Quantcast
Channel: Vacatures op Gemeentebanen
Viewing all 10780 articles
Browse latest View live

Beleid-/Accountmedewerker Duurzaamheid - Gemeente Haarlem

$
0
0
De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:
  • Het enthousiasmeren, stimuleren en faciliteren initiatieven van bewoners die een bijdrage leveren aan de energietransitie. Je werkt samen met initiatieven aan het ontwikkelen van wijkgerichte oplossingen (co-creatie). Daarin bewaak je de balans tussen de gemeentelijke regie over de energietransitie en het eigenaarschap over het initiatief dat bij de bewoners ligt.
  • Je organiseert participatietrajecten in de wijken die worden aangewezen om van het aardgas af te gaan. Hiervoor ontwikkel je een strategie en participatieplan en hier geef je samen met collega’s, initiatiefnemers en partners uit de stad uitvoering aan.
  • De gemeentelijke representatie bij (participatie)bijeenkomsten in de wijken, de duurzaamheidsmarkt en congressen verzorg jij. Je trekt hierin op met lokale partners en initiatieven. Deze bijeenkomsten vinden veelal buiten kantoortijden plaats.
  • Voor het ontwikkelen van beleid voor de programma’s duurzaamheid, nieuwe democratie en sociaal ondernemerschap haal je input op uit de stad. Je baseert je op je praktijkervaringen en via deelname aan leernetwerken (Community of Practice).
  • Ook werk je samen met (regionale) collega’s en externe partners aan belangrijkste thema’s als collectieve zonnestroom en wijkaanpakken aardgasvrij.

Functie-eisen
  • Analytisch ben je sterk. Je kunt strategieën ontwikkelen, deze vertalen naar concrete plannen en activiteiten en hier praktisch uitvoering aan te geven.
  • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in bijvoorbeeld de sector duurzaamheid of met participatie.
  • Laat in je brief zien wat affiniteit is met de technische aspecten van de energietransitie.
  • Een WO diploma.
  • In een snel ontwikkelend, complex en politiek veld hou jij je staande en toon je een lange adem. Je bent goed in het winnen van vertrouwen en je hebt overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden
Een baan waarbij je mee mag werken aan een duurzame toekomst. Dit doe je met een hecht team, die de samenwerking bewust opzoekt om elkaar aan te vullen en te versterken. Zo sta je er niet alleen voor! Wekelijks wordt er samen geluncht, scrummen we samen en we hebben elk kwartaal een teamborrel.
  • Het betreft een structurele functie van 36 uur, waarbij je start met een aanstelling van 1 jaar die we bij goed functioneren daarna graag omzetten in een vast dienstverband.
  • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal 4541,- bruto per maand (schaal 10A) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05 % Individueel Keuze Budget).
  • We investeren graag in je ontwikkeling, bijvoorbeeld via onze in-house trainingen.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen.

Contactinformatie
Solliciteren op bovenstaande vacature kan t/m 30 januari 2019 via onze site www.haarlem.nl/werken-bij-de-gemeente-haarlem. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jorien Kaper, afdelingshoofd Economie, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen 023-511 3437. Vragen met betrekking tot de sollicitatie procedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De gemeente Haarlem wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen, de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benut, om betere resultaten te behalen voor de stad. We streven naar een organisatie die een afspiegeling is van de regionale samenleving.

Over Gemeente Haarlem
De gemeente Haarlem werkt toe naar een flexibele netwerkorganisatie, waar de manier van werken en de verbinding op inhoud tussen de verschillende beleidsvelden centraal staat en waar brede inzetbaarheid en flexibiliteit als vaste waarde voor beweging noodzakelijk zijn. De organisatie werkt voor het Haarlemse en Zandvoortse bestuur, met veel gelijkluidend beleid, maar ook met eigen beleid dat de "couleur locale" benadrukt.

De afdeling Economie, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen ondersteunt de gemeentebesturen van Haarlem en Zandvoort op professionele wijze bij het realiseren van hun doelstellingen en programma's. Binnen het beleidsdomein Duurzaamheid staat het halen van duurzaamheidsopgave in Haarlem en Zandvoort centraal. Het team Duurzaamheid heeft een groot netwerk aan duurzame initiatieven en bedrijven.

De afdeling ECDW heeft vier zelfstandig werkende teams (Economie & Toerisme, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen), waarbij ook afstemming tussen de teams en onderwerpen plaatsvindt. Het team Duurzaamheid uit 11 mensen. In totaal werken er 50 mensen bij deze afdeling.

Beleidsmedewerker accommodaties - Gemeente Loon op Zand

$
0
0

De gemeente Loon op Zand is een gemeente met grote ambities. Onze 150 medewerkers en ons bestuur werken daar hard aan, samen met inwoners en samen met diverse maatschappelijke, zakelijke en overheidspartners.Met onze inwoners willen we toegroeien naar een vorm van integrale samenspraak. In de samenwerking met andere partners zoeken we steeds naar die partij die het best past bij het te boeken resultaat. Bij complexe of gemeente overstijgende opgaven geven wij de voorkeur aan samenwerking met onze regiogemeenten in Hart van Brabant.

Wij wijzigden de inrichting van de maatschappelijke vastgoedtaken. Hierdoor onstaat binnen de afdeling Maatschappij en Organisatie de nieuwe functie van:


Beleidsmedewerker accommodaties

(m/v minimaal 32 uur max 36 uur per week)

Wat ga je doen?

Als gemeente hechten wij aan een sociale basisinfrastructuur waarin inwoners zichzelf kunnen redden, actief zijn binnen hun eigen buurt en waar nodig ondersteuning ontvangen wordt. De gemeente faciliteert hierin onder andere via het Integraal Maatschappelijk Accommodatiebeleid (IMA). Jij geeft adviezen over en uitvoering aan het IMA. Procesbegeleiding bij verbouw en nieuwbouw van accommodaties hoort hier bij, maar ook adviezen over een zo rendabel mogelijke exploitatie. Je legt verbindingen tussen organisaties onderling, inwoners en organisaties en aanbieders van accommodaties. Hierin ben je ‘relatiemanager’. Samen met gebruikers en aanbieders breng je het beleid tot stand en werk je aan de uitvoering ervan. Je maakt prestatie afspraken met de verschillende partners en verzorgt mede het traject van susidieverlening en verantwoording. Ook privatiseringsvraagstukken, tarievenbeleid en contractmanagement behoren tot jou taken.

Wie zoeken wij?

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en zeker 3 jaar beleidsadviserende ervaring binnen het gemeentelijke accommodatie beleid. Je hebt ervaring in de exploitatie en beheer van maatschappelijke accommodaties (o.a. multifunctionele- en sportaccomodaties en onderwijshuisvesting). Financieel ben je goed onderlegd, je bent vertrouwd met subsidierelaties, je werkt plan- en projectmatig en weet uitstekend het juiste in- en externe proces te volgen zowel ambtelijk als bestuurlijk. Je onderhoudt veelvuldig contacten met een groot netwerk van partners, inwoners, besturen van instellingen en vrijwilligers. Je bent in je contacten benaderbaar, betrouwbaar en duidelijk. Onderhandelen en omgaan met tegengestelde belangen gaat je goed af.

Wat bieden wij?

Onze bedrijfscultuur is informeel, uitdagend en to- the- point. De functie is structureel. We starten met een contract voor de duur van een jaar.  Het salaris is gekoppeld aan functieschaal 10 en afhankelijk van je achtergrond (max € 4.225,00 bruto per maand). Daarbovenop ontvang je jaarlijks 17,05% Individueel Keuzebudget, een mobiele telefoon en een tablet. We werken (veelal) digitaal en in een flexibel kantoorconcept en er zijn goede thuiswerk mogelijkheden.

Meer weten?

Bel voor meer informatie over de functie Nannie Villevoije afdelingshoofd Maatschappij en Organisatie 0621213529. Informatie over de procedure vraag je bij Hans Onrust, adviseur p&o, h.onrust@loonopzand.nl . 

Reageren kan tot en met 3 februari 2019 via de link

Jouw relevante CV is actueel en past op maximaal twee pagina’s. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Groenvoorziener - Gemeente Velsen

$
0
0
Als groenvoorziener werk je binnen een wijkploeg van gemiddeld 10 collega's die verantwoordelijk is voor het integraal beheer van hun wijken. De ploeg voert werkzaamheden uit op het gebied van groenvoorzieningen in de wijken, het onderhoud van plantsoenen, begraafplaatsen en parken.
Ook kleinschalige reparaties aan bestrating, palen etc. worden door de ploeg zelf gedaan.
Je lost kleine mankementen aan gereedschappen en machines op.

Er wordt van je verwacht dat je 'verder kijkt dan de opdracht'; je hebt zicht op de wijk waarin je werkt, signaleert en pakt werkzaamheden op en aan die gedurende de dag passeren. Je bent in staat om meldingen (vanuit dimpact) af te handelen, zowel digitaal als in het directe contact met de inwoners. Je bent een kenner in het groen en vindt het leuk om in contact te zijn met inwoners.
Daarnaast ben je in staat werkzaamheden van collega's te coördineren en begeleiden.

Functie-eisen
Je hebt een MBO werk- en denkniveau en een opleiding in de richting van groenvoorziening. Je hebt aantoonbare ervaring met bovengenoemde werkzaamheden. Je bent communicatief vaardig en omgevingsbewust. Je hebt een resultaat- en klantgerichte instelling, bent digitaal vaardig en neemt initiatief.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 2.599,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 5).
Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar.

Contactinformatie
Informatie over deze functie is te verkrijgen bij Marcel van Soest, teamleider, telefoonnummer: 0235370169. Solliciteren kan tot 8 februari 2019 via onderstaande button.
De eerste gesprekken staan gepland op 19 februari.

Een door de afdeling HR afgenomen e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Van levendige havens met industrie tot brede duinen en watersport: de gemeente Velsen heeft inwoners, ondernemers en bezoekers veel te bieden. De ongeveer 500 medewerkers van de gemeente zetten zich dagelijks in om al dat moois te behouden en verder te ontwikkelen. Samen werken wij voor bijna 70.000 Velsenaren aan een vitale en leefbare gemeente. Daarin speelt de afdeling Openbare Werken een belangrijke rol. Deze afdeling is in ontwikkeling. Een nieuw team beheer en onderhoud is in maak, op weg naar een toekomstbestendige, ideale buitendienst.

Voor de afdeling Openbare Werken zijn wij op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor de functie van
: Groenvoorziener (36 uur)

Beheerder Riool - Gemeente Zaanstad

$
0
0
Wij hebben een mooie vacature voor een ervaren, gedreven Beheerder Riool (B). In deze rol draag je zorg voor de kwaliteit van de voorzieningen in Zaanstad binnen jouw vakgebied. Jij zorgt ervoor dat beheerstaken kwalitatief goed worden uitgevoerd en dat plannen worden gerealiseerd. In overleg houd je alle voorzieningen in stand en draag je zorg voor inspectieplanningen t.b.v. de monitoring. Je hebt een belangrijke rol bij de voorbereiding van (integraal) onderhoud, binnen de daarvoor beschikbare budgetten. Je helpt collega's bij inhoudelijk complexe vraagstukken. Je adviseert het management over complexe onderwerpen, renovaties en vervangingen en ondersteunt je advies met kwalitatief goede managementrapportages. Je draagt zorg voor de afstemming van de verschillende disciplines binnen en buiten het team. Je helpt structuur aan te brengen binnen de beheersopgave en zorgt dat de standaard processen op orde zijn. Je adviseert over de inrichting van het meerjarenbeleid en ondersteunt de werkvoorbereider met inkoopprocessen. Ook  lever je een belangrijke bijdrage aan het beleid binnen jouw vakgebied.

In deze verantwoordelijke rol ga je werken binnen een leuk, hecht team. Jouw team is onderdeel van de afdeling Stadsbeheer en -onderhoud (ongeveer 75 medewerkers). Samen met je collega's werk je dagelijks aan het onderhoud, de inspectie en het herstel van alle onderdelen van de openbare ruimte. Binnen drie teams werken beheerders, werkvoorbereiders, inspecteurs, projectuitvoerders en onderhoudsmedewerkers nauw samen. Als iets kapot of onveilig is, dan zorgt de afdeling ervoor dat het wordt gemaakt of vervangen. Er heerst een informele, goede, open werksfeer, onderling respect en het gevoel van gezamenlijke verantwoordelijkheid. Eventuele fouten worden samen opgelost en dienen als leermoment voor de toekomst.
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau met een diploma Rioleringstechniek of gelijkwaardig.
  • Je hebt ruime, aantoonbare ervaring met beheer en onderhoud van riolering.
  • Je bent goed in staat om de gevolgen van bepaalde ontwikkelingen op kortere én middenlange termijn te overzien en neemt deze mee in jouw besluitvorming  (Ook ten opzichte van andere vakdisciplines).
  • Je kunt goed omgaan met druk van anderen en bent in staat om tegenstrijdige belangen goed tegen elkaar af te wegen.
  • Je bent accuraat en werkt graag nauwkeurig
  • Je bent iemand die in staat is om collega's te enthousiasmeren en neemt ze mee in veranderingsprocessen. Je werkt graag samen en bent prettig in de omgang.
  • Je bent proactief en bent in staat om de vraag achter de vraag te herkennen.
  • Je herkent jezelf goed in volgende competenties: Aanpassingsvermogen, verantwoordelijkheid nemen, deskundigheid, flexibiliteit, oordeelsvorming, resultaatgerichtheid.
De gemeente Zaanstad is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en levert een daarmee een belangrijke bijdrage aan een prettig woon-, werk-, en verblijfklimaat binnen de stad. Als je werkt bij de gemeente Zaanstad, dan doe je echt werk dat er toe doet. Wij vinden jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Ook is er bij onze gemeente voldoende ruimte voor jouw ideeën en inbreng. Zaanstad daagt je uit. Om het beste uit jezelf te halen. Om breder en groter te denken. Durf jij dat aan? Misschien is deze vacature dan wel een mooie uitdaging voor jou!
Zaanstad is een goede werkgever. Het bruto salaris voor deze functie ligt tussen € 2753,- en € 4162,- (schaal 10 op basis van een 36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Wij vinden een goede werk- privébalans ook belangrijk. Naast een goed salaris bieden wij o.a. een individueel keuzebudget (IKB) van maar liefst  17,05% van je salaris en een uitstekende pensioenvoorziening. Een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden kun je vinden op https://werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden

Meer informatieDenk jij een mooie bijdrage te leveren in de rol Beheerder Riool (B), dan maken wij graag kennis met jou! Heb je nog vragen over deze functie? Bel dan voor inhoudelijke vragen met Mirjam Aaras (Teamleider Riool) via 075 6816938. Vragen over de procedure kun je stellen aan Marjolijn Baltus, (Corporate Recruiter) via 075 681 6228. Als je wilt solliciteren, dan kun je je sollicitatiebrief en CV uploaden via onderstaande sollicitatiebutton. Wij lezen graag waarom jij denkt dat deze baan goed bij jou past! De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 30 januari 2019.

Gesprekken zullen plaatsvinden in de daaropvolgende week. Fijn als je daar alvast rekening mee kunt houden in je agenda.
Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven.
Acquisitie wordt niet door ons op prijs gesteld.

Klik hier om te solliciteren.

Strateeg VNG g - 40 - Gemeente Tilburg

$
0
0
Tijdelijke ambtelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste ambtelijke aanstelling

Informatie
Als Strateeg VNG-G40 ben je werkzaam voor het gehele sociale domein. Je wordt gepostioneerd binnen de afdeling Sociaal in het team Analyse, Bedrijfsvoering en Cultuur. Dit team ondersteunt zowel de afdeling Sociaal als de overige (uitvoerende) afdelingen binnen het sociaal domein. Consequenties van externe ontwikkelingen heb je daartoe in beeld. Je bent ambassadeur van onze inhoudelijke koers en strategie binnen het sociale domein. Vanuit deze bronnen functioneer je als eerste adviseur. Je werkt samen met collega strategen en beleidsadviseurs en stelt in goed overleg analyses en doet aanbevelingen. Ook formuleer en coördineer je bestuurlijke opdrachten om vorm te geven aan de transformaties. Je helpt samen met je collega's binnen afdelingen van het sociaal domein de betrokken MT's, de ambtelijke en bestuurlijke stuurgroep sociaal domein, directie en bestuur aan de realisatie van opgaven waarbij je rekening houdt met politieke en maatschappelijke invloeden. De portefeuille waarvoor je werkt als (strategisch) adviseur kent een grote opgaven zoals:
  • Strategische ondersteuning en advisering aan de directie en bestuurders over bestuurlijke opgaven;
  • Je bent het gezicht naar buiten t.b.v. lobby bij provincie, Rijk en Europa en verricht je hierbij onderzoek, maakt analyse en ontwikkelt een visievorming;
  • Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk met externe partners;
  • Versterking van het (strategisch) vermogen van de organisatie (visie, uitvoering, ondersteuning);
  • Verbinden en coördineren van adviseurs die actief zijn binnen het Sociale domein en participeren in externe netwerken over dit thema;
  • Samen met adviseurs van de afdelingen breed signaleren, evalueren en verbetervoorstellen formuleren.
Profiel, dit ben jij!
Onze organisatie stelt de bestuurlijke opgave (het doel/het gewenste resultaat) centraal in het werk. Dit bepaalt de manier waarop we onszelf organiseren. Deze filosofie spreekt je aan en daar krijg je energie van. Opgaven raken regelmatig de opgaven en beleidsterreinen van anderen. Als strateeg heb je er plezier in om op deze manier samen te werken, mensen te verbinden en tegelijkertijd ben je in staat om het programma scherp in beeld te houden. Dit vergt best veel van je. De gemeente Tilburg zoekt een strateeg:
  • die zich met hoofd, hart & handen wil inzetten voor Tilburg, de regio en landelijke politiek;
  • die graag samenwerkt in een divers en krachtig bestuurlijk speelveld;
  • die kan aansluiten op de energie in de samenleving en maatschappelijke ontwikkelingen kan duiden;
  • die in goed overleg de beste oplossingen zoekt en kansen pakt;
  • die verbinding zoekt, mensen enthousiast maakt en vertrouwen geeft;
  • die flexibel is, energie geeft en humor heeft;
  • met een duidelijk doel: samen met burgers en bedrijven zorgen dat mensen prettig in Tilburg kunnen wonen, werken en verblijven.

Functie-eisen
Werk en denkniveau: WO
Afgeronde opleiding: Beleidswetenschappen, Bedrijfskunde, Economie of vergelijkbaar Kennis/Competenties:

We vragen dat:
  • Je een brug kunt slaan tussen het Sociale Domein en daaraan grenzende beleidsvelden;
  • je over een ruime ervaring beschikt met het maken van beleid binnen het sociaal domein;
  • je strategisch kunt adviseren over brede beleidsterreinen en uitvoering daarin;
  • je ervaring hebt met het strategisch projectleiderschap, project- en programmamanagement.
  • je een echte netwerker bent en zeer helder kan communiceren in woord en schrift;
  • je bij voorkeur al een goed landelijk netwerk hebt.
Gevraagde competenties voor deze functie zijn: Samenwerken, Verbinden, Overtuigingskracht, Probleemanalyse, Politiek-bestuurlijke sensitiviteit, Omgevingsbewustzijn, Resultaatgerichtheid en Netwerkvaardigheid.

Arbeidsvoorwaarden
Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 13 (aanloopschaal 12). Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt minimaal € 4022,- en maximaal € 5984,- bruto per maand.
  • Goede werk-privébalans; een fulltime dienstverband is maximaal 36 uur.
  • Een tijdelijke ambtelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste ambtelijke aanstelling.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05 % wat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
  • Reis je met openbaar vervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed (2e klas).
  • Maatschappelijk relevant werk. Alles wat je doet heeft direct gevolg voor inwoners, medewerkers en partners van de gemeente Tilburg.
Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld.

Contactinformatie
Solliciteer via de onderstaande button. Wil je eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Henk Kielenstijn, afdelingshoofd Sociaal, via tel nr. 06-10 90 12 51. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar personeel@tilburg.nl onder vermelding van vacaturenummer: SOC19-01e.

Aantrekkelijke stad
De stad Tilburg en de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot liggen in het Hart van Brabant, waar het leven goed is en mensen zich snel thuis voelen. Tilburg is met 217.000 inwoners een stad van formaat. Ondernemend, actief, innovatief. Hard werken gaat hier hand in hand met gezelligheid. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken bij de vele evenementen, musea en gevarieerde optredens. Door de vele ontwikkelingen in de Binnenstad, Spoorzone en Piushaven wordt het stadshart steeds aantrekkelijker. De prachtige groene omgeving met veel bos nodigt uit om heerlijk te ontspannen. Er zijn prima onderwijsinstellingen op alle niveaus en er is een breed aanbod op het vlak van sport, horeca, zorg en welzijn.

Professionele netwerkorganisatie
Gemeente Tilburg: 1900 professionals en een jaarbegroting van 985 miljoen euro. Een flinke organisatie dus, met een uitgebreid takenpakket en alle uitdagingen die horen bij een grote gemeente. Een organisatie ook, die in beweging is en steeds meer aansluit bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving. Met een duidelijk doel: samen met inwoners en bedrijven zorgen dat mensen in Tilburg gezond en gelukkig kunnen zijn, nu en in de toekomst. Verbindend, daadkrachtig en vernieuwend, dat is typisch Tilburgs.

Bestuursakkoord Tilburg en lobbyfunctie
In het bestuursakkoord van de gemeente Tilburg is opgenomen dat Tilburg actief is in landelijke netwerken en afhankelijk van de opgave werkt Tilburg samen binnen Hart van Brabant, met de regio West-Brabant en Breda, met Brainport, de VNG, G40 of binnen de multihelix van Midden-Brabant. Dit geldt overigens niet alleen voor het sociale domein, maar voor alle onderdelen van de gemeentelijke organisatie.

Om bovengenoemde ontwikkeling te versterken, zijn specifiek voor het sociale domein capaciteit en middelen vrij gemaakt om onder andere de lobbyfunctie van het sociaal domein te versterken. Reden hiervan is de grote inhoudelijke en financiële opgave die er ligt binnen het sociaal domein. Andere impulsen worden ingezet op datasturing en een versterking van het contractmanagement.

Inmiddels heeft Tilburg als het gaat om het bewandelen van de landelijke netwerk haar eerste successen bereikt. Van de 7 bestuurders, zijn er 5 in een VNG-commissie geplaatst. En heeft als het gaat om het sociale domein neemt Tilburg met een van haar bestuurders plaats in de onderhandelingsdelegatie Wmo en beschermd wonen. Daarnaast zijn de wethouders op het sociale domein, in lijn met het bestuursakkoord, nog actiever geworden in overige landelijke netwerken zoals de G40-sociale pijler, maar ook in diverse landelijke stuurgroepen.

Om een effectieve inzet zowel bestuurlijk als ambtelijk te bepalen in landelijke netwerken gaan we, in aanvulling op de strategische meerjarenagenda, een gerichte analyse maken, waarbij de aanwezigheid van Tilburg bestuurlijk en/of ambtelijk noodzakelijk is. De inzet is om hier een specifieke lobbyagenda en -strategie voor op te stellen gericht op de inhoudelijke en financiële opdracht in het sociale domein.

Ondanks dat de strategische meerjarenagenda momenteel gevormd wordt, zijn de werkzaamheden voor de VNG en G40 op het sociale domein al zeer intensief en kunnen we niet wachten tot de meerjarenagenda is afgerond. Laat staan de specifieke lobbyagenda voor het sociale domein. Om de ondersteuning bestuurlijk goed te organiseren en ook ambtelijk als Tilburg goed vertegenwoordigd te zijn, zonder dat dit ten koste gaat van andere werkzaamheden, zijn wij dringend op zoek naar een strateeg VNG-G40 sociaal domein. Daarnaast heeft deze strateeg een coördinerende taak om samen met de strategen en lobbyist te komen tot de hierboven genoemde netwerk- en lobbystrategie.

Beheerder Verkeersregelinstallaties - Gemeente Zaanstad

$
0
0
Team Infra zoekt een enthousiaste Verkeerskundige/Functioneel Beheerder. In deze verantwoordelijke, interessante rol ben je onze specialist en een belangrijk vertegenwoordiger van onze gemeente. Je hebt veel contacten binnen en buiten de gemeente Zaanstad. Zaanstad groeit en de stad is volop in beweging. Jij gaat er samen met jouw collega's voor zorgen dat we goede stappen binnen jouw vakgebied kunnen maken richting de toekomst. Jij bent in deze functie medeverantwoordelijk voor de verkeersregelinstallaties en de verkeersafwikkeling binnen Zaanstad.
  • Je doet de afhandeling van meldingen van de gebruikers over het functioneren van de VRI's.
  • Je beoordeelt periodiek of de installaties nog voldoen aan de beleidsuitgangspunten en stelt regelprogramma's hierop bij.
  • Je stelt regelprogramma's bij of wijzigt ze n.a.v. werkzaamheden of evenementen in overleg met de Coördinator Tijdelijke Verkeersmaatregelen.
  • Je stemt af en neemt deel aan het regioregie overleg.
  • Je maakt afspraken met de provincie NH over het gebruik van regelprogramma's bij calamiteiten.
  • Je houdt toezicht op werkzaamheden aan de installaties, inclusief operationele installatieverantwoordelijkheid.
  • Je voert acceptatietests uit op nieuwe installaties.
  • Je adviseert over renovaties en vervangingen.
  • Je levert vervangingsvoorstellen aan voor het Meerjaren Investerings Programma (MIP);
  • Je draagt zorg voor informatie voor managementrapportages.
  • Je draagt zorg voor een juiste opdrachtvertrekking, uitvoering en oplevering van onderhoudswerkzaamheden.

    Daarnaast lever je een bijdrage aan het beleid met betrekking tot vermelde voorzieningen. Je zorgt voor een tijdige en kwalitatieve verstrekking van revisiegegevens aan bestandsbeheer. Je stelt regelscenario's op regelt ze in en evalueert ze. Je monitort reistijden van verkeersstromen stelt verkeersregelprogramma's bij. Je stelt functionele specificaties op, verleent opdracht voor het testen van gewijzigde en nieuwe regelprogramma's. Je bent procesverantwoordelijk, je stemt deelprocessen af en bewaakt ze zorgvuldig.
    Je gaat werken binnen een leuke afdeling met een prettige, open, collegiale en goede werksfeer. Er wordt hard gewerkt, maar er wordt onderling ook lol gemaakt. Collega's staan voor elkaar klaar, werken goed samen en helpen elkaar. Er zijn korte lijnen, uitdagingen worden met beide handen aangepakt, problemen worden samen opgelost en er wordt geleerd van ervaringen uit het verleden.
Herken jij jezelf in onderstaand profiel? Dan maken wij graag kennis met jou!
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een verkeerskundige opleiding gevolgd.
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je hebt ervaring met alle facetten van complexe verkeersregelinstallaties.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met voertuigafhankelijke, halfstarre en groene golf applicaties. Je kunt ze lezen, begrijpen en bedienen.
  • Je hebt ervaring met verkeerkundige programma's (o.a. Cocon, Otto)
  • Je hebt aantoonbare ervaring met vlog en verkeerskundige analysetools.
  • Je hebt ervaring met beheerscentrales, zoals bijvoorbeeld Mobimaestro.
  • Als je affiniteit hebt met ICT en c-ITS is dat een mooie pré.
  • Je hebt inzicht en bent goed in staat om op kortere termijn de gevolgen te overzien van interne- en externe ontwikkelingen in combinatie met de ambities en doelstellingen van Zaanstad.
  • Je kunt een goede afweging en prioritering maken van alle interne en externe klantwensen.
  • Je bent goed in staat een inschatting te maken van de interpretatieruimte binnen het vastgestelde beleid en beslissingen te nemen op basis van dit beleid.
  • Je kunt goed omgaan met druk van buitenaf en bent goed in staat om belangen af te wegen en beslissingen te nemen.
De gemeente Zaanstad is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en levert een daarmee een belangrijke bijdrage aan een prettig woon-, werk-, en verblijfklimaat binnen de stad. Als je werkt bij de gemeente Zaanstad, dan doe je echt werk dat er toe doet. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Ook is er bij onze gemeente voldoende ruimte voor jouw ideeën en inbreng. Zaanstad daagt je uit. Om het beste uit jezelf te halen. Om breder en groter te denken. Durf jij dat aan? Misschien is deze vacature dan wel een mooie uitdaging voor jou!
Deze interessante en veelzijdige functie is voor 36 uur per week. Een 32-urige week is echter bespreekbaar. De beloning ligt tussen € 2795,- en € 4225,- (schaal 10 op basis van een 36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Inschaling in aanloopschaal is mogelijk. Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar met de intentie deze bij wederzijdse tevredenheid om te zetten naar een vaste aanstelling. In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie, die Zaanstad is, krijgt de individuele medewerker alle kans om zijn of haar talent te ontwikkelen. Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 36-urige werkweek, flexibiliteit in arbeidstijden en een uitstekende pensioenvoorziening maken het pakket compleet. Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op https://werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden. Op basis van fiscale uitruil wordt er tegemoet gekomen in de reiskosten.
 

Meer informatieInteresse in deze verantwoordelijke functie? Wij zien je reactie graag tegemoet! Bel voor inhoudelijke vragen met Eric van Zundert (Teamleider Infra) via 075 6552036. Vragen over de procedure kun je stellen aan Marjolijn Baltus, (Corporate Recruiter) via 075 681 6228.
De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 30 januari 2019. Gesprekken vinden plaats in de daaropvolgende week.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet door ons op prijs gesteld.

Klik hier om te solliciteren.

Casemanager Wabovergunningen - Gemeente Zaanstad

$
0
0
Zaanstad is actief bezig met de voorbereidingen op de omgevingswet. Jij kan hier met jouw expertise en ideeën een belangrijke rol bij gaan spelen!  Wij hebben een mooie carrièrekans voor een ervaren expert op het gebied van wabovergunningen. In deze rol fungeer je als “eigenaar” van (complexe) vergunningaanvragen en lever je samen met je collega's een bijdrage aan de ontwikkeling van de stad. Complex is bij Zaanstad ook echt complex. De combinatie van industrie en wonen binnen onze gemeente brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Je moet het dus leuk vinden om je tanden in complexe materie te zetten. Jij voert zelfstandig de regie op het hele proces en voert delen ervan zelf uit. Je onderhoudt tijdens dit proces nauw contact met de aanvrager over de voortgang. Je onderzoekt, herkent en ziet de dwarsverbanden van complexe vergunningsaanvragen, die een directe relatie hebben met de beoordeling op diverse vergunningstelsels en wet- en regelgeving. Je gaat voornamelijk werken aan complexe aanvragen voor o.a. bouwprojecten. Je beoordeelt aanvragen op ontvankelijkheid en toetst ze aan relevante wetten, beleidskaders en regelingen. Je weegt verschillende adviezen af om tot een besluit te komen. Je draagt zorg voor uiteindelijke beschikking (verlening of weigering van de vergunning). Ook heb je een coördinerende rol bij bezwaar- en beroepzaken, die te maken hebben met je eigen dossier. Je bent als vergunningverlener bij Zaanstad van A tot Z verantwoordelijk voor het vergunningenproces. Gezien de aard van de aanvragen waarmee jij werkt (complexiteit, politieke/maatschappelijke impact en risico's) zal afstemming met interne en/of externe vakspecialisten en andere relevante partijen meer regel dan uitzondering zijn.

Sinds 1 januari 2016 heeft Zaanstad een speciaal Vergunningencentrum. Binnen de afdeling vergunningen worden alle vergunningaanvragen binnen de gemeente behandeld. Voor advisering over specifieke onderdelen wordt de afdeling advies en toezicht ingeschakeld. Bijvoorbeeld voor juridische expertise, constructieve expertise en ruimtelijke expertise.
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau. Bijvoorbeeld met een juridische, economische of bouwkundige achtergrond.
  • Uiteraard heb je relevante werkervaring ben jij specialist binnen jouw vakgebied.
  • Jij hebt passie voor je vak en bent in staat om een probleem te signaleren, nog vóórdat het een probleem is.
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je bent klantvriendelijk en communicatief vaardig.
  • Jij hebt sterke adviesvaardigheden en kunt met uiteenlopende klantvragen uit de voeten.
  • Je bent een stevige gesprekspartner, je bent collegiaal en werkt graag in teamverband.
  • Je kunt goed weerstand bieden aan druk, je het een groot probleemoplossend vermogen en je vindt het leuk om je creativiteit in te zetten en ideeën aan te dragen.
Als je werkt bij de gemeente Zaanstad maak je deel uit van een dynamische en ondernemende organisatie. Als je werkt bij Zaanstad werk je aan relevante, complexe en maatschappelijke, vraagstukken met veel eigen verantwoordelijkheid. Zaanstad daagt je uit. Om het beste uit jezelf te halen. Om breder, verder en groter te denken. Om je vleugels uit te slaan. Durf jij dat aan?

Zaanstad blijft de komende decennia groeien. In 2040 is onze stad uitgegroeid tot een aantrekkelijke stad met ruim 200.000 inwoners. De opgaven voor de toekomst liggen in zowel bestaand, nieuw stedelijk gebied, als in het (landelijke) buiten gebied. We respecteren Zaanstad met z'n historische omgeving. De uitdaging is om verleden, heden en toekomst respectvol en smaakvol samen te brengen en rekening te houden met belangrijke speerpunten zoals veiligheid, duurzaamheid, kwaliteit én leefbaarheid. Creativiteit, “out of the box” kunnen denken en inventieve oplossingen bedenken zijn nodig om onze ambities voor de toekomst waar te maken.
De gemeente Zaanstad is een goede werkgever. Het salaris voor deze uitdagende functie ligt tussen € 3080,- en € 4541,- bruto per maand (schaal 10 A o.b.v. 36 uur per week, inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring) Naast een goed salaris bieden wij een individueel keuzebudget (Ons IKB is maar liefst 17,05% van je salaris!) en een uitstekende pensioenvoorziening. Ook mooi meegenomen: Je gaat werken met leuke, gedreven, enthousiaste, vakkundige collega's én je komt te werken in het mooie, moderne stadhuis van Zaanstad! Een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden kun je vinden op https://werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden
 

Meer informatieDenk jij een mooie bijdrage te kunnen leveren als Casemanager wabovergunningen? Dan maken we heel graag kennis met jou! Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met Peter de Vries (Afdelingshoofd Vergunningen) via 075 6559146. Vragen over de procedure kun je stellen aan Marjolijn Baltus (Corporate Recruiter (075 6816228). De uiterste reactiedatum voor deze vacature is 30 januari 2019.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in de daaropvolgende week. Fijn als je hier alvast rekening mee kunt houden in je agenda.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Klik hier om te solliciteren.

Teamcoördinator bij Werk en Participatie - Gemeente Amersfoort

$
0
0

Veelzijdige, resultaatgerichte regisseur en coach                          

Waar ga je werken

Bij Werk, Inkomen en Zorg kunnen inwoners van Amersfoort terecht voor voorzieningen en vragen op het terrein van hun inkomen, werk, dagactiviteiten, onderwijs en zorg. De afdeling WIZ bestaat uit de afdelingen Arbeidsintegratie, Klantbeheer, Zorg en Administratief Beheer.

Het beleid is  gericht op het bevorderen zelfredzaamheid en participatie voor die inwoners die om uiteenlopende redenen en omstandigheden de weg naar werk en of participatie niet kunnen vinden.

Het team Arbeidsintegratie, waarin je komt te werken, bestaat uit ruim 80 collega’s: trajectbegeleiders werk en dagbesteding en minimacoaches, accountmanagers en recruiters van het Werkgeversservicepunt (WSP) en het Leerwerkloket. Ook leerplichtambtenaren, trajectbegeleiders Regionaal Meld- en Coördinatiepunt voortijdig schoolverlaters (RMC), consulenten van het Jongerenloket en ondersteunende collega’s vallen onder dit team. Het grote team is opgedeeld in subteams van ca. 20 mensen en elk team heeft een eigen teamcoördinator.

De functie van teamcoördinator bij Arbeidsintegratie kent een specifiek takenpakket. Er is grondige kennis vereist van de re-integratiepraktijk omdat een belangrijke taak is trajectbegeleiders te ondersteunen bij de afweging in het maken van de juiste stap in het traject. Maatwerk staat centraal.  Kernwaarde is: uitgaan van ontwikkelingskansen en het begeleiden naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Wat ga je doen

Je geeft samen met de teammanager en drie collega teamcoördinatoren leiding aan de afdeling. Als teamcoördinator van een team bij Arbeidsintegratie coach, begeleid en faciliteer je ongeveer 20 medewerkers in de uitvoering van hun werk. Je bent  mee verantwoordelijk voor de voortgang, de kwaliteit en de personele bezetting van het team.

Je draagt de visie en koers van de afdeling uit en stuurt daarop. Je zorgt ervoor dat je team werkt volgens onze visie en de leidende gedragsprincipes. Je bent scherp op wijzigingen in wet- en regelgeving en geeft de uitvoeringsgevolgen van beleidskeuzes aan. Je geeft feedback aan medewerkers over hun functioneren en bespreekt verbeterpunten. Je stemt actief af met andere teams, afdelingen en externe partners waarmee we samenwerken. Je signaleert veranderingen en knelpunten in werkprocessen en instrumenten en draagt bij aan de ontwikkeling ervan. Je neemt deel aan projecten en casuïstiekbesprekingen en je initieert en begeleidt deze ook zelf.

 

Wat vragen we van je

Een afgeronde HBO opleiding, minimaal 5 jaar ervaring op het taakgebied re-integratie in de breedste zin van het woord. Je hebt ruime ervaring in het coachen en begeleiden van collega’s. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en hebt overtuigingskracht. Je bent proactief, creatief, servicegericht en flexibel. Je denkt in verbinden en oplossen en bent vertrouwd met zorgvuldige oordeelsvorming op het snijvlak van recht en zorg. Je toont persoonlijk leiderschap en daarmee verantwoordelijkheid voor het werk van de hele afdeling. Breng je dan ook nog een hands-on mentaliteit, een gezonde dosis stressbestendigheid, humor en relativeringsvermogen mee dan pas jij in ons plaatje.

 

Wat bieden we je

Leuk en afwisselend werk in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Werken voor Amersfoort betekent werken in een levendige stad die hoog scoort op de aspecten prettig wonen en werken, waarin wij onze ambitie vertalen naar de praktijk.

Op basis van je kennis en ervaring wordt je salaris maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Amersfoort wil een diverse en inclusieve organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en jouw bijdrage aan ons team.

Hoe kun je reageren

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag digitaal via onze vacaturesite www.werkenbijamersfoort.nl. Daar kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae toesturen.

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Hillegonde Kiewiet, teammanager Arbeidsintegratie, telefoon 033-4695686.

Heb je vragen over de procedure, dan kun je contact opnemen met Natasja Rouwhorst, P&O assistent, telefoon 033 469 4270.

De reactietermijn sluit op zondag 3 februari 2019.

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 8 februari 2019.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern, regionaal en extern geworven, waarbij voor interne kandidaten een voorrangspositie geldt.


Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.


Projectmanager/Scrummaster Informatievoorziening - Gemeente Haarlem

$
0
0
De naam zegt het al: je gaat projecten managen, primair voor de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening. Als je reageert op deze vacature gaan we ervan uit dat je goed weet wat dat betekent. Als je bij ons werkt aan projecten doe je dat niet alleen. Dat doe je samen met een multidisciplinair team. Dat team kan bestaan uit ICT-specialisten zoals architecten, systemengineers of softwareontwikkelaars maar bijvoorbeeld ook uit vertegenwoordigers van de afdelingen waarvoor we het allemaal doen.

De gemeente Haarlem heeft een grote ambitie om processen te digitaliseren en de dienstverlening te innoveren. We zoeken daarom iemand die juist met die onderwerpen veel affiniteit heeft.

Concreet houdt het in dat je:
Pioniert om kansen te concretiseren en ondernemend bent in het opsporen van wegen om digitale innovaties te realiseren; veranderingen succesvol weet te organiseren; als ambassadeur binnen onze organisatie zorgt voor het bewustmaken van nut en noodzaak van digitalisering en innovatie voor de organisatie en hiermee helpt bij het creëren van de voorwaarden voor het realiseren van nieuwe producten, diensten of aanpak in onze organisatie; zorgt voor de verbinding tussen de verschillende mensen en organisaties binnen de gemeente Haarlem en externe partners. Je denkt en werkt mee in horizontale verbanden en legt onder andere de relatie tussen opdrachtgevers, beleidsmakers en de beheerders van onze ICT-voorzieningen.

Wie ben jij?
Je bent een ambassadeur voor digitalisering en je kunt goed schakelen tussen het toepassen van verschillende werkvormen (denk aan Agile en Prince2). Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het informatisering gebied van de gemeentelijke overheid. Je bent innovatief en veranderingsgezind, je hebt een goed ontwikkeld omgevingsbewustzijn, je bent resultaatgericht en een teamspeler. Uiteraard communiceer je goed, zowel mondeling als schriftelijk en bezit je uitstekende contactuele eigenschappen. Daarnaast heb je een zelfstandige en initiatiefrijke werkstijl en ben je gewend in projectstructuren te werken.

Functie-eisen
  • Een afgeronde opleiding Informatiemanagement op minimaal hbo-niveau.
  • Afgeronde aanvullende opleidingen op het gebied van projectmanagement (Agile en Prince2).
  • Ruime aantoonbare werkervaring als projectmanager in een complexe organisatie.

Arbeidsvoorwaarden
  • Een dienstverband voor 32-36 uur per week. • Een omgeving die zich steeds sneller ontwikkelt en waar je veel ruimte krijgt voor eigen initiatieven. • Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen. Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling van de individuele medewerker binnen ons Talent- en Ontwikkelprogramma. • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4.541, - bruto per maand (schaal 10A) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget.)
Wie zijn wij?
De gemeente Haarlem werkt toe naar een flexibele netwerkorganisatie, waar de manier van werken en de verbinding op inhoud tussen de verschillende beleidsvelden centraal staat en waar brede inzetbaarheid en flexibiliteit als vaste waarde voor beweging noodzakelijk zijn. De organisatie werkt voor het Haarlemse en Zandvoortse bestuur, met veel gelijkluidend beleid, maar ook met eigen beleid dat de couleur locale benadrukt.

De afdeling Informatievoorziening levert ICT-producten en diensten voor de gemeenten Haarlem en Zandvoort. We zorgen ervoor dat alle ICT-voorzieningen op orde zijn zodat medewerkers van onze organisatie hun kwaliteiten optimaal kunnen inzetten. We doen dit op verschillende manieren:
Aanjagen van de digitale transformatie van de gemeente Haarlem en Zandvoort; beheren voor stabiliteit en continuïteit van de informatievoorziening; ontwikkelen van kaders en richtlijnen om zo betrouwbaar en voorspelbaar te kunnen presteren; regie voeren op procesmanagement; verantwoordelijkheid nemen voor het gemeentelijk informatiebeheer; digitaliseren van processen en innoveren van de dienstverlening.

Bij de afdeling Informatievoorziening werken enthousiaste, betrokken en kundige mensen. Maar we kijken altijd over de grenzen van onze eigen afdeling heen. Je werkt in de dagelijkse praktijk samen met veel verschillende mensen in diverse functies en vanuit verschillende disciplines.

Iedereen krijgt de ruimte om te werken aan mooie, aansprekende resultaten die bijdragen aan de innovatieve ambities van onze organisatie. Je kan je werk inrichten zoals jij dat prettig vindt en daarnaast krijg je de ruimte om jezelf en de afdeling waarbinnen je werkt doorlopend te ontwikkelen.

Bij ons gaan het leveren van topprestaties en het met elkaar maken van plezier hand in hand. Je komt dus je collega's niet alleen tegen bij het Kanban bord of in goed uitgeruste projectruimtes maar bijvoorbeeld ook rond de pingpongtafel of aan de bar.

Contactinformatie
Wil jij onze leuke en talentvolle team komen versterken? Stuur dan snel je motivatiebrief mét CV vóór 31 januari 2019 door middel van de link "Solliciteer" onderaan de vacaturetekst op http://werkenbij.haarlem.nl/vacatures/. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Matthijs van der Pijl (afdelingshoofd Klant Contact Centrum), tel nr. 023-5113727 of Patrick Spigt (afdelingshoofd Informatievoorziening), tel.nr. 023-5114613. Vragen met betrekking tot de sollicitatie procedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

We zouden het erg waarderen als je in je reactie goed laat zien wie je bent. Wees vooral creatief en verras ons!

De gemeente Haarlem wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen, de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benut, om betere resultaten te behalen voor de stad. We streven naar een organisatie die een afspiegeling is van de regionale samenleving.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ervaren Projectleider Gebiedsontwikkeling - Gemeente Schagen

$
0
0

Wie zijn wij?

Wij zijn gemeente Schagen, een veelzijdige Noord-Hollandse gemeente op slechts 45 minuten treinen van Amsterdam in een oase van landelijke gemoedelijkheid. Met een bruisende, drukbezochte stadskern en schilderachtige dorpjes te midden van groene polders en bloeiende bollenvelden. We hebben ook ons eigen strand, zo’n 18 kilometer lang, waar sport, recreatie en natuur elkaar naadloos afwisselen. Schagen kent een dynamisch en toekomstgericht ondernemersklimaat. Binnen onze organisatie vind je dezelfde nuchtere cultuur als daarbuiten: korte lijnen, een informele sfeer en veel ondernemingszin. Ons gemeentehuis is ingericht als ontmoetingsplek voor onze ca. 400 medewerkers en 47.000 inwoners, maar we treffen elkaar ook vaak op andere locaties. We werken tijd- en plaats onafhankelijk aan de meest uiteenlopende plannen en projecten, van klein en praktisch tot groots en vernieuwend, maar áltijd met hetzelfde doel voor ogen: samen bijdragen aan het geluk van onze inwoners en ondernemers. Zin om mee te doen?


                                           Voor de afdeling Ruimte zoeken wij een

                                 Ervaren Projectleider Gebiedsontwikkeling (m/v)

                                                (36 uur per week)

Wie ben jij?

Een enthousiaste collega met een professionele, proactieve werkhouding. Jij hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden, een dosis stressbestendigheid en een goed strategisch inzicht. Bij het organiseren van je werk neem jij zelf de regie.

Een projectleider die zich blijft ontwikkelen en ook collega’s stimuleert. Door je ruime ervaring, uitstraling en natuurlijk overwicht draag je bij aan het verder professionaliseren van projectmatig werken in de gemeentelijke organisatie.

Je hebt een afgeronde opleiding bij voorkeur op WO-niveau op het gebied van Ruimtelijke Ontwikkeling zoals Planologie of Vastgoed + kennis van regelgeving, gebiedsontwikkeling en bouwkosten.

Ook heb je ervaring met projectontwikkeling en projectcoördinatie in processen waarbij zowel publieke als private partijen betrokken zijn.Met het functioneren binnen een bestuurlijke omgeving ben je bekend. Als stevige gesprekspartner weet je daarbij het vertrouwen van bestuurders te winnen. 


Wat ga je in deze functie doen?

Als projectleider houdt je je binnen het ruimtelijk domein bezig met het voorbereiden en coördineren van verschillende woningbouw- en gebiedsontwikkelingsprojecten in verschillende fasen. Met diverse partijen en belanghebbenden voer je overleg. Aan een effectieve samenwerking met interne en externe partners hecht je waarde. Het nakomen van gemaakte afspraken speelt daar een grote rol.

Je houdt rekening met de grote politieke en maatschappelijke impact, het maken van strategische afwegingen is daarbij noodzakelijk. In de functie krijg je ook met grote financiële en politieke risico’s te maken, daar weet je mee om te gaan.Verder bedenk je ook nieuwe werkwijzen en methodes en neemt de organisatie daarin mee.


Wat bieden wij? 

Een dynamische baan in een ambitieuze gemeentelijke organisatie, die maximaal wil bijdragen aan het geluk van haar medewerkers en inwoners. Een brutosalaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 4859 ,- (schaal 11), op basis van een 36-urige werkweek, exclusief 17,05 % IKB (individueel keuzebudget).

Daarnaast kun je rekenen op prima secundaire, flexibele arbeidsvoorwaarden in een bewegelijke organisatie die volop kansen biedt voor persoonlijke ontwikkeling.


Meer weten?

Wij informeren je graag uitgebreider over de functie. Daarvoor kun je contact opnemen met

Jan-Willem Evenhuis, teamleider Ruimte: 0224 - 210 400. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Rukiye Sahin P&O adviseur Werving en Selectie telefoonnummer: 0224- 210 400


Ben jij onze man/vrouw?

Klik dan op bovenstaande knop en stuur ons zo je sollicitatiebrief en cv vóór 28 januari 2019. We horen graag van je!

Consulent Omgeving - Gemeente Westland

$
0
0
20-36 uur

Informatie
Als eerste aanspreekpunt voor burgers, maatschappelijke instanties en gemachtigden beantwoord je vragen over hun ruimtelijke initiatieven. Je geeft informatie en advies over de ruimtelijke mogelijkheden volgens de lokale en landelijke wet- en regelgeving zoals omgevingsvergunningprocedures en ruimtelijke ordening en -ontwikkeling. Je toetst initiatieven die betrekking hebben op de ruimtelijke omgeving, zoals bouwen en verbouwen, uitbreiden van bouwwerken, het maken van een uitrit, bestemmingsplannen en (woningbouw)projecten aan de regels van bijvoorbeeld de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Wet algemene bepalingen omgevingswet (Wabo). Ook toets je aan provinciaal en lokaal beleid. Verder signaleer je trends en wensen richting de clusters Ruimte en Beleid.

Vind je het leuk om in contact te zijn met initiatiefnemers en ze te helpen met hun complexe vraagstukken? Ben je dienstverlenend en lever je graag een bijdrage aan het verder professionaliseren van onze dienstverlening? Dan zoeken wij jou!

Functie-eisen
Je bent flexibel, assertief en politiek/bestuurlijk sensitief. Je hebt goede communicatieve en redactionele vaardigheden, een ondernemersgerichte instelling en overtuigingskracht. Werken bij ons team betekent werken in een dynamische omgeving, waarbij de klant centraal staat. Je hebt een HBO- diploma en HBO werk- en denkniveau, aangevuld met enkele jaren relevante werkervaring en/of opleiding op het gebied van bouwregelgeving en ruimtelijke ordening. Kennis van het Westland is een pré.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken. De gemeente Westland heeft een goede pensioenregeling en kent een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School) en het individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets. Bij gebleken geschiktheid kan het salaris oplopen tot € 3.805,00 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Vooralsnog betreft dit een functie voor 20-36 uur per week voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Contactinformatie
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Angelique Craane, teammanager Dienstverlening via telefoonnummer (0174) 67 3106.

De eerste gesprekken zijn gepland op 12 februari 2019.

Interesse in deze functie, solliciteer dan voor 31 januari 2019.

Over Gemeente Westland
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt de gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Dienstverlening

De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster verstrekken informatie en leveren de individuele gemeentelijke diensten aan inwoners en organisaties. Het cluster bestaat nu uit 7 teams en maakt de komende tijd de omslag naar een procesgerichte manier van organiseren. Zo streven we naar een dienstverlening die past bij de huidige tijd waarbij de behoefte van inwoners en organisaties centraal staat. Wil je iets voor de maatschappij betekenen, dan is dit cluster zeker iets voor jou.

Team Bedrijven en Omgevingscontactcentrum
Team Bedrijven en Omgevingscontactcentrum (BOCC) is het aanspreekpunt voor onder andere; burgers, bedrijven en maatschappelijke instelling. Team BOCC beantwoordt vragen betreffende vestigingsmogelijkheden, bouw- en verbouwmogelijkheden, bouwprojecten in het Westland en de daarbij behorende procedures in het kader van de Wabo (procescoördinatie), de ruimtelijke ordening, de APV en gebiedsontwikkeling. Naast het informeren van de klant en het voeren van vooroverleg kan er ook gerekend worden op team BOCC voor mutaties en het beheer van de woningzoekende administratie, mutatie en (gedeeltelijk) beheer van het BAG-register (BAG= Basisregistratie Adressen en Gebouwen), het toekennen van huisnummeraanduiding en het afhandelen van aanvragen wat betreft huisvestingsvergunningen en de leegstandswet.

Medewerker beleidsuitvoering communicatie - Gemeente Westland

$
0
0
32 uur

Informatie
We zijn op zoek naar een communicatiemedewerker die affiniteit heeft met het sociaal domein. Samen met de communicatieadviseur vertegenwoordig je het taakveld communicatie naar de interne en externe stakeholders van de organisatie. Je vormt samen een team en trekt samen op in de weg van vraagstuk naar uitvoering. Je onderhoudt contacten met maatschappelijke partners, leveranciers en inwoners. Je werkt en denkt mee over het organiseren van interne en externe bijeenkomsten, de uitvoering van projecten en de productie van communicatiemiddelen. Daarbij stem je de taken binnen het proces op elkaar af, bewaak je het uitvoeringsproces en probeer je waar mogelijk dit te optimaliseren.

Functie-eisen
Je bent een ervaren communicatiemedewerker met organisatie- en politieke sensitiviteit en een hands-on mentaliteit. Je pakt proactief en zelfstandig projecten op en adviseert en produceert op tactisch en operationeel niveau. Dit betekent dat je de vraag achter de vraag duidelijk kan krijgen, communicatieplannen kan opstellen en de daaruit voortkomende werkzaamheden goed kan uitvoeren. Je weet hoe je online en offline middelen in moet zetten om het doel te bereiken. Je kent het reilen en zeilen van een gemeentelijke organisatie en je werkt klantgericht. Daarnaast ben je enthousiast en open, flexibel inzetbaar en laat je je niet van je stuk brengen door de waan van de dag. Je weet de balans te vinden tussen zelfstandig opereren en samenwerking zoeken en je vraagt op de juiste momenten advies en goedkeuring. Je hebt hbo werk- en denkniveau en relevante ervaring. Ervaring met factor C is een pre.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een informele en collegiale werksfeer en flexibele werktijden die passen bij eigentijds werken. De gemeente Westland heeft een goede pensioenregeling en kent een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met faciliteiten op het gebied van opleiding (onder andere de Westlandse school) en het individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets. Bij gebleken geschiktheid kan het salaris oplopen tot € 3.805,00 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur. Het betreft een functie voor 32 uur per week voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren is er na 1 jaar uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Contactinformatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de heer A.P. Flier, teammanager Bedrijfsvoering via telefoonnummer (0174) 672 283 of met mevrouw J. Oolders, senior communicatieadviseur via telefoonnummer (0174) 673 320.

De eerste gesprekken zijn gepland op 12 februari 2019.

Interesse in deze functie? Solliciteer dan vóór 31 januari 2019.

Over Gemeente Westland
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

De organisatie

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concerncontrol en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering
De collega's die werkzaam zijn binnen dit cluster zorgen voor solide bedrijfsvoering. Het cluster voorziet hiertoe in de informatiebehoefte, advisering, kaderstelling en ondersteuning van de andere clusters op alle taakvelden van bedrijfsvoering (personeel, financiën, informatievoorziening, automatisering, belastingen, juridische en facilitaire zaken). Met de klantvraag centraal werken zij aan integrale oplossingen en wordt er aangestuurd vanuit de 1ste, 2de en 3de lijn.

Taakveld
Personeel, Ontwikkeling, Organisatie en Communicatie (POOC) is verantwoordelijk voor de advisering en ondersteuning van de afdelingen op het gebied van Human Resource en Communicatie. Het onderdeel Personeel, Organisatie en Ontwikkeling doet dit door het opzetten van, adviseren over en het uitvoeren van een modern HRM-beleid. Het onderdeel Communicatie doet dit door samen met de afdelingen communicatiestrategieën, -plannen en -middelen te ontwikkelen. Ze staan de afdelingen proactief bij in hun communicatie, voorlichting en woordvoering. Daarnaast zijn zij leidend in representatie, intranet, de website en nieuwe media.

medewerker Interventieteam Woonoverlast - Gemeente Schiedam

$
0
0

Medewerker Interventieteam Woonoverlast

36 uur per week

Wil jij werken voor Schiedam? Een authentieke, levendige en vernieuwende stad aan de Schie. Met grootstedelijke opgaven én buurtgerichte vraagstukken. In een organisatie waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap? Lees dan verder! Want misschien ben jij wel de persoon die wij zoeken voor ons team Toezicht en Handhaving. 

Team Toezicht en Handhaving

Het team van Toezicht en Handhaving bestaat uit toezichthouders, BOA’s en juristen die werken om Schiedam leefbaar en veilig te houden. Ze houden bijvoorbeeld toezicht op parkeren, milieu, overlast door hondenpoep en zijn repressief werkzaam op bedrijventerreinen. Controleren de horecabedrijven, handhaven op prostitutie- en henneppanden, woonoverlast en doen onderzoek in woningen op het gebied van de Basisregistratie Personen.

Jouw uitdaging

Als medewerker interventieteam woonoverlast, onderdeel van het team Toezicht en Handhaving, werk je samen met andere toezichthouders en buitengewone opsporingsambtenaren aan de aanpak van woonoverlast en huisjesmelkers binnen de gemeente Schiedam. Je werkt in een team waar een gezellige informele sfeer hangt, maar tegelijkertijd ook keihard gewerkt wordt. Een bijdrage leveren aan een leefbaar en veilig Schiedam samen met je collega’s is waar je het voor doet.

Jouw dag

Geen enkele dag is hetzelfde wat een aangename variatie op de functie geeft. Het ene moment voer je een pittig gesprek met een pandeigenaar nadat je hebt geconstateerd dat hij teveel bewoners in een woning huisvest of veel te veel huur voor deze woning vraagt. Het andere moment sta je bij een gezin in een zwaar vervuilde woning, waar je de juiste hulp voor organiseert. ’s Middags doe je vooral onderzoek naar woonfraude en de daarmee gepaard gaande juistheid van de basisregistratie personen en voer je een gesprek met een overlastgever, die na meerdere sommaties van partners, nog steeds overlast veroorzaakt.

’s Avonds maak je deel uit van een grote integrale actie op straat waar je met verschillende partners als de politie, de wooninspecteur, de belastingdienst en het huurteam, actief controles doet naar huisjesmelkers mogelijk in combinatie met ondermijnende criminaliteit. Verslag maken van alles wat je doet is een essentieel onderdeel van je werk. Het helpt de analist in zijn onderzoek en draagt bij aan een goede voortgang van jouw dossiers.

Jouw Talent

  • Je bent een echte dienstverlener en weet goed in een team te werken;
  • Je houdt van afwisseling en hebt geen behoefte aan een baan van 9 tot 17 uur;
  • Je kunt zelf kleine projecten organiseren;
  • Je hebt een geldig BOA-diploma of bent bereid dit te behalen;
  • Kennis van de wet Basisregistratie Personen is een pré;
  • Je hebt goede sociale en schriftelijke vaardigheden;
  • Je bezit goede communicatieve vaardigheden en een groot probleemoplossend vermogen;
  • Je hebt een opleiding op MBO 3-niveau, kennis van relevante wet en regelgeving is een pré;
  • Je bent snel van begrip en je maakt jezelf vaardigheden en kennis snel eigen;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B;
  • Je bent van onbesproken gedrag;
  • Je hebt een goede mentale en fysieke conditie.

Wat krijg je van ons?

Een boeiende klus in een organisatie met leuke collega’s waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap. Behalve een salaris van max. € 2.729,00 bruto per maand (schaal 6) bij een werkweek van 36 uur bieden we flexibele werktijden en een Individueel Keuze Budget (17,05% van het bruto jaarsalaris). Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Ons kantoor ligt in het centrum van de stad en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Gestart wordt altijd met een tijdelijke aanstelling voor één jaar.

Overige vragen, reageren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Laura Penders, vakspecialist Toezicht en Handhaving, telefoon 14 010. Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail dan je motivatiebrief en cv vóór 4 februari 2019 naar solliciteren@schiedam.nl, o.v.v. medewerker interventieteam woonoverlast.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben hierbij voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Functionaris Gegevensbescherming (FG) - Gemeente Schiedam

$
0
0

Functionaris Gegevensbescherming (FG)

36 uur per week

Wil jij werken voor Schiedam? Een authentieke, levendige en vernieuwende stad aan de Schie. Met grootstedelijke opgaven én buurtgerichte vraagstukken. In een organisatie waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap? Lees dan verder! Want misschien ben jij wel de aanjager die wij zoeken bij het team ICT Beleid en Beheer.

Het team ICT Beleid en Beheer

Het team ICT Beleid en Beheer (26 medewerkers) is verantwoordelijk voor het beheer van de technische infrastructuur, Servicedesk, ICT projectmanagement, functioneel applicatiebeheer, informatiebeleid, privacy-bescherming en informatieveiligheid(sbeleid). Ook is het team verantwoordelijk voor alle inkoop op het gebied van ICT.

Wat ga je doen?

Schiedam hecht grote waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens van haar inwoners, klanten en medewerkers. Sinds 2015 is er een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Deze is inmiddels stevig verankerd in de gemeentelijke organisatie.

Per mei is de functie van FG vacant en zoeken wij een ervaren FG die het stokje kan overnemen. Thema’s voor 2019 zijn de verdere bewustwording van medewerkers, de audits op de PIA’s en het verder ontwikkelen van de toezichthoudersrol.

De FG is de vraagbaak voor de gemeentelijke organisatie over privacy en de bescherming van de persoonsgegevens. De FG verzorgt de governance (in het Privacy Management systeem), bewaakt de compliance en is een belangrijke contributeur in de ENSIA verantwoording.

De FG ontwikkelt en beheert het gemeentelijk privacybeleid, toetst en controleert de werking, handelt datalekken af en is de vraagbaak voor alle collega’s en externe partijen op het gebied van privacy-bescherming. Realisatie van het bewustwordingsprogramma is een belangrijke taak. De FG draagt hier ook in bij door middel van het geven van trainingen.

De FG verantwoordt zich aan directie en bestuur.

Wat breng je mee?

Je hebt een juridische of bestuurskundige achtergrond. Je hebt je studie afgerond, loopt al een aantal jaren mee in het werkveld en bent op zoek naar een dynamische werkomgeving. Anderen typeren jou als leergierig, nieuwsgierig, toegankelijk en flexibel. Je staat stevig in je schoenen en je kunt op je eigen handelen reflecteren. Jouw communicatieve vaardigheden zijn zowel schriftelijk als mondeling uitstekend. Je bent in staat zelfstandig te werken. Niet bang om voor grote groepen presentaties en trainingen te geven. Je gaat voor kwaliteit, bent creatief en daadkrachtig  en neemt zelf het initiatief.  

Je beschikt over WO werk- en denkniveau.

Je bent in staat je diverse rollen (administratief, adviserend, toezichthoudend) te combineren.

Je senioriteit blijkt uit een relevante opleiding, gedegen actuele vakkennis (bij voorkeur CDPO, aangevuld met kennis op het gebied van informatiebeveiliging), kennis van het werkveld, het vermogen draagvlak te creëren en heldere en vernieuwende opvattingen over privacy-bescherming in een gemeentelijke context.

De FG heeft inzicht in de gemeentelijke organisatie en haar grondslagen voor de uitvoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Wet Politiegegevens in het brede speelveld van de gemeente.

Wat krijg je van ons?

Een boeiende klus in een organisatie met leuke collega’s waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap. Behalve een salaris van max. € 4.859,00 bruto per maand (schaal 11) bij een werkweek van 36 uur bieden we flexibele werktijden en een Individueel Keuze Budget (17,05% van het bruto jaarsalaris). Daarnaast kennen wij goede regelingen op het gebied van scholing en opleiding, het combineren van werk en privé en krijg je de ruimte om je rol effectief en op eigen wijze in te vullen. Gestart wordt altijd met een tijdelijke aanstelling voor één jaar.

Overige vragen, reageren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Raymond Lefel, teamleider ICT Beleid en Beheer, telefoon 010 – 219 1141. Ben je geïnteresseerd in deze functie en herkennen anderen jou in het bovenstaande profiel? Mail dan je motivatiebrief en uitgebreide C.V. vóór 18 februari 2019 naar solliciteren@schiedam.nl, o.v.v. Functionaris Gegevensbescherming.

De gesprekken vinden plaats op maandag 4 maart en donderdag 7 maart 2019.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben hierbij voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Technisch vastgoedbeheerder - Gemeente Hilversum

$
0
0

Ben jij een technisch vastgoedbeheerder met affiniteit voor maatschappelijk vastgoed en wil je helpen de vastgoedportefeuille van de gemeente Hilversum te verduurzamen? En ben je op de hoogte van actuele thema’s en regelgeving zoals verduurzaming en aanbestedingen? Dan is dit jouw baan!


De functie

De Gemeente Hilversum is na de corporaties de grootste vastgoedeigenaar van Hilversum en heeft een zeer diverse portefeuille met bijzondere gebouwen waaronder het Dudok raadhuis, poppodium de Vorstin, diverse sporthallen, scholen, buurthuizen, woningen en bedrijfspanden. Sommige van deze objecten zijn (Rijks)monumenten. Hilversum heeft grote ambities als het gaat om het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed. Dat betekent dat we in principe onze hele portefeuille in korte tijd energieneutraal willen maken. Naast al het planmatig onderhoud wordt er de komende jaren dus ook fors geïnvesteerd. Om deze ambitie waar te kunnen maken zijn we op zoek naar versterking op het gebied van het technisch beheer.

Samen met je collega bouwkundigen ben je verantwoordelijk voor de bouwkundige en technische dienstverlening. Secundair ben je belast met de zorg voor de technische installaties van deze gebouwen. Daarnaast zorg je voor technisch advies aan interne afdelingen. Je bent verantwoordelijk voor het planmatig onderhoud én het klachtenonderhoud van de vastgoedportefeuille van de gemeente Hilversum, plannen maken en uitvoeren voor het verduurzamen van de vastgoedportefeuille, actualiseren en beoordelen van meerjaren onderhoudsplannen. Je houdt onderzoek naar de technische staat van gebouwen, bent verantwoordelijk voor een effectief en kostenbewust inkoopproces (aanbesteding en opdrachtverlening onderhoudswerk aan aannemers), verzorgt de voorbereiding, aanbesteding en regie op de uitvoering van diverse bouwkundige werkzaamheden, je bewaakt het budget van de onderhoudsbudgetten, bent verantwoordelijk voor de bouwtechnische kant van nieuwbouw (met name scholen), uitbreiding en verbouw. Ook lever je input voor beleidskeuzes met betrekking tot de vastgoedportefeuille (verbeteren van de exploitatie, beter maatschappelijk resultaat, hogere klanttevredenheid) en houdt je je bezig met mutatieonderhoud, gebouw gebonden huurderswensen en opleveringen bij einde huur.


?Kennis en ervaring

•   Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding als bouwkundige aangevuld met kennis op het gebied van duurzaamheid e/o energiebesparing;

•   Je hebt meerdere jaren ervaring met (planmatig) onderhoud;

•   Je bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving met betrekking tot aanbesteding, subsidies en energieprestatie.


Daarnaast:

•   Ben je klantgericht;

•   Heb je affiniteit met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;

•   Heb je veel ervaring met (planmatig) onderhoud van maatschappelijk vastgoed;

•   Ervaring met onderwijshuisvesting is een pré;

•   En ervaring met vastgoedbeheersystemen.

Gemeente Hilversum

Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners en bedrijven. De samenleving is constant in beweging en als gemeente veranderen we mee. We zorgen ervoor dat signalen vroeg gehoord worden. We luisteren aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. En jij krijgt daarbij alle ruimte om actief verschil te maken.


Je team

Je komt terecht in het team Vastgoed & Installaties van de afdeling Openbare Ruimte. Door de korte lijnen met collega’s werk je gemakkelijk samen. Binnen de afdeling krijg je alle ruimte om je capaciteiten te benutten. Daarbij mag je je vak in grote zelfstandigheid vormgeven. Samen met je collega’s van Vastgoed werk je in het raadhuis van Hilversum.


Arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een functie voor 3 jaar, 36 uur per week. Daarbij hoort een maandsalaris van maximaal € 4.225,- (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.


Bovendien biedt de gemeente Hilversum prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,05 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Ook biedt de gemeente Hilversum een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel organisatie- als persoonlijke en professionele ontwikkeling, bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering.


Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de sollicitatieprocedure bel gerust even met Roderik D’havé 06-47116166.


Solliciteren

Dan zien wij jouw motivatie en CV graag online vóór 31 januari 2019 tegemoet.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 7 februari 2019!

Het is belangrijk te weten dat naast deze externe wervingsprocedure ook een interne selectieprocedure loopt, waarbij interne kandidaten een voorrangspositie genieten.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.



Wijk BOA (klantgerichte collega met natuurlijk overwicht) - Gemeente Lansingerland

$
0
0

Lansingerland is een gemeente met ambitie. Altijd in beweging! In het hart van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag bieden drie levendige kernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk en de buurtschappen Rotte en Kruisweg woon- en leefcomfort aan een jonge sportieve bevolking. In Lansingerland staan de inwoners centraal en bouwen wij samen aan een samenleving waarin mensen veilig wonen, werken en recreëren. Dat blijft niet onopgemerkt. Veel jonge gezinnen en bedrijven kiezen voor Lansingerland, een gemeente in ontwikkeling met een bloeiend verenigingsleven, veel groen, een dorps karakter en dicht bij de stad. Ook economisch telt Lansingerland mee: de Greenport Lansingerland is hét innovatieve kenniscentrum voor hightech-agrobusiness en ontwikkelt zich steeds meer als logistiek centrum. In Lansingerland doet iedereen mee en is er volop kans voor ontwikkeling.

Wij bouwen aan een stevige organisatie met ambitie. Daarom zoeken wij nieuwe collega’s die actief en integraal aan de slag gaan, ook met ontwikkelingen zoals duurzaamheid, omgevingswet, digitalisering en informatieveiligheid en maatschappelijke opgaven. Wij investeren in een toekomstbestendige organisatie die weet wat er in Lansingerland leeft, die kansen en uitdagingen in de gemeente kent en ze met andere partijen oppakt.

Wij denken in oplossingen en zorgen ervoor dat inwoners en ondernemers zich geholpen voelen. Samen maken wij Lansingerland. Lansingerland doet ‘t. Doe jij mee?

Voor de uitbreiding van ons team Veiligheid en APV zoeken we een

Wijk BOA

(Buitengewoon opsporingsambtenaar)

Klantgerichte collega met natuurlijk overwicht

(32- 34 uur)


Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het Domein Samenleving in het team Veiligheid en APV . In dit team pakken  we de taken innovatief en resultaatgericht op. De onderwerpen van deze afdeling liggen op het gebied van de gemeentewet, openbare orde, veiligheid, Wabo, de APV, bijzondere wetten, marktzaken en milieu, klimaat en duurzaamheid In het teamwerken zowel beleidsadviseurs, juridisch adviseurs als uitvoerende medewerkers zoals boa’s.


Wat ga je doen?

  • Je vervult een sleutelpositie met gebiedsverantwoordelijkheid voor een specifiek deel van de dorpskern
  • Je bent het aanspreekpunt voor inwoners, ondernemers en partners zoals politie, jongerenwerk en buurttoezicht voor dat geografische gebied
  • Je inzet is vooral preventief en richt zich voor een groot deel op de jongeren uit de gemeente
  • Je zet je in voor bewonersinitiatieven die de veiligheid en leefbaarheid vergroten
  • Je houdt gebiedsgericht toezicht gericht op o.a. APV overtredingen, parkeerovertredingen en treedt preventief en repressief op
  • Je houdt je bezig met de behandeling en afhandeling van meldingen die binnenkomen met betrekking tot overlast in de openbare ruimte
  • Je wordt ingezet ter begeleiding en controle van speciale evenementen, zoals bijvoorbeeld de kermis, Koningsdag, oud & nieuw.


Wie ben je?

  • Je beschikt over werkervaring als BOA of algemeen opsporingsambtenaar
  • Je bent opgeleid als BOA in domein 1, en hebt certificaten als verkeersregelaar en EHBO
  • Je bent stressbestendig, resultaat- en klantgericht, zelfstandig maar ook een teamplayer. Met je positieve houding en uitstraling ben je het visitekaartje van de gemeente
  • Je werkt van nature integraal en weet welke partner je waarvoor kunt inzetten binnen jouw netwerk
  • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift
  • Je bent een echte handhaver die niet aarzelt om verbaliserend op te treden
  • Je vindt het prima om onregelmatige werktijden te hebben en je geniet ervan om buiten te zijn
  • Je hebt een positieve insteek en zoekt altijd naar kansen en mogelijkheden in jouw optreden.
  • Je hebt aantoonbaar veel ervaring in het omgaan met jeugd en vindt dat een leuk aspect van je werk.


Wat kan je van ons verwachten?

Maatwerk, uitdaging en ontwikkeling zijn kernwoorden in ons personeelsbeleid. We hebben een informele en collegiale werksfeer, waarin het samen werken aan topkwaliteit dienstverlening voor onze inwoners centraal staat. Je krijgt ruime ontplooiingsmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget van 19,25 % van het jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering en in te zetten voor verschillende doelen waaronder verlof), variabele werktijden en uitgebreide cursus- en trainingsmogelijkheden.

Je krijgt een ambtelijke aanstelling in algemene dienst. Je wordt aangesteld bij wijze van proef voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren volgt een aanstelling voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in salarisschaal 7 (maximaal € 2.986,- bij een 36- urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Wil je meer weten?

Wil je je nog verder verdiepen in de gemeente Lansingerland, kijk dan op www.lansingerland.nl. Om een completer beeld te krijgen over het werken bij gemeente Lansingerland nodigen we je uit om rond te kijken op onze jobsite www.werkeninlansingerland.nl.

Heb je nog vragen over de functie of de afdeling dan kun je contact opnemen met Ad Fortuin, coördinator gebiedsgericht handhaven of Michiel Ferwerda, Teammanager veiligheid en APV. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Arina ter Wolbeek, P&O adviseur. Allen zijn te bereiken via het telefoonnummer 14010.


Enthousiast geworden?

Dan zijn wij benieuwd naar je sollicitatiebrief en curriculum Vitae. Je kunt tot 7 februari 2019 via onze jobsite www.werkeninlansingerland.nl rechtstreeks solliciteren bij de gemeente Lansingerland. Je ontvangt altijd direct een ontvangstbevestiging van je sollicitatie. De selectiegesprekken vinden plaats in week 7, 8 en 9 van 2019. Het geven van een presentatie en/of het doen van een assessment kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Interne kandidaten hebben bij gebleken geschiktheid voorrang t.o.v. externe kandidaten.

Als ambtenaar heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom vragen we voor iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag aan en legt iedere nieuwe medewerker aan het begin van de aanstelling de ambtseed/belofte af.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Observant Cameratoezicht - Gemeente Gouda

$
0
0
Wij zoeken een enthousiaste medewerker met passie voor het cameratoezicht!

Jouw opdracht

Als observant cameratoezicht ben jij (mede) verantwoordelijk voor het live uitkijken van camerabeelden in de stad. Dit om de (sociale) veiligheid te vergroten door onder andere een potentiele inbreuk op de veiligheidssituatie direct door te geven aan de handhavers en/ of politie op straat.

Het team

Het team Stadstoezicht stelt zich tot doel om op open klantvriendelijke en professionele wijze toezicht te houden op het openbaar gebied in het algemeen en op parkeergebied in het bijzonder. Indien noodzakelijk treedt het team binnen de haar gegeven bevoegdheden preventief en repressief op. Een deel van het toezicht gebeurt met gebruikmaking van camerabeelden. In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte (meldkamer) worden dagelijks live beelden bekeken.

Jouw rol

Als observant cameratoezicht ben je onder meer verantwoordelijk voor:
  • Het live uitkijken van camerabeelden in de openbare ruimte in de avond en nacht in het weekend;
  • Het administratief verwerken/ ondersteunen zoals het opzoeken en branden van opgenomen camerabeelden en het opmaken van de daarbij behoren verantwoordingsdocumenten (proces verbaal, overdracht beeldmateriaal);
  • Werktijden zijn op de vrijdag en zaterdag van 21.30 uur tot 05.00 uur en op bijzondere dagen zoals de jaarwisseling, koningsdag e.d. Incidenteel kan hier van worden afgeweken.
Verder breng je mee:
  • Werkervaring met cameratoezicht bijv. als observant;
  • Je kunt goed samenwerken en weet verbinding te maken met je collega's;
  • Communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
  • De bereidheid om overwegend ingezet te worden in een rooster met avond en nachtdiensten;
  • Een MBO-opleiding (technisch of administratief);
  • een Actueel Certificaat Camera Toezichthouder of ander vergelijkbaar door KIWA erkend certificaat is een pre.
Wij bieden
  • Werk met hart en ambitie
Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en jouw kennis kunnen we goed gebruiken. Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor en met de stad, haar bewoners, ondernemers en bezoekers. Met trots, maar vooral met een warm hart. Gemiddeld waarderen de circa 500 medewerkers van de gemeente Gouda hun baan met een 7,6; een rapportcijfer om trots op te zijn!
  • Aandacht, training en ontwikkeling
We willen putten uit jouw kunde om het beste aan de stad te kunnen geven. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen in jouw loopbaan. Voor iedere medewerker is er een budget beschikbaar, om je eigen ontwikkeling vorm te geven. De 'Jonge Goudse' is één van de meest recente trainingsprogramma's, waarbij specifiek aandacht wordt besteed aan de kracht en ontwikkeling van jonge medewerkers in wisselwerking met senior medewerkers. Verder zijn wij aangesloten bij het gemeentelijke samenwerkingsplatform Werken in het Westen, dat een groot aanbod van trainingen en opleidingen heeft.
  • Salaris en aanstelling
Het betreft een vaste functie voor 16 uur per 2 weken. Werktijden zijn om de week op de vrijdag en zaterdag van 21.30 uur tot 05.00 uur en op bijzondere dagen zoals de jaarwisseling, koningsdag e.d. Incidenteel kan hier van worden afgeweken. Eerst zal worden gestart met een contract voor een jaar. Het beoogde salarisniveau is afhankelijk van opleiding en ervaring en betreft maximaal € 2.599 (bij een fulltime dienstverband) bruto per maand.

Enthousiast?

Wij hopen dat je enthousiast bent geworden om met ons te werken aan Gouda als bruisende stad! Je kunt meteen online solliciteren tot en met 3 februari 2019. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Sjoerd Driest, senior medewerker Stadstoezicht, telefoon: 06-48135565. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Janine van der Vlist, werving & selectie, afdeling HRM, via 0182-588739.

Wervingsprocedure

Maximaal 2 weken na de sluitingstermijn van de vacature kun je een reactie ontvangen op jouw sollicitatie. De selectiecommissie begint na de sluitingsdatum aan de briefselectie en benadert je als je op gesprek mag komen. Daarna wordt er weer een selectie gemaakt en vindt het 2e gesprek plaats. Mocht er een positieve uitslag zijn na het 2e gesprek, dan vindt het arbeidsvoorwaardengesprek plaats. De 1ste gesprekken staan gepland op 19 en 21 februari.

Gouda als werkgever

Wij zijn vooruitstrevend als regisseur, doen wat we zeggen en zijn en aanspreekbaar op het resultaat. De buitenwereld en onze partners geven hier mede richting aan. Samen vernieuwen we de stad. En samen gaan we voor resultaat in onze stad!

Werken bij de gemeente Gouda betekent: werken in een ambitieuze overheidsorganisatie, met 500 medewerkers. We hebben een platte organisatie met korte lijnen. De professionaliteit en het kennisniveau van medewerkers zijn hoog. Onze organisatie wordt getypeerd als toegankelijk en laagdrempelig. Informele omgang met elkaar, zakelijk op de inhoud. Medewerkers weten elkaar gemakkelijk te vinden, de interne samenwerking is goed. Veel waardering is er voor onze huisvesting, de werkomgeving en de faciliteiten die het 'Huis van de Stad' biedt.

Door de uitdagingen waar we voor staan vragen we van medewerkers dat ze gevoel hebben voor innovatie, ondernemerschap (binnen de ambtelijke context), resultaten boeken en breed en flexibel inzetbaar zijn. We vinden het belangrijk om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers.

We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een breed takenpakket waar groei in zit.

Projectleider verkeer en civiele techniek (36 upw) - Gemeente Soest

$
0
0

Soest zoekt Durf & Drive met jou als

Projectleider verkeer en civiele techniek

(36 uur)

Heb jij durf en drive?

Durf jij van de gebaande paden af te wijken? Overzie jij het speelveld op het gebied van infrastructuur en civiele techniek in een aantal grote projecten? Zie jij mogelijkheden om met verschillende interne en externe partners de gemeente Soest verder te brengen in deze projecten? En grijp je die met beide handen aan? Sta je stevig én diplomatiek in je schoenen om onze belangen in de regio te behartigen? Zet jij visie om in realiteit?

De Gemeente Soest is een dynamische gemeente die van de gebaande paden durft af te wijken. Dit blijkt onder meer uit het coalitiemotto ‘Duurzaam en daadkrachtig’ en de kernwaarden ‘durf & drive’. De gemeentelijke organisatie is open en ontwikkelingsgericht en bestaat uit ongeveer 230 medewerkers.

De gemeentelijke organisatie speelt actief in op ontwikkelingen in de samenleving en geeft invulling aan andere vormen van samenwerking binnen en buiten het gemeentehuis. Uitgangspunt in de aanpak is ‘lerend ontwikkelen’, waarbij slagvaardigheid, flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid belangrijke kenmerken zijn. De organisatievisie 2020 is een belangrijk fundament voor de doorontwikkeling van onze organisatie. Om onze klant, de inwoner en ondernemer van Soest, optimaal van dienst te zijn houden we de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. Hiervoor hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek uitsteken voor inwoner en organisatie. Slagvaardigheid, vernieuwing en eigen verantwoordelijkheid zijn ons uitgangspunt. Daarom vragen wij ook van jou: durf en drive.


De afdeling

Als Projectleider verkeer en civiele techniek werk je bij het team ‘Projectmanagement’ van de afdeling Ruimte. Samen met 28 collega’s zorg je voor visie, beleid en processturing met als doel: een goed functionerende fysieke leefomgeving. We doen dat pro-actief en werken hierbij samen met inwoners, collega’s, instanties en andere belanghebbenden. We werken resultaatgericht waarbij je zelf veel verantwoordelijkheid hebt voor het formuleren en behalen van je resultaatafspraken.


Wat ga je doen?

De gemeente Soest heeft een team projectmanagement voor de grootschalige en complexe projecten in het sociaal domein en het fysieke domein. Vanuit het team wordt onder andere gewerkt aan het Masterplan Soesterberg, projecten van het programma Hart van de Heuvelrug en projecten op het gebied van verkeer, ruimtelijke ordening en vastgoedontwikkeling.

Voor de projecten op het gebied van verkeer zijn wij op zoek naar een projectleider die deze projecten tot uitvoering kan brengen. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het Verkeersplan Soest-Zuid en het project Infrastructuur Soesterberg als onderdeel van het Masterplan Soesterberg. Je werkt daarbinnen aan onze ambities op het gebied van mobiliteit, waterhuishouding, groen en duurzaamheid.


Waaruit bestaan je werkzaamheden?

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het organiseren en aansturen van meerdere projecten en weet je deze doelgericht en efficiënt te realiseren. Je draagt zorg voor het opstellen van een Plan van Aanpak (projectplanning, randvoorwaarden, uitwerking financiële componenten) en stemt alle deelactiviteiten en inzet van mensen en middelen af. Projectbeheersing en verantwoording daarover zit in je DNA. Je treedt op als adviseur van de verantwoordelijk wethouder en van de ambtelijk opdrachtgever.


Wie zoeken wij?

Je hebt een afgeronde WO of HBO+ opleiding, bij voorkeur op het gebied van verkeerskunde of mobiliteit. Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het voorbereiden, uitvoeren en resultaatgericht leiden van projecten in het fysieke domein. Je beschikt daarnaast over voldoende actuele kennis en ervaring op het gebied van civiele techniek om de projecten tot uitvoering te brengen. Heb je ervaring als projectleider op andere gebieden dan is dat zeker een pré.

Je bent sociaal- en communicatief vaardig. Je vertaalt strategie naar concrete afspraken, je weet hier tussen te schakelen en overziet zowel de korte als lange termijn effecten. Je kunt aanpakken, plannen en organiseren en kunt meerdere onderdelen van complexe projecten tegelijk leiden. Het kost je geen moeite “verschillende talen te spreken”, je op verschillende niveaus te bewegen en ondertussen richting te geven aan het proces. Het belangenspel waarin je je begeeft, vraagt om politieke en bestuurlijke sensitiviteit. Je communiceert uitermate soepel en kan schakelen op verschillende borden. De ene keer met burgers, de volgende keer met wethouders en weer een andere keer met de provincie. Je bent een verbinder die goed kan organiseren.

Ons aanbod

Wij bieden een collegiale, informele en open werksfeer. Je kunt een uitdagende baan invullen in een organisatie die volop in ontwikkeling is om verder te professionaliseren. Zelf krijg je volop ontwikkelmogelijkheden en kansen om jouw talenten optimaal in te zetten. Deze functie behoort bij het generieke functieprofiel van Projectleider en is gekoppeld aan functieschaal 12. Afhankelijk van je ervaring en opleiding verdien je minimaal € 3.923,-- en maximaal € 5.384,-- bruto per maand.

Je start met een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Waarbij na dit jaar, in de regel bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden, de aanstelling wordt omgezet naar een vast dienstverband.

Verder ontvang je naast het salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 17,05% over je salaris. Met het IKB beschik je over keuzevrijheid en eigen zeggenschap over deze financiële ruimte. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

Daarnaast bieden we een eigentijds pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, betaald ouderschapsverlof, het kopen en verkopen van verlofuren, flexibele arbeidsvoorwaarden en tegemoetkoming in reiskosten woon-werkverkeer.


Hoe kun je reageren?

Stuur je motivatie met curriculum vitae voor 1 februari 2019 onder vermelding van vacaturenummer

19-01 naar: solliciteren@soest.nl. Je kunt je brief richten aan Hans Sluizeman, afdelingshoofd Ruimte. De eerste gesprekken vinden plaats op 8 februari.

Vragen?

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Hans Sluizeman, hoofd van de afdeling Ruimte. Vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Carine Vollebregt, HR Adviseur. Zij zijn beide bereikbaar via het telefoonnummer 035 60 93 411.

Coördinerend Wijk BOA (coachende collega met natuurlijk overwicht) - Gemeente Lansingerland

$
0
0

Lansingerland is een gemeente met ambitie. Altijd in beweging! In het hart van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag bieden drie levendige kernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk en de buurtschappen Rotte en Kruisweg woon- en leefcomfort aan een jonge sportieve bevolking. In Lansingerland staan de inwoners centraal en bouwen wij samen aan een samenleving waarin mensen veilig wonen, werken en recreëren. Dat blijft niet onopgemerkt. Veel jonge gezinnen en bedrijven kiezen voor Lansingerland, een gemeente in ontwikkeling met een bloeiend verenigingsleven, veel groen, een dorps karakter en dicht bij de stad. Ook economisch telt Lansingerland mee: de Greenport Lansingerland is hét innovatieve kenniscentrum voor hightech-agrobusiness en ontwikkelt zich steeds meer als logistiek centrum. In Lansingerland doet iedereen mee en is er volop kans voor ontwikkeling.

Wij bouwen aan een stevige organisatie met ambitie. Daarom zoeken wij nieuwe collega’s die actief en integraal aan de slag gaan, ook met ontwikkelingen zoals duurzaamheid, omgevingswet, digitalisering en informatieveiligheid en maatschappelijke opgaven. Wij investeren in een toekomstbestendige organisatie die weet wat er in Lansingerland leeft, die kansen en uitdagingen in de gemeente kent en ze met andere partijen oppakt.

Wij denken in oplossingen en zorgen ervoor dat inwoners en ondernemers zich geholpen voelen. Samen maken wij Lansingerland. Lansingerland doet ‘t. Doe jij mee?

Voor de uitbreiding van ons team Veiligheid en APV zoeken we een

Coördinerend Wijk BOA

(Buitengewoon opsporingsambtenaar)

coachende collega met natuurlijk overwicht

 (36 uur)

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het Domein Samenleving in het team Veiligheid en APV. Je komt te werken op een afdeling waar we de taken innovatief en resultaatgericht oppakken. De onderwerpen van deze afdeling liggen op het gebied van de gemeentewet, openbare orde, veiligheid, Wabo, de APV, bijzondere wetten, marktzaken en milieu, klimaat en duurzaamheid.. In het team werken zowel beleidsadviseurs, juridisch adviseurs als uitvoerende medewerkers zoals boa’s.

Wat ga je doen?

  • Je vervult een sleutelpositie binnen het team van de boa’s, helpt sturen op het wijkgericht werken en adviseert de teammanager over de wijze van controle en handhaving.
  • Samen met de coördinator gebiedsgericht handhaven zorg je voor coördinatie van de werkzaamheden van de boa’s en je coacht hen op de goede uitvoering van werkzaamheden buiten.
  • Bij grotere handhavingsvraagstukken zorg je voor de coördinatie en de juiste afhandeling van zaken
  • Je inzet is vooral preventief en richt zich voor een groot deel op de jongeren uit de gemeente.
  • Je houdt gebiedsgericht toezicht gericht op o.a. APV overtredingen, parkeerovertredingen en treedt preventief en repressief op.
  • Je houdt je bezig met de behandeling en afhandeling van meldingen die binnenkomen met betrekking tot overlast, conflicten en andere leefbaarheidsvraagstukken in de openbare ruimte.
  • Je wordt ingezet ter begeleiding en controle van speciale evenementen, zoals bijvoorbeeld de kermis, Koningsdag, oud & nieuw.

Wie ben je?

  • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau diploma van welke opleiding? Aangevuld met een opleiding als BOA of algemeen opsporingsambtenaar
  • Je beschikt over 8 jaar relevante werkervaring , waarvan 5 jaar ervaring als leidinggevende – of coördinator  
  • Je bent stressbestendig, resultaat- en klantgericht, hebt een helicopterview, zelfstandig maar ook een teamplayer. Met je positieve houding en uitstraling ben je het visitekaartje van de gemeente.
  • Je werkt van nature integraal en weet welke partner je waarvoor kunt gebruiken binnen jouw netwerk.
  • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.
  • Je bent een echte handhaver die niet aarzelt om verbaliserend op te treden
  • Je vindt het prima om onregelmatige werktijden te hebben en je geniet ervan om buiten te zijn
  • Je hebt een positieve insteek en zoekt altijd naar kansen en mogelijkheden in jouw optreden.
  • Je hebt aantoonbaar veel ervaring in het omgaan met jeugd en vindt dat een leuk aspect van je werk.

Wat kan je van ons verwachten?

Maatwerk, uitdaging en ontwikkeling zijn kernwoorden in ons personeelsbeleid. We hebben een informele en collegiale werksfeer, waarin het samen werken aan topkwaliteit dienstverlening voor onze inwoners centraal staat. Je krijgt ruime ontplooiingsmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget van 19,25% van het jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering en in te zetten voor verschillende doelen waaronder verlof), variabele werktijden en uitgebreide cursus- en trainingsmogelijkheden.

Je krijgt een dienstverband voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden. Na afloop van deze periode behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden

De generieke functienaam is medewerker handhaving D en de functie is gewaardeerd in salarisschaal 9 (max. € 3.805,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Wil je meer weten?

Wil je je nog verder verdiepen in de gemeente Lansingerland kijk dan op www.lansingerland.nl. Om een completer beeld te krijgen over het werken bij gemeente Lansingerland nodigen we je uit om rond te kijken op onze jobsite www.werkeninlansingerland.nl.

Heb je nog vragen over de functie of de afdeling dan kun je contact opnemen met Ad Fortuin, coördinator gebiedsgericht handhaven of Michiel Ferwerda, Teammanager veiligheid en APV. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Arina ter Wolbeek, P&O adviseur. Allen zijn te bereiken via het telefoonnummer 14010.

Enthousiast geworden?

Dan zijn wij benieuwd naar je sollicitatiebrief en curriculum vitae. Je kunt tot 7 februari 2019 via onze jobsite www.werkeninlansingerland.nl rechtstreeks solliciteren bij de gemeente Lansingerland. Je ontvangt altijd direct een ontvangstbevestiging van je sollicitatie. De selectiegesprekken vinden plaats in week 7,8 en 9 van 2019. Het geven van een presentatie en/of het doen van een assessment kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Interne kandidaten hebben bij gebleken geschiktheid voorrang t.o.v. externe kandidaten.

Als ambtenaar heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom vragen we voor iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag aan en legt iedere nieuwe medewerker aan het begin van de aanstelling de ambtseed/belofte af.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Observanten / Beveiliger - Gemeente Gouda

$
0
0
Wij zoeken twee enthousiaste medewerkers met passie voor het cameratoezicht!

Gemeente Gouda telt ruim 72.000 inwoners en heeft een stedelijk karakter. De ligging aan de Gouwe en de aanwezige stedelijke voorzieningen maken van Gouda een levendige stad in het Groene Hart.

In Gouda geschiedt het toezicht o.a. door buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's), camera-observanten en beveiligers. De medewerkers van Stadstoezicht bepalen in belangrijke mate de kwaliteit van de openbare ruimte en dragen zorg voor een veilige omgeving waarin het goed werken, wonen en verblijven is. Een deel van het toezicht gebeurt met gebruikmaking van camerabeelden. In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte (meldkamer) worden dagelijks live beelden bekeken. Momenteel vinden er wijzigingen plaats binnen het team, waardoor er ruimte is ontstaan voor een observant voor de meldkamer / beveiliger. De beveiliging vindt plaats in het Huis van de Stad op de begane grond en de 1e etage. De beveiliger is duidelijk zichtbaar ter voorkoming van onregelmatigheden. Gouda biedt veel uitdagingen en groeimogelijkheden voor goede observanten / beveiligers.

Heb jij een scherpe blik en werkervaring als cameraobservant en vind jij het een uitdaging om samen met collega's een bijdrage te leveren aan een veiliger Gouda en heb jij daarnaast de uitstraling die wij zoeken als beveiliger? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

plaats in de organisatie

De observant / beveiliger maakt onderdeel uit van de afdeling Veiligheid en Wijken (VNW). De directe leidinggevende is het afdelingshoofd VNW. Tevens rapporteert de observant / beveiliger aan de coördinatoren van het team Stadstoezicht en de beveiligingsfunctionaris van de gemeente Gouda wanneer het over beveiligstaken gaan (afd. Facilitaire Zaken).

Wat ga je doen?

Als observant heb je de belangrijke taak om camerabeelden uit te kijken. Het is belangrijk dat je de beelden goed kan interpreteren en met die informatie informeer en/of instrueer je collega's en/of de Politie. Jij gaat volgens rooster toezicht houden met behulp van camera's in het openbaar gebied. Je gaat op zoek naar strafbare feiten zoals vernieling of winkeldiefstal en draagt bij aan de openbare orde en veiligheid van de stad. Je bent hierbij ook verantwoordelijk voor de administratie die hieruit voortvloeit zoals het opzoeken en branden van opgenomen camerabeelden en het opmaken van de daarbij behorende verantwoordingdocumenten (proces-verbaal van overdracht beeldmateriaal).

Kerntaken observant meldkamer
  • Nauwgezet rapporteren van activiteiten, incidenten en bijzonderheden;
  • Signaleren van calamiteiten en het ondernemen van vervolgacties conform werkinstructies.
  • Zorgdragen dat de juiste videobeelden worden verkregen en bewaard teneinde nadere studies van incidenten mogelijk te maken.
  • Aannemen, verwerken en afhandelen van binnenkomende meldingen op een snelle en klantvriendelijke wijze
Doel van functie beveiliger

De beveiliger draagt zorg voor een veilige en rustige werkomgeving in het Huis van de Stad. Hij / zij maakt onderdeel uit van het team beveiligers (8 interne beveiligers en 4 extern ingehuurde beveiligers). De beveiliger is verantwoordelijk voor de goede uitvoering van beveiligingstaken.

Kerntaken beveiliger
  • Zichtbaar aanwezig zijn op de werkvloer
  • Signaleren en rapporteren
  • Melden van afwijkende zaken of situaties.
  • Bepalen wanneer alarm geslagen moet worden of op een andere manier moet worden ingegrepen
  • Aanhouden of aanspreken van personen die regels of voorschriften overtreden
  • Helpen van mensen die in nood verkeren en proberen de orde, rust en veiligheid te bewaren.
  • Hanteert bedrijfsinstructies nauwkeurig
Functievereisten voor de functie observant / beveiliger
  • Communicatief en sociaal vaardig in woord en geschrift
  • Stressbestendig
  • Bereidheid om onregelmatige diensten te draaien
  • Vaardig in rapporteren
  • Kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie
  • Zelfstandigheid
  • Representatief
  • Goede lichamelijke conditie.
  • Je bent collegiaal en kan goed werken in teamverband
  • Je hebt 3-5 jaar werkervaring als cameraobservant en/of beveiliger
  • Je beschikt over minimaal MBO werk- en denkniveau (technisch of administratief) en bent in bezit van hebt een Certificaat Camera Toezichthouder of ander vergelijkbaar door KIWA erkend certificaat en/of diploma beveiliger.
  • Certificaat BHV
Wij bieden
  • Werk met hart en ambitie
Gouda ontwikkelt zich volop. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën en jouw kennis kunnen we goed gebruiken. Wij zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor en met de stad, haar bewoners, ondernemers en bezoekers. Met trots, maar vooral met een warm hart. Gemiddeld waarderen de circa 500 medewerkers van de gemeente Gouda hun baan met een 7,6; een rapportcijfer om trots op te zijn!
  • Aandacht, training en ontwikkeling
We willen putten uit jouw kunde om het beste aan de stad te kunnen geven. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen in jouw loopbaan. Voor iedere medewerker is er een budget beschikbaar, om je eigen ontwikkeling vorm te geven. De 'Jonge Goudse' is één van de meest recente trainingsprogramma's, waarbij specifiek aandacht wordt besteed aan de kracht en ontwikkeling van jonge medewerkers in wisselwerking met senior medewerkers. Verder zijn wij aangesloten bij het gemeentelijke samenwerkingsplatform Werken in het Westen, dat een groot aanbod van trainingen en opleidingen heeft.
  • Salaris en aanstelling
Het betreft een structurele functie voor 22 uur per week. De werktijd per dienst is 7,25 uur. De ene week werk je vooral overdag en de andere week met name in de avond en nachtdienst. De werktijden bevinden zich op dit moment binnen de onderstaande tijden:
  • donderdag tussen 8 uur en 21:30 uur;
  • vrijdag van 8:00 tot de volgende morgen 5:00 uur;
  • zaterdag van 8:45 tot de volgende morgen 5:00 uur.
In de toekomst kan hier van worden afgeweken. Er wordt gestart met een contract voor een jaar. Het beoogde salarisniveau is afhankelijk van opleiding en ervaring en betreft maximaal € (2.599),-- bruto per maand, op basis van 36 uur.

Enthousiast?

Wij hopen dat je enthousiast bent geworden om met ons te werken aan Gouda als bruisende stad! Je kunt meteen online solliciteren tot 4 februari. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Sjoerd Driest, senior medewerker Stadstoezicht, telefoon: 06-48135565. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Janine van der Vlist, werving & selectie, afdeling HRM, via 0182-588739.

Wervingsprocedure

Maximaal 2 weken na de sluitingstermijn van de vacature kun je een reactie ontvangen op jouw sollicitatie. De selectiecommissie begint na de sluitingsdatum aan de briefselectie en benadert je als je op gesprek mag komen. Daarna wordt er weer een selectie gemaakt en vindt het 2e gesprek plaats. Mocht er een positieve uitslag zijn na het 2e gesprek, dan vindt het afrondend gesprek plaats. De 1ste gesprekken staan gepland op 19 en 21 februari.

Gouda als werkgever

Wij zijn vooruitstrevend als regisseur, doen wat we zeggen en zijn en aanspreekbaar op het resultaat. De buitenwereld en onze partners geven hier mede richting aan. Samen vernieuwen we de stad. En samen gaan we voor resultaat in onze stad!

Werken bij de gemeente Gouda betekent: werken in een ambitieuze overheidsorganisatie, met 500 medewerkers. We hebben een platte organisatie met korte lijnen. De professionaliteit en het kennisniveau van medewerkers zijn hoog. Onze organisatie wordt getypeerd als toegankelijk en laagdrempelig. Informele omgang met elkaar, zakelijk op de inhoud. Medewerkers weten elkaar gemakkelijk te vinden, de interne samenwerking is goed. Veel waardering is er voor onze huisvesting, de werkomgeving en de faciliteiten die het 'Huis van de Stad' biedt.

Door de uitdagingen waar we voor staan vragen we van medewerkers dat ze gevoel hebben voor innovatie, ondernemerschap (binnen de ambtelijke context), resultaten boeken en breed en flexibel inzetbaar zijn. We vinden het belangrijk om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers.

We bieden goede en flexibele arbeidsvoorwaarden, ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en een breed takenpakket waar groei in zit.
Viewing all 10780 articles
Browse latest View live