerkers en partners van de gemeente Tilburg.

Contactinformatie
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Mireille Franken, teammanager basisregistraties, telefoonnummer 06-50030590. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar personeel@tilburg.nl onder vermelding van het vacaturenummer: INF18-12e. Solliciteren kun je door hieronder op ´solliciteer´ te klikken. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 25 januari (1e gesprekken) en woensdag 30 januari (2e gesprekken).

Aantrekkelijke stad
De stad Tilburg en de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot liggen in het Hart van Brabant, waar het leven goed is en mensen zich snel thuis voelen. Tilburg is met 215.000 inwoners de zesde stad van het land. Ondernemend, actief, innovatief. Hard werken gaat hier hand in hand met gezelligheid. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken bij de vele evenementen, musea en gevarieerde optredens. Door de vele ontwikkelingen in de Binnenstad, Spoorzone en Piushaven wordt het stadshart steeds aantrekkelijker. De prachtige groene omgeving met veel bos nodigt uit om heerlijk te ontspannen. Er zijn prima onderwijsinstellingen op alle niveaus en er is een breed aanbod op het vlak van sport, horeca, zorg en welzijn.

Professionele netwerkorganisatie
Gemeente Tilburg: 1900 professionals en een jaarbegroting van 859 miljoen euro. Een flinke organisatie dus, met een uitgebreid takenpakket en alle uitdagingen die horen bij een grote gemeente. Een organisatie ook, die in beweging is en steeds meer aansluit bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving. Per opgave bepaalt de gemeente haar rol, met oog voor de belangen die daaromheen spelen. Met een duidelijk doel: samen met burgers en bedrijven zorgen dat mensen prettig in Tilburg kunnen wonen, werken en verblijven. De gemeentelijke organisatie bestaat uit 19 afdelingen en een Griffie. De sfeer is ontspannen, de lijnen zijn kort en er kan veel. Maar er wordt ook veel verwacht van de medewerkers. Ze zijn klantgericht en resultaatgericht en ze kunnen prima samenwerken. We vragen lef en passie, en uiteraard liefde voor de stad.

Afdeling Informatievoorziening
Voor de afdeling Informatievoorziening is het verzamelen van gegevens en deze beschikbaar stellen aan anderen de belangrijkste taak. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. De afdeling verzamelt gegevens, maar bewerkt deze zodanig dat ze waardevol en bruikbaar zijn voor de andere afdelingen binnen de gemeente én voor externe partners. Ze worden geanalyseerd, geïnterpreteerd, verrijkt en actief verspreid. De afnemers van de informatie moeten ervan op aan kunnen dat de gegevens betrouwbaar, compleet én ook gemakkelijk vindbaar zijn. Ook helpt de afdeling met het onderhoud en beheer van een aantal informatiesystemen. En ze verzorgt onder andere de post, het archief en de afdeling heeft bovendien een incassobureau. De afdeling Informatievoorziening (INF) bestaat uit het team: Basisregistraties (BR), het team: Documentaire Informatie Voorziening (DIV), het team: Geo - informatie (GEO), het team: Informatie Kennis Centrum (IKC) en het team: Terugvordering, Uitkeringen en gemeentelijk Incassobureau.

Team Basisregistraties
Het team Basisregistraties is namens de gemeente bronhouder van verschillende basisregistraties. te weten: BRP, BAG en WOZ. Het team is daarbij verantwoordelijk voor het inwinnen en bijhouden van deze basisgegevens plus aanvullend voor de organisatie verantwoordelijk voor de juiste verwerking van de kadastrale gegevens en gegevens over bedrijven. De medewerkers zorgen ervoor dat de gegevens kwalitatief in orde zijn. De informatie is essentieel voor hulpdiensten, maar ook belangrijk voor het vaststellen van het recht op uitkering, het toetsen van vergunningaanvragen en het bestrijden van fraude. Afnemers hebben baat bij correcte gegevens zoals adressen, persoonsgegevens en bedrijfsnamen. Door het team worden ook belastingen opgelegd, zoals de OZB en andere gemeentelijke belastingen.

Backoffice Specialist Burgerzaken - Gemeente Woensdrecht

$
0
0

Woensdrecht, de groene gemeente op de Brabantse Wal, zoekt een


Backoffice Specialist Burgerzaken

voor 36 uren per week


Over de gemeente Woensdrecht

De gemeente Woensdrecht bestaat uit vijf dorpskernen en heeft ruim 21.800 inwoners. Het landschap kenmerkt zich door de ligging, waarbij de steilrand of zoom, 'Brabantse Wal' genoemd, typerend is. Woensdrecht, een gemeente met veelsoortige voorzieningen, een gevarieerd bedrijfsleven met bijna 9.000 arbeidsplaatsen, een divers winkelaanbod, en een groot buitengebied waarin de agrarische belangen, de belangen van natuur en landschap en van actieve recreatie op elkaar zijn afgestemd. De economische ontwikkeling, de natuurwaarden en de toeristisch-recreatieve ontwikkeling vormen de speerpunten van het gemeentelijk beleid.


Over de gemeentelijke organisatie

Er werken zo’n 139 ambtenaren bij de gemeente Woensdrecht. We zijn een laagdrempelige organisatie, waarbinnen de lijnen kort zijn. De taakgebieden zijn breed en er wordt ruimte geboden om eigen invulling te geven aan je functie. Begrippen waar we waarde aan hechten zijn klantgerichtheid, integriteit, dienstverlenend werken, resultaatgerichtheid, eigen verantwoordelijkheid nemen en samenwerken. Als gemeente vervullen we een verbindende en stimulerende rol voor burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Dit doen we (steeds meer) met samenwerkingspartners. We staan dicht bij onze inwoners en juichen het toe als zij een initiatief hebben om de leefbaarheid in hun wijk of dorp te vergroten.  


Voor welk team ga je werken

De afdeling Dienstverlening is onderverdeeld in 3 teams: het team Publieksplein, het team Zorg en ondersteuning en het team Wijk- en Dorpsbeheer. De Backoffice Burgerzaken valt binnen het team Publieksplein en bestaat momenteel uit twee Backoffice Specialisten en een Backoffice Medewerker.


De belangrijkste taken van de functie zijn:

·       Je profileert je nadrukkelijk als Senior van de afdeling en coördineert burgerzaken gerelateerde onderwerpen, bijv. privacywetgeving en het doorvoeren van overige wettelijke maatregelen.

·       Je neemt het voortouw in de instandhouding, het beheer en de kwaliteit van de BRP, evenals het berichten-, gegevens- en applicatiebeheer en adviseert aan collega’s, bestuur en derden instanties over alle (specifieke) kennis hierover; je begeleidt werkprocessen, (zelf)evaluaties en audits.

·       Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, organisatie en uitvoering van de lokale en landelijke verkiezingen.

·       Je bent het eerste vakinhoudelijke aanspreekpunt voor collega’s ten aanzien van complex vakinhoudelijke burgerzaken. Tevens ben je in staat om de huidige burgerzaken-processen kritisch te beschouwen en waar mogelijk mee te herontwerpen.

·       Je verwerkt selectie aanvragen vanuit BRP voor zowel binnen- als buitengemeentelijke afnemers.

·       Je beoordeelt en verwerkt naturalisatie aanvragen.


Wie zoeken wij?

·       Je beschikt over een relevant HBO diploma op het gebied van Burgerzaken;

·       Je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving in het vakgebied: van Burgerlijke Wetboek tot Besluit Burgerlijke Stand, van Internationaal Privaatrecht tot de Rijkswet op het Nederlanderschap en de Algemene wet bestuursrecht;

·       Je hebt ruimte kennis van de Wet BRP, Handleiding Uitvoeringsprocedures, Logisch Ontwerp, kwaliteitsmonitor en zelfaudit;

·       Je hebt concrete ervaring met genoemde taken; in ieder geval met (het beheer van) BRP-kwaliteit in de volle breedte, met het functioneel beheer van de genoemde applicaties.

·       Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, gaat doel- en resultaatgericht te werk en toont initiatief;

·       Je bent stressbestendig en integer. Ook in tijden van drukte ga je klantvriendelijk, zorgvuldig en pragmatisch te werk;

·       Je vindt het leuk je ergens in vast te bijten en lastige zaken tot de bodem uit te pluizen;

·       Je kunt goed feedback geven en coachen.


Wat biedt Gemeente Woensdrecht jou?

·       Een veelzijdige functie met verantwoordelijkheden in een informele organisatie. Waar creativiteit en vernieuwing worden gestimuleerd;

·       Een salaris afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring van maximaal € 3.805,= bruto per maand (prijspeil 1-1-2018) bij een volledige werkweek (schaal 9), exclusief een Individueel Keuze Budget (17,05%);

·       Een goed arbeidsvoorwaardenpakket met o.a. flexibele werktijden, verlof- en een pensioenregeling

·       Uitgangspunt is een vaste aanstelling voor 36 uur per week, waarvan het eerste jaar tijdelijk.


Meer weten?

Wil je meer informatie over de vacature, bel dan naar de heer Rob Heemels, teammanager Publieksplein. Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met mevrouw Annemarie van Geel, P&O adviseur. Beiden zijn bereikbaar via telefoon 14 0164.

Solliciteren op de functie van Backoffice Specialist Burgerzaken

Heb je interesse in de functie, reageer dan uiterlijk 20 januari 2019 door een motivatiebrief met cv (liefst in één document) in te sturen via onze sollicitatiepagina.


We zien je sollicitatie met belangstelling tegemoet.

Senior beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid - Gemeente Leeuwarden

$
0
0
Wat ga je doen
De sector Juridische en Veiligheidszaken is op zoek naar een senior beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid.

Als senior beleidsmedewerker ontwikkel, coördineer, plan en implementeer je beleid op het gebied van openbare orde en veiligheid. Hierbij valt te denken aan onderwerpen zoals: woonoverlast, mensenhandel, softdrug problematiek, huiselijk geweld, aanpak verwarde personen, veiligheid in de binnenstad en ondermijnende criminaliteit.

Wie ben jij
Jij bent een WO professional met de volgende kwaliteiten:
  • WO werk- en denkniveau;
  • Enkele jaren aantoonbare, relevante ervaring met taken op het gebied van openbare orde en veiligheid;
  • Op zowel tactisch als strategisch niveau kunnen denken;
  • Kunnen vertalen van beleid naar uitvoeringsniveau;
  • Ervaring en affiniteit met bestuurlijke en politiekgevoelige aangelegenheden;
  • Stressbestendig zowel op gebied van werken onder tijdsdruk als werken onder bestuurlijke druk;
  • Goed in kunnen leven in maatschappelijke verhoudingen en op de hoogte zijn van relevante ontwikkelingen;
  • Flexibel inzetbaar aangezien werkzaamheden verlangen dat ook buiten kantoortijden wordt gewerkt. Je draait bovendien mee in de piketdienst (ongeveer om de 6 weken een week lang 24/7 verantwoordelijk voor het beantwoorden van de pikettelefoon);Een goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • Prioriteiten kunnen stellen en makkelijk kunnen schakelen tussen werkzaamheden.
Competenties
Samenwerken, resultaatgericht handelen, bestuursgevoelig handelen, communiceren en flexibel handelen.

Waar ga je werken
De sector Juridische en Veiligheidszaken (JVZ) bestaat uit de clusters: Juridische zaken, Bijzondere wetten, Bezwaar en Openbare orde en veiligheid. Binnen deze gebieden worden voor zowel interne als externe klanten adviezen geleverd.

Wat bieden wij
Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.188,- (functieschaal 11A) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Belangstelling
De sluitingsdatum voor deze vacature is 6 januari 2019.
De gesprekken vinden plaats op dinsdag 15 januari.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Willem Jan Borghardt, sectormanager Juridische en Veiligheidszaken, tel. 058 233 8591.

Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Directiesecretaresse - RSD Kromme Rijn Heuvelrug

$
0
0

Bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) werken we aan een inclusieve samenleving waarin voor iedereen plek is. Daarom begeleiden wij klanten naar werk of een andere manier van participatie, zodat ze vanuit hun eigen kracht een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.


Het sociaal domein is volop in ontwikkeling en dus zijn wij dat ook. Wij zoeken uitdrukkelijk de samenwerking op en werken zoveel mogelijk lokaal. Soms is dat nog pionieren en uitproberen, maar dat maakt het werken bij de RSD juist leuk. Wij zetten samen de schouders eronder en hebben hart voor de zaak. Spreekt dit je aan? Kom dan bij ons werken!


De RSD is een intergemeentelijke sociale dienst en biedt een vangnet voor de inwoners van de gemeenten De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist die tijdelijk niet of onvoldoende in hun inkomen kunnen voorzien.


Wij zoeken een

 

Directiesecretaresse

32 uur per week

(vacaturenummer 18-34)



Omschrijving

In deze functie ben je de steun en toeverlaat voor de directie, bestaande uit de directeur en de adjunct-directeur. In de ondersteuning voor de directeur en het bestuur werk je nauw samen met de bestuursadviseur. Daarnaast vorm je een duo met de managementsassistente en geef je samen met haar het secretariaat van het management vorm en inhoud.

Kort gezegd ga je dit doen

·       Agenda- en mailboxbeheer voor de directie.

·       Je plant de bestuursvergaderingen in nauw overleg met de bestuursadviseur en je verzamelt en verzorgt de stukkenstroom hiervoor.

·       Je plant het MT in nauw overleg met de directie-adviseur, doet verslaglegging van het MT en verzorgt de stukkenstroom hiervoor.

·       Je bent de toegangspoort voor de directie en voert secretariële en administratieve werkzaamheden uit voor de directie.


Je voldoet hieraan

·       Je hebt HBO werk- en denkniveau en minimaal drie jaar ervaring in dit vak.

·       Je bent een zelfstandige professional die discreet en accuraat het werk doet.

·       Je bent dienstverlenend zonder aan daadkracht in te boeten. Ondersteunen, maar ook een steun en toeverlaat en je weet van aanpakken.

·       Je bent bovenal flexibel, vrolijk en pro-actief.


Deze competenties heb jij in je

Samenwerken | Netwerken | Initiatief | Klantgericht |Resultaatgericht


Dit bieden wij je

·       Een dienstverband van 32 uur per week.

·       Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring, Goede arbeidsvoorwaarden.

·       Een warm welkom door enthousiaste collega’s die jou graag wegwijs maken in jouw nieuwe, dynamische werkomgeving.

·       Als jij groeit, groeit de RSD ook! Er is dus volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.


Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Amrita Sardjoemissier, P&O adviseur, telefoonnummer 030 69 29 495.


Enthousiast?

Reageer dan snel en richt je reactie uiterlijk 7 januari 2019 aan de RSD Kromme Rijn Heuvelrug, vacature@rsdkrh.nl.

De eerste ronde van de sollicitatiegesprekken staan gepland op 10 januari 2019.


Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Programmamanager Ruimte - Gemeente Westland

$
0
0
32-36 uur

Informatie
Als programmamanager openbare ruimte ben je verantwoordelijk voor het opstellen en doorvertalen van strategische beheerkaders voor één of meerdere van de deelgebieden. Je definieert en realiseert de programmadoelen met bijhorende sturingscriteria. Het ophalen van de noodzakelijke informatie, zowel technische en financiële sturingsinformatie als informatie van stakeholders, het vervolgens programmeren, intern uitzetten en sturen van deze programmaopdrachten en tot slot het toetsen van de uitvoering aan programmadoelen behoort tot je dagelijkse werk. Je werkt samen met het beleidscluster om tot een goede programmering te komen en bent opdrachtgever aan de lijnorganisatie van Cluster Ruimte. Je werkt met in- en externe partners gebiedsgericht aan de kwaliteit van de Westlandse buitenruimte.

Functie-eisen
Je beschikt over WO werk- en denkniveau en jehebt bij voorkeur een opleiding in de ruimtelijke / civieltechnische sector, technische bedrijfskunde bestuurskunde of rechten afgerond. Hiernaast beschik je over vier jaar relevante werkervaring op het werkveld van één van de genoemde aandachtsgebieden. Je bent overtuigend, creatief, neemt initiatief, hebt lef en kunt uitstekend samenwerken.
Het cluster Ruimte werkt sinds 5 jaar vanuit programmasturing. De basis ligt er. We zijn op zoek naar een collega die deze functie helpt uitbouwen naar een geïntegreerde werkwijze voor beleid en beheer.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken. De gemeente Westland heeft een goede pensioenregeling en kent een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School) en het individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets. Bij gebleken geschiktheid kan het salaris oplopen tot € 5.520,00 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren is er na 1 jaar uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Contactinformatie
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Marco van der Sloot via telefoonnummer 06-53254227.

De eerste gesprekken zijn gepland op 14 januari 2019.

Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 4 januari 2019.

Over Gemeente Westland
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Ruimte
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster houden zich bezig met het ontwikkelen, initiëren en invulling geven aan ruimtelijke ontwikkelingen. Zij zorgen voor het tot stand brengen én op peil houden van een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving: dit is inclusief beheer, onderhoud, toezicht, handhaving en omgevingsmanagement. Deze veelzijdige werkzaamheden zijn verdeeld over 7 teams.

Team Strategie en Programmering
Het team Strategie en Programmering is verantwoordelijk voor de strategie en de programmering van het beheer van gemeentelijke eigendommen in de openbare ruimte en de ontwikkeling van nieuw te beheren gebieden. Vanuit een integrale aanpak is het team ook verantwoordelijk voor het gemeentelijk vastgoed- en grondbezit. Naast het opstellen en/of coördineren van producten als (gebiedsgerichte) beheerplannen, uitvoeringsplannen en beheerkaders draagt het team zorg voor de programmering en het regisseren van investeringsprojecten en maatregelpakketten die in het kader van het dagelijks beheer en onderhoud, de exploitatie nodig zijn. Daarnaast adviseert het team over (meer) complexe beheer- en uitvoeringsvraagstukken voor de openbare ruimte, vastgoed- en grondzaken, vastgoed en grondzaken. Dat gaat zowel om strategische sturing op de programma's zelf, als tactische en operationele advisering bij de uitvoering van de programma's. Het openbaar gebied van de gemeente omvat de deelgebieden 'woonwijken en dorpscentra', 'bedrijventerreinen en glastuinbouwgebieden', 'recreatiegebieden en begraafplaatsen', 'wegen' en 'waterhuishouding'. De vastgoed- en grondportefeuille bestrijkt het maatschappelijk vastgoed (welzijns-, sport en recreatievoorzieningen), vastgoed voor eigen gebruik, onderwijshuisvesting, strategisch vastgoed, tijdelijk vastgoed en gronden. Naast programmasturing en -advisering wordt vanuit het team ook advisering over verkeer- en vervoervraagstukken, water en ecologie en omgevingsmanagement verzorgd. De genoemde integrale benadering kenmerkt hoe we omgaan met ruimtelijke vraagstukken en houdt ook in dat de financiële sturing, monitoring en verantwoording van de programma's bij het team zijn belegd.

Specialist Gebiedsbeheer - Gemeente Westland

$
0
0
32-36 uur

Informatie
De specialist Gebiedsbeheer die we zoeken, draagt integraal bij aan de instandhouding, de verbetering van de kwaliteit van en het veilig gebruik van de gehele openbare ruimte van de Gemeente Westland.

Jouw kerntaken zijn:
  • Advisering over het veilig gebruik van de openbare ruimte;
  • Het voldoen aan de kernwaarden op het gebied van aanleg, beheer en onderhoud van voornamelijk gemeentelijke cultuurtechnische arealen;
  • Bijdrage aan de aanbestedingstrajecten, budgetbeheer, contract- en risicobeheersing en treedt op als contracthouder;
  • Zorgdragen voor integrale afstemming van adviezen met interne en externe partijen over de gebieden binnen de openbare ruimte, inclusief kwaliteitstoets;
  • Opstellen beheerpakketten voor de jaarlijkse onderhoudsplanningen en uitvoeringsprogramma's
  • Bijdrage aan integrale, inhoudelijke en/of dagelijkse aansturing en directievoering op cultuurtechnische thema's;
  • Bijdrage aan gebiedsgerichte plannen (initiatiefmaatregelen) en zorgdragen voor de praktische uitvoering ervan;
  • Gezamenlijk, met andere vakdisciplines, zoeken naar draagvlak en toekomstbestendige oplossingen;
  • Oplossen van technisch-inhoudelijke problemen van burgers en instanties;
  • Signaleren van innovaties en ontwikkelingen binnen de productgroepen en vertalen naar concrete oplossingsrichtingen;

Functie-eisen
Wij zoeken iemand die:
  • Oog heeft voor de passende integrale uitvoering van werkzaamheden, taken en bezetting van medewerkers;
  • Beheerbelangen kan onderbouwen door beheermaatregelen te initiëren en effecten te monitoren;
  • Veilig gebruik van de openbare ruimte hoog in het vaandel heeft staan en zich daarvoor verantwoordelijk voelt;
  • Een zintuig heeft voor maatschappelijke ontwikkelingen en de meer regisserende rol van de gemeente Westland.
Daarnaast beschikt je over aantoonbare en breed inzetbare kennis op HBO niveau in de cultuurtechniek en/of civiele techniek. Kennis van cultuurtechnische taakgebieden binnen de openbare ruimte is daarbij een pré. Je hebt aantoonbare ervaring met beheerprocessen en beheersystemen zoals Accress, GISib Je hebt inzicht in politiek/bestuurlijke verhoudingen en levert (technische) input. Verder beschik je als specialist gebiedsbeheer over de competenties verantwoordelijkheid, ondernemingszin, omgevingsbewust, resultaatgerichtheid en ben je zonodig inzetbaar op meerdere taakvelden binnen het gemeentelijke beheer.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken. De gemeente Westland heeft een goede pensioenregeling en kent een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School) en het individueel keuzebudget van 17,05%. Bij gebleken geschiktheid kan het salaris oplopen tot € 3.805,00 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Het betreft een aanstelling van 1 jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Contactinformatie
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Han Kruithof, teammanager Ruimte via telefoonnummer (06)14517891 / (0174) 67 2201

De eerste gesprekken zijn gepland op 23 januari 2019.

Geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan voor 4 januari 2019.

Over Gemeente Westland
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Ruimte
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster houden zich bezig met het ontwikkelen, initiëren en invulling geven aan ruimtelijke ontwikkelingen. Zij zorgen voor het tot stand brengen én op peil houden van een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving: dit is inclusief beheer, onderhoud, toezicht, handhaving en omgevingsmanagement. Deze veelzijdige werkzaamheden zijn verdeeld over 7 teams.

Team Gebiedsbeheer
Het team Gebiedsbeheer speelt op planmatige wijze in op behoeften vanuit 'de maatschappij'. Het team beschikt daarnaast over praktische kennis van de openbare ruimte en van de perceptie van burgers en bedrijven die gebruik maken van deze openbare ruimte. Deze kennis zetten zij in bij het servicegericht beheer van de openbare ruimte, dat plaatsvindt op basis van een gebiedsbeheerplan. Het gebiedsbeheerplan bevat een praktische vertaling van beleid naar maatregelen op straat, gericht op het bewerkstelligen van wezenlijke verbeteringen in het gebruik en de beleving van de verschillende gebiedstypen: wijken (inclusief winkelcentra), bedrijventerreinen, recreatiegebieden (inclusief strand) en bijzondere locaties (zoals begraafplaatsen). Het gebiedsbeheerplan versterkt de integraliteit en draagt bij aan de communicatie met bewoners en bestuur. De zorgplicht zoals van toepassing op de hiervoor genoemde vakgebieden omvat tevens het optreden in geval van calamiteiten.

Beleidsmedewerker Verkeer - GR de Bevelanden

$
0
0

Heb jij oog voor verkeersveiligheid?

Gemeente Borsele zoekt een:

Beleidsmedewerker Verkeer

voor 36 uur per week

Voor het beleidsveld wegen op de afdeling Woonomgeving van de gemeente Borsele zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Verkeer. Bedenk jij verkeersveilige oplossingen voor de inrichting van de openbare ruimte? Werk jij graag in een open en informele organisatie met hoge ambitie voor ruimtelijke kwaliteit? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

De gemeente Borsele is een gemeente van contrasten qua landschap, dorpen, bedrijvigheid en voorzieningen. Borsele is een vooruitstrevende en professionele gemeente met ruim 22.500 inwoners. De organisatie kent ±180 medewerkers verdeeld over de afdelingen Samenleving, Grond en Economie, Ruimtelijke Ontwikkeling, Financiën, Interne Zaken, Burgerzaken, Buitendienst en Woonomgeving.

De onderdelen P&O, Informatiebeheer, Automatisering en Werk Inkomen & Zorg zijn ondergebracht in het samenwerkingsverband GR de Bevelanden.

Afdeling

Je werkt fulltime op de afdeling Woonomgeving. Deze afdeling bestaat uit 12 fulltime medewerkers. De afdeling is verantwoordelijk voor de beleidsvelden wegen, verkeersveiligheid, openbare verlichting, water & riolering, lijkbezorging en openbaar groen.

Functie

Als Beleidsmedewerker verkeer werk je in teamverband dagelijks aan dit specifieke beleidsveld. Jij zorgt voor integrale afstemming met de andere beleidsvelden en afdelingen. Jij bent mede verantwoordelijk voor beleidsvorming op het gebied van vervoer en verkeersveiligheid, afhandeling van klachten en meldingen, budgetbeheer, deelname aan projecten en vanzelfsprekend een goede dienstverlening naar onze interne en externe klanten.

Profiel

Jij hebt een vakgerichte opleiding op hbo-niveau afgerond. Je bent een harde werker en kan goed in teamverband werken. Daarnaast beschik je over een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal. Je bent creatief, proactief, een goede organisator en klantgericht. Naast je hbo-diploma beschik je bij voorkeur over de volgende vaardigheden:
  • Ontwerpvaardigheden (Microstation AutoCAD).
  • Kennis van Gemeenterecht en Bestuursrecht.
  • Ervaring in beleidsontwikkeling.

Aanbod

Wij bieden je een volledig dienstverband. Na één jaar wordt (bij goed functioneren) het dienstverband omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. We bieden je een salaris van maximaal € 3.805,- bruto per maand (salarisschaal 9), bij een volledig dienstverband (36 uur per week). Dit is afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring. Wij bieden een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.


Procedure

Interesse? Solliciteer dan vóór 2 januari 2019 en geef een reactie voorzien van motivatie en cv via het online sollicitatieformulier.

LET OP: je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je reageert via het online sollicitatieformulier. De gesprekken zijn gepland op 9 januari 2019.

Informatie

  • Heb je aanvullende vragen over de functie, dan kun je terecht bij het afdelingshoofd Woonomgeving: Martijn Priem, telefoon 0113-238364 of mdpriem@borsele.nl.
  • Heb je vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij de adviseur P&O: Erica Desitter, telefoon 06-36074414 of e.desitter@grdebevelanden.nl.

Meer informatie over onze organisatie vind je op onze website van: www.grdebevelanden.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Coördinator Gebiedsbeheer - Gemeente Westland

$
0
0
36 uur

Informatie
Als coördinator Gebiedsbeheer ben je verantwoordelijk voor:
  • de functionele aansturing en regie binnen het team Gebiedsbeheer;
  • de voortgang en realisatie van activiteiten en projecten;
  • het behalen van deelresultaten van het team Gebiedsbeheer op het gebied van cultuurtechnische aanleg, beheer en onderhoud;
  • aanbestedingstrajecten, contractmanagement, (project)budgetbeheer en risicobeheersing;
Ook draag je zorg voor afstemming van adviezen met interne en externe partijen in de openbare ruimte. En adviseer je over vernieuwende werkwijzen ter verbetering van de effectiviteit van het Cluster Ruimte en adviseer je over vernieuwende toepassing van beheerinstrumenten, richtlijnen en (werk-) processen en toekomstige projecten.

Verder bewaak je de voortgang van initiatiefmaatregelen en meerjarenplannen en de integratie in de programmering van het Cluster Ruimte en toetst daarbij op kwaliteit;

Je zoekt samen met clusterteams naar breed gedragen en toekomstbestendige oplossingen en lost zo nodig gevoelige inhoudelijke problemen (gevoeligheden) met burgers en instanties op.

Daarnaast signaleer je innovaties en ontwikkelingen binnen de vakdisciplines en creëer je draagvlak voor beleidskeuzes, initieer je concrete maatregelen en aanbestedings- en contractvormen en richt je je op duurzame samenwerking. Je ondersteunt hierbij de programmamanager en regievoerder;

Functie-eisen
Ben jij die toekomstgerichte, breed georiënteerde, coördinator die oog heeft voor de regie van beheersmatige processen en projectmatige taken van uitvoerende medewerkers? Kun je beheerbelangen onderbouwen en motiveren waarom je duurzame beheer- en verbeteringsmaatregelen uitvoeren en kun je op basis hiervan een koers uitstippelen? Kun je deze koers vertalen naar concrete projectplannen, heldere integrale opdrachten en het verder inrichten van onze projectorganisatie? Staat de ontwikkeling naar toekomstig gebruik van de openbare ruimte hoog bij je in het vaandel en voel je je daarvoor verantwoordelijk? Heb je een zintuig voor maatschappelijke ontwikkelingen, politieke wensen en ook een gevoel bij een innovatieve regisserende rol van het Cluster Ruimte? Ben je in staat deze rol te coördineren naar de uitvoerende taken van Gebiedsbeheer? Weet je contracten zodanig vorm te geven zodat deze de organisatie helpen op de juiste wijze invulling geeft aan haar verantwoordelijkheden? Dan ben jij de Coördinator Gebiedsbeheer die wij zoeken.

Initiëren en samenhang creëren met overige beheerdisciplines, zijn daarbij voor jou vanzelfsprekend. Je draagt bij aan de instandhouding, de verbetering van de kwaliteit en het veilig gebruik de openbare ruimte van de Gemeente Westland. Dit vraagt om jouw inventiviteit en je brede blik op de onderlinge samenhang.

Je beschikt over aantoonbare kennis op minimaal HBO-niveau op het gebied van civiele techniek, bouwkunde en/of vastgoedbeheer. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Je doorgrondt de politiek/bestuurlijke verhoudingen en gevoeligheden kunt je adviezen juist verwoorden. Je houdt integraal overzicht in een complexe omgeving. Verder beschik je over de competenties coördineren en regisseren, samenwerken, omgevingsbewustzijn, verantwoordelijkheid, ondernemingszin en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden
De gemeente Westland is een organisatie waarin ontwikkeling centraal staat. We bieden ruimte voor opleiding, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en inzetbaarheidsafspraken op maat, die passen bij eigentijds werken. Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden. Deze functie is ingedeeld als Medewerker Beleidsuitvoering I schaal 10. Vanwege onder andere de coördinerende taken in deze functie passen we een extra functieschaal toe en is er een salaris mogelijk van maximaal € 4.859,00 bruto per maand. Vooralsnog betreft dit een functie voor 36 uur per week voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren is er na 1 jaar uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Contactinformatie
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Mark Blokland, teammanager Ruimte via telefoonnummer (06) 46226767 / (0174) 67 2721.

De eerste gesprekken zijn gepland op 16 januari 2019.

Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 4 januari 2019.

Over Gemeente Westland
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Ruimte
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster houden zich bezig met het ontwikkelen, initiëren en invulling geven aan ruimtelijke ontwikkelingen. Zij zorgen voor het tot stand brengen én op peil houden van een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving: dit is inclusief beheer, onderhoud, toezicht, handhaving en omgevingsmanagement. Deze veelzijdige werkzaamheden zijn verdeeld over 7 teams.

Team Gebiedsbeheer
Het team Gebiedsbeheer speelt op planmatige wijze in op behoeften vanuit 'de maatschappij'. Het team beschikt daarnaast over praktische kennis van de openbare ruimte en van de perceptie van burgers en bedrijven die gebruik maken van deze openbare ruimte. Deze kennis zetten zij in bij het servicegericht beheer van de openbare ruimte, dat plaatsvindt op basis van een gebiedsbeheerplan. Het gebiedsbeheerplan bevat een praktische vertaling van beleid naar maatregelen op straat, gericht op het bewerkstelligen van wezenlijke verbeteringen in het gebruik en de beleving van de verschillende gebiedstypen: wijken (inclusief winkelcentra), bedrijventerreinen, recreatiegebieden (inclusief strand) en bijzondere locaties (zoals begraafplaatsen). Het gebiedsbeheerplan versterkt de integraliteit en draagt bij aan de communicatie met bewoners en bestuur. De zorgplicht zoals van toepassing op de hiervoor genoemde vakgebieden omvat tevens het optreden in geval van calamiteiten.

inkomensconsulenten - Gemeente Westland

$
0
0
32 - 36 uur per week

Informatie
Binnen team Inkomen werken consulenten beheer en poortwachters. De beheerconsulenten beheren een vaste caseload aan cliënten en verrichten alle werkzaamheden op het vlak van rechtmatigheid die hierbij komen kijken. Hiertoe behoren o.a. het verwerken van mutaties, IB-signalen, inkomsten en aanvragen verblijf buitenland; het afhandelen van aanvragen bijzondere bijstand en minimabeleid; heronderzoeken en beëindigingen. De poortwachters handelen aanvragen levensonderhoud af en aanvragen bijzondere bijstand van niet-uitkeringsontvangers. Hiertoe wordt o.a. met alle aanvragers van een uitkering levensonderhoud een intake gehouden, waarbij ook wordt gekeken of er ondersteuningsvragen zijn op andere terreinen (Jeugd, WMO en SHV). In 2019 rollen we het integrale werken verder uit: we creëren één integrale toegang voor het gehele sociale domein en op casusniveau gaan we waar nodig intensief samen werken met de taakvelden Jeugdzorg, WMO en SHV. Wegens uitbreiding van de vaste formatie zoeken we zowel beheerconsulenten als poortwachters.

Functie-eisen
Als inkomensconsulent (poortwachter) heb je minimaal HBO werk- en denkniveau en een gedegen en actuele kennis van de Participatiewet en voorliggende voorzieningen, blijkend uit recent afgeronde opleiding(en) en/of recente meerjarige gemeentelijke ervaring als inkomensconsulent. Daarnaast beschik je bij voorkeur over ervaring binnen minstens één ander taakveld in het Sociaal Domein (Jeugdzorg, WMO of Schuldhulpverlening). Je hebt aantoonbare ervaring met GWS4All / Suite4Werk&Inkomen en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Bovendien kun je goed plannen en organiseren, ben je analytisch sterk en heb je mensenkennis en overtuigingskracht. Heb je ook nog kennis en ervaring met Corsa, dan is deze baan jou op het lijf geschreven.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken. De gemeente Westland heeft een goede pensioenregeling en kent een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School) en het individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets. Bij gebleken geschiktheid kan het salaris oplopen tot € 3805,- bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Vooralsnog betreft dit een functie voor 36 uur per week voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren is er na 1 jaar uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Contactinformatie
Wil je meer informatie, neem dan contact op met de heer J. Menick, procesbegeleider/coördinator team Inkomen, via tel.nr. (0174) 673829 of met de heer B. Heller, teammanager Dienstverlening, via tel.nr. (0174) 673946.

De eerste gesprekken zijn gepland op 9 januari 2019.

Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 4 januari 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gemeente Westland

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en een woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concern control en een eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Dienstverlening
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster verstrekken informatie en leveren de individuele gemeentelijke diensten aan inwoners en organisaties. Het cluster bestaat nu uit zeven teams en maakt de komende tijd de omslag naar een procesgerichte manier van organiseren. Zo streven we naar dienstverlening die past bij de huidige tijd, waarbij de behoeften van inwoners en organisaties centraal staan. Wil je iets voor de maatschappij betekenen, dan is dit cluster zeker iets voor jou.

Team Inkomen
Wij van team Inkomen houden ons bezig met de uitvoering van de Participatiewet (bijstand) en het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) voor ondernemers. We beoordelen aanvragen levensonderhoud en bijzondere bijstand en verzorgen daarmee de inkomenskant van de Participatiewet (rechtmatigheid). De re-integratie van ontvangers van een uitkering Participatiewet wordt verzorgd door Patijnenburg (Werkplein Westland in Naaldwijk). In nauwe samenwerking met de collega's van Patijnenburg en die van schuldhulpverlening (SHV) en van de leerplicht en voortijdig schoolverlaters zetten we in op de eigen kracht van inwoners met een uitkering, zodat zij zo snel mogelijk weer in het eigen bestaan kunnen voorzien en mee kunnen doen in de samenleving.

Kwartiermaker Klimaat en Duurzaamheid - Gemeente Weststellingwerf

$
0
0

De gemeente Weststellingwerf is voor het team Ruimtelijke Ontwikkeling op zoek naar een:

Kwartiermaker Klimaat en Duurzaamheid

voor de duur van 2 jaar

Die de ambities van het bestuur voor wat betreft klimaat en duurzaamheid inricht


Het team Ruimtelijke Ontwikkeling is ontwikkelingsgericht en verzilvert vernieuwingsmogelijkheden. Het team richt zich op beleidsvragen op het gebied van ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, verkeer en vervoer, milieu en duurzaamheid, recreatie en toerisme enz. Het team - met twee regisseurs en zes beleidsadviseurs - valt onder rechtstreekse aansturing van het afdelingshoofd.

De afdeling Ruimte werkt aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving. Wij zijn een dynamische, lerende afdeling waarin we werken vanuit het perspectief dat wij als organisatie onderdeel zijn van de samenleving, kortom, onze inwoners staan centraal.

Binnen de afdeling Ruimte zijn er naast Ruimtelijke Ontwikkeling nog twee teams: Beheer & Realisatie en Vastgoed & Grondzaken. 


Wat ga je doen?

Als kwartiermaker richt jij de ambities van het bestuur ten aanzien van klimaat en duurzaamheid in. Je kan daarbij denken aan de thema’s energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptie. Jij zorgt voor het opzetten van een programma voor klimaat en duurzaamheid, je bedenkt, realiseert en trekt projecten op dit thema voor onze gemeente. Als geen ander ben jij de verbindende schakel tussen bestuur, de organisatie en externe partijen.


Wie ben je?

  • Je bent een zeer ervaren projectmanager, programmaregisseur of adviseur die gemeenten goed kent en discussie kan voeren vanuit een inhoudelijke achtergrond;
  • Je analyseert scherp en kiest niet voor de gebaande paden. Daarbij heb je durf en lef om nieuwe ideeën, concepten en oplossingen te bedenken en toe te passen;
  • Je weet je enthousiasme voor het thema klimaat en duurzaamheid goed op anderen over te brengen;
  • Je bent uitstekend in staat duurzaamheidsvraagstukken te vertalen naar operationeel, tactisch en strategisch niveau;
  • Je weet je weg te vinden in een politieke omgeving en voelt haarfijn aan hoe je daarin moet schakelen.
  • Dit alles doe je vanuit HBO+/WO werk- en denkniveau. 


Wij bieden

  • Een tijdelijke uitdagende opdracht vooreerst voor een periode van 2 jaar voor 36 uur per week in een ontwikkelingsgericht team;
  • Een functie die is ingedeeld in het profiel van Regisseur, waaraan een salaris is verbonden van ten minste € 3.080,- (aanloopschaal 10a) en ten hoogste € 4.859,- (functieschaal 11);
  • Een werkplek direct aan de A32, op 500 meter vanaf het treinstation met verbinding Leeuwarden-Zwolle, de mogelijkheid om thuis te werken en je tijden flexibel in te delen.


Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Remko de Jong, afdelingshoofd Ruimte (0561 691 217) en voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en wervingsprocedure met HR-adviseur Linda Stellingwerff (0561 691 289). Tot en met 20 januari 2019 kun je solliciteren door een sollicitatiebrief met CV te zenden aan het college van burgemeester en wethouders via de website werken in friesland: https://www.werkeninfriesland.nl/vacature/kwartiermaker-klimaat-en-duurzaamheid/

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Viewing all 10780 articles
Browse latest View live