- Het enthousiasmeren, stimuleren en faciliteren initiatieven van bewoners die een bijdrage leveren aan de energietransitie. Je werkt samen met initiatieven aan het ontwikkelen van wijkgerichte oplossingen (co-creatie). Daarin bewaak je de balans tussen de gemeentelijke regie over de energietransitie en het eigenaarschap over het initiatief dat bij de bewoners ligt.
- Je organiseert participatietrajecten in de wijken die worden aangewezen om van het aardgas af te gaan. Hiervoor ontwikkel je een strategie en participatieplan en hier geef je samen met collega’s, initiatiefnemers en partners uit de stad uitvoering aan.
- De gemeentelijke representatie bij (participatie)bijeenkomsten in de wijken, de duurzaamheidsmarkt en congressen verzorg jij. Je trekt hierin op met lokale partners en initiatieven. Deze bijeenkomsten vinden veelal buiten kantoortijden plaats.
- Voor het ontwikkelen van beleid voor de programma’s duurzaamheid, nieuwe democratie en sociaal ondernemerschap haal je input op uit de stad. Je baseert je op je praktijkervaringen en via deelname aan leernetwerken (Community of Practice).
- Ook werk je samen met (regionale) collega’s en externe partners aan belangrijkste thema’s als collectieve zonnestroom en wijkaanpakken aardgasvrij.
Functie-eisen
- Analytisch ben je sterk. Je kunt strategieën ontwikkelen, deze vertalen naar concrete plannen en activiteiten en hier praktisch uitvoering aan te geven.
- Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in bijvoorbeeld de sector duurzaamheid of met participatie.
- Laat in je brief zien wat affiniteit is met de technische aspecten van de energietransitie.
- Een WO diploma.
- In een snel ontwikkelend, complex en politiek veld hou jij je staande en toon je een lange adem. Je bent goed in het winnen van vertrouwen en je hebt overtuigingskracht.
Arbeidsvoorwaarden
Een baan waarbij je mee mag werken aan een duurzame toekomst. Dit doe je met een hecht team, die de samenwerking bewust opzoekt om elkaar aan te vullen en te versterken. Zo sta je er niet alleen voor! Wekelijks wordt er samen geluncht, scrummen we samen en we hebben elk kwartaal een teamborrel.
- Het betreft een structurele functie van 36 uur, waarbij je start met een aanstelling van 1 jaar die we bij goed functioneren daarna graag omzetten in een vast dienstverband.
- Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal 4541,- bruto per maand (schaal 10A) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05 % Individueel Keuze Budget).
- We investeren graag in je ontwikkeling, bijvoorbeeld via onze in-house trainingen.
- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen.
Contactinformatie
Solliciteren op bovenstaande vacature kan t/m 30 januari 2019 via onze site www.haarlem.nl/werken-bij-de-gemeente-haarlem. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jorien Kaper, afdelingshoofd Economie, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen 023-511 3437. Vragen met betrekking tot de sollicitatie procedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
De gemeente Haarlem wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen, de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benut, om betere resultaten te behalen voor de stad. We streven naar een organisatie die een afspiegeling is van de regionale samenleving.
Over Gemeente Haarlem
De gemeente Haarlem werkt toe naar een flexibele netwerkorganisatie, waar de manier van werken en de verbinding op inhoud tussen de verschillende beleidsvelden centraal staat en waar brede inzetbaarheid en flexibiliteit als vaste waarde voor beweging noodzakelijk zijn. De organisatie werkt voor het Haarlemse en Zandvoortse bestuur, met veel gelijkluidend beleid, maar ook met eigen beleid dat de "couleur locale" benadrukt.
De afdeling Economie, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen ondersteunt de gemeentebesturen van Haarlem en Zandvoort op professionele wijze bij het realiseren van hun doelstellingen en programma's. Binnen het beleidsdomein Duurzaamheid staat het halen van duurzaamheidsopgave in Haarlem en Zandvoort centraal. Het team Duurzaamheid heeft een groot netwerk aan duurzame initiatieven en bedrijven.
De afdeling ECDW heeft vier zelfstandig werkende teams (Economie & Toerisme, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen), waarbij ook afstemming tussen de teams en onderwerpen plaatsvindt. Het team Duurzaamheid uit 11 mensen. In totaal werken er 50 mensen bij deze afdeling.